Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yetkililere öneri. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski15-05-08, 13:01  #1
Engin ol

Giriş Tarihi: Oct 2005
Yetkililere öneri.

Sevgili forum yetkilileri;
Forumdan geçici veya daimi ayrılmak istiyen yazarların,veda sözlerinin yer alacağı bir başmlaık açılarak ana sahifede görünmesinin uygun olacağı düşüncesindeyem.

Örnek alıntı.
Alıntı:
Sayın tugu; şöyle demiş:

Hoş'ça kalınız...
Sevgili yazıyaz üyeleri ve yaklaşık 2 yıldır birlikte çalıştığım eski-yeni yönetici arkadaşlarım...

Cumartesi gününden itibaren bir süre aranızda olamayacağım. 6 ay kadar. Yazıyaz'dan uzak kalmamı gerektirecek konu askerlik görevim.

Hepiniz bana çok şey kattınız, hani en yıldızımızın barışmadığı, kişisel sorunlarımızın olduğu kişilerden tutun da, bana "ben" olduğumu hissettiren bir kaç kişiye kadar hepiniz... Bu yüzden öncelikle bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum.

2 seneye yakın forum yöneticiliği, bir 20 sayı kadar da dergi sorumlulukları görevindeydim bu zamana kadar. Hani bana sorsalar en çok hangisini özleyeceksin, dergi benim için forumdan daha da önemli olsa da forum yöneticiliği kısmını isterdim... Nedeniyse yalnızca umut'tu... Bir şeyleri doğru yapabilme, yapmaya çalışma ve en önemlisi umut etmekti. Bir çok kez bir çok şey olduruldum burada. Yaptığım işlemler genelde hep bir -ad- 'a çekilmek istendi. Yazıyaz'da üyelik bir büyük alışkanlık ve aslında küçük bir Türkiye iken bunların yanında yönetici olmak gerçekten de büyük bir sorumluluk. Belki bu yüzden sık bir şekilde yönetim değişikliği görülmektedir, bunu yöneticilikten ayrılmış arkadaşlarımızı küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, böyle bir ortamda tüm inançlarından sıyrılırak "uyum" içinde olabilmek gerçekten çok zor bir iş. Bunda kimsenin suçu yok doğa kanunu... Ama hani giderayak yönetimin içinde olan bir "yazıyaz üyesi" olarak sizlere söyleyebileceğim tek şey burası gerçekten de hiç bir görüşe hizmet etmemektedir. Yazıyaz'ın en büyük düşü eşit ve özgür bir dünyadır. Ama şu da unutulmamalıdır ki günümüz şartlarında yazıyaz da kısıtlamaya "mahkum" bir platforumdur...

İyisiyle kötüsüyle ama -herhangi bir şekilde- ve büyük bir inatla 21 sayıdır yılmadan devam ettirilen Yazıyaz Dergi umuyorum ki çok daha iyi yerlere gelecektir. Bu zamana kadar bir şeyler ortaya koyma adına emek veren başta sayın Salah olmak üzere tüm yazar ve yönetimde bulunmuş arkadaşlarımıza kendi adıma teşekkür ediyorum. Dergi bir çoğumuzun çocuğu; o çocuk büyümeye devam edecektir...

Burayı gerçekten çok özleyeceğim. Hata ile kırdıklarım varsa affoluna.

Hakkınızı helal ediniz.

Utku MEREV
Alıntıda olduğu gibi;
Zaten bu gibi haler olağandır.Oluyorda.Kimileri daimi ayrıldiğini kimileri geçici ayrıldığını aynı başlık altında yapsalar çok daha derli toplu olur.Böyle olmayınca herkes kendi birkonu açarak dağınıklık oluyor.
Ancak;
O vedalaşmalar vs. aynı konuya günlük cevaplar yazılark,güncelleşmediğinden gerilerde kalarak hemen görülmemektedir.Hepsi bir başlık altında toplanırsa.Çok daha iyi olacağı düşüncesendeyim. Daha önce olan bu gibi vedalaşmayıda,açılacak başlık alanı altına taşınmasıda olabilir.Hem dağınıklıklarda önlenmiş olur.
Bilmem anlatmaya çalışabildimmi?.
Bu husuda görüşlernizi,açılması veya açılmamasının,ne gibi yararlı ve zarlı olacağı konusunu herkesin bilgilerine arzediyorum.
Saygı ve sevgilerimle.

Engin ol Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-05-08 13:43 .Sebep: Birkaç kelime eklendi.
Engin ol is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-05-08, 16:31  #2
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Yerinde bir öneri..Böylece ayrılışların sansasyonelliği de kalmaz...

sanırsam ben yavaştan gidiciyim..öyle gözüküyor.. sizlere iyi muhabbetler... En verimlisinden
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-05-08, 18:17  #3
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008

Sevgili Engin Ol'un önerisi bir düzen getirmesi bakımında değerlendirilebilir, sanırım...

Saygılarımla...
Eski27-05-08, 01:40  #4
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Bence de güzel fikir. Cünkü ben mesela yakında bu güzel forumu terk etmek zorunda kalacagım, hemde uzun bir süre. Hic olmassa degerli arkadaslarımızın neden ayrıldıklarını ögrenmis oluruz özetle:
Eski27-05-08, 08:15  #5
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın süpheci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence de güzel fikir. Cünkü ben mesela yakında bu güzel forumu terk etmek zorunda kalacagım, hemde uzun bir süre. Hic olmassa degerli arkadaslarımızın neden ayrıldıklarını ögrenmis oluruz özetle:

Neden sevgili süpheci?

Bizi bırakıp da, nereye gidiyorsunuz?

Hem de, uzun bir süre...

Bu bir zorunluluk, herhalde...

Terk etmek zorunda kalmak...

Sevgilerimle...
Eski27-05-08, 19:59  #6
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın oguzoglu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Neden sevgili süpheci?

Bizi bırakıp da, nereye gidiyorsunuz?

Hem de, uzun bir süre...

Bu bir zorunluluk, herhalde...

Terk etmek zorunda kalmak...

Sevgilerimle...

Sevgili oguzoglu:

Benim gidiyor olmamda bir zorunluluk, bu forumdan uzun süre ayrı kalacak olmamda bir zorunluluk. Bütün dilegim inanırın ve inanmıyanın sizin gibi bir zekayı anlamasıdır.

Özümüzle bulusmanın verdigi sevinc gibisiniz. Sevinc te biz de hüzünde.

Özümüz de zerre kötülüge yer yoktur.

Size ve bütün forum arkadaslarıma iki damla göz yası hediye ediyorum!

Cumartesi gününe kadar sizinle beraberim. Pazar günü gidiyorum baska bir cografyaya.

Tanrı'ya emanet olun. A dieu. Alla meakum. (Hepsinin de anlamı aynıdır)
Eski27-05-08, 20:13  #7
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Yanıtımdır...

Alıntı:

Mesajı Göster
Sevgili oguzoglu:

Benim gidiyor olmamda bir zorunluluk, bu forumdan uzun süre ayrı kalacak olmamda bir zorunluluk. Bütün dilegim inanırın ve inanmıyanın sizin gibi bir zekayı anlamasıdır.

Cumartesi gününe kadar sizinle beraberim. Pazar günü gidiyorum baska bir cografyaya.

Gidişinize çok üzüldüğümü ifade etmeliyim; sevgili süpheci, hem de çok...

Takdirlerinize ve övgülerinize de; çok teşekkür ederim, ayrıca...

En kısa zamanda; dönmenizi temenni ediyorum...

Sevgim ve saygım, sizinle olsun...
Eski27-05-08, 20:17  #8
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın Engin ol şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili forum yetkilileri;
Forumdan geçici veya daimi ayrılmak istiyen yazarların,veda sözlerinin yer alacağı bir başmlaık açılarak ana sahifede görünmesinin uygun olacağı düşüncesindeyem.

Örnek alıntı.
Alıntıda olduğu gibi;
Zaten bu gibi haler olağandır.Oluyorda.Kimileri daimi ayrıldiğini kimileri geçici ayrıldığını aynı başlık altında yapsalar çok daha derli toplu olur.Böyle olmayınca herkes kendi birkonu açarak dağınıklık oluyor.
Ancak;
O vedalaşmalar vs. aynı konuya günlük cevaplar yazılark,güncelleşmediğinden gerilerde kalarak hemen görülmemektedir.Hepsi bir başlık altında toplanırsa.Çok daha iyi olacağı düşüncesendeyim. Daha önce olan bu gibi vedalaşmayıda,açılacak başlık alanı altına taşınmasıda olabilir.Hem dağınıklıklarda önlenmiş olur.
Bilmem anlatmaya çalışabildimmi?.
Bu husuda görüşlernizi,açılması veya açılmamasının,ne gibi yararlı ve zarlı olacağı konusunu herkesin bilgilerine arzediyorum.
Saygı ve sevgilerimle.
Sn.Engin ol;

Bu tür dramatik başlıkların açılmasına hiç gerek yok. Her gidiş biraz hüzünlüdür. Böyle bir başlık, tartışmalar sırasında farklı duygulanım içine giren kişiler için de teşvik edici de olabilir. Aslında "ben gidiyorum" Ya da "Eyvallah" diyerek ayrılış ilanlarını da çok gereksiz buluyorum. Hatta "ben gidiyorum. Kaydımı siler misiniz?" şeklindeki ifadelere de...

Burası bir forum. Bir tartışma ortamı. Benzer binlerce forum da var. Gidilir, gelinir...Çok da abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. "Ayrılıyorum" diyerek kalanlara hüzün dağıtmanın bir anlamı olmadığı gibi, yönetimin böyle bir yol açmasını da anlamsız buluyorum.

Bakın, şu anda Sn.şüpheci'nin yazdıkları ne kadar "irkiltici".

Sn.şüpheci umarım kötü bir şey yoktur.
Dediğim gibi her ayrılık sinyali hüzün veriyor insana...
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-08, 20:40  #9
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Sevgili Melnur:

Sizinle hemfikirim. Bu türden baslıkların dramatik, irkiltici yönü olacagı asikardır. Emin olun forumla ve forum arkadaslarımla hic ilgisi yok. Bunu yazdıgıma bile inanamıyorum!

Ve arkadaslardan rica ediyorum! Alıntı yaparak bana soru sormasınlar.

Haklısınız sevgili melnur: Bu türden baslıkların keder ve üzüntü sebebi olacagı da asikardır.

Saygılar.
Eski27-05-08, 20:45  #10
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:

Mesajı Göster
Sevgili oguzoglu:

Sevgili süpheci, insan kimi zaman bes cografya da degistirse, katilabilir. Yalniz yeni bir düzen sorunu yasamak gerekebileceginden umarim her sey sizin icin iyi olur, basarirsiniz.

forumdan ayrilislari da pek fazla kurcalamamak gerek gibi geliyor bana, zira herkesin kendine göre cok özel durumlari olabilecegi gibi ani ayriliklar ani kavusmalar yasanabilir?
burasi nihayetinde iyi dostluklarin da kurulabildigi bir tartisma forumudur.
Kisa ya da uzunca denebilecek ayriliklar yasansa da dünyanin her yerinden buraya, yani bizlere ulasabileceginize emin olabilirsiniz

yine bir gün görüsecegimiz umudu ile...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı