Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Doğa Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Tersine evrim / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji...

Konu Araçları
Eski10-05-08, 13:35  #1
Hasan Rua

Hasan Rua'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Tersine evrim

Alıntı:
Oğuz Eser / TIMETURK
Bundan 2 yıl kadar önce bilimsel çevrelerde dalga konusu olan Çukurova Tıp Fakültesi’nden Üner Tan’ın Tersine Evrim teorisi, dünyanın en prestijli bilim dergilerinden Proceedings of the National Academy of Sciences’ta yayınlandı. Dergi dünyanın en etkili 3 bilim dergisinden biri olarak biliniyor.
Hatay’da yaşayan ve dört ayakları üzerinde yürüyen bir aileyi araştıran Tan ve ekibi, bozukluğa beyine etki eden bir gen mutasyonu olduğunu ortaya çıkardı. Unertan Sendromu olarak, literatüre giren çalışmasıyla, bu mutasyondan etkilenenlerin beyin ve iletişim gelişimlerinin kısıtlandığı da bulgulandı. Beyni etkileyen bu mutasyonun, dört ayak üzerinde yürümeyle ilişkisi ise bilinmiyor.
Tersine Evrim Teorisi, bilimsel çevreleri de ikiye bölmüş durumda. Bilimsel çevrelerde tek bir genin insanı maymuna dönüştüremeyeceği iddia ediliyor. Tan’ın çalışmasında, Unertan sendromuna neden olarak VLDR genindeki mutasyonun gösteriliyor. Üner Tan, Türkiye’de benzer sendroma sahip 3 aile daha olduğunu ortaya çıkardı.
Tersine evrim kavramı daha önce de bilimsel çalışmalara konu olmuştu. Fakat insanlarda mümkün olabileceği düşünülmüyordu. Daha önceki çalışmalarda, tavuk embriyolarına yapılan mutasyonların diş oluşumuna sebep olabildiği gösterilmişti

Kaynak: Time Türk
http://www.timeturk.com/news_detail.php?id=8875
Olayı hem haber olarak hem de 'tersine evrimin' imkanlılığı olarak ele alalım.

Korn'un evolution adlı şarkısında ve klibinde ilk olarak bu fikri duymuştum.

Tersine evrim, yani insanın yeniden maymuna dönmesi mümkün müdür?
Hasan Rua is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-05-08, 16:34  #2
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

- Olur mu canım öyle şey. Evrime inanan kimse bunu kabul etmez. National Geographic'te bir belgeselde mermi hızıyla binlerce zehirli ok fırlatan, çevresindeki olayları ve renkleri algılayabilen deniz analarından bahsederken aynen şöyle diyordu 'kutu deniz anaları... Evrimin kusursuz tasarımı...'

- Hem o elleri ve ayakları üzerinde yürüyen insanları maymuna dönüşüyor diye değerlendiriyorsanız, herhangibir nedenle gözleri görmeyen veya az görenleri de 'yarasaya dönüşüyor', veya başka bir hastalığı olanlara 'uskumruya dönüşüyor' falan diyebilirsiniz.

umbrasword Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-05-08 16:38 .
umbrasword is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-05-08, 16:51  #3
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Tersine evrim yumurtlamalari iste, egitimi bertaraf edilmis bir toplumun bilime duydugu ilginin ve bilim seviyesinin aci göstergesidir...

Dünyanin her hangi biryerinde bu denli mantiksiz, bu denli sacma bu denli anlamsiz görüs sahibi bir mentalite daha var midir diye düsünüyorum.

Genetigi bilmez, hücre bilmez, evrim zaten bir karabasandir ki, gerisiyle(!) ugrasir
genetik bozukluklari bilmez. Bilmez de, bilgilenmeden neden öter, sorun burada.

ama photoshopta yapilan insan basli baliga inanir garibim, vah zavallim. kiyametler geliyor diye aglasirlar...
Üstelik okuma yazma bilenlerdir bunlar haa.
Bunlarin uydurmalarini köylüye anlatin, inanin size gülerler, hadeee bee oradan der ve kovalarlar

gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-05-08 16:57 .
gezer is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-05-08, 20:10  #4
Hasan Rua

Hasan Rua'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın gezer şöyle demiş:

Mesajı Göster
Tersine evrim yumurtlamalari iste, egitimi bertaraf edilmis bir toplumun bilime duydugu ilginin ve bilim seviyesinin aci göstergesidir...

Dünyanin her hangi biryerinde bu denli mantiksiz, bu denli sacma bu denli anlamsiz görüs sahibi bir mentalite daha var midir diye düsünüyorum.

Genetigi bilmez, hücre bilmez, evrim zaten bir karabasandir ki, gerisiyle(!) ugrasir
genetik bozukluklari bilmez. Bilmez de, bilgilenmeden neden öter, sorun burada.

ama photoshopta yapilan insan basli baliga inanir garibim, vah zavallim. kiyametler geliyor diye aglasirlar...
Üstelik okuma yazma bilenlerdir bunlar haa.
Bunlarin uydurmalarini köylüye anlatin, inanin size gülerler, hadeee bee oradan der ve kovalarlar
Bu iddia Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlandı. Bu dergiyi Türkler çıkarmıyor. Demek ki bu ülkenin eğitimsizliğe bir alakası yok.
Hasan Rua is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-05-08, 00:29  #5
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Sayın umbrasword şöyle demiş:

Mesajı Göster
- Olur mu canım öyle şey. Evrime inanan kimse bunu kabul etmez. National Geographic'te bir belgeselde mermi hızıyla binlerce zehirli ok fırlatan, çevresindeki olayları ve renkleri algılayabilen deniz analarından bahsederken aynen şöyle diyordu 'kutu deniz anaları... Evrimin kusursuz tasarımı...'

- Hem o elleri ve ayakları üzerinde yürüyen insanları maymuna dönüşüyor diye değerlendiriyorsanız, herhangibir nedenle gözleri görmeyen veya az görenleri de 'yarasaya dönüşüyor', veya başka bir hastalığı olanlara 'uskumruya dönüşüyor' falan diyebilirsiniz.
Neden evrime inanan bunu kabul etmezmiş merak ettim. Elbetteki olayı tersine evrim olarak bakmıyorum. Sizlerden farklı olarak mutasyonların bazı anomaliklere yol açabildiğini bana bilim söylüyor. Acaba sizlerin inancınıza göre muhteşem yaratılan insanoğlu arasında bu ayrılıklar neden zuhur ediyor. Bu insanlar Tanrı tarafından ana rahminde günah işlediği için cezalandırılmış olabilir mi
Eski24-05-08, 12:42  #6
maxim

maxim'nın Avatarı

Ülke / Şehir: i s t a n b u l

Normal evrim tartışmaları son bulmamışken şimdi de tersine evrim Aslında oldukça ilgimi çekti bu konu. Normal evrimin var olduğunu varsayarsak, tersi neden olmasın? Canlılar hep daha iyisini mi ister? Ya da evrim istemekle mi gerçekleşir yoksa moleküllerin doğal bir karakteri midir? Evrim konusunda daha bilgili arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum. Mesela insanoğlu bilgisayar karşısında otura otura milyonlarca yıl önceki gibi kamburlaşmaya başlayabilirler mi? Bu tersine bir evrim midir?
maxim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-05-08, 16:12  #7
gezer

Alıntı:
Sayın Hasan Rua şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu iddia Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlandı. Bu dergiyi Türkler çıkarmıyor. Demek ki bu ülkenin eğitimsizliğe bir alakası yok.
evet, avrupa ya da ABD bilim arastirma merkezlerinin icinde evrim karsitlari olanlar yok mu, var tabi.
Yillardir, bunra da bulgu ve teoriler üzerinde catismaktalar.
Eski24-05-08, 17:58  #8
OZ

OZ'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Ülke / Şehir: beyTEPE

Evrim garip bir konu, Maalesef çok fazla savunucusu da kalmamıştır. Ama okulumuz biyoloji bölümü evrim konulu bir sergi açtığında gitmeden edemedim. Oraya gittiğimde Biyolojiji bir çocuğun bana anlattıkları oldukça ilginçti; bir yaratığın yukarda uçan kuşları yakalamk amacıyla zıplayarak buna bu şekilde devam e4dewrek uçmayı öğrendğini anlatmıştı; oldukça garip gelmişti.

Sordum biz insanlar neden suyun altında kalamıyoruz? Neden bir kaplumbağa gibi timsah gibi kurbağa gibi ya da pelikan, karabatak gibi kalamıyoruz, biz bu hayvanlar kadar evrime uzakmıyız!

Sonuç olarak düzüne inananlar neden tersine inanmıyorlar? Yılan ayaklarını kullanmaya kullanmaya kaybetmiş değil mi? o zaman tersine evrimde olur!
Eski24-05-08, 20:05  #9
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın gizemnur şöyle demiş:

Mesajı Göster
Neden evrime inanan bunu kabul etmezmiş merak ettim. Elbetteki olayı tersine evrim olarak bakmıyorum. Sizlerden farklı olarak mutasyonların bazı anomaliklere yol açabildiğini bana bilim söylüyor. Acaba sizlerin inancınıza göre muhteşem yaratılan insanoğlu arasında bu ayrılıklar neden zuhur ediyor. Bu insanlar Tanrı tarafından ana rahminde günah işlediği için cezalandırılmış olabilir mi
- Dediğim gibi, evrimcilerin 'ilkel' olarak niteledikleri canlıları daha yakından incelediklerinde gördükleri karşısındaki hayretlerini gizleyememeleri ve bu kompleks durumu 'evrimin tasarımı' olarak nitelendirmeleri gibi nedenlerle evrime kolay kolay negatif bir işlevi yakıştıramayacaklarını düşündüm. Tabii yanılıyor da olabilirim.

- Sizin, evrime inanan bir insan olarak, böyle meselelere nasıl yaklaşacağınızı da takip ediyorum. Önerdiğiniz yerlerden konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.
Eski31-05-08, 00:31  #10
Genom

Giriş Tarihi: May 2008

Tersine evrim yanlış bir isimdir. Evrim sadece gelişmeyi değil değişmeyi konu alır. Burada yaşanan olay genetik bir hastalıktır. 5 milyon yıl öncesinde australopithecus türlerinde çift ayaklılığa rastlanmakta. Buna yol açan genlerde bir yanlışlık olması genetik bir hastalıktır, popülasyonda bir etkiye sebep olmaz ki bu kardeşlerin çocuk sahibi olması toplumdan dışlandıkları için çok da küçüktür ayrıca.
Genom is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı