|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Einstein kemale ermiş / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| En büyük kuramsal fizikçi Albert Einstein, yeni ortaya çıkan 1954 tarihli bir mektubunda, dinler için ‘insan zaafının ifadesi, çocukça, ilkel efsaneler’ diyor Gelmiş geçmiş en büyük kuramsal fizikçi olarak gösterilen Albert Einstein’ın, din ve Tanrı inancına itibar etmediği ve özellikle ömrünün son yılında bu kavramlar için “çocukça, ilkel efsaneler” nitelemelerinde bulunduğu ortaya çıktı. http://www.milliyet.com.tr/default.a...ate=14.05.2008 __________________
Dürüstlük hastalıktır... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Sevgili haca: Belki bu bazılarının aklını basına getirir. Cünkü sanırsam bazı arkadaslar imzalarında Einstein'in dini refarans aldıgına inanıyordu. Hele bir kimse varki sanki Einstein'i gece gündüz kliseden cıkmayan biri olarak tanımlıyordu. Haber icin tesekkürler. __________________
Ne yazarsan yaz, onların nazarın-da sen sadece bir günahkarsın. Tutku. |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
| #4 | |
| Sayın haca; Albert Einstein benim için sadece fizikci ve bilim adamıdır. Onun velev ki sizin yazdıklarınızın tam tersini din hakkında yazmış olsun referans olması mümkün değildir. Ben kendisini İsrail'in kuruluşuna büyük hizmetleri olan bir Yahudi ve Atom bombasının önemli kilometre taşlarından bir bilim adamı olarak tanıyorum. __________________
Nadan ile sohbet zordur biline... Çün ne gelirse söyler diline... |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Yav iste ibadethane bea güzel arkadasım. Aslında aklıma gelmedi degil. Mutlaka birisi cıkacak muhalefet edecek diye aklıma geldi zaten. Aklıma gelen her zaman basıma geliyor, iste en son örnek siz oldunuz. Tamam yahudilerin ibadet ettigi yer iste her ne haltsa. __________________
Ne yazarsan yaz, onların nazarın-da sen sadece bir günahkarsın. Tutku. | |
|
| #6 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
| |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| #8 | ||
| Alıntı:
| #9 | ||
| Alıntı:
bazı yerlerde Einstein'inin dindar oldugu bile yazılıp cizilmistir bende hayret ederdim. Hic yakısmayacak bir insana yapılan yakıstırmalarında bir hesabı vardır. Ne kullansak kardır mentalitesi iste. Hani ayda ezan sesi gibi. Yalnız hic bir insan, su ezanda okunan ezanın ses kaydını getirin'' demedi. İnsan beyni yavas calısır. __________________
Ne yazarsan yaz, onların nazarın-da sen sadece bir günahkarsın. Tutku. | |
|
| #10 | |||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Bu haberi sabah okumuştum ve zaten kendisinin böyle ikilikli garip bir karakteri olduğunu düşünüyordum yani Einstein dindar dediklerinde de bana pek öyle gibi gelmiyordu bilmiyorum örneğin bu konuda bir pascal gibi samimi bulamamıştım işte hep öyleydi benim için.ister inanın ister inanmayın Einstein üzerinden din tebliğ edenlere sizden bile daha çok kızıyorum tamam örnek verilebilir bunu anlarım ama sadece onu vermeleri durumu değiştiriyordu,içimden arkadaşlar çok güveniyorsunuz ona ama kendisi bence bu konuda yaş derdim.Einstein'nın gözümden düşmesinin ve onun karakteri hakkında böyle düşünmemim sebebi vardı elbet ben kendisini hep hani kuranda ölçüp biçen sonra tekrar ölçüp biçen mekkelilerin akıl danıştığı kurnaz varya ona benzetirim Einstein'da böyle yapıyor biliyorsunuz önce bir ölçer bakar günün anlayışına ters bir durum itibarıda var sonra tekrar ölçer...Alıntı:
Alıntı:
| ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|