Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Einstein kemale ermiş / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski15-05-08, 00:21  #1
haca

haca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Einstein kemale ermiş

En büyük kuramsal fizikçi Albert Einstein, yeni ortaya çıkan 1954 tarihli bir mektubunda, dinler için ‘insan zaafının ifadesi, çocukça, ilkel efsaneler’ diyor

Gelmiş geçmiş en büyük kuramsal fizikçi olarak gösterilen Albert Einstein’ın, din ve Tanrı inancına itibar etmediği ve özellikle ömrünün son yılında bu kavramlar için “çocukça, ilkel efsaneler” nitelemelerinde bulunduğu ortaya çıktı.

http://www.milliyet.com.tr/default.a...ate=14.05.2008
Eski15-05-08, 00:25  #2
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Sevgili haca:

Belki bu bazılarının aklını basına getirir. Cünkü sanırsam bazı arkadaslar imzalarında Einstein'in dini refarans aldıgına inanıyordu. Hele bir kimse varki sanki Einstein'i gece gündüz kliseden cıkmayan biri olarak tanımlıyordu. Haber icin tesekkürler.
Eski15-05-08, 00:33  #3
nesirce

Alıntı:
Sayın süpheci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili haca:

Belki bu bazılarının aklını basına getirir. Cünkü sanırsam bazı arkadaslar imzalarında Einstein'in dini refarans aldıgına inanıyordu. Hele bir kimse varki sanki Einstein'i gece gündüz kliseden cıkmayan biri olarak tanımlıyordu. Haber icin tesekkürler.
Sayın şüpheci kim bilmiyorum ama Albert Einstein'in Kilise ile ilgisi olmadığını onun bir Yahudi olduğunu bilmeyen birisi nasıl oluyorda şahıs hakkında bu tür iddalarda bulunuyor anlamak mümkün değil.
Eski15-05-08, 00:38  #4
nesirce

Sayın haca;

Albert Einstein benim için sadece fizikci ve bilim adamıdır.

Onun velev ki sizin yazdıklarınızın tam tersini din hakkında yazmış olsun referans olması mümkün değildir.

Ben kendisini İsrail'in kuruluşuna büyük hizmetleri olan bir Yahudi ve Atom bombasının önemli kilometre taşlarından bir bilim adamı olarak tanıyorum.
Eski15-05-08, 00:39  #5
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın alptegin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın şüpheci kim bilmiyorum ama Albert Einstein'in Kilise ile ilgisi olmadığını onun bir Yahudi olduğunu bilmeyen birisi nasıl oluyorda şahıs hakkında bu tür iddalarda bulunuyor anlamak mümkün değil.

Yav iste ibadethane bea güzel arkadasım. Aslında aklıma gelmedi degil. Mutlaka birisi cıkacak muhalefet edecek diye aklıma geldi zaten. Aklıma gelen her zaman basıma geliyor, iste en son örnek siz oldunuz.

Tamam yahudilerin ibadet ettigi yer iste her ne haltsa.
Eski15-05-08, 00:39  #6
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Konuyu sayfalarına taşıyan İngiliz Telegraph gazetesi, Einstein'ın sözkonusu mektupta din ve Tanrı inancına dair dile getirdiği keskin görüşlere karşın, kutsal bir varlığın mevcudiyeti fikrine eğilimli olduğu ya da en azından böyle inanmak istediğine dair açıklamaları olduğuna dikkat çekti.
Belli ki kutsal kitapların çocuk dilini kullandığının farkına varmış.Ama doğru söylüyor.Hlakın yaşadığı dönemin dili kitaplara yansıyınca çocukça sayılabilecek bir dil oluşmuş.Belli ki bu cümleden bakılırsa deistliğini koruyor.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-05-08, 00:40  #7
haca

haca'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın süpheci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili haca:

Sevgili Şüpheci ölümünden hemen önce bunları söylemiş olması daha ilginç...İnsanlar yaşlandıkça dine döner Einstein tam tersi...Din hakkında her yaşımızda farklı fikirlere sahip olabiliriz ancak kemale ermiş yaştaki fikirlerimiz daha olgundur...
Eski15-05-08, 00:48  #8
haca

haca'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın alptegin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın haca;

Albert Einstein benim için sadece fizikci ve bilim adamıdır.

Onun velev ki sizin yazdıklarınızın tam tersini din hakkında yazmış olsun referans olması mümkün değildir.

Ben kendisini İsrail'in kuruluşuna büyük hizmetleri olan bir Yahudi ve Atom bombasının önemli kilometre taşlarından bir bilim adamı olarak tanıyorum.
Sayın alptegin Einsteinin kendi dinine dışarıdan bakabilmesi onun mantıksızlığını görmesine yardım etmiştir...Yani hipnozdan kurtulabilmiştir...Yahudilerin daha iyi olmadıklarını yaşam pratiği ile sabitlemiş...Fizik çok önemli bir bilim dalıdır...Sünnetullahı anlamak için fizik bilmek şarttır...Einsteinın bir bildiği vardır elbet...
Eski15-05-08, 00:49  #9
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın haca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili Şüpheci ölümünden hemen önce bunları söylemiş olması daha ilginç...İnsanlar yaşlandıkça dine döner Einstein tam tersi...Din hakkında her yaşımızda farklı fikirlere sahip olabiliriz ancak kemale ermiş yaştaki fikirlerimiz daha olgundur...
İnsanlar yaslandıkca dine daha bir sarılırlarmıs diyor büyüklerimiz. sanırsam Einstein'in böyle korkak olacagını beklemek hayal olurdu. Bilen insan icin ölüm ötesinin hic bir anlamı olmasa gerek. Birde sanırsam Einstein'inin dine önem verdigi fikrini asılamaya calısanlar, gene aynı mentaliteye sahip kimselerdi. Bakın iste Einstein dine inanıyor sizde kim oluyorsunuz gibisinden.

bazı yerlerde Einstein'inin dindar oldugu bile yazılıp cizilmistir bende hayret ederdim. Hic yakısmayacak bir insana yapılan yakıstırmalarında bir hesabı vardır. Ne kullansak kardır mentalitesi iste. Hani ayda ezan sesi gibi. Yalnız hic bir insan, su ezanda okunan ezanın ses kaydını getirin'' demedi.

İnsan beyni yavas calısır.
Eski15-05-08, 01:58  #10
muenes

Giriş Tarihi: Nov 2007

Bu haberi sabah okumuştum ve zaten kendisinin böyle ikilikli garip bir karakteri olduğunu düşünüyordum yani Einstein dindar dediklerinde de bana pek öyle gibi gelmiyordu bilmiyorum örneğin bu konuda bir pascal gibi samimi bulamamıştım işte hep öyleydi benim için.ister inanın ister inanmayın Einstein üzerinden din tebliğ edenlere sizden bile daha çok kızıyorum tamam örnek verilebilir bunu anlarım ama sadece onu vermeleri durumu değiştiriyordu,içimden arkadaşlar çok güveniyorsunuz ona ama kendisi bence bu konuda yaş derdim.Einstein'nın gözümden düşmesinin ve onun karakteri hakkında böyle düşünmemim sebebi vardı elbet ben kendisini hep hani kuranda ölçüp biçen sonra tekrar ölçüp biçen mekkelilerin akıl danıştığı kurnaz varya ona benzetirim Einstein'da böyle yapıyor biliyorsunuz önce bir ölçer bakar günün anlayışına ters bir durum itibarıda var sonra tekrar ölçer...

Alıntı:
Metafiziksel varsayımları yüzünden hiç kimse hatadan muaf değildir.Hatta Albert Einstein bile hayatının en büyük hatasını,sahip olduğu dünya görüşünün,kendisini '' Kozmolojik bir keyfi unsur '' meydana getirmeye zorlamasına izin verdiğinde yaptığını söylemiştir.Bu '' Kozmolojik bir keyfi unsurun''un amacı,elde ettiği matematik formulun kalıcı durumla ve sonsuz evrenle tutarlı olmasını sağlamaktı.Einstein'ın genel izafiyet teorisi denklemleri gerçekte,evrenin genişlediğini söylüyordu.Bu neticeye varmak istemeyen Einstein denklemlere fazladan bir terim koyarak genişlemede dengeyi sağladı. profesör Alexander Friedman'ın maiyetinde çalışan ve Einstein'in matematiksel hatasını ilk farkeden kişi olan rus gökbilimci George Gamow bu hatayı ve Einstein'le olan görüşmesini şöyle ifade etti :

lisede cebir gören çoçukların da bildiği gibi,bir denklemin her iki tarafında sıfır olmamak şartıyla istediğiniz niceliğe bölebilirsiniz.Fakat Einstein,ispatın gidişatında ara denklemlerden bir tanesinin her iki tarafını da belirli hallerde sıfır olabilecek karmaşık bir ifadeye böldü.Ancak bu durumda,bu ifade sıfıra eşit olduğunda Einstein'in ispatı devam etmeyecektir ve Friedman bu durumun zamana bağlı tamamen yeni bir evrenler dünyasına açıldığını farketmiştir :Genişleyen,çöken ve titreşen evrenler.Bu nedenle Einstein'in ilk yerçekimi denkelemi doğruydu ve bunu değiştirmek bir hataydı.Çok sonraları Einstein'la kozmolojik problemleri ele alırken kendisi,bu kozmolojik terimi ortaya atışını hayatında ki en büyük hata olarak gördüğünü söylemiştir.

kaynak: Düzen ( Dean L. Overman ) George Gamow,aktaran Ronald Clark,Einstein:The life and Times,(new york,world publishing company,1971),s.215

Alıntı:
Sayın Haca şöyle demiş:

Einsteinın bir bildiği vardır elbet...
evet kendisi belkide bu dünyaya gelmiş geçmiş en zeki kişiydi bir insanın söylediklerini kendisinden 50 sene sonra bile hala tam anlaşılmıyorsa meslektaşları tarafından bile bu onun bu konuda ki ufkunu zaten gösteriyor evet kendisi bugun için bile bugunkü fizikçilerden fizikte tartışmasız öndedir.ama fizik dışında ona güvenmemi beklemeyin :D
muenes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı