"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Terörle profesyonel mücadele dönemi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=167783 habere göre PKk ile mücadele bundan böyle sadece muvazzaf personel ve profesyonel gönüllü personel ile yapılacak. uygulama siyasilerin yıllardan beri "yeterince eğitim ve tecrübesi olmayan er, erbaş ve yedeksubayların teröristin önüne yem gibi atıldığı" yönündeki eleştirileri karşılar nitelikte görünüyor. __________________
Bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Biraz geç kalınmış doğru bir karar.Çok iyi eğitilmiş, dünyaca kabul görmüş profesyonel bir sistemimiz varken er ve erbaşlar gönderilmemeli. PKK ile mücadelede askerlerin yaşadığı ağır şartlara er yada erbaşların aldıkları kısa eğitimle uyum sağlayıp yüksek başarı sağlamalarıda biraz zor. __________________
"Akıllı insan, düşündüğü herşeyi söylemez ama her söylediğini düşünür." Aristoteles |
|
| #3 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Demek ki, devlet terör sorununu bu sekilde cözecek... Ehh ne yapalim, ömrümüz yettigi kadar bekleriz... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Terör sadece bu şekilde çözülemez ama profesyonelleri göndermek çözüm yolunda atılmış doğru bir adımdır.Hiç adım atmamaktan iyidir. __________________
"Akıllı insan, düşündüğü herşeyi söylemez ama her söylediğini düşünür." Aristoteles | |
|
| #5 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
| #6 | ||
| Alıntı:
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bu sefer benim anladığım şudu,r avrupa ve amerikanın kurduğu desteklediyi pkk bitirilicektir, dikkat ederseniz avrupa ve amerika seslerini kestiler. İkincisi gene islami terörü kuranlar gene bunlardır ortadoğu projosi için, ortadoğuda gözlerimizin önünde, biz bu konuda geç kaldık, ve türkiyenin zararı çok fazladır bilmem anlaşıldımı. |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
PKK'yı zaten yeterince destekleyip silahlandırmadılar mı (Operasyonlarda ele geçirilen patlayıcılar gibi). Terör örgütlerinin gizli servislerle bağlantısı olduğuda bir çok kere gündeme taşınmştır. Esas itibariyle; Dağda PKK ile savaşmaya tam teşekkülü eğitim almamış er yada erbaşları mı göndermek daha mantıklı yoksa bu iş için profesyonel olanları mı? Profesyonel olanları göndermek daha mantıklı tabiki. __________________
"Akıllı insan, düşündüğü herşeyi söylemez ama her söylediğini düşünür." Aristoteles fatihgk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-05-08 18:54 . | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Gozlemleyecegiz bakalim. Kesif ucusu yapan ABD ve Israil jetlerinden sonra "sinir otesi operasyon" baglamindaki muteakip havakuvvetleri Turk ordusudur. Bu ortak; ittifakiyye ve ayni zamanda geo-ulusal calismalardan bazilarinin bihaber olmalari kasitli olamayacagina gore, dusunce yapisi olarak cehalettende ote olmanin zorunlulugu bu kisiler acisindan sart olmustur. __________________
"ben beni ilgilendiren tarafiyla ilgilenirim" anarsik bir soyutlanmadir. anarsistin siyasal terminolojiye ihtiyaci yoktur, o siyasete mani olmanin pesindedir. sefilhippi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-05-08 02:24 . |
|
| |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Mehmetçiğin terörle mücadelede başarılı olamadığı yollu bütün söylemler safsatadır. Bugüne kadar öldürülen terörist sayısı 30 bindir. Bunu uzaylılar mı sağladı? Bu değişimin amacı "sürekliliği" sağlamaktır. Belirli bir tecrübeye ulaşan askerler terhis olmakta bu da tecrübenin sağlayacağı faydayı düşürmektedir. Bundan sonra ön cephede ve çatışma noktalarında profosyonel askerler olacak ama yine geniş araziler Mehmetçik tarafından kontrol edilecektir. Zaten profosyonel kadroların geniş arazi kontrolü sağlayacak sayısı olamaz. Genellikle nokta operasyonları, sınır bölgeleri ve riskli bölgelerin kontrolü ile ilgilenecekleri aşikar. Zaten kısmen bugün de bu yapılmakta. Bir sözüm de ha babam de babam "bu işler militarizm ile çözülmez" diyen sözde barış havarilerine. Varsa başka bir çözümünüz söyleyin. Adam size pusu kuruyor, mayın döşüyor, silah sıkıyor, roket atıyor. Ne yapacaksın bu teröristlere karşı? "Gelin canlar bir olalım" diye megafonla anons mu yapacaksınız dağlara çıkıp. Silahla gelene verilecek cevap silahladır. Biraz gerçekçi olup bu gerçeği anlayacaksınız o kadar. Sizden beklenen başka bir şey değil. İşe bak insanlar oturdukları yerden barış nutukları atıyor. İki mermi yeseler görürüm ben onları. Silah, çatışma istemeyen pkk'ya şunu diyecek: Gel Mehmetçiğe teslim ol, insan gibi yaşa hayvan gibi ölme. İşte "militer olmayan" çözüm budur benim kitabımda. __________________
Ağlama bebek, gözyaşların dinecek. Sana kurşun sıkanlar hesap verecek. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|