"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: izmir-adana-sakarya
| "İdam" Ölüm cezası ne kadar doğru, bize neler kazandırır, neler kaybettirir, uygulanmalı mı uygulanmamalı mı? Uygulanmalı diyorsanız, hangi suçlara uygulanmalı... Yorumlarınızı bekliyorum! Saygılar... |
| #2 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ceza mantığında ıslah etme, topluma kazandırma anlayışı vardır. Ama yokettiğinizde ortada "kazanabileceğiniz" bir şey kalmıyor. Sonra geride kalanlar... Anaların acıları... Bence olmamalı! | |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| İdan cezasını savunuyorum. Geri dönülemezliği ise makul bir gerekçe olarak görmüyorum. Bir adamı yirmi yıl hapse attıktan sonra onun yıllarını geri getirebiliyor musunuz? Belki teselli edersiniz. O nedenle infaz edilen hiç bir suçun geri dönüşü yoktur. İkinci olarak, benim kanaatim bir ceza'nın kamu vicdanı yönünden de değerlendirilmesi gerekir. Verilecek bir cezanın suça göre ve adil oması gerekir. Yani hakkın yerini bulması gerekir. Yapılan yapanın yanına kar kalamamalı. İdam edilmeyen kaç kişi topluma kazandırılıyor bunu da merak ediyorum? Ya kaandırılamayanlar? Aftan çıktığı gün cinayet ileyenleri unutmamak gerekiyor. |
| #4 | |
| sn. kaan uygulanması gerektiğini söylemişsiniz.sizce hangi suçu işleyenler için uygulanmalı, yani hangi suçu işleyen kişiyi öldürmek çözüm olur?? paylaşırsanız sevinirim. saygılar... |
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| İdam, insanlık dışı bir uygulamadır. Cezalar yerine rehabilitasyon ve bireyin topluma adaptesine yönelik emek sarfedilmelidir. Cezadan daha önemlisi, suça iten nedenleri kaldırmaktır. Toplumsal yoksulluğu, dini baskıları, töresel baskıları, sınıfsal farkları gibi... __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Cinayet, gasp, tecavüz, çıkar amaçlı silahlı suç örgütleri ve Yolsuzluklar. Alıntı:
küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-05-06 02:36 . | |
| #7 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bazen diyorumki, islama inananlar Mevlana'nın dediklerini de benimseseler ne kadar güzel olurdu! İnsanlar suç işleyebilir. Bunun çeşitli nedenleri olabilir, o konuyu şurda tartışmıştık: http://www.yaziyaz.com/forum/showthr...=bireyi+su%E7a Önemli olan insan sevgisiyle dolu olmak ve her insanın her şeyden önce "insan" olduğunu hatırlamaktır. Ve her insanın canının kendisi için ne kadar önemli olduğunu. Çoğu insan, bazen ben "böyle bir şeyi" nasıl yapabildim, demiştir. Bu aç kaldığı için ekmek "çalıp" İran'da eli kesilen bir çocuk olabilir(ki ben bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum) [toplumsal neden] ya da bir sosyopat olabilir.[genetik neden] Ve sevdiğimiz birilerinin bu durumlara düşmesi uzak değildir ve aynı şekilde kendimizin. İnsanlara uygulanan yaptırımları düşünürken, onların hata yapabileceğini düşünmek ve onların canının sizinki gibi olduğunu unutmamak gerekir. Ve suçsuz yere asılanları da hatırlamak gerekir, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan.. Ve iran'da dinsiz ve ateist olduğu için asılan bu genç gibi.. http://img350.imageshack.us/img350/2414/genc9nq.jpg __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #8 | ||
| Alıntı:
idamda cinayetin içine giriyor bence. yani insanlık dışı... saygılar... | |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Suçsuz bir insan'ı öldürmekle, bir katil'i öldürmek arasında çok fark vardır.klasik hollywood mantığıyla bakmamak lazım. 'hayır cek onu öldürürsen ondan bir farkın kalmaz.'Hayır efendim, arada çok fark vardır.Bahsettiğiniz rahatsızlıklar ve sair hafifletici sebepler konumuzun dışındadır. Ben diyorum ki, suçu sabitse mirasına konmak için babasını öldüren çocuk idam edilmelidir. Sayın artena,İRanda asılan gencin dinsizlik ve imansızlık suçundan asıldığına emin misiniz? Eğer öyle olduğunu iddi ediyorsanız bunu ispatlamak zorundasınız. Bu genç tecavüzcü katil çıkarsa hiç şaşırmayacağım da. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-05-06 14:08 . |
| #10 | |
| bence insanın suçlu veya suçsuz olması önemli değil, önemli olan burada o insanın hayatına son verilmesi. nasıl herhangi bir insanın başkasını öldürmeye hakkı yoksa, devletinde bir insanı öldürmeye hakkı yoktur. ve devlet böyle bir yaptırım uyguluyorsa, halka "öldürmenin" çözüm olabileceğini göstermiş olur.bunu da herhalde hiçbirimiz istemeyiz. devlet öldürmekten başka, toplumun yararına olacak cezalar uygulamalı bence. tabii suçların nedenlerini ortadan kaldırmayı unutmamalı. saygılar... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|