"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Din bölümünün kapatılması

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski04-05-08, 14:47  #1
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006
Din bölümünün kapatılması

Merhaba sayın Yöneticiler

Sözkonusu bölümün birara kapanması karşısında tekrar açılması için en çok uğraş veren biri olarak bu sefer bu bölümün kapnması için emek vereceğimi taahüd ediyorum.Bu bölümün kaptılması varlık ve bilgi felsefesi konularında seviyeyi ve katılımı artıracaktır.En son aleni küfrün yapıldığı ve yanısıra bir kısım düşüncedeki insanın şerefsiz ilan edildiği bir arena haline gelmiştir.

Yeni yapılanma çerçevesinde açılmıştı ve bu sağlanmadı..Bazı siteler gibi Allahın pezevenk diye açıkça tanımlandığı bir forum olması emeği geçen biri olarak bizi üzecektir.

Daha fazla kalp kırmalara meydan vermeden kapnması dileğiyle..,

Evrime emanet olun..
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-05-08, 14:01  #2
özedönüş

Bu konuyu güncellemek istiyorum.Gerçekten anlık sürtüşmelerin bitmesinin mümkün olmadığı bir arenanın kapanması ne kadar faydalı olabilir.

Sanal dünya reel dünyanın bir kopyasıdır.Gerçek hayatta bu kadar sorun varken ve yüz yüze bile anlaşma sağlanamazken sanaldan bunu beklemek hayaldir.Ancak soğukkanlı yorumların olmadığı ve kavgaların hüküm sürdüğü platformlar hiç yararlı olmazlar.Bölümün hiç anlamı kalmadığının, forumun amacı olan fikirsel paylaşım yerine fikir kavgaları olduğu düşüncesindeyim.

Yaziyaz forumunda inançlar bölümünün va’di dolmuştur.Bu bölümün forumda hiçbir önemi yoktur.Sadece İslamı rencide eden (sorgulayan ve eleştiren demiyorum)yazılarla doludur.Bu bakımdan bu bölümün kaldırılması bence forumun süregelen seviyeli ve olgun yönünü koruması için en faydalısı olacaktır.

Sayın Gizin iyi niyetini bilmemle beraber mod olarak seçilmesinin bölüme çekidüzen vereceğinden umudum yok.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-05-08, 14:10  #3
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Alıntı:
Sadece İslamı rencide eden (sorgulayan ve eleştiren demiyorum)yazılarla doludur.
Bu konuda hemfikiriz sayın özedönüş, açıkçası konu başlıkları bile var olan niyeti gözler önüne sermektedir. Ben bunu daha çok egolarla bağdaştırıyorum çünkü kaygı sadece eleştirmek ve gerçekten tartışmak olsa bu gün bu konuyu açmış olmayacaktınız ancak karşı savunmaya geçen arkadaşlarında biligi eksikliği bunu tetiklemektedir. Sırf savunmak adına yazılan bir çok eksik mesaj bulunmakta elbette sizin için geçerli değil bu sözlerim konu içindeki birikiminizi hepimiz iyi bilmekteyiz. Ben kapanması yerine arkadaşların tartışma ekseninde saygıyıda öğrenmeleri için çaba gösterme taraftarıyım. Burada günün stresini atan bir çok insan var ancak attığımız stresler başkalarını rahatsız edecek cinstense bunu çözmek en makulüdür. Ben tekrar yineliyorum tüm mesele insana ve onun maneviyatına önem vermek ve saygı göstermektir.
Eski07-05-08, 14:51  #4
evaporit

Giriş Tarihi: Dec 2007

fikirlerin tartışılması eğer bir doğruyu ortaya koyacaksa güzeldir ve istifade edilebilir.. Ancak sevgili özedönüşün dediği gibi, iş bir paylaşma yerine bir fikir yarıştırmasına döndürülürse, ortada ne seviye kalır ve ne de düşünce...böyle bir ortamın da kimseye yarar getirmeyeceği açıktır.
özellikle aynı şeyleri sorumsuzca tekrar etme durumu, sanal misyonerler kanaatimizi güçlendiriyor.. belli bir merkezden sanal olarak kurgulanan bu hareket, bilgi ve fikir paylaşımından ziyade insanları tahrik etme ve karalama çabası içerisindedir...Açıkçası ben bu ortamda saygının ve seviyenin yeterli olduğu kanaatinde değilim...
evaporit is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-05-08, 15:05  #5
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sayın özedönüş ve sayın evaporit'in yazdıklarına, yazılarındaki endişelerine katılıyorum.

Din bölümünde fikir alışverişinde bulunulmuyor, fikir ortaya konmuyor adeta İslama kin kusuluyor, İslama hakaret ediliyor.

Bu bölümün ya çok iyi kontrol edilmesi, ya da kapatılması gerekir diye düşünüyorum.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-05-08, 17:35  #6
NEGROMAN

NEGROMAN'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Ülke / Şehir: İstanbul

Kapatılmasının ne kadar çözüm olacağı belli değildir.Çünkü söz konusu hakaretler ve kin kusmalar "din" ile alakası olan olmayan her konuda devam ediyor.Mesela, şöyle dinin olmadığı bir konu başlığı bulduğumda girip okuyup -varsa fikrim- tartışmaya dahil olmak istiyorum.Ancak Başlığa aldanıp konuya girdiğimde bakıyorum ki her zaman ki manzara.Bir malzeme bulunmuş ve dayatma ortamı oluşturulmuş.Bunun sonucu olarakta insanlar sürekli çatışıyor.Fikir alışverişi bahane.
Dolayısı ile kapatılmasının çözüm olmayacağı eğer kapatılacaksa tüm forumun kapatılması gerektiğini düşünüyorum(!).
Çözüm uyarıları, uzaklaştırmaları ve cezaları arttırmakta.
NEGROMAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-05-08, 18:47  #7
katrin

Giriş Tarihi: Jan 2007

Bakiniz, tartisamayan bir toplum olmayalim, bunu yapabiliriz.
Yalniz her cikmaza geldigimizde, konuyu ortadan kaldirma istegimize yenik düsmesek, bunu basaririz gibime geliyor.
Ben her karsi düsünce "kin ve nefret kusumu" degildir, "iftira" degildir diyorum.
Karsi düsünceler her defasinda böyle algilanirsa bir arpa boyu yol katedilemez kanisindayim.
Sirf küfürle karsilasilmamak adina farkli bakis acilarina kulak tikamak, gerceklerden kacmaktir.Ilerleyememektir, sorgulayamamaktir, korkmaktir.

Baskalarini da düsünmek gerekir, paylasimci olmak gerekir, bu site herkese aittir.
Eger dogru bir sekilde Feedback(bakis acisi, görüs bildirme, kritize etme) alip verme ögrenilirse sorun yari yariya cözülmüs olacaktir diye düsünmekteyim.

Bilhassa kapatilma istegi, karsi tarftan geldigi vakit,bu beni daha da üzmekte ve beni düsüncelerimde hakli cikarmaktadir. Bazen bazi konularda nedense hakli cikmak istemiyorum.
Ben tartisma taraftariyim, illada uzlasmamiz gerekmez. Bu cok önemli bir bakis acisidir.
Bazen sadece düsünceleri ortaya koymakta yeterlidir, isteyen istedigine inansin.

saygi ve sevgilerimle
katrin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-05-08, 18:54  #8
Börte

Börte'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2008

Bence, bu kadar renkli ve her yönden konunun tartışıldığı bir platformda, bölüm kapatılması uygun olmayacaktır. Bu konu belli bir süre sonra başka bölümler altında şekil değiştirerek konuşulmaya başlanacaktır. Bence bu kolay yol olan kapatma kararı yerine, bu konu üzerinde yeni ve yapıcı kararlara gidilmelidir.
Börte is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-05-08, 19:01  #9
gezer

Alıntı:
Sayın katrin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bakiniz, tartisamayan bir toplum olmayalim, bunu yapabiliriz.
Yalniz her cikmaza geldigimizde, konuyu ortadan kaldirma istegimize yenik düsmesek, bunu basaririz gibime geliyor.
Ben her karsi düsünce "kin ve nefret kusumu" degildir, "iftira" degildir diyorum.
Karsi düsünceler her defasinda böyle algilanirsa bir arpa boyu yol katedilemez kanisindayim.
Sirf küfürle karsilasilmamak adina farkli bakis acilarina kulak tikamak, gerceklerden kacmaktir.Ilerleyememektir, sorgulayamamaktir, korkmaktir.

Baskalarini da düsünmek gerekir, paylasimci olmak gerekir, bu site herkese aittir.
Eger dogru bir sekilde Feedback(bakis acisi, görüs bildirme, kritize etme) alip verme ögrenilirse sorun yari yariya cözülmüs olacaktir diye düsünmekteyim.

Bilhassa kapatilma istegi, karsi tarftan geldigi vakit,bu beni daha da üzmekte ve beni düsüncelerimde hakli cikarmaktadir. Bazen bazi konularda nedense hakli cikmak istemiyorum.
Ben tartisma taraftariyim, illada uzlasmamiz gerekmez. Bu cok önemli bir bakis acisidir.
Bazen sadece düsünceleri ortaya koymakta yeterlidir, isteyen istedigine inansin.

saygi ve sevgilerimle
Haklisiniz öne sürülen kapatilma isteginin nedenleri, tipki hükümetin Taksim meydanini emekcilere kapatma gerkcelerine benziyor ...
Eski07-05-08, 19:05  #10
Engin ol

Giriş Tarihi: Oct 2005

Alıntı:
Sayın giz şöyle demiş:

Mesajı Göster
.......... Ben kapanması yerine arkadaşların tartışma ekseninde saygıyıda öğrenmeleri için çaba gösterme taraftarıyım. Burada günün stresini atan bir çok insan var ancak attığımız stresler başkalarını rahatsız edecek cinstense bunu çözmek en makulüdür. Ben tekrar yineliyorum tüm mesele insana ve onun maneviyatına önem vermek ve saygı göstermektir.
Sayın giz malesef istisnalar hariç saygı söz konusu olduğunda saygı diye bir düşünceyi hatırmlamak bile istemiyenler çoğunlukdalar.
Öyle yazılara rastladımki;
Alıntı:
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Hakaret ve seviyesiz kalimelein silinmesi için,o yazılara defalarca rapor yazmama rağmen,rapora ilgi gösterildi aynı kelime üst üste üç mesajda varken,ilk iki yazıdaki seviyesiz kelime kaldırılmasına rağmen,üçüncü yazıdaki aynı kelime sayın yöneticiler tarafından kaldırılmadı.

İki yazıda seviyesiz diye kaldırılan aynı kelime üçüncü yüzıda seviyesez ve çirkin olmayışına şaşırdım.

Özel mesajlarrlada,sayın yöneticilerin bazılarına bu durumu arz ettiğim halde,malesef seviyesiz kelime kaldırmaya yanaşılmadı.
Din konusu olunca,fikir üretme yerine nefret duygularını açıklıyorlar.

Benim görüşüm din ile ilgili hiç bir başlık açılmasa,kapatılsa,dahada forum'un seviyesi artar.
Saygılarımla.

Engin ol Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-05-08 19:35 .Sebep: Yazıyı bitirmeden,kendiliğinde gönderildiği için.
Engin ol is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı