| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| Tanrı (Allah) var mı? yok mu? Selam arkadaşlar her insanın düşüncesi kendine ben yalnızca var ya da yok yanıtı istiyorum varsa nerden biliyorsunuz? yoksa nerden biliyorsunuz? SAYGILAR... şimdiden teşekkür ederim. seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-02-07 16:36 .Sebep: Chat üslubu |
| #2 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: May 2006
| Tanrı ıcın kesınlıkle var ya da kesınlıkle yok dıyemeyız. Bu dogmatık bır tavır olur. Cunku tanrının varlıgı hıcbır sekılde kanıtlanamamıstır. Cevremızı anlayabılmemızın en ıyı yolu bılımdır. Bunun dısında yol aramak Ataturk'un de soyledıgı gıbı cehalettır. Ben de Bu yuzden, bılım dısına cıkmayı reddedıyorum ve elımde bu yonde hıcbır bılgı yokken, "Tanrı var" demeyı reddedıyorum. ................. SAYGILAR ............... |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Eğer tanrı varsa dünyayı niye yaratmış? Eğer imtihan etmek içinse bana bu çok saçma geliyor. Ayrıca insan dinini nesnel koşullara bağlı olarak seçiyor. Bu dünya hiç de imtihan dünyasına benzemiyor. Teizm anlamsız... Deizm de anlamsız geliyor. Tanrı varsa niye inasanlıkla ilgilenmiyor. Ateizm en mantıklısı geliyor bana. Yani diyorum ki Tanrı varsa bunu bilmemiz gerekirdi; insanın derdi bu olmalıydı. Fakat insanların çoğu dinlere çok uzak. Her hangi bir din insan için mutlak değil. __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: izmir-adana-sakarya
| ben bilime inanıyorum.bilimse şimdiye kadar bize tanrı var ya da yok diye bir şey söylemedi bildiğim kadarıyla. o yüzden benim söyleyebileceğim tek şey "bilmiyorum" oluyor hem var ya da yok, bir şey farketmez önemli olan tanrının olup olmadığı değil, bizim insan olup olmadığımız... ne de olsa herkes, herşey kendinden sorumlu değil mi??? saygılar... |
| #5 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Mar 2006
| İnanıyorum öyleyse o var... |
| #6 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
Alıntı:
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: izmir-adana-sakarya
| Alıntı:
böyle bir yere varacağımızı zannetmiyorum. inanıyorum bana göre var desen kabulüm...hem keşke hepimizin inandığı şeyler olsaydı...ne dert kalırdı ne tasa ![]() | |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Var ya da yoktan anladığınız ne??? Önce bunu tartışmak daha doğru olmaz mı??? |
| #9 | |||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
ateist, deist, teist, panteist vs.. herkes bazen mantığına ters gelen şeyleri kabul ediyor. değil mi? Evrende herşey harket ediyor. Herhangi bir şeyin hareket etmesi için dış etken gerekiyro. Basit bir örnek verelim matığımızı kullanarak. futbol topuna kimse vurmazsa haket etmez. hareket eden bir top görürsek eğer bu topa birinin vurduğunu düşünürüz. Mantıklı düşünme tarzı böyle olmalıdır diye düşünüyorum. Alıntı:
Neticede hırıstiyanlar da, yahudiler de, mecusiler de, putperestler de, panteistler de bir yaratııcının varlığını kabul ediyorlar ama ona yükledikleri anlam bu dinleri birbirinden ayırıyor. Tanrı neden yarattı? Neden insanları eşit yaratmadı? Neden bazısı mekkede doğup müslüman oluyorken, bazısı moskovada doğup ateist oluyor? İmtihanda şartlar eşit olmalı değil mi? gibi sorular tanrının özellikleri ile ilgilidir, varlığı ya da yokluğu aslında sorun değildir. Saygılar. | ||
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Bence tanrı kesinlikle vardır.Buna belirli deliller göstermek istiyorum.Bir çevremize bakalım.Herşey nasıl bir mükemmelikle oluşmuş.Yani bir hücreye baktığımızda ne müthiş şeyler görüyoruz ya da bir atoma baktığımızda harika bir düzen görüyoruz.Bunların tesadüfen olduğunu söyleyenler koca matematik ilmini hiçe sayarlar.Ya da bunlar tesadüfen olmuşsa neden şimdi ortalıkta hiç tesadüfen oluşmuş yeni bir canlı görmüyoruz.Tesadüfse neden şimdi bir tesadüf olmuyor.İmkansız ama tesadüfen olduğunu sayalım.Peki siz canlılığı oluşturan ruhu nasıl açıklıyorsunuz ya da koku,sevgi,öfke bu gibi soyut şeylerde mi tesadüfen oluştu.Koca bilim şimdi bir sinek kanadı yapmaktan aciz.Lütfen arkadaşlar belki tanrının olmaması size daha güzel geliyor ama bu gerçekleri göz ardı edemeyiz.Evrendeki müthişliği görmüyor musunuz.Etraftaki canlı cansız herşey Allah var diye bağırıyor.Ama bu sessiz çığlığı duymak için olaya tarafsız yaklaşmak gerekir. Allah hepinizi hidayete erdirsin ve hepinizden razı olsun.RİSALE-İ NUR 33. sözü okumanızı öneririm. __________________
Yön yön sarılmışım ne yana baksam; Sarılan olur da saran olmaz mı? Kim bu yüzü çizen sanatkar ressam; Geçip de aynaya,soran olmaz mı? |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|