"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Solingen katliami sessizlikte anildi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| ... ..... ........ ............. Cünkü Alman hükümetine hesap sormak; onlarin ellerinden ödüller alan yalakalarin isi degil. ............... ......... .... Cünkü, 90 yil önce yüzlerce oldugu insani ölüme sürüklendigini iddiaederken ile bir kalemde 10 masum insani evlerine uyurken yakmak ayni sey degil..??? Ermeni olaylarindaki hassasiyet, sayiya göre artiyor olmali. ... ..... ......... Solingen ve Möln de yasamlarini yitirenlerin insan olup olmadigi üzerinde tartismalar sürmektedir??? acaba, Solingen ve Mölln katliamlari, zamana yayilmis caga uydurulmus soykirim tarifleri disinda olup ta bira icen birkac yasi kücük gencin yaramazligi miydi, bu yorumu, konuya duyarli olanlar yapsinlar. acaba soykirim denilen sey, yalnizca yüzlece insani tek kalemde ölüme götürmek mi, yoksa, zaman icinde ekonomik ve silahli eylemlerle planli bicimde yok etmek, sindirmek, kacmaya zorlamak, direneni ise öldürmek mi? San Francisco Examiner gazetesinin 1 Nisan 1997 tarihli sayısında yayımlanan haberde: "Solingen’deki saldırı, Alman tarihinin Nazi döneminden bu yana en kanlı ırkçı saldırısıdır" deniliyordu Irkciligin, soykirimin, her türlüsüne hayir. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-05-06 09:33 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Cok yazik..En kötüsü de hala cok tepkisiz kalmamiz. Almanyada TGD (Almanya-Türk Toplumu) diye bir sey yok muydu? ..Ne sitelerinde bir haber gördüm, ne de baska bir sekilde reaksiyonlarini duydum. Bu toplulugun ana kurulus sebeplerinden birisi de bu degil midir? Peki T.C. den bir mesaj var mi? Lütfen yanlisim varsa düzeltin... Baskalarinin yillardir oynadigi mazlum rolünü yakistiramiyoruz belki de yigitlikten kendimize..neyse..sabah sabah gerildim iyice.. Saygilarimla |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|