"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Tanrının varlğının bilimsel kanıtı var mıdır? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
| Anket Sonuçlarını Göster: Tanrının varlığının bilimsel kanıtı var mıdır? | |||
| Evet,vardır. | 7 | 29.17% | |
| Hayır,yoktur. | 17 | 70.83% | |
| Oy Verenler: 24. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Bu konu için sözü Sn extreme bırakıyorum.Zira konuyu açmamı kendi istemiştir.Bende ek olarak bir anket eklemek istedim. SAYGILAR... __________________
Herkes dünyaya mutluluk getirdi; kimi geldiğinde, kimi gittiğinde... |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Feb 2008
| Teşekkür ederim dostum.Herkesin üzerinde uzlaşabileceği bir 'Bilimsel Kanıt Tanımı' varmıdır tartışmasına dönüşmez umarım bu bağlam. |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
Evet kesinlikle,ben kendi adıma bir gerçeklik olarak Tanrı kanıtı istiyorum. Rica ederim,SAYGILAR... __________________
Herkes dünyaya mutluluk getirdi; kimi geldiğinde, kimi gittiğinde... | |
|
| #4 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| "Hayır yoktur"u işaretledim.Ancak bu; "Tanrı'nın bilimsel olarak kanıtının olmadığı" sorusunun cevabı için değildi,elbet. Çunku bilim metafiziki bir kavramı arama-bulma,olçme tartmayı kendine yol olarak almamıştır.Kaba tabiriyle ilgi alanın içinde değildir.Bilim,kavrayabildiklerini mantığıyla bir izaya getirir.Bu çabanın içindedir. Mantıken soru yanlıştır. Alternatif uygun başlık;düzen mi,kaos mu?Daha şık olurdu. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Tanrinin varligi bilimsel olarak kanitlanamaz. Mistik dünyanin verileri hayal gücü ve imgelere dayandigindan bilimsel degildir, bu nedenle bilimsel yollarla kanitlanmasina olanak yoktur. (ayrica ankette yanlis kareyi tikladim düzeltilirse tesekür ederim)__________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2007
| arkadasım ultimate bir varlık sence bilimsel kanıt gibi onemsiz birseyle olculebilirmi? senin sorun once bilim ölçebilirmi bu kanıtı olmalıydı? |
|
| #7 | |
| Elbetteki gerek deneysel gerek rasyonel anlamda Tanrı ispat edilemez.Ancak redde edilemez.Yani bu soru bilimsel değildir.Bu konuda agnostizmin argumanları son derece güçlüdür.Bağlamı saptırmadan; Sayın Bechko nun izniyle ben kendi sorumu ve kendi cevabımı oluşturacağım. SORU:Kuran muhammed tarafından mı yazıldı, yoksa Allahın kelimesi mi? Ancak bu sorunun cevabı muhtemel yeni soruları beraberinde getirecek. Kuranın, Muhammed tarafından yazılmış olmadığını ispat etmek Kuranın Allah sözü olduğunu ispat edermi.aslında felsefi anlamda etmez.çünkü birileri belki uzaylılar yazmıştır yada gelecekten gelen insanlar da yazmış olabilir diyebilir.ne yazıkki bu savsata sorular felsefi anlamda aşılabilir değildir. Ancak yöntemde anlaşalım.Ben Kuranın Muhammed tarafından yazılmadığını ispat etmeyi başarabilirsem bu durumda Kuranın Allah kelimesi olduğunu ispat etmiş olduğumu düşüneceğim.Bu tarz savsata sorular olursa cevaplamayı düşünmüyorum. Bu bağlamda; Tanrının varoluşunun felsefi anlamda İmkansızlığını yani agnostizmin tezini, indirek bir şekilde aşmaya çalışacağım. Öncelikle muhatabım Bechko. Şimdi buraya kadar asgari müştereklerimizin oluştuğunu umuyorum. Metod üzerinde bir sorun varsa bunu bu aşamada halledelim. Önerilerinizi bekliyorum. extreme357 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-05-08 11:37 . |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Biraz sabredin,sorunun muhattabı var. SAYGILAR... __________________
Herkes dünyaya mutluluk getirdi; kimi geldiğinde, kimi gittiğinde... | |
|
| #9 | |
| ''Matematik, Yaratıcının evreni yazmakta kullandığı dildir.'' GALİLE Eğer öyleyse evrende ve yaratıcıya atfedilen kitaplarda bu dilin konuşuluyor olduğunu gösterebilmeliyiz. Kuran böyle bir matematiksel dile göndermede bulunmuşmu? EVET. Kuran pek çok olayla ilgili pek çok sayıdan bahsetmiştir. Ancak sadece bir tek yerde bir sayıya tam da bizim ifade ettiğimiz anlamda tanrının evreni yazmakta kullandığı dille bağlantılı bir anlam yükleyerek bahsetmiştir. MÜDDESSİR SURESİ 30- Üzerinde 19 vardır. 31- Ateşe bekçi olarak sadece melekleri atadık. Onların sayısını da: İnkarcılar için bir fitne kıldık. Ta ki; kendilerine kitap verilenler kesin bir bilgiyle inansın. Kendilerine kitap verilenler ve inananlar kuşkuya düşmesin. Kalplerinde hastalık olanlarla, inkârcılar da "Allah bu örnekle neyi anlatmak istedi" desinler. Böylece Allah dilediğini/dileyeni saptırır, dilediğini/dileyeni de doğruya iletir. Efendi’nin ordularını kendisinden başkası bilmez. Bu insanlara bir hatırlatıcıdır. Bu ayette bir sayıdan; o sayıya çok ilginç özellikler atfedilerek bahsedilmektedir. Bu aşamada sayı, matematik ve evrensel bir dilden bahsettiğimize göre Kurandaki sayılarla ilgili sıradışı bir model olup olmadığının test edilmesi gerekir.Ancak bu iddia test edilebilir bir iddiamıdır. Ben bulguları sizlerle paylaşacağım, kararı birlikte vereceğiz. Kuranda Şu tamsayılar geçmektedir: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,19,20,30,40,50,60,70,80 ,99, 100,200,300,1000,2000,3000,5000,50000 ve 100000. Toplam 30 tamsayı. Şu kesirli sayılar geçmektedir. 1/2,1/3,2/3,1/4,1/5,1/8,1/6 ve 1/20. Toplam 8 kesirli sayı Bu sayılar (tamsayılar ve kesirli sayılar) ve ayette vurgu yapılan 19 arasında matematiksel olarak bilimsel açıdan anlamlı bir model varmı.Şayet böyle bir modelin varlığı kesin olarak gösterilebilinirse doğrudan olmasa da dolaylı biçimde bu durum yaratıcının ispatı anlamında delilmidir. Modeli oluşturmaya geçmeden önce 19 sayısının asal bir sayı olduğunu hatırlatalım.Sayılar asal ve kompozit olarak ikiye ayrılırlar. Kuranda 30 adet tamsayı ve 8 adet kesirli sayı olması sıradışımıdır. Evet. Çünkü 30; 19.kompozit sayıdır. 8 ; de 19 un asal sayı sırasıdır. Bu tamsayıların tekrarlı toplamı 174591 (19*9189) Bu tamsayıların tekrarsız toplamı 162146 (19*8534) 30+8= 38 (19*2) Bu tamsayıların tekrar adedi 285 (19*15) Hepsi bu kadar.Önce bir bakın bakalım kısaca bu yazdıklarım nedir.Ne anlama gelmektedir.Bu modelin istatistiksel anlamını iyice anladığınızdan emin olun. Bu kadar mı basit ve kolaymış yaratıcıyı ispat etmek diye. EVET. extreme357 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-05-08 14:49 . |
|
| #10 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Once "allah kitap yazar mı?" dediniz! Sonra kur'an'ın çelişkileri uzerine yazmaya başladınız! :S Alt forum yanlış şekilleniyor! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|