"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Açlık Ve Piyasa/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Apr 2008
| Yazan: Soner HOCA İnsanoğlu, varolduğu andan itibaren açlık ve yoksullukla mücadele etmiştir, etmektedir. Bugünlerde de, gazete köşelerini gıda fiyatlarında meydana gelen olağandışı artışlar süslüyor. Devlet kapılarındaki pirinç kuyruklarından haberler veriliyor. Böyle zamanlarda en çok gözlemlemeyi sevdiğim şey, diyalektik bir biçimde hayalini kurduğu ‘devrim’in gerçekleşmesini bekleyen ve buyüzden dünya ticaretinin zaman zaman yaşadığı dönemsel fiyat artışlarından ilginç bir şekilde ‘haz’ alan insanların yarattıkları komplo teorileri… Beklenmeyen bu fiyat artışının ardındaki sebeplere bakıldığında Çin ve Hindistan’ın artan talebi, kuraklık, bio yakıtlar vs..başta sıralanıyor. Elbette sebepler bunlar olabilir. Peki ya yapılması gerekenler? http://www.3hhareketi.org/index.php?...d=666&Itemid=1 Liberal_ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-05-08 12:32 . |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
O zaman soralım arkadaşa ülkede 300 400 ytl ile güvencesiz olarak çalışan adam bu gıdalara nasıl ulaşacak. İşte bırda da deneyim geçirmiş ülkelerdekilere açlıktan bağırıyor demek sanım yüzsüzlük olur. Tayyip türkiyede aç mezarı ypk derken yüzü hep yoksullardan uzak olduğu için söylüyordu bunu ozaman hem yazarımıza hem böyle düşünenelere sorayım kübada açlıktan ölen varmıymış. __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. | |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
| |
|
| #4 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Apr 2008
| Alıntı:
Özelleştirmelere hız vererek, devletin ekonomideki etkinliğini sıfırlamalıyız. Doğası gereği olarak devlet, dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir sistemde kaliteli ve ucuz mal, hizmet üretemez; üretememiştir. Üstelik, ürettiği pahalı mal ve hizmetin faturası da yüksek vergilerle yine bireye ve topluma yansır. İnsanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için, yatırım ortamını iyileştirmemiz gerekiyor. Gerek yerli gerekse yabancı finansman sektörlerini tümüyle vergiden muaf tutmalıyız. Böylece yeni iş alanları açılarak, işsizliğin önüne geçilir. | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Sayın liberal sanırım sizin yabancı sermayenin kuruş olduğu işletme tipi fabrikalarda ( aslında atölye demek daha doğru olur) kurmuş olduğu teknoloji ile artık az canlı emek çok üretim yaptığının farkında değilsiniz. Yani ben son yılalrda artık fabrika kurupta iş kapısı açtım diyeni duymadım. Artık sermaye fabria kurdum son teknlojiyi getirdim, artık müdahale gerekmeden bir malı üretiyorum gibisinden söylemeler söz konusu. Bu sebeple sermayenin yerliside yabancısıda istihdam sağlayamaz. Ama devlet konusunda haklısınız devletler artık sermayelerin tepesinde daha fazla yüktür ve artık küresel sermaye ulusal devletlerin yapısı değiştirip, onların sosyal karekterlerini yok ederek vergi yükünü( kendilerine yansıyan) azaltıp yırtmaya çalışmaktadırlar. __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Piyasanın varlığı ürettiğini satmak üzerine kuruludur. Satamazsa; yok olur. Yani bu noktada insanlara bir şey satabilmeleri ve daha çok insana satmaları gerekmektedir. Aç insan; satın alamayan insandır. Aç insan çoğalırsa satın alamayan insan da çoğalır. Yani piyasa varlığını aç olmayan ve satın alabilen insanların varlığına borçludur. Dolayısıyla açlık piyasacılığın sonucu olamaz. Açlığın olduğu yerde piyasa da biter. __________________
Egonuzu siyasal yönetimlere karşı koruyunuz. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Dünya savaşlarının ekonomik sıkışmışlıktan çıktığı bilinir. Kapitalizm eskiden savaştan besleniyordu. Krizleri atlatma yolu olarak kullanıyordu. Ancak yeni yönelim şu; İnsanlar savaşlarla ölmemeli, hatta çoğalmalı ve hatta iyi maaş almalı ki, üretilen onca metaya takistle de olsa ulaşabilsin. Bu yüzden mümkün olduğunca barışçıl bir strateji yürütülmekte, totaliter, antidemokratik, beceriksiz, yeteneksiz yönetimler iktidardan düşürülmeye çalışılmakta. Dünya barışı, kardeşlik masallarının ayağını yine yere bastıracak olan da sermayedir. Yine metayı, güvenli sularda satmak uğruna, kardeşlikten, dil, din, mezhep ayrımcılığına karşı birlik olalım hareketinin ardında yatan da sermayedir. sermaye önde, üst yapı arkasında. Önce somuttan haber verirseniz, soyutun bir anlamı ve gerçekliği de olur. Hiç kimse aç kalmayacak, herkese mümkünse devlet tarafından da işsizlik maaşı bağlanacak ki, üretilen onca mal alıcı bulabilsin. Taksitle de olsa, son üretilen cep telefonu markası peşinde koşan, bir dünyaya doğru gidiyoruz. Asgari ücreti 500 olup, 20 yıl ödemeli araba taksitlerine giren insanlar tanıyorum. Sermaye her daim yolunu bulur. Yeter ki, dünya savaşını krizden çıkış için görmesin. ihtiyaç fazlası mal alanlar da kendi derdine yansın ne yapalım. Kimsenin silah zoruyla kimseye bir şey sattığı yok. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #8 | |
| kapitalistler kurtulabileceğini bilse dünya savaşını hemen çıkarır ama bu durum kriz buna lım deyil bu kapitalizmin çöküşüdür . kapitalistler kime savaş açacaklar bütün dünyaya küresel şirketler hakim ve bu şirketlerin birbiriyle ortaklıkları var . bu çöküş bir balonun hava kaçırması gibi birden bire patlargibi olmuyor insanlığı açlık has talık bekliyor onun için normal biyasa ekonomisi işlemez işlemiyecek ya insanlık müdahale edecek kurtulacak kapitalizmde veya allaha havale edip bekliyecek vahşeti barbarlığı iki durumdada kapitalizm bitecek saygılarımla |
|
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2008
| Arkadaşlar; Çanakkale savaşında ve diger savaşlarda bir amaç ugruna savaşmış atalarımız açlık,sefalet/yoksulluk her türlü sıkıntıyı çekmişler ama kesinlikle bir amaç ugruna.Şimdiyse bu çekilen sıkıntılar,açlık,sefalet/yoksulluk ne ugruna çekiyoruz ?Yoksa biz bir savaşta mıyız eger savaştaysak ne amaç için savaşıyoruz,niye bu sıkıntıları çekiyoruz? 35 yaşındayım,son 10 senedir inanın mühtiş derecede bunlar bana dokunuyor mazotun 3,20 ytl oldugu yerde biz küçük (sıradan esnaf vergisini tamamıyla varen) insanların çektikleri ve diger kısımdaki kurumsallaşmış işletmeler ya da birlikler mesela tır filoları olanlar balıkçılar gemiler neden 1 ytl mazot alıyorlar.Çok fazla takip etmiyorum ama bize söylenenleri söyliyeyim.8 sene öncesi ülkemizin borç tutarı farazi 200 milyon şimdi 400 milyon.Soruldugunda daha önceleri devlet fakirdi şimdi insanlar fakir deniliyor devlet bu dönemde birçok kuruluşu sattı ve çok ciddi kaynak yarattı kendine.Bu kaynak neden borcu azaltmadı aksine çogalttı benim bildigim borç için satılmış yerler borcu azaltır ne oluyor arkadaşlar biz hangi amaç için bu savaştayız (siyasetçilerin sefa sürmeleri içinmi ceplerini doldurmaları içinmi )?Llütfen biri bana anlattsın ve lütfen benim gibi biri anlattsın kesinlikle siyasetle iştigal eden biri degil çünkü hepsi yalancı hiçbirine inanmıyorum. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2008
| Sn hasan rua nın görüşüne farklı bir sebepten olsa da katılıyorum.Ekonomik olarak doğru bir şey söyledi.Kapitalizmin tamamen açlık üzerinden yürüdüğünü söyleyemeyiz.Bu yüzden kapitalizm işçileri kovup yerine sadece makina düzenine geçmekten yana değildir örneğin. Çünkü kısa vadede karlı gibi görünen bu durum uzun vadede emeğin sömürülmesini engelleyeceğinden ötürü patronun zararda çıkmasını sağlar. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|