"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sorun nerede ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski05-05-08, 22:57  #1
kısgünesi

kısgünesi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Izmir
Sorun nerede ?

Müslümanların içinde yaşadığı toplumlar neden değişip gelişemedi..Bunun nedeni islam dinimi yoksa kendine müslüman diyenlerin bir bölümü mü??

Din ile siyaset sizce devlet ve toplum yapısı içinde tam olarak ayrıştırılmışmı dır??

Saygılarımla
Eski05-05-08, 23:28  #2
Engin ol

Giriş Tarihi: Oct 2005

Müslümanlık gelişmeye engel değil.Bilakis müslümanlık hiç ölmiyecekmiş gbi dürüst olarak çalışmayı emreder.
Hürmetler.
Engin ol is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-05-08, 23:33  #3
kısgünesi

kısgünesi'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Izmir

Doğru Sayın Engin ol Dürüst calışmak.sizce bu bizlere uyuyormu..toplumun yüzde kaçı müslümanlığın emrini yerine getiriyor acaba bu da tartışılır..
Eski05-05-08, 23:35  #4
FatmaSeher

Alıntı:
Sayın Engin ol şöyle demiş:

Mesajı Göster
Müslümanlık gelişmeye engel değil.Bilakis müslümanlık hiç ölmiyecekmiş gbi dürüst olarak çalışmayı emreder.
Hürmetler.
Müslümanlığı böyle algılamayanlar var..

Bazıları müslümanız deyip, Dini kendine kalkan yapıp, çalışmadan , üretmeden tüketmeyi , Milletin , kamunun malını satıp savmayı , Ülkenin değerlerini yandaşa ve elin ecnebi yabanına peşkeş çekmeyi , haçlının önünde diz çökmeyi , Devlet malını hortumlamayı algılıyor ...

...
Eski05-05-08, 23:41  #5
fatihgk

fatihgk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Müslümanların içinde bulunduğu toplumların geri kalmasının nedenini onların müslman olmasına bağlamak yanlış olur.Çünkü Müslaman'ların Batıdan daha üstün oldukları dönemlerde mevcuttur.Batıda kilise etkisi püfür püfür eserken, Müslümanlarda önemli ilim adamları yetişiyordu.Bazı batılılar okumak için bağdata gönderilirdi.Çünkü ilk yunan düşünürlerinin yazdığı eserler burada da vardı ve bununla beraber o eserler hakkında islam alimlerinin yazdığı, üzerinde araştırma yaptıkları açıklayıcı kitaplar bulunmaktaydı.Batı daha sonra ilk eserlerle beraber, islam alimlerinin eserlerinide kullanmasını bildi.Oysa müslümanlar devamını getiremediler.Bunula beraber bir çok islam alimininde önemli çalışmaları.İslam dinide bilgiye önem vermiştir zaten.
Müslüman ülkelerin geri kalmışlığının nedenleride çok boyutlu olsa gerek.
Eski05-05-08, 23:59  #6
özgülen

özgülen'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008

Sayin kisgünesi,
müslümanlarin gelisememesinin sebebi (kendi ülkemizden bahsediyorum);egitimsizliktir.
Inancimizi ezbere yasiyoruz.Kulaktan dolma bilgiler,asilsiz iddialar kuran-i kerimi acip okuma ihtiyacini hissettirmiyor bize nedense..
Arastirmaci kimligimiz yok.Türkiye halkinin büyük bir bölümü ezelden beri egitimsiz olmalarinin verdigi dez avantajla,bu günlere adim attilar.
Hic bir Akp'li kalkipta 'ben Akp'ye dindar oldugu icin oy vermedim' demesin inanmam.
Bu hata yillarca yapildi ve yapilmakta,insanlarimizin egitim alip yeterli bir seviyeye gelmesi lazim.
Ancak ozaman gelisebiliriz.
Egitim özellikle dinde sart.Hz. muhammede gelen vahiylerde biride 'oku' dur.
Her hatayi müslümanlikta,islamda degil,birazda kendimizde arayalim.

,,saygilar,,
özgülen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-05-08, 13:38  #7
batuhan95

batuhan95'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Evet. Eğitimsiziz. Bu bana kömür verdi ama ülkemi sömürüyor diyemiyor kimse nedense. Eğitimsizlik çünkü. Müslümanlara göre(aşırı) kadın evde oturmalı. erkekse sadece çalışmalı. Sevgi, saygı yok. Baba evin reisi, o ne derse o olur. Gerisinie söz yoktur!!!
Eski06-05-08, 23:30  #8
Engin ol

Giriş Tarihi: Oct 2005

Alıntı:
Sayın kısgünesi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Doğru Sayın Engin ol Dürüst calışmak.sizce bu bizlere uyuyormu..toplumun yüzde kaçı müslümanlığın emrini yerine getiriyor acaba bu da tartışılır..
Toplumda müslmanlığa uyanlar az ise,müslümanlığın emrini yerine getirmiyorsa,bu noksanlığı müslümanlığa bağlamak hatalı olur.
Müslümanlık bana uyma,emirlerimi yerine geterme demiyorki.İnsanların şahsi tercihidir.
Engin ol is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı