Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

EMİN olmanın YOLLARINDAN / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski08-05-08, 23:17  #1
sesli

sesli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
EMİN olmanın YOLLARINDAN

Dostlar,

FARKINDALIK insanın kendisini her durumda sorgulayarak vardığı bir aydınlanmanın adıdır. Dinsel olarak FARKINDA olduğumuz gerçekler var.

Buyrun birlikte inceleyelim. Ve de görelim ki bu da başka bir sure, ismi MÜNAFIKÛN...Değişik üstadların çevirileridir.

http://www.dunyadinleri.com/kuran/munafikun_63.htm

Ve ALLAH Münafıklara ALLAH ONLARI KAHRETSİN diyebilmekte...

Eğer FARKINDALIK bu surelerin manalarından ortaya çıkmıyorsa, o zaman algılamalarda bir anormallik olduğu ortaya çıkar...

Siz düşünün ki, namazınızda bu sureyi okumaktasınız...Ve diğer kişilere, münafık da olsa,tanımadıklarınıza devamlı olarak beddualar etmektesiniz...

Bu durum sizi hiç üzmeyecek mi? Eğer öyleyse, bu algılamalarda bir bozukluk olduğunu göstermez mi?

İşte FARKINDALIK böyle bir olay...İDRAK ETMEK ya da edememek. Bütün mesele de bu!

Sevecenlikle kalın,
sesli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-05-08, 19:59  #2
emintürk

emintürk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

Farkındalık ve Hipnotik Trans argümanlarınıza Emin olmayı da eklemek niyetinde olduğunuz anlaşılıyor.. Ancak bu argümanlarınızı hep aynı çerçevede ve aynı kıstaslarla açıklamaya çalışmanız aslında tek bir şeyden söz ettiğiniz anlamına gelmektedir.. Örneğin Kuran Leheb suresinden müteşekkil değildir ancak benim izlenimim sizin eleştirilerinizin çoğu bu sureyle ilgili olmakta ve Kuranı genellikle bir sözü, "Allah onları kahretsin" cümlesini gündeme getirerek eleştirmeye çalışmaktasınız..ve bu konu daha önceleri de diğer inanmayanlar tarafından sıkça gündeme getirilip bolca tartışılmış..

Sizlerin bu tavrınız bana Mevlananın bir sözünü hatırlatıyor;

"Dün ile beraber gitti düne dair ne varsa... (biraz da) yeni şeyler söylemek gerek"..

Saygılar..
emintürk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-05-08, 21:49  #3
sesli

sesli'nın Avatarı

Siz Mevlana'ya bakmayın!

Alıntı:
Sayın emintürk şöyle demiş:

Mesajı Göster
Farkındalık ve Hipnotik Trans argümanlarınıza Emin olmayı da eklemek niyetinde olduğunuz anlaşılıyor.. Ancak bu argümanlarınızı hep aynı çerçevede ve aynı kıstaslarla açıklamaya çalışmanız aslında tek bir şeyden söz ettiğiniz anlamına gelmektedir.. Örneğin Kuran Leheb suresinden müteşekkil değildir ancak benim izlenimim sizin eleştirilerinizin çoğu bu sureyle ilgili olmakta ve Kuranı genellikle bir sözü, "Allah onları kahretsin" cümlesini gündeme getirerek eleştirmeye çalışmaktasınız..ve bu konu daha önceleri de diğer inanmayanlar tarafından sıkça gündeme getirilip bolca tartışılmış..

Sizlerin bu tavrınız bana Mevlananın bir sözünü hatırlatıyor;

"Dün ile beraber gitti düne dair ne varsa... (biraz da) yeni şeyler söylemek gerek"..

Saygılar..
Sayın Emintürk,

Çok haklısınız...Ne var ki, HİPNOTİK TRANS olgusuna karşı kullanılması gereken yöntem de aynı tekniği içermeli diye düşünenlerdenim.

Günde beş defa ezanı sizce neden tekrar etmekteler dersiniz?

Siz Mevlana'ya bakmayın. Dedikleriyle yaptıkları çok farklıydı. Türk olduğunu söylerdi. Ama TÜRKÇE tek eseri yok! Hep FARSÇA yazdı...

Saygı ve sevecenlikle,
Eski11-05-08, 06:51  #4
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Alıntı:
Sayın sesli şöyle demiş:

Mesajı Göster

Ne var ki, HİPNOTİK TRANS olgusuna karşı kullanılması gereken yöntem de aynı tekniği içermeli diye düşünenlerdenim.

Günde beş defa ezanı sizce neden tekrar etmekteler dersiniz?

Siz Mevlana'ya bakmayın. Dedikleriyle yaptıkları çok farklıydı. Türk olduğunu söylerdi. Ama TÜRKÇE tek eseri yok! Hep FARSÇA yazdı...

Saygı ve sevecenlikle,
Günlerdir şu din bölümü tartışılıyor ama asıl hakaret içeren kelimelerin yada bireyi rencide eden tanımların ne olduğunu henüz kimse çözemiyor, bakınız bir örnek "hipnotik trans" yani siz inananlar bir nevi başka bir boyuttasınız ve yaptıklarınız pekte anlam taşımamakta iddiası var (:

Hemen ardından Mevlana için Türküm diyordu ama Türkçe eseri yoktu iddiası gelmekte.. Buda aslında irdelense çok şeyi ifade ediyor da şimdi ben Kerinçsiz suretine bürünmüş gibi olmayayım.

Efendim, her defasında bahsettiğiniz bir şey bu "Allah onları kahretsin" ibaresi yada suresi yada duası bedduası her ne ise. Gayet farkında herkes diyorum ben, hatta ne yaptığından gayet emin.

Sevgili Mevlana nın bir sözü daha vardır,

" Eşeğe, katır boncuğuyla inci birdir. Zaten o eşek, inciyle denizin varlığından da şüphe eder. "
Eski11-05-08, 12:05  #5
evaporit

Giriş Tarihi: Dec 2007

Sevgili sesli,
siz hipnotik trans hipnozuna düşmüş olmalısınız artık...
bunu latife olsun diye söylemiyorum...
çünkü şüpheden bile şüphe etmeye başladıysaız eğer, bu sizin şüpheleriniz içerisinde boğulduğunuzu ve şüphelerinizin sizi tamamı ile kapladığını gösterir...artık siz yoksunuz, sadece şüpheleriniz vardır...
her insanın korkuları vardır... ama korkularına karşılık gelen bir de emniyet ve güven duygusu vardır... endişeye karşılık gelen ve onu dengeleyen itimat duygusu vardır...
bu duygular her insanda dengeli olarak vardır... ne tamamen korku ve ne de tamamen cesaret... tamamen cesaret bir aptallık olabileceği gib, tamamen korku da sonunda bir hastalık hali ile tezahür eder...
Korkunun, endişenin, şüphenin ve hipnoz olma kaygısının dengeyi bozup gitgide şiddetini artırması ile insanın ruh dengesi de değişir ve zamanla bütün benliği kaplar...
öyleki insan bu dengesizlikten kurtulmak için dışarıdan bir mudahaleye ihtiyaç duyar...Psikolojik destek bu yüzden gerekebilir...

Sevgili sesli,
siz iyi biri olmalısınız... bu yüzden sizi uyarmak zorunda hissediyorum kendimi... Siizn literatürünüzde büyük bir alan kaplayan ''Hipnotik Trans'' kavramı sanırım artık sizi ele geçirmeye ve hipnotize etmeye başladı.. farkındalık derken farkında olmadan yavaş yavaş bütün benliğinizi işgal etmeye başlayan bu durum sizi karşı konulamaz bir alana doğru itiyor... çünkü her ilacın bir yan tesiri olduğu muhakkak değil mi ?
farkındalığın da zaman içerisinde insanı farkında imiş gibi zannettiren ama aslında gerçekle hayal arasında götüren bir yan etkisi de var...
Tıpkı kuran da Allahın bizi uyardığı, ''Aldatıcılar seni Allah ile aldatmasın...'' uyarısnı ben de sana yapıyorum ve diyorum ki ;
'' Telkinciler seni Hipnotik Transla hipnotize etmesinler...'' sevgili sesli...

selam ile...
evaporit is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-05-08, 14:55  #6
sesli

sesli'nın Avatarı

ÇALMA ÇIRPMA SÖZLERDEN MEDET UMANLAR VAR!

Alıntı:
Sayın giz şöyle demiş:

Mesajı Göster
Günlerdir şu din bölümü tartışılıyor ama asıl hakaret içeren kelimelerin yada bireyi rencide eden tanımların ne olduğunu henüz kimse çözemiyor, bakınız bir örnek "hipnotik trans" yani siz inananlar bir nevi başka bir boyuttasınız ve yaptıklarınız pekte anlam taşımamakta iddiası var (:

Hemen ardından Mevlana için Türküm diyordu ama Türkçe eseri yoktu iddiası gelmekte.. Buda aslında irdelense çok şeyi ifade ediyor da şimdi ben Kerinçsiz suretine bürünmüş gibi olmayayım.

Efendim, her defasında bahsettiğiniz bir şey bu "Allah onları kahretsin" ibaresi yada suresi yada duası bedduası her ne ise. Gayet farkında herkes diyorum ben, hatta ne yaptığından gayet emin.

Sevgili Mevlana nın bir sözü daha vardır,

" Eşeğe, katır boncuğuyla inci birdir. Zaten o eşek, inciyle denizin varlığından da şüphe eder. "
Sayın Giz,

Siz lütfen FARKINDA olduğunuz neyse ondan söz etseniz ...

Siz MEVLANA'nın pek çok hikayesinin KELİLE ile DİMNE'den araklama olduğunun acaba FARKINDA mısınız?

Lütfen FARKINDA olduğunuz hususları dile getirin...

Kendi düşünceniz varsa onu anlatırsanız bize de faydası olur...

Başkalarının çalma çırpma sözleriyle bir yerlere varmak mümkün olmaz!

Farkındalık en büyük aracımızdır...
Eski11-05-08, 15:02  #7
sesli

sesli'nın Avatarı

FARKINDALIK DEYİNCE,,,

Alıntı:
Sayın evaporit şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili sesli,
siz hipnotik trans hipnozuna düşmüş olmalısınız artık...
bunu latife olsun diye söylemiyorum...
çünkü şüpheden bile şüphe etmeye başladıysaız eğer, bu sizin şüpheleriniz içerisinde boğulduğunuzu ve şüphelerinizin sizi tamamı ile kapladığını gösterir...artık siz yoksunuz, sadece şüpheleriniz vardır...
her insanın korkuları vardır... ama korkularına karşılık gelen bir de emniyet ve güven duygusu vardır... endişeye karşılık gelen ve onu dengeleyen itimat duygusu vardır...
bu duygular her insanda dengeli olarak vardır... ne tamamen korku ve ne de tamamen cesaret... tamamen cesaret bir aptallık olabileceği gib, tamamen korku da sonunda bir hastalık hali ile tezahür eder...
Korkunun, endişenin, şüphenin ve hipnoz olma kaygısının dengeyi bozup gitgide şiddetini artırması ile insanın ruh dengesi de değişir ve zamanla bütün benliği kaplar...
öyleki insan bu dengesizlikten kurtulmak için dışarıdan bir mudahaleye ihtiyaç duyar...Psikolojik destek bu yüzden gerekebilir...

Sevgili sesli,
siz iyi biri olmalısınız... bu yüzden sizi uyarmak zorunda hissediyorum kendimi... Siizn literatürünüzde büyük bir alan kaplayan ''Hipnotik Trans'' kavramı sanırım artık sizi ele geçirmeye ve hipnotize etmeye başladı.. farkındalık derken farkında olmadan yavaş yavaş bütün benliğinizi işgal etmeye başlayan bu durum sizi karşı konulamaz bir alana doğru itiyor... çünkü her ilacın bir yan tesiri olduğu muhakkak değil mi ?
farkındalığın da zaman içerisinde insanı farkında imiş gibi zannettiren ama aslında gerçekle hayal arasında götüren bir yan etkisi de var...
Tıpkı kuran da Allahın bizi uyardığı, ''Aldatıcılar seni Allah ile aldatmasın...'' uyarısnı ben de sana yapıyorum ve diyorum ki ;
'' Telkinciler seni Hipnotik Transla hipnotize etmesinler...'' sevgili sesli...

selam ile...
Sevgili Evaporit,

Siz ve sizin gibi olanların HİPNOTİK TRANS'da oluşlarının DELİLİ, siz ve sizin gibi olanların KURAN'I ALLAH sözü sanmanızdır.

FARKINDA olsaydınız, ALLAH gibi sonsuz güç sahibi olanın gariban kişilere tutup da aşağılayıcı isimler takarak onlara beddua etmek gibi bir acze düşmeyeceğini de bilirdiniz. ALLAH yapacağını yapar, BEDDUA EDENLER aciz insanlardır...

Bu kadar açık olan gerçeği siz göremiyorsanız,,,yani FARKINDA DEĞİLSENİZ, ben ve benim durumumun nasıl olup da FARKINDA olacaksınız ki!

Sevecenlikle kalın,,,
Eski11-05-08, 15:18  #8
evaporit

sevgili şüpheci,
hani senin zihinsel alanında büyük bir yer işgal ettiğini söylemiştim ya...
yanılmamışım...
çünkü her yazdığın mesaj seni daha çok içine çeken bir trans halini gösteriyor...
Farkında olmadan daha çok benliğini işgal ediyor...
trans halini aşan bir durum için kullnaılması gereken terim sanırım bilinç kilitlenmesi olabilir...
Çünkü yukarıdaki yazdıklarınızın herbirine müslümanlar yeterli ve gerekli cevapları vermişlerdir... ama sen hala aynı şeyleri aynı şekilde tekrarlıyorsan, işitme ve görme yeteneğinin trans hali ile iptal olduğunu gösteriyor..
allah kurtarsın demekten başka şey bulamıyorum...
Eski11-05-08, 15:37  #9
sesli

sesli'nın Avatarı

Ah gidi ahh...HİPNOTİK TRANSDASINIZ, Öyle ki...

Alıntı:
Sayın evaporit şöyle demiş:

Mesajı Göster
sevgili şüpheci,
hani senin zihinsel alanında büyük bir yer işgal ettiğini söylemiştim ya...
yanılmamışım...
çünkü her yazdığın mesaj seni daha çok içine çeken bir trans halini gösteriyor...
Farkında olmadan daha çok benliğini işgal ediyor...
trans halini aşan bir durum için kullnaılması gereken terim sanırım bilinç kilitlenmesi olabilir...
Çünkü yukarıdaki yazdıklarınızın herbirine müslümanlar yeterli ve gerekli cevapları vermişlerdir... ama sen hala aynı şeyleri aynı şekilde tekrarlıyorsan, işitme ve görme yeteneğinin trans hali ile iptal olduğunu gösteriyor..
allah kurtarsın demekten başka şey bulamıyorum...
Sevgili Evaporit,

O kadar FARKINDA değilsiniz ki. Bana sevgili ŞÜPHECİ'nin ismiyle hitap etmektesiniz...

Müslümanlar yanıt veriyorsa da bunu BİLİNÇLİ AKILLARINI kullanarak veremiyorlar ki, bu da onların HİPNOZDA oluşlarının göstergesi değil mi?

Sevecenlikle kalın,
Eski13-05-08, 10:00  #10
evaporit

Alıntı:
Sayın sesli şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili Evaporit,

O kadar FARKINDA değilsiniz ki. Bana sevgili ŞÜPHECİ'nin ismiyle hitap etmektesiniz...

Müslümanlar yanıt veriyorsa da bunu BİLİNÇLİ AKILLARINI kullanarak veremiyorlar ki, bu da onların HİPNOZDA oluşlarının göstergesi değil mi?

Sevecenlikle kalın,
sevgili sesli,

kadın adama sarhoş demiş... Adam da kadına ben yarın ayılırım... ama sen yarında çirkin kalacaksın demiş ya....
ben hatamı düzeltebilirim..
delete tuşu ile... ama sen hep çirkin kalacaksın...
çünkü yukarıdaki cümlelerinde sürekli bir tekrar var..
bak istersen ...cümlendeki müslümanlar yerine XXX koy bakalım ne göreceksin ?
çünkü ispatı yok... bu sadece bir iddia ve bunun zihindeki bir durum olduğunu sen de söyleyip duruyorsun...
bilinç durumu yani...
bu herkese göre değişir...
bana göre sen...
sana göre ben..
bize göre şunlar...
şunlara göre bunlar trans halindeler...
bana göre sen, sana göre ben aklımı kullanmıyorum...
bana göre o, ona göre bu hipnoz durumunda...
yani hala bu konuyu uzattığına göre... senin kurtuluşun daha zor...
en azından delete tuşu bile işe yaramayabilir... demedi deme ha !!

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı