Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

"Türk öğrenciler Erasmus’u sevdi"

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski15-05-08, 13:25  #1
Ekinny

Ekinny'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008
"Türk öğrenciler Erasmus’u sevdi"

Avrupa Birliğinin 1987 yılında hayata geçirdiği en büyük eğitim projesi Erasmus’ta geçen yıl öğrenci sayısını en hızlı artıran ülke Türkiye oldu.

BRÜKSEL - Öğrenci ve öğretmen değişimini hedefleyen 27 AB üyesiyle Norveç, İzlanda ve Lichtenstein’ın dahil olduğu Erasmus’a 2004-2005 akademik yılında katılan Türkiye, geçen yıl yüzde 56 artışla dışarıya 4 bin 438 öğrenci gönderdi.

Türkiye, Erasmus’taki ilk 3 akademik yılında toplam 8 bin 432 öğrenciyi Avrupa’daki üniversitelerin değişim programlarına gönderirken, geçen yıl Türklerin en çok tercih ettiği ülkeler 905 öğrenciyle Almanya, 434 öğrenciyle Polonya, 368 öğrenciyle İtalya, 353 öğrenciyle Hollanda, 307 öğrenciyle Fransa ve 259 öğrenciyle Belçika şeklinde sıralandı.

Erasmus programı kapsamında geçen yıl 337 öğrenciyle Almanya, 191 öğrenciyle Polonya, 139 öğrenciyle Fransa ve 138 öğrenciyle Holanda başta olmak üzere, toplam 1351 Avrupalı öğrenci Türkiye’de öğrenim gördü.

Türkiye, geçen akademik yılda 1378 öğretim görevlisini Avrupa’ya gönderirken, Türkiye’yi tercih eden Avrupalı öğretim görevlilerinin sayısı 666 oldu.

Erasmus programında geçen yıl toplam gönderilen öğrenci sayısında Almanya 23 bin 884’le birinci olurken, en çok tercih edilen evsahibi ülke 27 bin 464 öğrenciyle İspanya oldu.

AB’nin yılda 450 milyon Euro kaynak ayırdığı Erasmus programından geçen yıl 31 ülkeden yüzde 3 artışla 160 bin öğrenci ve yüzde 10 artışla 26 bin öğretim görevlisi faydalandı.
http://www.ntvmsnbc.com/news/446185.asp
Ekinny is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 13:58  #2
qls_kurt

qls_kurt'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Bunu biliyorum. Bizde okulca bu uygulamaya katıldık ve yabancı ülkeye giden arkadaşlarımız oldu ve yabancı ülkelerden de bizim okulumuza gelen öğrenciler oldu.
Fakat şunu belirtmeliyim ki hepsiyle anlaşabildiğimiz tek dil ingilizce olmasına rağmen teoride öğrendiğimiz ingilizce ile hiçbir şey konuşamadık. Yabancı ülkeden gelen öğrenciler bizden daha iyi ingilice konuşuyordu.
Dikkatimi çeken bir başka husussa yabancı öğretmenlerin test kitaplarımıza olan ilgisiydi. Kitaplarımızın bolca fotoğrafını (özellikle çözdüğümüz sayfaları) çektiler. Test kitabı görmemiş gibiydiler.
Bir de çok ingilizce çalışmalıymışız öyle dediler. Aslında haklılar..
Eski16-05-08, 20:45  #3
Ekinny

Ekinny'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Alıntı:
Sayın qls_kurt şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bunu biliyorum. Bizde okulca bu uygulamaya katıldık ve yabancı ülkeye giden arkadaşlarımız oldu ve yabancı ülkelerden de bizim okulumuza gelen öğrenciler oldu.
Fakat şunu belirtmeliyim ki hepsiyle anlaşabildiğimiz tek dil ingilizce olmasına rağmen teoride öğrendiğimiz ingilizce ile hiçbir şey konuşamadık. Yabancı ülkeden gelen öğrenciler bizden daha iyi ingilice konuşuyordu.
Dikkatimi çeken bir başka husussa yabancı öğretmenlerin test kitaplarımıza olan ilgisiydi. Kitaplarımızın bolca fotoğrafını (özellikle çözdüğümüz sayfaları) çektiler. Test kitabı görmemiş gibiydiler.
Bir de çok ingilizce çalışmalıymışız öyle dediler. Aslında haklılar..
Lise programı mıydı? Test kitapları falan...

Sokrates ya da Comenius olmalı o, Erasmus sadece üniversiteler için.
Ekinny is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-05-08, 18:38  #4
qls_kurt

qls_kurt'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Benim bildiğim Comenius Okul Ortaklıkları Projesi. Kusura bakmayın yanlış bilgim için.
Eski21-05-08, 13:15  #5
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Erasmus'un öğrencilere faydalı olduğunu sanmıyorum. Aksine zararı var denilebilir. Bizim okulda Erasmus'la giden her öğrenci yine gitmeden önceki hali gibi, herhangi bir değişim yok. Sadece gezmek amacıyla yapılan bir faaliyet haline geldi Erasmus'la yurt dışına gitmek. Zaten üç aylığına dışarı gitsen ne olacak ki o kadar kısa sürede. Zararına gelince; 60-70 kişilik sınıfta bir tane yabancı öğrenci olsa bile hocalar dersi İngilizce anlatmak zorunda kalıyorlar. Yani elin yabancısının bir öğrencisi için kendi ülkemizin 70 öğrencisini feda etmiş oluyoruz ki bu uygulama türklerin ne kadar avrupa sevdalısı olduğunu göstermeye yetiyor. Diğer bir zararı da Erasmus'la giden öğrencilerin okullarının mutlak suretle uzaması. Oradaki dersler burda alması gereken derslerle birebir örtüşmediğinden ders eksikleri açığa çıkıyor ve okulunu bir yıl uzatıyorlar. Garip olanı, öğrencilerin bunu bimelerine rağmen avrupa'yı gezmiş olmak için Erasmus'u tercih etmeleri. Öğrencilerin de avrupa'ya erasmus'la gitmelerinin ardında yatan tek gerçek sebep onların avrupa sevdalısı olmalarıdır, yoksa bilgilerini artırmak falan değil.
Eski23-05-08, 11:48  #6
Ordoabchao

Ordoabchao'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2008

Birçok arkadaşım Erasmus kapsamında çeşitli ülkelere gitti. Benim gözlemim birçoğunun Türkiye'de toplumsal veya ailev baskılar sebebiyle yaşayamadıkları hayatı 1 dönem boyunca da olsa orda yaşadıkları. Bunun yanında döndüklerinde adaptasyon ve beğenmeme problemi yaşıyorlar genelde.
Ordoabchao is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı