Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Nihal Atsız Türk değilmiş... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski03-05-08, 19:47  #1
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Nihal Atsız Türk değilmiş...

Brakisefal kafa

Hürriyet'in bir haberine çok güldüm?
Meşhur "Türkçü"lerimizden Nihal Atsız'ın kafatası ölçülmüş, ama Türk kafatası (brakisefal) çıkmamıştı?
Türkçüler tarafından "Türkçülüğün babası" olarak selamlanan Atsız, tabii bu işe çok bozulmuştu?
Sen tut, "Türkler dünyanın en üstün ırkıdır" diye ömür boyu yırtın, ama kafatasın "Türk" çıkmasın?
Sarsıcı bir durum gerçekten.
Haberin kaynağı Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan'dı. Reha Bey, Atsız'ın kafatasını sağlığında ölçtüğünü, ancak Türk ırkının özelliklerine (brakisefal/yuvarlak kafa? kafanın Dolikesefal ve Mezosefal gibi türleri de var) uymadığı için Atsız'ın çok bozulduğunu söylüyordu

http://www.turkdunya.de/forum/read.p...=75801&t=75801

Türk olsaydı şaşardım)
Eski03-05-08, 20:21  #2
m&a

m&a'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008

Demek ki Türk ırkı o kadar üstün ki Türk olmayanlar dile getiriyor bunu bunda gülecek ne var...Misalen Ziya Gökalp de Kürttür.
Irkçı biri değilim ırkların eşit olduğunu düşünüyorum ve hatta Türk ırkını yere göğe sığdıramayan yazarlara şairlere çok kızıyorum hele hele hala geçmişimizi anlata ballandıra ballandıra anlatıp günümüz insanının halini görmezden gelenlere çok kızıyorum. Ama şunu da söylemeliyim diğer ırkları küçümsediğimden değil Irkımı çok seviyorum...
Hayatımın hiç bir dönemi hiç bir insanla konuşurken,arkadaş seçerken ırk benim için belirleyici birşey olmadı olamazda hatta en çok kızdığım şeylerden biridir bu
ve Türk olmayı seviyorum diye hiç bir arkadaşımı Türk olandan eksik görmedim bence bu böyle olmalı yani kişi ırkını sevebilir ama diğer ırklara saygılı olmak kaydıyla veya sevmeyebilir yine saygılı olmak kaydıyla...

Misalen Kürt,Laz Ermeni arkadaşlarım oldu hepsi de benim için önemli insanlar Türk arkadaşlarımdan da asla ayırmam onları ama Türklük hakkında önemle belirteyim ki haksız yere bir suçlamada bulunurlarsa çok kızarım ve bu konuyu irdelerim ama o kişiyi ne daha az severim ne de uzaklaştırırım yanımdan karşıt görüşlere de tahammülüm vardır.
Eski03-05-08, 20:51  #3
m&a

m&a'nın Avatarı

Belki de hep böyledir Aponun Kürt olmadığı gibi
Hitlerin Alman olmadığı gibi
Eski03-05-08, 21:18  #4
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

fanatıklık donmelikten gelır diye bir sozu vardır frudun....aslında donme olanlar donduklerı seyı en ateslı sekılde savunurlar...GECMISLERINDEN OYLE KURTULACAGINI SANIRLAR..
Eski03-05-08, 21:25  #5
Zinnar

Zinnar'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın m&a şöyle demiş:

Mesajı Göster
Demek ki Türk ırkı o kadar üstün ki Türk olmayanlar dile getiriyor bunu bunda gülecek ne var...Misalen Ziya Gökalp de Kürttür.
Irkçı biri değilim ırkların eşit olduğunu düşünüyorum ve hatta Türk ırkını yere göğe sığdıramayan yazarlara şairlere çok kızıyorum hele hele hala geçmişimizi anlata ballandıra ballandıra anlatıp günümüz insanının halini görmezden gelenlere çok kızıyorum. Ama şunu da söylemeliyim diğer ırkları küçümsediğimden değil Irkımı çok seviyorum...
Hayatımın hiç bir dönemi hiç bir insanla konuşurken,arkadaş seçerken ırk benim için belirleyici birşey olmadı olamazda hatta en çok kızdığım şeylerden biridir bu
ve Türk olmayı seviyorum diye hiç bir arkadaşımı Türk olandan eksik görmedim bence bu böyle olmalı yani kişi ırkını sevebilir ama diğer ırklara saygılı olmak kaydıyla veya sevmeyebilir yine saygılı olmak kaydıyla...

Misalen Kürt,Laz Ermeni arkadaşlarım oldu hepsi de benim için önemli insanlar Türk arkadaşlarımdan da asla ayırmam onları ama Türklük hakkında önemle belirteyim ki haksız yere bir suçlamada bulunurlarsa çok kızarım ve bu konuyu irdelerim ama o kişiyi ne daha az severim ne de uzaklaştırırım yanımdan karşıt görüşlere de tahammülüm vardır.
Aponun Kürt Olmadigini Kim söyledi.ve siz nerden cikardiniz?
Zinnar is offline  
Eski04-05-08, 14:06  #6
m&a

m&a'nın Avatarı

Abdullah Öcalan Kürt değildir Ermenidir bunu bilmeyen neredeyse yoktur. Urfa Halfetide bir Ermeni köyündendir. Gerçi Ermenilerle Kürtler birbirine akraba ırklar diye bilinir. Doğruluk payı da yüksektir zira gerek fiziksel özellik olsun gerek de adetleri bakımından birbirilerine benzerlikleri Türklere Araplara Farslara göre daha çoktur.

m&a Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-05-08 14:12 .
m&a is offline  
Eski06-05-08, 02:05  #7
Kam

Kam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Bu iftirayı daha önce hayattaki iken farklı bir şekilde, atmışlardı, Rum demişlerdi Şimdide sebatayist diyorlar..

Öncelikle bunu diyen yada idda eden şahıs, anti mason görünen ama gri propaganda dediğimiz, mason propagandası yapan bir şahıs.. Ona göre herkes ya mason ya sebatayist ulu öndere iftira atacak kadar küçük bir şahsiyet.

http://www.yenicag.az/modules/news/a...hp?storyid=410

Bu adreste Nihal ATSIZ hakkında yapılan iftiralara karşı gereken cevabı vermiş. Buyrun okuyun.
İşte herşey böyle başladı...
Kam is offline  
Eski06-05-08, 06:15  #8
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

[quote=Kam;406346]...ulu öndere iftira atacak kadar küçük bir şahsiyet.
[/quote]

pardon, "ulu önder" kim, anlayamadım da
Eski06-05-08, 13:03  #9
Kam

Kam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008

[quote=esitlik;406361]
Alıntı:
Sayın Kam şöyle demiş:

Mesajı Göster
...ulu öndere iftira atacak kadar küçük bir şahsiyet.
[/quote]

pardon, "ulu önder" kim, anlayamadım da
ATATÜRK
İşte herşey böyle başladı...
Kam is offline  
Eski06-05-08, 15:32  #10
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Mesele Türk olup olmaması değildir, önce insan mı onu netleştirelim derim ben.

Soruya kişisel cevabım, "insan değildir" !
giz is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı