"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Terörle profesyonel mücadele dönemi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski04-05-08, 16:01  #1
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Terörle profesyonel mücadele dönemi

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=167783

habere göre PKk ile mücadele bundan böyle sadece muvazzaf personel ve profesyonel gönüllü personel ile yapılacak.

uygulama siyasilerin yıllardan beri "yeterince eğitim ve tecrübesi olmayan er, erbaş ve yedeksubayların teröristin önüne yem gibi atıldığı" yönündeki eleştirileri karşılar nitelikte görünüyor.
Eski04-05-08, 16:40  #2
fatihgk

fatihgk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Biraz geç kalınmış doğru bir karar.Çok iyi eğitilmiş, dünyaca kabul görmüş profesyonel bir sistemimiz varken er ve erbaşlar gönderilmemeli.
PKK ile mücadelede askerlerin yaşadığı ağır şartlara er yada erbaşların aldıkları kısa eğitimle uyum sağlayıp yüksek başarı sağlamalarıda biraz zor.
Eski04-05-08, 17:13  #3
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Demek ki, devlet terör sorununu bu sekilde cözecek... Ehh ne yapalim, ömrümüz yettigi kadar bekleriz...
Eski04-05-08, 17:27  #4
fatihgk

fatihgk'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Demek ki, devlet terör sorununu bu sekilde cözecek... Ehh ne yapalim, ömrümüz yettigi kadar bekleriz...
Şu an adı aklıma gelmeyen hindistan yada pakistanın başbakanının bir sözü vardı:"Nüfus planlaması tüm sorunlarımızı çözmez ama diğer sorunlarımızda bunsuz çözülmez"
Terör sadece bu şekilde çözülemez ama profesyonelleri göndermek çözüm yolunda atılmış doğru bir adımdır.Hiç adım atmamaktan iyidir.
Eski04-05-08, 17:44  #5
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın fatihgk şöyle demiş:

Mesajı Göster
Şu an adı aklıma gelmeyen hindistan yada pakistanın başbakanının bir sözü vardı:"Nüfus planlaması tüm sorunlarımızı çözmez ama diğer sorunlarımızda bunsuz çözülmez"
Terör sadece bu şekilde çözülemez ama profesyonelleri göndermek çözüm yolunda atılmış doğru bir adımdır.Hiç adım atmamaktan iyidir.
Sorunu askeri olarak görmek, militarizme yaslanarak sorunlarin cözülebilecegini düsünmek ya da sorunlari hafifletirim anlayisinda olmak, realist midir sizce? Bu denenmis bir yöntem degil midir? Bunu ben bir adim olarak algilayamiyorum, kusura bakmayin. Bu militarist zihniyet ile daha cokca "terör" kavramiyla yatip kalkacak bu halk...
Eski04-05-08, 17:54  #6
fatihgk

fatihgk'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sorunu askeri olarak görmek, militarizme yaslanarak sorunlarin cözülebilecegini düsünmek ya da sorunlari hafifletirim anlayisinda olmak, realist midir sizce? Bu denenmis bir yöntem degil midir? Bunu ben bir adim olarak algilayamiyorum, kusura bakmayin. Bu militarist zihniyet ile daha cokca "terör" kavramiyla yatip kalkacak bu halk...
Çözümün ayaklarından biride askeridir.Sadece sosyal alanlarda yapılacak yeniliklerde veya açılımlar tam yeterli olmaz.(PKK'yı destekleyen ABD'nin o insanların haklarını savunduğu için onlara destek vermediğide aşikar.)Çözümün ayaklarından biri olarak nitelendirdiğim askeri yöntemlerinde doğru dürüst eğitim almamış askerle değilde profesyonel askerlerle yapılması realisttir bir yaklaşımdır.
Eski04-05-08, 18:26  #7
göktürk

Giriş Tarihi: Mar 2006

Bu sefer benim anladığım şudu,r avrupa ve amerikanın kurduğu desteklediyi pkk bitirilicektir, dikkat ederseniz avrupa ve amerika seslerini kestiler.

İkincisi gene islami terörü kuranlar gene bunlardır ortadoğu projosi için, ortadoğuda gözlerimizin önünde, biz bu konuda geç kaldık, ve türkiyenin zararı çok fazladır bilmem anlaşıldımı.
göktürk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-05-08, 18:43  #8
fatihgk

fatihgk'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın göktürk şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu sefer benim anladığım şudu,r avrupa ve amerikanın kurduğu desteklediyi pkk bitirilicektir, dikkat ederseniz avrupa ve amerika seslerini kestiler.
İkincisi gene islami terörü kuranlar gene bunlardır ortadoğu projosi için, ortadoğuda gözlerimizin önünde, biz bu konuda geç kaldık, ve türkiyenin zararı çok fazladır bilmem anlaşıldımı.
Kan Uyksun'da çatışmaları yaşayan komutaların anlattığına görede bizim elimizde içine toz duman kaçdığı zaman tutukluluk yapan silah, bazuka diye bilinen 3 kerede bir ateş alabilen silah varken PKK'nın elinde her türlü arazi koşulunda sorun yaratmayacak silahlar ve o dönemin gelişmiş roket atarı varmış.Daha sonradan bunların gözler önüne serilmesi sonucu rahmetli Turgut Özal ve Eşref Bitlisli'den para istenerek daha iyi silahlar alınıyor.

PKK'yı zaten yeterince destekleyip silahlandırmadılar mı (Operasyonlarda ele geçirilen patlayıcılar gibi).

Terör örgütlerinin gizli servislerle bağlantısı olduğuda bir çok kere gündeme taşınmştır.

Esas itibariyle; Dağda PKK ile savaşmaya tam teşekkülü eğitim almamış er yada erbaşları mı göndermek daha mantıklı yoksa bu iş için profesyonel olanları mı? Profesyonel olanları göndermek daha mantıklı tabiki.

fatihgk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-05-08 18:54 .
fatihgk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-05-08, 19:56  #9
sefilhippi

sefilhippi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: Anarquismo

Gozlemleyecegiz bakalim.

Kesif ucusu yapan ABD ve Israil jetlerinden sonra "sinir otesi operasyon" baglamindaki muteakip havakuvvetleri Turk ordusudur. Bu ortak; ittifakiyye ve ayni zamanda geo-ulusal calismalardan bazilarinin bihaber olmalari kasitli olamayacagina gore, dusunce yapisi olarak cehalettende ote olmanin zorunlulugu bu kisiler acisindan sart olmustur.

sefilhippi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-05-08 02:24 .
sefilhippi is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-05-08, 01:59  #10
Mehmedim

Giriş Tarihi: Feb 2008

Mehmetçiğin terörle mücadelede başarılı olamadığı yollu bütün söylemler safsatadır.
Bugüne kadar öldürülen terörist sayısı 30 bindir. Bunu uzaylılar mı sağladı?

Bu değişimin amacı "sürekliliği" sağlamaktır. Belirli bir tecrübeye ulaşan askerler terhis olmakta bu da tecrübenin sağlayacağı faydayı düşürmektedir.
Bundan sonra ön cephede ve çatışma noktalarında profosyonel askerler olacak ama yine geniş araziler Mehmetçik tarafından kontrol edilecektir. Zaten profosyonel kadroların geniş arazi kontrolü sağlayacak sayısı olamaz. Genellikle nokta operasyonları, sınır bölgeleri ve riskli bölgelerin kontrolü ile ilgilenecekleri aşikar. Zaten kısmen bugün de bu yapılmakta.

Bir sözüm de ha babam de babam "bu işler militarizm ile çözülmez" diyen sözde barış havarilerine.
Varsa başka bir çözümünüz söyleyin. Adam size pusu kuruyor, mayın döşüyor, silah sıkıyor, roket atıyor. Ne yapacaksın bu teröristlere karşı?
"Gelin canlar bir olalım" diye megafonla anons mu yapacaksınız dağlara çıkıp.
Silahla gelene verilecek cevap silahladır. Biraz gerçekçi olup bu gerçeği anlayacaksınız o kadar. Sizden beklenen başka bir şey değil.

İşe bak insanlar oturdukları yerden barış nutukları atıyor. İki mermi yeseler görürüm ben onları.

Silah, çatışma istemeyen pkk'ya şunu diyecek: Gel Mehmetçiğe teslim ol, insan gibi yaşa hayvan gibi ölme.

İşte "militer olmayan" çözüm budur benim kitabımda.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı