Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski31-05-06, 17:50  #1
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006
Allah'ın şeytana gücü yetmiyor mu?

Ey Ademoğulları, ben size and vermedim mi ki: Şeytan'a kulluk etmeyin, çünkü, o, sizin için apaçık bir düşmandır; Bana kulluk edin, doğru yol budur." Andolsun o, sizden birçok insan-neslini saptırmıştı. Yine de aklınızı kullanmıyor muydunuz? (Yasin Suresi, 60-6)
goodfather is offline  
Eski31-05-06, 18:11  #2
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Aug 2005

İyi de şeytanın ne kadar gücü var ki zaten...

En fazla yapabileceği hesap gününe kadar insanları yoldan çıkarmak...

Allah ın gücü yetmiyor dedirtecek bir şey yok ki ortada...

İyisiyle kötüsüyle bu dünya yaratılmış...
ali0_1 is offline  
Eski31-05-06, 19:55  #3
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
En fazla yapabileceği hesap gününe kadar insanları yoldan çıkarmak
Değil mi?
Ne ki yoldan çıkmak?
Sadece sonsuza kadar yanacaklar o kadar!
Eski31-05-06, 20:24  #4
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış

Şeytanın işi hesap gününe kadar;Şeytanı yaradan da Allah;ortada arkadaşın belirttiği gibi bir sorun yok ki...

Güç karşılaştırma meselesi yok yani...

ali0_1 is offline  
Eski31-05-06, 20:43  #5
japon

Giriş Tarihi: May 2006

sayın goodfather;

güzel bir konuya değinmişsiniz...ali0 1 katılıyorum...

Şeytanın işi hesap gününe kadar;Şeytanı yaradan da Allah;ortada arkadaşın belirttiği gibi bir sorun yok ki...

saygılarımla....
japon is offline  
Eski01-06-06, 01:42  #6
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Tanrı ve şeytan arasındaki savaşı esas alan dualist dinlerden bahsediyorsunuz herhalde sayın goodfather. Eski iran dinlerinde görülen bir inançtır bahsettiğiniz.

Şeytan varsa, bu varlığını Allah'a borçludur. Şeytan bir takım eylemler yapabiliyorsa bunu Allah'ın izniyle yapmaktadır. Savaş Allah ile şeytan arasında değildir. Savaş Allah'ın taraftarlarıyla, şeytan'ın (Tağut'un) taraftarları arasındadır.
kaan is offline  
Eski01-06-06, 01:50  #7
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Tanrı istese herkesi "Allah Taraftarı" haline getiremez mi? Ya da o şekilde olacak şekilde yaratamaz mı?
Eski01-06-06, 01:54  #8
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Gücü yeter. Ancak öyle dilememiştir. Mesele güç meslesi değildir ki. Allah'ın zaten herşeye gücü yetmekte. Ve Mahşer kurulduğıuunda sizin Allah' a karşı yapacak hiçbirşeyiniz omayacak. Elinizde işe yaramaz bir pişmanlıkytan başka bir şey kalmayacak. O gün Allah'ın gücünü anlayacaksınız.

Ancak Allah insan'a irade vermeyi takdir etmiştir. Hangimiz iyi hangimiz kötü. Hangimiz haktan yana, hangimiz zulümden yana, hangimiz yaratıcısına isyan edecek, hangimiz itaat edecek. Bütün bunlar irademiz sayesinde ortaya çıkacaktır.

Mesele güç meselesi değildir. Yaşadığımız şey imtihandır. Doğruyu yada yanlışı seçme imtihanı.
kaan is offline  
Eski01-06-06, 02:07  #9
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Peki, bildiğiniz üzere inanç geni diye bir gen bulundu. Ve olan kişilerin büyük çoğunluğunun inançlı olduğu gözlendi. Şimdi eğer bu gen yoksa, benim suçum ne? Ya da ben müslüman bir ailede doğmadıysam ve hayatım boyunca islam adını duymadıysam suçum ne? Ya da cennete girecek kadar iyi yaratılmamışsam, sosyopat olarak doğup, çok kötü bir çevrede yetişmişsem benim suçum ne?
Eğer tanrı benim tüm vücudu biliyorsa, yetişeceğim çevreyi de biliyorsa yaratmadan önce karakterimi de biliyordur. Ne o zaman cennet, cehennem? Senaryosu önceden belli kusursuz bir film mi çekiyoruz?
Eski01-06-06, 06:29  #10
canugur

:61
Alıntı:
Sayın ali0_1 şöyle demiş:

Güç karşılaştırma meselesi yok yani...

nasil sorun yok sain ali0.

Hafife aldiginiz setan yüzünden milyonlarca insan cehennemde sonsuza dek cayir cayir canacaklar, bunun hic mi önemi yok sizce?
Hesap gününden sonra ne seytani naapiyim ki? :61

Alıntı:
İyi de şeytanın ne kadar gücü var ki zaten...

En fazla yapabileceği hesap gününe kadar insanları yoldan çıkarmak...
Bir adami atese attirin, sonra mahkemede, nedir ki, sadece yoldan cikardim deyin. sonra da tanriya dönüp, sen de dogru dürüst bir akil verseydin de bana uymasalardi mi diyecek seytan hesap gününde tanriya?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı