| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Tersine evrim / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
Korn'un evolution adlı şarkısında ve klibinde ilk olarak bu fikri duymuştum. Tersine evrim, yani insanın yeniden maymuna dönmesi mümkün müdür? | |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| - Olur mu canım öyle şey. Evrime inanan kimse bunu kabul etmez. National Geographic'te bir belgeselde mermi hızıyla binlerce zehirli ok fırlatan, çevresindeki olayları ve renkleri algılayabilen deniz analarından bahsederken aynen şöyle diyordu 'kutu deniz anaları... Evrimin kusursuz tasarımı...' - Hem o elleri ve ayakları üzerinde yürüyen insanları maymuna dönüşüyor diye değerlendiriyorsanız, herhangibir nedenle gözleri görmeyen veya az görenleri de 'yarasaya dönüşüyor', veya başka bir hastalığı olanlara 'uskumruya dönüşüyor' falan diyebilirsiniz. __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... umbrasword Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-05-08 16:38 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Tersine evrim yumurtlamalari iste, egitimi bertaraf edilmis bir toplumun bilime duydugu ilginin ve bilim seviyesinin aci göstergesidir... Dünyanin her hangi biryerinde bu denli mantiksiz, bu denli sacma bu denli anlamsiz görüs sahibi bir mentalite daha var midir diye düsünüyorum. Genetigi bilmez, hücre bilmez, evrim zaten bir karabasandir ki, gerisiyle(!) ugrasir genetik bozukluklari bilmez. Bilmez de, bilgilenmeden neden öter, sorun burada. ama photoshopta yapilan insan basli baliga inanir garibim, vah zavallim. kiyametler geliyor diye aglasirlar... Üstelik okuma yazma bilenlerdir bunlar haa. Bunlarin uydurmalarini köylüye anlatin, inanin size gülerler, hadeee bee oradan der ve kovalarlar ![]() __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-05-08 16:57 . |
|
| |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
| |
|
| #5 | ||
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| Normal evrim tartışmaları son bulmamışken şimdi de tersine evrim Aslında oldukça ilgimi çekti bu konu. Normal evrimin var olduğunu varsayarsak, tersi neden olmasın? Canlılar hep daha iyisini mi ister? Ya da evrim istemekle mi gerçekleşir yoksa moleküllerin doğal bir karakteri midir? Evrim konusunda daha bilgili arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum. Mesela insanoğlu bilgisayar karşısında otura otura milyonlarca yıl önceki gibi kamburlaşmaya başlayabilirler mi? Bu tersine bir evrim midir? |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Yillardir, bunra da bulgu ve teoriler üzerinde catismaktalar. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... | |
|
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: beyTEPE
| Evrim garip bir konu, Maalesef çok fazla savunucusu da kalmamıştır. Ama okulumuz biyoloji bölümü evrim konulu bir sergi açtığında gitmeden edemedim. Oraya gittiğimde Biyolojiji bir çocuğun bana anlattıkları oldukça ilginçti; bir yaratığın yukarda uçan kuşları yakalamk amacıyla zıplayarak buna bu şekilde devam e4dewrek uçmayı öğrendğini anlatmıştı; oldukça garip gelmişti. Sordum biz insanlar neden suyun altında kalamıyoruz? Neden bir kaplumbağa gibi timsah gibi kurbağa gibi ya da pelikan, karabatak gibi kalamıyoruz, biz bu hayvanlar kadar evrime uzakmıyız! Sonuç olarak düzüne inananlar neden tersine inanmıyorlar? Yılan ayaklarını kullanmaya kullanmaya kaybetmiş değil mi? o zaman tersine evrimde olur! __________________
Güzel olacak biliyorsun. Ben de yıldızları seyredeceğim. Bütün yıldızlar, tıpkı makarası paslı birer kuyu olacak. Bütün yıldızlar susuzluğumu giderecek... |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
- Sizin, evrime inanan bir insan olarak, böyle meselelere nasıl yaklaşacağınızı da takip ediyorum. Önerdiğiniz yerlerden konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2008
| Tersine evrim yanlış bir isimdir. Evrim sadece gelişmeyi değil değişmeyi konu alır. Burada yaşanan olay genetik bir hastalıktır. 5 milyon yıl öncesinde australopithecus türlerinde çift ayaklılığa rastlanmakta. Buna yol açan genlerde bir yanlışlık olması genetik bir hastalıktır, popülasyonda bir etkiye sebep olmaz ki bu kardeşlerin çocuk sahibi olması toplumdan dışlandıkları için çok da küçüktür ayrıca. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|