Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sizin Allah / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski06-05-08, 19:10  #1
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Sizin Allah

Gercekten yani. Günümüzdeki ahlaksızlıklar, sapıklıklar o döneme rahmet (Cahilliye dönemi) okutacak nitelikte, ama her ne hikmetse Sizin Allah, peygamber göndereyim demiyor.

E cünkü kendiside sebebini biliyor olmalı. Semavattan elci gönderse, onu hemen tutup akıl hastanesine yatıracaklarını elbette biliyor Aman aman cahilliye devrinde neler oluyordu neler. Sapıklıklar, diri diri kız gömmeler, fuhusat ooooo neler neler. E tabi semavattan bir elci gelmesi gerekiyordu, ama bugün icin gelmesi gerekmiyor, ''ne haliniz varsa görün'' diyor (Allah) ''sizden bıktım'' diyor kendileri.

O dönem...

Gökyüzü karanlıklar icindeydi. Babalar kız cocuk sahibi oldular diye, insan icine cıkamıyordu.

Bu bir kara leke, bu bir utanc, bu bir rezalet, kız babası olmak ne kötü, aman tanrım! Diri diri gömmekten baska care var mı? E buna karsı Allah elci göndermiyecekse, ne zaman gönderecek?

Ve gönderdi! Fahri kainat efendileri tesrif etti, alemlere rahmet olarak... Allah'tan bir kelime, bir söz getirdi. Diri diri gömülen kız cocuklar artık yasayacaktı, insalık kurtulmustu artık. Melekler sokaklarda cirit atyordu. Uzak diyarlardan yükselen kara duman, bir anda yok oldu. Ot bitmeyen kuru topraklar bir anda cayıra döndü.

Seytanlar inlerine cekildiler, artık onların sonu gelmisti. Ve fahrikainat efendileri en iyi örnek olmak icin bir kız cocugu ile nisanlandı 6 yasında, sonra evlendi 9 yasında. Amac ne idi peki? Kız cocuklarına deger verdigini, onların diri diri gömülmeleri degil, diri diri koyunlara alınmalarını, sevilmeleri gerektigini göstermekti.

Artık kız cocukları kurtulmustu. Gökyüzü hic olmadıgı kadar aydınlıktı. İnsanlık mutlu, huzurlu ve barıs icindeydi. Cinlerle, perilerle, meleklerle bir arada refah icinde, kavgasız, cennet bahceleri icinde yasamaya basladı. Artık kimse ac kalmıyacaktı, hurma bahceleri bereketli mi bereketli, ekin tarlaları hic olmadıgı kadar cömertti. Cölde misku amber kokuları her tarafa yayılıyordu.

Aralarında Allahın biricik sevgilisi fahrikainat efendileri vardı. Hic kötülük olabilrmiydi? Binbir cesit ciceklerin, güllerin, agacların, bitklerin oldugu vahalarda, zevceleri, cariyeleri ile birlikte raks ederek Allaha olan sukranlarını dile getiriyorlardı.

Ne demek elbette haklarıydı. Ucu bucagı olmayan evrenin yüce rabbi, onlara elci göndermisti. Cebrail arsı ala VE dünya arasında, sırf onlar icin mekik dokuyordu. Her ne diliyorlarsa anında önlerinde hazırdı. Üstelik en güzel mücdelerle... Cennet artık onlarındı.

''Mücdeler olsun ey elci ve kavmi'' Allah, sizi âden cennetlerinde misafir etmekten seref duyar'' deniyordu onlara. Nasıl mutlu olmasınlar? Hem bu dünya, hemde öbür dünya artık onların emrindeydi.

Elci Muhammed. fahrikainat efendilerine nazar ediyorlardı, onun kokusunu duyuyor, onun sıcaklıgını his ediyorladı. Nasıl mutlu olmasınlar Cennet ile mücdelenmislerdi artık, bu dünyada ne yaparlarsa onlara kardı artık. Rahman ve rahim olan Allah'u azimussandan söz almıslardı artık. Nasıl mutlu olmasınlar.

Ve insanlık 19 yy bitirdi, 20 yy bitirdi, 21 yy girdi. E insaallahu teala devam ederiz. Bu yüzyıllarda neler oldu? Diri diri gömülen kız cocukları kurtulduktan sonra, diri diri atese atılan, dahası dogmadan atese atılan kız cocukları icin neden Allahu azimussan elci göndermedi?

Sizin Allah kimin Allahı?

Selamun kavlen min rahmanil yemani
Eski06-05-08, 20:33  #2
evaporit

Giriş Tarihi: Dec 2007

sevgili şüpheci,
günümüzün ahlaki açıdan geçmişe nazaran rahmet okutacak nitelikte olduğu görüşünüze katıldığımı belirtmek isterim.
Ancak Bizim Tanrımızın elçi göndermeyişine bu kadar içerlediğinize hakikaten şaşırdım...çünkü zaman zaman sizin neye ve neden inandığınızı çözmekte zorlanıyorum...
konuyu size şöyle izah edeyim isterseniz...
Bizim inancımızda, Muhammed öldü... bedeni çürüdü... Ruhu ise rabbine geri döndü... Peygamberliği ise ölmedi ve çürümedi... Ölen peygamberdi, ancak peygamberliği ölmedi...
''Sana kitabı ve hikmeti veren O'dur...'' ayetinde kastedilen hikmet, Muhammedin Sünnetidir... Sünnet ise Alahın katından indirilen bir anlayış ve kavrayıştır...

Hikmet Muhammedin geride bıraktığı mirasıdır... o hep diridir...

şimdi senin yazdıklarını şu sorularla tekrar okumanı öneriyorum...
Muhammedi kendi döneminde, yalanlamadılar mı ? onu delirmekle, cinlenmiş olmakla suçlamadılar mı ?
peki bu gün Tanrının elçileri sizi uyarmıyorlar mı ? size hakikate ulaşmanın yolunu göstermiyorlar mı ?
ve siz onlara bugün de yukarıda önerdiğiniz (akıl hastanesine tıkma fikri) uygulamayı yapmıyor musunuz ?

O gün kız çocuklarını diri diri toprağa gömen zihniyet ile bugün kız çocuklarını kapitalizme malzeme yapan zihniyet arasında ''diri diri gömmek'' eylemi açısından ne fark vardır ?
Peki ya s bütün bu çarpıklığı gözleriniz önüne seren Muhammedin dipdiri Nübüvveti karşısındaki vurdumduymaz tavrınıza ne demeli ?
Muhammed ve İsa ve Musa gökten inmeli, parmağını gözünüze mi sokmalı idi ? yoksa sizin yukarıda ince ince hicvetmekle bitiremediğiniz olağanüstü hallerin yaşanmasını mı bekliyorsunuz ?

Peki sevgili Şüpheci,
sahi sizin inandığınız tanrı ne öneriyor bu durumda ?
evaporit is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-05-08, 20:38  #3
AnTiMaSKe

AnTiMaSKe'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Ixion civarı

Alıntı:
Sayın evaporit şöyle demiş:

Mesajı Göster
sevgili şüpheci,
günümüzün ahlaki açıdan geçmişe nazaran rahmet okutacak nitelikte olduğu görüşünüze katıldığımı belirtmek isterim.
Ancak Bizim Tanrımızın elçi göndermeyişine bu kadar içerlediğinize hakikaten şaşırdım...çünkü zaman zaman sizin neye ve neden inandığınızı çözmekte zorlanıyorum...
Bizim inancımızda, Muhammed öldü... bedeni çürüdü... Ruhu ise rabbine geri döndü... Peygamberliği ise ölmedi ve çürümedi... Ölen peygamberdi, ancak peygamberliği ölmedi...
''Sana kitabı ve hikmeti veren O'dur...'' ayetinde kastedilen hikmet, Muhammedin Sünnetidir... Sünnet ise Alahın katından indirilen bir anlayış ve kavrayıştır...

Muhammedi kendi döneminde, yalanlamadılar mı ? onu delirmekle, cinlenmiş olmakla suçlamadılar mı ?
peki bu gün Tanrının elçileri sizi uyarmıyorlar mı ? size hakikate ulaşmanın yolunu göstermiyorlar mı ?
ve siz onlara bugün de yukarıda önerdiğiniz (akıl hastanesine tıkma fikri) uygulamayı yapmıyor musunuz ?

O gün kız çocuklarını diri diri toprağa gömen zihniyet ile bugün kız çocuklarını kapitalizme malzeme yapan zihniyet arasında ''diri diri gömmek'' eylemi açısından ne fark vardır ?
Peki ya s bütün bu çarpıklığı gözleriniz önüne seren Muhammedin dipdiri Nübüvveti karşısındaki vurdumduymaz tavrınıza ne demeli ?
Muhammed ve İsa ve Musa gökten inmeli, parmağını gözünüze mi sokmalı idi ? yoksa sizin yukarıda ince ince hicvetmekle bitiremediğiniz olağanüstü hallerin yaşanmasını mı bekliyorsunuz ?

Peki sevgili Şüpheci,
Valla benim tanrım aydınlanmayı öneriyor...
Sizin ki gibi ortaya kanıtsız bir adam atalım müşrikleri ezelim demiyor...
Eski06-05-08, 21:07  #4
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
sevgili şüpheci,

Peki sevgili Şüpheci,

Sevgili evaporit:

Kimin Allahı, kimin sunneti. kimin kitabı? Dünya aynı dünya, ahlaksızlıklar daha beter. Kız cocuklarını diri diri atese atan Ebu leheb degildi, hitler'di. Milyonlarcasını... Kücügünü, büyügünü fırınlara atan Ebu leheb degildi. Hitler'di.

Diri diri kız cocuklarının üzerine gaz bombaları atan Ebu cehil degildi, Saddam'dı. Sucları kız olmakta degildi, insan olmaktı. Tek sucları insan olmaktı. Dahada beter. İnsan olmanın suc sayıldıgı hic bir dönem olmadı, bu dönem gibi.

Actı insanlar yagmur yagmıyordu, topraklar kurumus ümit vermiyordu. Diri diri aclıktan ölen kücücük kızlar, derileri kavruluyordu. Yemek icin bekliyordu akbaba, Allah bunu görüyordu, ama umursamıyordu. Sizin Allah kimin Allah'ı?

Gelmeseydi Muhammed, ne olacaktı ki ne degisecekti? Muhammed geldi alemler rahmet mi buldu? Bu ne büyük yalan böyle.

Beni inandıgım Tanrı hic bir dönem elci göndermedi, gönderseydi yer yüzü hic bir dönemde elcisiz kalmıyacaktı. Hic bir dönem 19yy, 20 yy, 21 yy kadar Allah elcisine muhtac olmadı, ama gelmedi elci, gelmedi rahmet, gelmedi ve gelmiyecekte. Sizin Allah bizi kandırdı.

sevgiler.
Eski06-05-08, 21:17  #5
evaporit

sevgili şüpheci,
göz görmeyip kulak işitmeyince Tanrı ne yapsın size ?

hitler de, saddam da tanrının yarattıkları değil mi ? Tıpkı Firavun gibi, Nemrut gibi...
Ama unutmayalım ki İbrahim de, Musa da Tanrının kulları idi...

Kız çocuklarını diri diri gömenler de, onları kumların altından çıkaranlar da aynı Tanrının kulları... öyle değil mi ?
yeryüzünü cennet bahçesine çevirenler de, cehenem çukuruna döndürenler de aynı tanrının kulları...
o halde neden kullarının iradeleri ile yaptıklarını Tanrıya mal edip duruyorsunuz ?

sevgili şüpheci,
siz bu durumu iyiden iyiye bir gelenek haline çevirdiniz ama...
iyilikleri sizin tanrınıza, kötülükleri bizim tanrımıza ha...
tıpkı kuranda deiği gibi, demek erkek çocuklar sizin kız çocuklar Tanrının ha !!!
yok latife olsun istedim...

ancak sevgili şüpheci,
yeyrüzünde herşeyden Tanrıyı suçlama fikrinden artık vazgeçme zamanının geldiğini düşünmüyor musunuz ?
Eski06-05-08, 21:42  #6
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
sevgili şüpheci,
göz görmeyip kulak işitmeyince Tanrı ne yapsın size ?

hitler de, saddam da tanrının yarattıkları değil mi ? Tıpkı Firavun gibi, Nemrut gibi...
Ama unutmayalım ki İbrahim de, Musa da Tanrının kulları idi...

Kız çocuklarını diri diri gömenler de, onları kumların altından çıkaranlar da aynı Tanrının kulları... öyle değil mi ?
yeryüzünü cennet bahçesine çevirenler de, cehenem çukuruna döndürenler de aynı tanrının kulları...
o halde neden kullarının iradeleri ile yaptıklarını Tanrıya mal edip duruyorsunuz ?

sevgili şüpheci,
siz bu durumu iyiden iyiye bir gelenek haline çevirdiniz ama...
iyilikleri sizin tanrınıza, kötülükleri bizim tanrımıza ha...
tıpkı kuranda deiği gibi, demek erkek çocuklar sizin kız çocuklar Tanrının ha !!!
yok latife olsun istedim...

ancak sevgili şüpheci,
yeyrüzünde herşeyden Tanrıyı suçlama fikrinden artık vazgeçme zamanının geldiğini düşünmüyor musunuz ?

Sevgili evaporit

Tanrı'yı suclamıyorum! Suclanacak seylere benim Tanrım degil, sizin Allah sebeb oldu. Sizin Allah'ı sucluyorum! Daracık, kücücük bir bölgede ahlaksızlıklar, kötülükler oluyor diye, 23 sene boyunca elcisi ile bagıntı kuran benim Tanrı degil sizin Allah.

Benim Tanrım mudahele etmedi, sesini cıkarmadı bu adaleti geregiydi. Siz kendiniz dogruyu bulun'' dedi. Benim askıma karısmadı, benim askımı asagılamadı. Benden bir sey istemedi, beni yarattı diye minnet etmedi.

Sizin Allah, benim Allahım olamıyacak kadar adaletsiz, kahredici, asagılayıcı, hakir gören bir Allah.

Dogu batı Allah'ındır'' diyen sizin Allah. Ben kuzey'in Tanrısına iman ettim. Bize karısmayan asagılamıyan dikte ettirmeyen bizi rahat bırakan Tanrı. Biz Cenneti kendi ellerimizle yaptık. Sizin Allahın cenneti sizin olsun.

Sevgiler
Eski06-05-08, 21:56  #7
hector

hector'nın Avatarı

aslında gönderiyor da kimse ciddye almıyor. iskender evrenesoğlu dan daha kral peygambermi var. sonra hasan mezarcı nın suyumu çıktı, adamlar aslanlar gibi tebliğ yapıyor ama bizim aklı evveller adamları içeri tıkıyor.
Eski06-05-08, 22:07  #8
evaporit

sevgili şüpheci,
siz kendiniz iki ayrı tanrı yaratmışsınız,
birini seviyor ve diğerinden nefret ediyorsunuz...
ama o nitelediğiniz tanrı bizim inandığımız tanrıyı tarif etmeye yetmiyor...
belki de sizin zihniniz algılamaya yetmiyor... ama bu sizin sorununuz elbetteki..

Bizim tanrımız insanları ve yaşamı aşağılamaz... insanlar kendilerini aşağılar ya da yaşamı aşağılar...
Bizim tanrımız adaleti ve iyiliği öngörür... insanlar kendi iradeleri ile kötülüğü ve adaetsizliği tercih ederler...
bizim tanrımız, insana doğru yolu gösterdi ve onun arayışında onu yalnız bırakmadı... aklını kullanmasını ve mantığın ışığında iyiliğe ermesini istedi...
İnsan kendi tercihleri ile yaşamı ve yeryüzünü şekillendirdi...
yeryüzündeki cennet arayışınızda size muvaffakiyetler dilemekten başka çaremiz yok sevgili şüpheci... Ama gücü egemen kılmak isteyen yeryüzü tanrılarının sizi pek rahat bırakacağını sanmıyorum...
çünkü yüzyıllardır devam edip duran bir yeryüzü cenneti inşaasının savaşımını görmemek için kör ve sağır olmak bile yeterli olmayacaktır...
size yeryüzünde düşse düşse insan Tanrıların yalancı cennetlerinde kölelik etmek düşebilir, milyonlarca insanın cehennemi üzerine bina edilmiş yeryüzü cennetleri...
Eski06-05-08, 22:08  #9
evaporit

Alıntı:
Sayın maximus şöyle demiş:

Mesajı Göster
aslında gönderiyor da kimse ciddye almıyor. iskender evrenesoğlu dan daha kral peygambermi var. sonra hasan mezarcı nın suyumu çıktı, adamlar aslanlar gibi tebliğ yapıyor ama bizim aklı evveller adamları içeri tıkıyor.
bu gerçekten hoş düşen bir espri olmuş...
Eski06-05-08, 22:26  #10
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
sevgili şüpheci,
siz kendiniz iki ayrı tanrı yaratmışsınız,
birini seviyor ve diğerinden nefret ediyorsunuz...
ama o nitelediğiniz tanrı bizim inandığımız tanrıyı tarif etmeye yetmiyor...
belki de sizin zihniniz algılamaya yetmiyor... ama bu sizin sorununuz elbetteki..

Bizim tanrımız insanları ve yaşamı aşağılamaz... insanlar kendilerini aşağılar ya da yaşamı aşağılar...
Bizim tanrımız adaleti ve iyiliği öngörür... insanlar kendi iradeleri ile kötülüğü ve adaetsizliği tercih ederler...
bizim tanrımız, insana doğru yolu gösterdi ve onun arayışında onu yalnız bırakmadı... aklını kullanmasını ve mantığın ışığında iyiliğe ermesini istedi...
İnsan kendi tercihleri ile yaşamı ve yeryüzünü şekillendirdi...
yeryüzündeki cennet arayışınızda size muvaffakiyetler dilemekten başka çaremiz yok sevgili şüpheci... Ama gücü egemen kılmak isteyen yeryüzü tanrılarının sizi pek rahat bırakacağını sanmıyorum...
çünkü yüzyıllardır devam edip duran bir yeryüzü cenneti inşaasının savaşımını görmemek için kör ve sağır olmak bile yeterli olmayacaktır...
size yeryüzünde düşse düşse insan Tanrıların yalancı cennetlerinde kölelik etmek düşebilir, milyonlarca insanın cehennemi üzerine bina edilmiş yeryüzü cennetleri...

Sevgili evaporit:

Böyle görebilirsiniz efendim, bu sizin hakkınız, ama sizden ricam, dogunun Allahı ile kuzeyin Tanrı'sını bir kıyaslayın. Dogunun Allahı baskıcı, zalim, dayatmacı, düsünceleri tutsak eden, karısan, karstıran ayıran, ayrıstıran.

Kuzey'in Tanrısının yarattıgı cennet bahcelerinde yasamanızı dilerdim! Hür bırakan, özgür bırakan, suclamayan.

Sizin tek yapmanız gereken, dogu ile kuzeyin Tanrı'larını kıyas yapmak. Adalet icin, hak icin gönderilen elcilerin ducar ettigi dogu... Hic elci gönderilmeyen kuzey...

Allahın el attıgı her sey hüsranla sonuclanmıstır. Beni israilin Allah'ı olan sizin Allah kainatın en basarısız Allahı olmustur. Yarattıgı insanları ''uktulum'' (öldürün) diyen bir tanrı kainatın hic bir döneminde var olmamıstır.

Uktuluhum'' diyen Allahı siz katl etmedikce, dünyanız zindan ve virane olmaya devam edecektir. Sevgili evaporit; ''uktul rabbeke se tecid cennetike''

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı