| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Sosyalist sanatın şekli nedir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| hep konuşulur durur "devrimci sanat" diye. bir sanatçı ne yaptığında sanatını devrimci yapmış olur? Örneğin bir şair nasıl şiirler yazmalı? Ya da bir tiyatro sanatçısı dramayı nasıl canlandırmalı insanların gözünde? Sanatın devrimci oluşu, sanatta anlatılan konudan ve anlatım üslubundan mı kaynaklanır, yoksa sanatın başka bir özelliğine de yansıması gerekir mi? Bu özelliği ne olmalıdır? Devrimci sanat oluyorsa irtica yanlısı sanatın da olması gerekmez mi? Sonuçta siyah varsa beyaz da vardır. İrtica yanlısı sanat nasıl olur? Veya yapılan bu davranışlar yumağı "sanat" olur mu? Sanatla ilgilenen arkadaşların bu konudaki fikirlerini merak ediyorum açıkçası. __________________
"Gazi'nin yoksul kondularından aktık öfkeyle sokaklara Kurtuluşumuzun bayrakları dalgalandı barikatlarda..." |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: konya
| sanata ideolojik kaygıyla yaklaşıldığında sanat değerini kaybeder...ideolojik ürün kaygısından ziyade estetik kaygı taşımalı bir sanatkar...değilse siyasetçiden farkı kalmaz ki...ama sanatın da ideolojilerden tamamen arınması mümkün değil bence..çünkü sanatkar esere kendini katar ve her bünye biraz ideoloji barındırır....anlatmak istediğim sanatta amaç ideoloji olmamalı __________________
Sen bir devsin,yükü ağırdır devin! Kalk ayağa,dimdik doğrul ve sevin! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ben, devrimci sanat, sosyalist sanat kavramlarina inanmiyorum. Sanat zaten özü itibari ile devrimcidir. Devrimcilik deyince ille proleter devrim akla gelmemli. Ama siyasal sisteme karsi direnc göstermek adina yapilan sanata protest sanat denir, cogu gecicidir; bir süre sonra güncelligi degisir, plastik sanatlarda ise bu yansima, plakart ve afis sanatinda kendini gösterir. Sanat böylece yasamin tümünü kucaklayan, yasama dair hic bir seyi dislamadan hayatin yüregine dogru inmek isidir. __________________
Irksal nefret; bu nefretin siyasal alnada partileserek boy gösterisi fasizmin kendisidir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|