"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Nüfus artışının sebepleri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Ülkemizde ki en büyük sorun hiç kuşkusuz nüfus artışı ve bunun en büyük nedenleride düşük eğitim düzeyi, sanayileşmemiş olmamız ve düşük evlilik yaşı sizce bu sorunların üstesinden nasıl geliriz siz birer birey olarak bu konulara nasıl bir çözüm bulursunuz..eğitimi ne şekilde sanayiyi ne şekilde kalkındırırsınız ve düşük evlilik yaşını nasıl önlersiniz Saygılarımla,, __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Türkiye' de halk doğum kontrolü konusunda bilgilendirilmeli ve ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak çocuk yapmalıdır. Her zaman diyorum her şeyin başı eğitim. __________________
Yok! | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| "Allah herkesin rızkını verir" diyor kimi insanlar. Ama ufacık çocuklar açlıktan ölüyor. İnsanlar evsiz-barksız kaldırımlarda açlıktan yada donarak ölüyor. Yeni doğmuş bebekler çöp bidonlarında yada başka evlerin kapısında bulunuyor. Gerçekten yürekleri parçalayan bir manzara. Bu konuda din bilginlerinin biran önce insanları bilinçlendirmesi gerekmekte. Açlıktan ölen çocuk ve Allah'ın verdiği rızık arasındaki dengeyi konuşmalı din işleri. __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Başbakanın çok çocuk yapın önerisine bakar mısınız bir de? Elbetteki eğitim ve bilinç düzeyinin arttırılması ve gebelikten korunma yöntemleri verilmelidir... Yoksa yetiştirme de sıkıntıya düşülen bir çok çocuk ve toplumsal sorunlara neden olmakta... Zaren Türkiye'de gelir seviyesi düşük ve türlü sorunlar var... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| #5 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| türkiye'de çok çocuk yapan kişiler feodal bağlarından kurtulamamış olan kişilerdir. Kırsal kesimlerde yaşayanlar feodalizmde olduğu gibi "oğlum tarlada benimle beraber çalışsın", "kızım da ev işlerine yardım etsin" maksadıyla çok çocuk yapmaktadır. Bir-iki kuşak öncesi şehire göç etmiş, kendisi haliyle şehirde doğmuş ama ebeveynlerinden ve aile yapısından dolayı feodal düzenden şehir hayatına tam geçememiş kişiler bu amaçla çok çocuk yapmazlar. çünkü onlarda topraği işlemek gibi bir uğraşları yoktur. Bunun yerini erkek çocuğun liseden sonra bir işte çalışarak ailenin gelirine katkı yapması, baba öldükten sonra aileye babalık yapması, erkek çocuğum oldun, kızım olsun annesine yardım eder vb. mantıklar yatmaktadır. Sonuç olarak hem kırsal kesimde yaşayanların, hem şehirlerde yaşayıp kırsal hayat tarzından çıkamamış olanların çok çocuk yapmalarının sebebi içlerinde (beyinlerinin derinliklerinde) bulundurdukları feodal düşüncelerdir. Nitekim Tayyip Bey ibi okumuş etmiş kişilerin bile halen çok çocuk yapmayı savunabilmesi onların beynine yerleşmiş olan feodal kalıntılardan kaynaklanır. Biliyorsunuz tayyip bey de kasımpaşa'lıdır ve aslen tam şehirleşememiş bir aileden gelmektedir. Saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-05-08 15:19 . |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Koskoca Başbakan eğitimsiz mi de üç çocuk istiyor ? Nüfusun artmasından ben şikayetçi değilim. Ancaaak; Sn fenerbahçeli'nin de dediği gibi ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak çocuk sahibi olunmalı. Kentlerde doğum kontrolü konusunda bilinçlendirme yapmaya gerek yok. Birçogunun bilinçli olduğuna inanıyorum ki tıpta bu konuda bayağı ilerlemiş durumda. Belgeseller yayınlanabilir,insanları sıkmayacak ustalıkla. Ama bu hükümet buna izin vermez.. Ülke zaten çekirdek aile konseptine doğru ilerliyordu. Fakat ben bunu doğru bulmuyorum. Durumu olan kişi çocuk yapmalı. Eğer çekirdek aile olursak, yakında akraba kavramı kalmayacak. |
|
| #7 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Şimdi böyle çocuk yapmalı denilmiş falan bir arkadaşımı anımsadım.6 tane ablası vardı kızın arada 1 tane abisi ama abi 7 abi değerinde böyle babayiğit kafayı yemiş ister istemez:D:D Ama babasında çok değişik bir ışıltı vardı :D,sadece 7 kız çocuğu olan insanlarda olacak cinsten,salıvermiş yapcak bişey yok zaten adamcağız kontrol de edemiyor:D:D Onu gördüğümde anladım 7 tane kız çocuk yapmalı:D,bir de arkadaşım haric bütün kızlarını evlendirmenin haklı gururunu yaşıyordu.:D Bunun arkadaşım için avantajları ablalarının kıyafetlerini giyebilmesiydi böylece yılın bütün günleri farklı giyinebiliyordu:D:D Ne eğlencelidir o ev:D __________________
Eskiden iğrençlik kural değildi,arasıra rastlanan ürkütücü bir şeydi.... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|