|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Ölüm sarhoşluğu geldiği zaman ne yapacaksınız.. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2008
| foruma şöyle bi göz attıyorumda, Yaratıcıya ve Peygamberlere alaycı yaklaşımlar hatta dahada ileri giden sözler sarfediyor bazı arkadaşlar.. şimdi sağlığınız iyi ya ölüm size geldiği zaman ne yapacaksınız o alaycı tavırların hesabını nasıl vereceksiniz arkadaşlar.. Ölüm sarhoşluğu bir hakikat olarak insana gelir de ona, "İşte bu, senin öteden beri kaçıp durduğun şeydir" denir.(Kaf/19) bence gerçekleri gördüğünüz zaman pişman olacak şeylerden uzak durun, inkar ile bir yere varılamz... gördüğünüz hiç birşey sebebsiz değil herşeyin bir amacı var saygılar.. |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2007
| ben haala arada kaldım..kuran yuzde yuz sahih degil gibime geliyo okudum..bazı ayetler var bir allaha yakısmıcak sozler var.onları oldurun gibilerinden ayetler.bazı seyler var mucize gibi ayetler..bence kuran ya bozulmustur insan eli degmiştir yada dogru degildir tamamen insandan cıkmadır |
|
| #3 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2008
| Alıntı:
191.Onları, bulduğunuz yerde öldürün ve sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne, öldürmekten beterdir. Onlar, size karşı savaşıncaya kadar siz, Mescid-i Haram yanında onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa siz de onlarla savaşın. Kafirlerin cezası işte böyledir. peki bi önceki ayeti okudun mu? bakalım ne diyor.. 190.Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın, (ancak) aşırı gitmeyin. Elbette Allah aşırı gidenleri sevmez. gördüğün gibi cımbızla seçerek ekliyolar maksat kafa bulandırmak.. | |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Alıntı:
Inkar edilecek bir olgu var'mi? Yoksa gercekten hepsi sizin hayallerinizden'mi ibaret? | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Doğru diyorsun arkadaşım. Zaten bu ölüm korkusu değilmidir ki bizleri dine yönelten. Ama hiçbirimiz şunu bir türlü düşünemeyiz. Ben ölsem dahi yaşam devam edecektir. Benim yerime başka canlılar yaşayacaktır. Yaşamı hem kendime hem de onlara zehir etmemek için insan olarak üzerime düşeni yapıp vicdan rahatlığı içinde öleyim diyemiyoruz. Bunu yapmak çok mu zor? Sevgiyle... __________________
Benim Manevi Mirasım Bilim Ve Akıldır... ATATÜRK |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Dünya Cezaevi Türkiye Koğuşu
| Ölüm sarhoşluğu geldiği zaman ölümü kabullenmiş olmayı ve amaçlarımı gerçekleştirmiş bir halde olmak isterim. Şu an içinde ölmek ile ölmemek arasında bir fark görmediğim ve hayatı bu dünyadaki amaçlarımla sınırlandırdığım için ölümden korkmuyorum.Ama şu an için ölmek istemem tabi. __________________
Sevgilim,eylem güzelim benim Yitik bir ülkeyi korumaya değil, Yeniden kurulacak bir ülkeyi, Aşk ile örmeye benzer devrimci olmak. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| __________________
Benim Manevi Mirasım Bilim Ve Akıldır... ATATÜRK |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Ölümü düşünmenin hata olduğunu ima etmişsiniz ama altını dolduracak cümleler kurmamışsınız. Ben sizin tam zıddınızdayım bu konuda, ölümü düşünmenin önemine inanıyorum. Ölümü düşünmenin insanı edilgen yapıya soktuğunu söylemişsiniz, lafı ucundan Yaradan'a getirmişsiniz. Kanımca yanıldığınız nokta ölümü akılda tutmayı, ölümden korkmakla karıştırmanız. İnanırların da büyük bir kesimi ölümden korkmaktadır ama bu bize onların ölümü düşündüğü fikrini veremez. Makalenizin geri kalanında ölüm hakkındaki fikirlerimize fayda sağlayacak bir kısım bulamadım. Affınıza sığınarak söylüyorum, sizinki makaleden çok bir kompozisyona benzemiş. | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| sain osak2, arkadasin verdigi anlasilir yoruma bir ayet ile yanit vermissiniz. Alıntı:
Taskentli Türkmenler, ne zaman Mekkeye saldirmislardir da islam ordulari taskent´i talan ettiler. Oranin yerlesik ve zengin kentler oldugunu bilen araplar allah adina binlerce km uzak ülkelere neden saldirdi da bu ayeti bize örnek veriyorsunuz? Arap cöllerine kmsenin saldirdigi yok, arap yaylmaciligindan baska bir sey yoktu ortada.. Kuteybe ordulari cihat yapiyoruz diye, bilgisiz arap savascilarini o dönemler neden asyaya sürdü dersiniz? Ganimet degil mi? Ganimetin beste biri allah yoluna, beste dördü ve köleler savascilara birakilacakti, bunu neden söylemiyorsunuz? Bizimle yaptiginiz bu anlasmadan siz karli cikacaksiniz diyor kutsal yazilar, aksi halde derin bir azap sizi beklemektedir diyerek tehtidlerini de sürdürür. oysa asyalilar islama saldirmamisti degil mi, adamlar yereslik düzene gecmis ticaretle ugrasirken arap bozgununa ugradilar, rehberleri de kuran´di. Demek ki ayette, tarihi kitabina uydurmaya calismak gibi bir caba gözlenmekte, kusura bakmayin. Simdi inandiriciliktan uzak bu denli celiskili ayetlerden sonra bir de ölüm serhoslugu üzerine insnalarin kafalarini bulandirmayi mi düsünüyorsunuz? Öyle bir sey yoktur, kredisi biten yasamdan ayrilir. saygiyla __________________
Turbanla kros yarışmasınada senin ne işin var? | |
|
| |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Bu kadar bilgiyi verdikten sonra keşke birde bu dediğiniz olayların geçtiği dönemin adını verseydiniz. O zaman daha net cevaplar size çok rahat verilir. Mesela ben size İslam Tarihi içerisinde ki Emevileşme süreci ile alakalı çok şey anlatabilirdim. Aslında lüzumda yok keşke forumda bu konu ile alakalı başlıklara baksaydınız. O zaman belirttiğiniz dönemde yapılanların Şovenizm mi yoksa İslam kaygısı mı olduğunu rahatca anlardınız. __________________
Nadan ile sohbet zordur biline... Çün ne gelirse söyler diline... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|