"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sorun nerede ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Müslümanların içinde yaşadığı toplumlar neden değişip gelişemedi..Bunun nedeni islam dinimi yoksa kendine müslüman diyenlerin bir bölümü mü?? Din ile siyaset sizce devlet ve toplum yapısı içinde tam olarak ayrıştırılmışmı dır?? Saygılarımla __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Müslümanlık gelişmeye engel değil.Bilakis müslümanlık hiç ölmiyecekmiş gbi dürüst olarak çalışmayı emreder. Hürmetler. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Doğru Sayın Engin ol Dürüst calışmak.sizce bu bizlere uyuyormu..toplumun yüzde kaçı müslümanlığın emrini yerine getiriyor acaba bu da tartışılır.. __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
![]() Bazıları müslümanız deyip, Dini kendine kalkan yapıp, çalışmadan , üretmeden tüketmeyi , Milletin , kamunun malını satıp savmayı , Ülkenin değerlerini yandaşa ve elin ecnebi yabanına peşkeş çekmeyi , haçlının önünde diz çökmeyi , Devlet malını hortumlamayı algılıyor ... ... __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Müslümanların içinde bulunduğu toplumların geri kalmasının nedenini onların müslman olmasına bağlamak yanlış olur.Çünkü Müslaman'ların Batıdan daha üstün oldukları dönemlerde mevcuttur.Batıda kilise etkisi püfür püfür eserken, Müslümanlarda önemli ilim adamları yetişiyordu.Bazı batılılar okumak için bağdata gönderilirdi.Çünkü ilk yunan düşünürlerinin yazdığı eserler burada da vardı ve bununla beraber o eserler hakkında islam alimlerinin yazdığı, üzerinde araştırma yaptıkları açıklayıcı kitaplar bulunmaktaydı.Batı daha sonra ilk eserlerle beraber, islam alimlerinin eserlerinide kullanmasını bildi.Oysa müslümanlar devamını getiremediler.Bunula beraber bir çok islam alimininde önemli çalışmaları.İslam dinide bilgiye önem vermiştir zaten. Müslüman ülkelerin geri kalmışlığının nedenleride çok boyutlu olsa gerek. ![]() __________________
"Akıllı insan, düşündüğü herşeyi söylemez ama her söylediğini düşünür." Aristoteles |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Sayin kisgünesi, müslümanlarin gelisememesinin sebebi (kendi ülkemizden bahsediyorum);egitimsizliktir. Inancimizi ezbere yasiyoruz.Kulaktan dolma bilgiler,asilsiz iddialar kuran-i kerimi acip okuma ihtiyacini hissettirmiyor bize nedense.. Arastirmaci kimligimiz yok.Türkiye halkinin büyük bir bölümü ezelden beri egitimsiz olmalarinin verdigi dez avantajla,bu günlere adim attilar. Hic bir Akp'li kalkipta 'ben Akp'ye dindar oldugu icin oy vermedim' demesin inanmam. Bu hata yillarca yapildi ve yapilmakta,insanlarimizin egitim alip yeterli bir seviyeye gelmesi lazim. Ancak ozaman gelisebiliriz. Egitim özellikle dinde sart.Hz. muhammede gelen vahiylerde biride 'oku' dur. Her hatayi müslümanlikta,islamda degil,birazda kendimizde arayalim. ,,saygilar,, |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| Evet. Eğitimsiziz. Bu bana kömür verdi ama ülkemi sömürüyor diyemiyor kimse nedense. Eğitimsizlik çünkü. Müslümanlara göre(aşırı) kadın evde oturmalı. erkekse sadece çalışmalı. Sevgi, saygı yok. Baba evin reisi, o ne derse o olur. Gerisinie söz yoktur!!! __________________
Emperyalistlerin bağrına çökeceğiz! Yıkılacak bu kirli, bu hain düzen. |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Alıntı:
Müslümanlık bana uyma,emirlerimi yerine geterme demiyorki.İnsanların şahsi tercihidir. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|