1 Mayıs'ın Perde Arkası
Geçmişte yaşadığımız benzer tezatları yaşamaya başlıyoruz.Toplumumuzda akıl,mantık ortadan kalkıyor ve herkes bir anda bir yerlerden emir gelmişçesine kitleler halinde geçmişte bir fikir uğruna ölen insanlarımız için eylem yapmaya çalışıyor.Kimse bu insanların yeni mi öldüğünü sormuyor.Beyinler yeniden tazelenmişçesine geçmişi diriltmenin peşinde.
Solcular emperyalizm ve kapitalizmin kökünü kazımak için bir araya geliyorlar ancak emperyalist ve kapitalist olan Avrupa'nın sorunlarına eğilmesini istiyorlar.Öyle ya geçmişteki anlı şanlı solcularımız da Rusya'ya sığınmanın yerine ne hikmetse Avrupa'ya iltica etmişlerdi.Hepimiz komünistlerin arkasına Rusya var derken Avrupa kendi fikirlerine karşı olanları insanlık namına bağrına basıyordu.Sonuçta ortaya ne işçi imparatorluğu ne de hür Türkiye çıkıyordu.Ülkemiz Batı blokunun hakimiyet alanına içerdeki kargaşa ortamından yaralananlarca tören eşliğinde girdiriliyordu.Kapılardan eğile eğile geçiyorduk ve boynumuzu eğdiren de kaos ortamından ve akıllı yöneticilerimiz olmayışından kaynaklanan durumdu.
1 Mayıs olaylarının hiçbir safhasında işçiler yoktur.Yapılmak istenen şuydu:Taksim meydanına insanlar toplanacak ve büyük provakasyonlar yaratılacaktı.Ardından yaşanacak maddi ve manevi kayıplar devletin acziyet içerisinde olduğu ve güvenliği tesisi edemediği şeklinde yansıtılacaktı.Öyle ya güvenliği sağlayamayan devlet en büyük güvensizlik kaynağıdır.Bu olayların faturası da hükumete havale edilecekti.Son günlerde yaşanan gıda ürünlerinin ve enerji fiyatlarının artışı güvenliği sağlayamamakla birleştirilince hükümetin hiçbir fonksiyonunu kullanamadığı intibası oluşturulacaktı.Bu şu demektir ki hükümete karşı dünyadaki bir güç odağından saldırılar başlatılmıştır.Bu odak Avrupa'dır.Yaşadığımız son sıkıntıların bütün tezgahı Avrupa içerisaindedir.Nitekim bu olaylarda Avrupa taraf olduğunu belli ediyor ve AKP yönetiminin Avrupa'dan uzaklaşaşmakta olduğunu söylüyor.Hatta demokrat diye övdüğü AKP'nin yerine farklı siyasi alternatifler üretilmesi gerektiğini hem de öz vatanımızda dillendiriyor.Bir ülke için bundan utanç verici bir durum olamaz.Ben AKP yandaşı falan değilim.Ben devletin tarafındayım ve kim olursa olsun devletin geleceği her şeyden önemlidir.Bir yabancı kendi ülkemizde farklı siyasi hareketlerin gelişmesi gerektiğini söyleyerek bizi yönlendiriyor ve 1 Mayıs bunun gerekçesi oluyor.Siz 1 Mayıs'ın kullanıldığını görmüyor musunuz?
Ülkemdeki komünist de benim komünistimdir,işçi de benim işçim...İstediklerini yazsınlar söylesinler.Ama bir araç durumuna getiriliyorlarsa bunu önlemek de devletin işidir.Senelerce hep birbirimize kabahat bulduk.Sen şusun ben buyum.Ama bizi kullananlardan hesap sormadık.Darbelerin tamamı dışardan tezgahlandı fakat biz bunu gözardı ettik.İçeri ile uğrşmak yanlıştır.Her fikir Türkiye'de istediğini tartışmalı ama dışarının oyuncağı yapılmamalı.
Devletimiz güvenlikte tek merci olduğunu gösterdi.Ancak umulan sonuçlar oluşmayınca bu sefer de devletin despot davrandığı üzerinden hükümeti yıpratacak bir senaryo yaratıldı.Sendikalar kapitalist Avrupa'nın mahkemelerine gideceğini açıkladı.Tabii bunu safi duygularla yapıyorlar ama kullanıldıklarını bir anlasalar... |