| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Ey Ademoğulları, ben size and vermedim mi ki: Şeytan'a kulluk etmeyin, çünkü, o, sizin için apaçık bir düşmandır; Bana kulluk edin, doğru yol budur." Andolsun o, sizden birçok insan-neslini saptırmıştı. Yine de aklınızı kullanmıyor muydunuz? (Yasin Suresi, 60-6) |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| İyi de şeytanın ne kadar gücü var ki zaten... En fazla yapabileceği hesap gününe kadar insanları yoldan çıkarmak... Allah ın gücü yetmiyor dedirtecek bir şey yok ki ortada... İyisiyle kötüsüyle bu dünya yaratılmış... |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
Ne ki yoldan çıkmak? Sadece sonsuza kadar yanacaklar o kadar! __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) | |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Şeytanın işi hesap gününe kadar;Şeytanı yaradan da Allah;ortada arkadaşın belirttiği gibi bir sorun yok ki... Güç karşılaştırma meselesi yok yani... ![]() |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| sayın goodfather; güzel bir konuya değinmişsiniz...ali0 1 katılıyorum... Şeytanın işi hesap gününe kadar;Şeytanı yaradan da Allah;ortada arkadaşın belirttiği gibi bir sorun yok ki... saygılarımla.... |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Tanrı ve şeytan arasındaki savaşı esas alan dualist dinlerden bahsediyorsunuz herhalde sayın goodfather. Eski iran dinlerinde görülen bir inançtır bahsettiğiniz. Şeytan varsa, bu varlığını Allah'a borçludur. Şeytan bir takım eylemler yapabiliyorsa bunu Allah'ın izniyle yapmaktadır. Savaş Allah ile şeytan arasında değildir. Savaş Allah'ın taraftarlarıyla, şeytan'ın (Tağut'un) taraftarları arasındadır. |
| #7 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Tanrı istese herkesi "Allah Taraftarı" haline getiremez mi? Ya da o şekilde olacak şekilde yaratamaz mı? __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Gücü yeter. Ancak öyle dilememiştir. Mesele güç meslesi değildir ki. Allah'ın zaten herşeye gücü yetmekte. Ve Mahşer kurulduğıuunda sizin Allah' a karşı yapacak hiçbirşeyiniz omayacak. Elinizde işe yaramaz bir pişmanlıkytan başka bir şey kalmayacak. O gün Allah'ın gücünü anlayacaksınız. Ancak Allah insan'a irade vermeyi takdir etmiştir. Hangimiz iyi hangimiz kötü. Hangimiz haktan yana, hangimiz zulümden yana, hangimiz yaratıcısına isyan edecek, hangimiz itaat edecek. Bütün bunlar irademiz sayesinde ortaya çıkacaktır. Mesele güç meselesi değildir. Yaşadığımız şey imtihandır. Doğruyu yada yanlışı seçme imtihanı. |
| #9 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Peki, bildiğiniz üzere inanç geni diye bir gen bulundu. Ve olan kişilerin büyük çoğunluğunun inançlı olduğu gözlendi. Şimdi eğer bu gen yoksa, benim suçum ne? Ya da ben müslüman bir ailede doğmadıysam ve hayatım boyunca islam adını duymadıysam suçum ne? Ya da cennete girecek kadar iyi yaratılmamışsam, sosyopat olarak doğup, çok kötü bir çevrede yetişmişsem benim suçum ne? Eğer tanrı benim tüm vücudu biliyorsa, yetişeceğim çevreyi de biliyorsa yaratmadan önce karakterimi de biliyordur. Ne o zaman cennet, cehennem? Senaryosu önceden belli kusursuz bir film mi çekiyoruz? __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #10 | |||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| :61 Alıntı:
Hafife aldiginiz setan yüzünden milyonlarca insan cehennemde sonsuza dek cayir cayir canacaklar, bunun hic mi önemi yok sizce? Hesap gününden sonra ne seytani naapiyim ki? :61 Alıntı:
|
|