| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Marmara depremi film oluyor.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| 17 Ağustos 1999 Marmara depremi, yüzyılın felaketi olarak tarihe geçen deprem olarak film haline getiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin teklifi ile hayata geçecek filmi ünlü yönetmen Ezel Akay çekecek. Yazar Sami Dündar’ın "Her şeyin bittiği yer" adlı romanından uyarlanacak filmin başrollerinde şovmen Okan Bayülgen ile Meltem Cumbul rol alacak. Filmin çekimleri ise SEKA arazisi ile Erenler ve Cedit Mahallerinde yapılacak. 17 Ağustos’ta insanlar arasındaki dayanışmanın önemine değinen Ezel Akay projenin temelini de bu dayanışmanın oluşturacağını vurguladı. Akay "Sami Dündar’ın başına gelmiş gerçek öyküsünden yola çıkılarak bu film hazırlıyoruz. Film 17 Ağustos 1999 depremi ile ilgili. Filmin hikâyesi, depremin yaşandığı İzmit ve Gölcük’te geçecek" dedi. Akay, ayrıca filmin çekileceği SEKA arazisini de ideal bir plato olarak niteledi. Akay, "Acıyı tekrar canlandırmak çok itici gelebilir. Ancak, bizim filmimiz bir umut hikâyesi. Hayatta kalan bir insanı canlandırıyor. Felaketten sonra dayanışma ve irade sayesinde bir insanı ve insanları anlatıyor. Dolayısıyla umutsuz bir proje değil. Ama yaşanan felaketi bir daha unutmayacak şekilde akıllara kazıtacak bir film projesi." dedi. http://www.habersaati.com/?m=map5302&c=8&s=27687 O günler unutulmamalı ama acıların tazeleneceği kesin... __________________
Başka sularda o şimdi Başka rüzgarlar arıyor, Başka yollarda yürüyor Başka başka... |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
| #3 | ||
Diğer Sanatlar ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Film hernekadar bazıları için acılarını tekrar canlandıracak gibi görünsede depremi yaşamayan insanlara ise böyle bir gerçeğin olduğunu ve burda,hernekadar şimdi unutmuş olsanızda büyük acılar yaşandıyı hatırlatacağını düşünüyorum. Okan Bayülgen'in olması ayrıyeten heyecan verici bence. __________________
Eskiden iğrençlik kural değildi,arasıra rastlanan ürkütücü bir şeydi.... | |
|
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| İyi bir proje bana görede,gerçektende bu depremde büyük kayıplar verdik her birimizin canından bir parça gitti sankide.Bizim ailemizden olması şart değil sonuçta tanıdıklarımız vardı içinde.Bu olaydan sonra psikolojik destek görenler aynı acıları tekrar yaşayacak ama unutulmasından iyidir.Okan Bayülgen ve Meltem Cumbul'un olması çok iyi seçenek olmuş. __________________
Her Mayis´ta vurdular bizi Yinede yaşattık kendimizi.. 18 Mayıs'ı UNUTMADIK!!! |
|
| |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Depremi yaşamayan insanlara böyle bir gerçeğin olduğunu ve ne kadar büyük acılar yaşanmış olduğunu hatırlatması kime ne kazandıracak ki? Ben İzmir'de yaşıyorum en küçük sarsıntıları bile hissediyorum ve anında dizlerim boşalıyor. Geçen yıllarda oldukça şiddetli sarsıntılar yaşamıştık ve o an ki korkumu tekrar yaşamak yada hatırlamak bana hiç bir şey kazandırmayak. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #6 | |
| Düzce depremi yaşandığında 'Komplo Teorisi' filmi vizyondan çoktan kalkmıştı..Filmde bu depremden bahsedilir mesela.. Yapay deprem iddialarını duymuşsunuzdur marmara depremi hakkında da.. __________________
''Ezel sabahı Cibril bana dedi ki; Akla uşaklık eden bir kalbi kabul etme!'' Loresima Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-05-08 16:39 . |
|
| |
| #7 | ||
Diğer Sanatlar ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Büyük bir acı yaşandı bunu anlamak ve bunu ortak bir şekilde yaşamamız lazım. __________________
Eskiden iğrençlik kural değildi,arasıra rastlanan ürkütücü bir şeydi.... | |
|
| #8 | |
| Acıyı yakınen yaşayan biri olarak kesinlikle hatırlatılmalı.Unutturulmamalı evet acı veriyor inanın konuyu açarken bile içim acıdı ama o kadar kolay değil hiçbir şey.Bence yapılması ve üzerinde düşünülmesi gereken bir proje.Ders çıkarmak gerekir daha bilinçli olmalıyız.Bencede Okan Bayülgen ve Meltem Cumbul iyi bir seçim gerçi konu daha önemli umarım ilgi görür diye düşünüyorum... __________________
Başka sularda o şimdi Başka rüzgarlar arıyor, Başka yollarda yürüyor Başka başka... |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Saygı ile..__________________
''Ezel sabahı Cibril bana dedi ki; Akla uşaklık eden bir kalbi kabul etme!'' | |
|
| |
| #10 | |
| Bakınız komple teorisi değil bu hayatta yaşanılan bir gerçek ve acı bir gerçek malesef.O kadar kaybedilen insan sanırım bir şey ifade etmiyor.O yaşanan zamanı çıkarıp atamayız hayatımızdan.Acı veriyor diye tüm gerçeklere yüz çevirelim o zaman...Söylentilerden yola çıkmıyorum tamamiyle filmle alakalı konuşuyorum ki söylentiler bile dikkate alınmalı tabi ki ilgili yerlerden... __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|