"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kim Daha Türk?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| Ülkede herkes TÜrklüğüyle övünüyor.Ben de övünürüm ara sıra.Babam Türktür ayıptır söylemesi. Ancak kimin daha Türk olduğuna da karar vermemiz gerekiyor bence.Ben şöyle bir öneride bulunacağım. Şimdi Türk olmakla en çok övünen 3 şehiri ele alalım.Trabzon,Sakarya ve Malatya.NEden bu 3 şehir? Trabzonlular Hrant Dink'in öldürülmesiyle gurur duymuyorlar mı?Şarkıları bile var. Sakaryalılar da daha geçenlerde Ahmet Kaya tişörtü giyen 3 amaleyi linç etmeye çalışmadı mı?Türlü Türlü linç olayları gerçekleşmedi mi? Malatya'da 3 tane hristiyan öldürüldü.Onlarda ispatladılar ne kadar Türk ne kadar vatansever ne kadar müslüman olduklarını.Aslında Malatya'yı almayacaktım listeye ama haksızlık etmeyi sevmem Aklınızda soru işaretleri oluşmuş olmalı.Kimin nasıl daha çok Türk olduğuna karar vereceğimiz konusunda.Anlatayım; Şimdi özellikle bize 15 tane ölmeye razı gönüllü arkadaş lazım.Bu arkadaşlar dan 5i ''Hepimiz Ermeniyiz''yazılı pankartlarla Trabzonda sokağa çıkacaklar.5 kişilik bi grup da üzerinde ''Başınıza Ahmet Kaya kadar taş düşsün''yazılı tişörtlerle Sakarya'da sokağa çıkacaklar.Dİğer 5 arkadaş ise papaz elbisesi ile Malatya'da sokağa çıkıp İncil dağıtacaklar. Daha sonra hangi ilde linç olayı daha çabuk gerçekleştirilirse hangi şehir daha çabuk öldürürse bu vatan hainlerini o şehrin başına ''Türk''ismi getirilsin. Örnek verecek olursak; TÜRKTRABZON Cillop gibi vallahi. Not: Yazıdan şehir ayrımı falan yaptığım sonucu çıkırılabilir ama ben sadece şehirlerin sosyolojik durumunu eleştirmek istedim. __________________
Taşınca Ne Siperler Kalır Ne de Dev Barikatlar! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| sayın boikot ne alakası var? insanların Türklük şuur ve bilincinin ne oldugunu yanlıs anlaması ve bu nedenle cinayetler işlemesi Türklüklerini göstermez , Aksine Türklügü anlamadıklarını gösterir.. bu 3 şehirde saydıklarınız gerçekten utancımızdır.. Ancak bunu Türklükle bağdaştırıp 5000 yıllık soyumuzu haysiyetsiz gibi göstermek hiç yakısmıyor.. saygılar. __________________
Aç kaldıkça Ankaradan yallanan Soysuzdan dokulen lafa bak lafa..Karısırım diyor diyerbakıra.. 30 milyon Kürt varmıs anadoluda..Katil var senin gibi soyu sopu..Al başına çal senindir topu.. |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
| #4 | ||
| Alıntı:
Kimsenin soyunu sopunu da haysiyetsiz olarak göstermiyorum.Eleştirdiğim şey Türklük değil ki benim.Sözde Türklük adına yapılmış şeylerdir. __________________
Taşınca Ne Siperler Kalır Ne de Dev Barikatlar! | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Bence Trabzon alır. Çevre illerde yandaşı çok... Ama Malatya'da alabilir. Müslümanlık yayılıyor hızla.. Acaba Müslümanlık mı yayılıyor, yoksa Müslüman olmayanlar azaltıldığı için mi Müslüman sayısı artmış görünüyor ? Sakarya'nın hiç şansı yok... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Çok güzel eleştiri yazısı yayınlamışsınız,emeğinize sağlık ![]() |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Sakaryayı bilmem ama malatyanın çoğu aslen kürttür trabzon da laz..Belki faşistlik bu dönmelikten kaynaklanıyordur.. __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. |
|
| #8 | |
| Olan olaylar Türkiye için bir ayıp teşkil edebilir.Ama bu bizim yüzümüzün kızarmasına sebep değil.Çünkü bu olayları,cinayetleri gerçekeştirenler Türk görünen yabancı uşaklarıdır.Bunu bilmeyen yok herhalde.Artık bu durum bariz şekilde dizilerde bile gösteriliyor.Tabi amaç Türkiye'yi karıştırmak,Türkiye'yi dünya kamuoyunda suçlu konuma getirmek ve emelleri gerçekleştirmek olunca suçun nerede işlendiği çok da önem arz etmiyor(sakarya,malatya,trabzon vs.).Bir Türk olarak ülkemizde yaşanan karışıklıklardan bizde memnun değiliz elbette ama 'hepimiz ermeniyiz' diye de saçmasapan bir sloganı hazmedemeyiz. |
|
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2008
| Yaşanan talihsiz bir takım agresif olayların Türklükle özdeşleştirilmesi, başlığı açmada sergilenen tavrıdaki Türke bakışı da ortaya koymaktadır. Yanlış algılamalar ve önyargılar üzerine sağduyulu varsayımlar geliştirilemez. Cani ve katil gibi gösterilmek istenen bir etnik kimlik ve de ötesinde tarihi ile kültürü ve medeniyeti ile büyük bir halktır. Bu halk bu yazıda aşağılanma eğiliminde diye düşünüyorum. Bu eğilimin sorgulanarak tekrar gözden geçirilmesinin daha yararlı olacağı kanısındayım. |
|
| #10 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2008
| Alıntı:
O illerde gerçekleşen olaylara mantıki ve akılcı analizler yapmak yerine, o bölgelerin halkına dönme diyerek hakaret etmişsiniz. Yetmemiş Malatyayı çokluk Kürt ilan etmişsiniz. Şu halde ve sizin bu tavrınızı okuyanların, kardeşlik duygularının siz örneğinden hareketle ne kadar pekişebileceği kanısındasınız? | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|