Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski29-05-06, 17:22  #1
sashley
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: May 2006
Tanrı (Allah) var mı? yok mu?

Selam arkadaşlar her insanın düşüncesi kendine

ben yalnızca var ya da yok yanıtı istiyorum

varsa nerden biliyorsunuz?

yoksa nerden biliyorsunuz?

SAYGILAR...
şimdiden teşekkür ederim.

seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-02-07 16:36 .Sebep: Chat üslubu
sashley is offline  
Eski29-05-06, 17:49  #2
Storm
Yazar Adayı

Storm'nın Avatarı

Tanrı ıcın kesınlıkle var ya da kesınlıkle yok dıyemeyız. Bu dogmatık bır tavır olur. Cunku tanrının varlıgı hıcbır sekılde kanıtlanamamıstır.

Cevremızı anlayabılmemızın en ıyı yolu bılımdır. Bunun dısında yol aramak Ataturk'un de soyledıgı gıbı cehalettır. Ben de Bu yuzden, bılım dısına cıkmayı reddedıyorum ve elımde bu yonde hıcbır bılgı yokken, "Tanrı var" demeyı reddedıyorum.

................. SAYGILAR ...............
Storm is offline  
Eski29-05-06, 18:56  #3
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Eğer tanrı varsa dünyayı niye yaratmış? Eğer imtihan etmek içinse bana bu çok saçma geliyor. Ayrıca insan dinini nesnel koşullara bağlı olarak seçiyor. Bu dünya hiç de imtihan dünyasına benzemiyor. Teizm anlamsız...
Deizm de anlamsız geliyor. Tanrı varsa niye inasanlıkla ilgilenmiyor.
Ateizm en mantıklısı geliyor bana.

Yani diyorum ki Tanrı varsa bunu bilmemiz gerekirdi; insanın derdi bu olmalıydı. Fakat insanların çoğu dinlere çok uzak. Her hangi bir din insan için mutlak değil.
Eski29-05-06, 19:56  #4
körebe

Ülke / Şehir: izmir-adana-sakarya

ben bilime inanıyorum.bilimse şimdiye kadar bize tanrı var ya da yok diye bir şey söylemedi bildiğim kadarıyla.

o yüzden benim söyleyebileceğim tek şey "bilmiyorum" oluyor

hem var ya da yok, bir şey farketmez

önemli olan tanrının olup olmadığı değil, bizim insan olup olmadığımız...

ne de olsa herkes, herşey kendinden sorumlu değil mi???

saygılar...
körebe is offline  
Eski29-05-06, 20:13  #5
ceZzZa
Kayıtlı Okur

ceZzZa'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

İnanıyorum öyleyse o var...
ceZzZa is offline  
Eski29-05-06, 20:17  #6
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Antik Yunanlılar da Zeus'a Ares'e Pseidon'a inanıyorardı.
Alıntı:
önemli olan tanrının olup olmadığı değil
Olup olmaması önemli olmayan bir şey niye olsun ki? Üstelik bu tanrıysa?
Eski29-05-06, 20:27  #7
körebe

Ülke / Şehir: izmir-adana-sakarya

Alıntı:
Sayın ceZzZa şöyle demiş:

bende inanmıyorum o zaman yok...

böyle bir yere varacağımızı zannetmiyorum.

inanıyorum bana göre var desen kabulüm...hem keşke hepimizin inandığı şeyler olsaydı...ne dert kalırdı ne tasa
körebe is offline  
Eski29-05-06, 22:05  #8
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Aug 2005

Var ya da yoktan anladığınız ne???

Önce bunu tartışmak daha doğru olmaz mı???
ali0_1 is offline  
Eski30-05-06, 00:19  #9
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın adil şöyle demiş:

Eğer tanrı varsa dünyayı niye yaratmış? Eğer imtihan etmek içinse bana bu çok saçma geliyor. Ayrıca insan dinini nesnel koşullara bağlı olarak seçiyor. Bu dünya hiç de imtihan dünyasına benzemiyor. Teizm anlamsız...
Deizm de anlamsız geliyor. Tanrı varsa niye inasanlıkla ilgilenmiyor.
Ateizm en mantıklısı geliyor bana.
Mantığımıza ters geliyor diye inkar etmek çok da mantıklı bir düşünüş tarzı değil.

ateist, deist, teist, panteist vs.. herkes bazen mantığına ters gelen şeyleri kabul ediyor. değil mi?

Evrende herşey harket ediyor. Herhangi bir şeyin hareket etmesi için dış etken gerekiyro.

Basit bir örnek verelim matığımızı kullanarak. futbol topuna kimse vurmazsa haket etmez. hareket eden bir top görürsek eğer bu topa birinin vurduğunu düşünürüz. Mantıklı düşünme tarzı böyle olmalıdır diye düşünüyorum.

Alıntı:
Sayın adil şöyle demiş:

Yani diyorum ki Tanrı varsa bunu bilmemiz gerekirdi; insanın derdi bu olmalıydı. Fakat insanların çoğu dinlere çok uzak. Her hangi bir din insan için mutlak değil.
Asıl sorun tanrının var olup olmaması değil gibi geliyor bana. Tanrı'nın özellikleri, varlıığnın sonuçları, insandan istedikleri (varsa).

Neticede hırıstiyanlar da, yahudiler de, mecusiler de, putperestler de, panteistler de bir yaratııcının varlığını kabul ediyorlar ama ona yükledikleri anlam bu dinleri birbirinden ayırıyor.

Tanrı neden yarattı?
Neden insanları eşit yaratmadı?
Neden bazısı mekkede doğup müslüman oluyorken, bazısı moskovada doğup ateist oluyor? İmtihanda şartlar eşit olmalı değil mi?
gibi sorular tanrının özellikleri ile ilgilidir, varlığı ya da yokluğu aslında sorun değildir.

Saygılar.
kaan is offline  
Eski30-05-06, 11:27  #10
#huzur#

Bence tanrı kesinlikle vardır.Buna belirli deliller göstermek istiyorum.Bir çevremize bakalım.Herşey nasıl bir mükemmelikle oluşmuş.Yani bir hücreye baktığımızda ne müthiş şeyler görüyoruz ya da bir atoma baktığımızda harika bir düzen görüyoruz.Bunların tesadüfen olduğunu söyleyenler koca matematik ilmini hiçe sayarlar.Ya da bunlar tesadüfen olmuşsa neden şimdi ortalıkta hiç tesadüfen oluşmuş yeni bir canlı görmüyoruz.Tesadüfse neden şimdi bir tesadüf olmuyor.İmkansız ama tesadüfen olduğunu sayalım.Peki siz canlılığı oluşturan ruhu nasıl açıklıyorsunuz ya da koku,sevgi,öfke bu gibi soyut şeylerde mi tesadüfen oluştu.Koca bilim şimdi bir sinek kanadı yapmaktan aciz.Lütfen arkadaşlar belki tanrının olmaması size daha güzel geliyor ama bu gerçekleri göz ardı edemeyiz.Evrendeki müthişliği görmüyor musunuz.Etraftaki canlı cansız herşey Allah var diye bağırıyor.Ama bu sessiz çığlığı duymak için olaya tarafsız yaklaşmak gerekir.
Allah hepinizi hidayete erdirsin ve hepinizden razı olsun.RİSALE-İ NUR 33. sözü okumanızı öneririm.
Geçip de aynaya,soran olmaz mı?
#huzur# is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı