| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Öğrenmeyi öğrendik mi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Evet Öğrenmeyi Öğrendik mi acaba Ben Üniversiteyi bitireli tam 6 yıl oldu..Öğrendiklerimin yüzde kaçını iş hayatım da uyguluyorum..İyi bir lise ve/veya üniversiteden belki de iyi hatta çok iyi dereceyle mezun olmak eskiden yeterliydi, "hayat boyu garanti bir iş için"... Şirketler, böylelerini mezun olur olmaz iyi ücretlerle kaparlar ve belirli bir süreçte yönetici yaparlardı. Fakat artık hiç bir çalışan için işin garantisi yok, çünkü artık hiç bir şirket için iş güvencesi yok. Eğer şirketinizin yaptığı işi, Tayvan'daki bir başkası sadece %5 daha uygun fiyata yaptığı için işinizi kaybedebiliyorsanız, sizin rakibiniz artık sadece Türkiye'deki çalışanlar değil, aynı zamanda Tayvan'daki yüzünü hiç göremeyeceğiniz çalışanlar olabilir. Bu nedenle, siz ve yetkinlikleriniz sürekli olarak küresel değerler ne ise, o yolda değişmek zorundalar.Artık okulda veya işte öğrendiğiniz şeyler, az sonra değişecek. Peki siz az sonra ne olacaksınız ? Yenilikleri, gelişmeleri izleyerek tekrar tekrar öğrenmeniz gerekiyor. Bunun için de yapılması gereken, öğrenmeyi öğrenmek... Bunun önemini anlamaya başlayan şirketler öğrenmeye, gelişmelere açık insanları işe alacaklar, çünkü ancak böyle çalışanlar, bu kurumları bitmeyen değişime uygun hale getirebilenler olacak."Öğrenmeyi öğrenme" için bir gereksinim varmıdır acaba.. Saygılarımla,, __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Öğrenmeyi öğrenemedik daha, sayın kısgünesi... Öğrenmeyi öğrendiğimiz zaman uygar bir toplum olmayı başarabileceğiz, hem kültürel hem de bahsettiğiniz gibi ticari yönlerden diğer ülkelerle uluslsararası alnnlarda ve kendi içimizde rekabet edebileceğiz... Birey toplumu oluşturduğunun bilincine varabildiği ve kendi öznel dünyasında rekabet etme gereği hissettikçe, ömür boyu iyi bir öğrenci olma çabası sürecek ve bu da doğal olarak topluma yansıyacaktır... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|