Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Terörist sayılabilecek Devlet veya Örgütler hangileri? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski15-05-08, 20:30  #1
emintürk

emintürk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Terörist sayılabilecek Devlet veya Örgütler hangileri?

Öncelikle terörün kısa bir tanımını yapacak olursak; belli bir hedefe ulaşmak için her türlü orantılı-orantısız gücü meşru sayan ve bu uğurda ayrım yapmadan tüm insanları hedef alan oluşumlar şeklinde tarif edilebilir..

Ancak terör eylemi denince akla genellikle devlet yapılanması olmayan örgüler gelmektedir; ben bu yaklaşımın haklılık payı olduğunu düşünmüyorum çünki bir devlet yapılanmasına sahip olmasına rağmen hedef seçtiği kitleyi hiç bir ayrım gözetmeksizin bilinçli bir şekilde katleden, sivil katliamları neredeyse alışkanlık haline getirip özür dilemeği bile zull gören ve bu katliamlardan dolayı "kınanma" ya bile tahammül edemediği gibi tıpkı bir terör örgütü gibi "suikast" ile adam öldüren devlet yapılanmaları var..

Yine her hangi bir savaşta galip gelmek adına atom bombası veya nükleer silahlar kullanarak yüzbinlerce sivili katledebilen, savaşlarda köylülerin ve çiftçilerin üzerlerine milyonlarca ton bomba yağdıran ve çıkarları uğruna dünyanın bir çok yerinde, son olarak komşumuz Irak'da yine yüzbinlerce sivilin hayatına mal olabilen devletler var..Ve son duruşlarından bu devletlerin "terör eylemlerin"i artırarak devam ettirecekleri anlaşılıyor..

Emperyalist devletlerin ülkemizi işgal etme girişimlerine resmi tarih tezlerine göre merkezi yönetimden bağımsız olarak kurulan, silahlı direniş örgütü Kuva-yı Milliye hareketiyle son veren ve bu sayede bağımsızlığına kavuşan bir ülke olduğumuz malum.. Birleşmiş Milletlerin çeşitli kararlarına göre işgal altındaki topraklarda kurulan silahlı örgütler hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Her türlü teknolojik imkanı elinde bulunduran ve en üstün tekniğe sahip silahları olmasına rağmen sivilleri öldürmeyi adeta sıradan bir durum haline getiren, bu konudaki sabıkası her geçen gün kabaran, sivil kaliamlarından dolayı pişmanlık veya üzüntü duyduklarına dair en küçük bir emare dahi görülmeyen devletler "terörist devlet" tanımına uygun mudur sizce? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir..
emintürk is offline  
Eski15-05-08, 22:51  #2
Liberal_
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Apr 2008

HAMAS İslamcı terörist bir örgüttür. HAMAS, İsrail'in varlığına bir tehdittir. Kendisine demokrat diyen herkes HAMAS ı kınamalıdır.
Liberal_ is offline  
Eski15-05-08, 23:37  #3
emintürk

emintürk'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Liberal_ şöyle demiş:

Mesajı Göster
HAMAS İslamcı terörist bir örgüttür. HAMAS, İsrail'in varlığına bir tehdittir. Kendisine demokrat diyen herkes HAMAS ı kınamalıdır.
Birleşmiş Milletler'in aldığı 242 no'lu karara göre İsrail, 1967 yılından bu yana Filistin topraklarının çok büyük bölümünü işgal etmiştir ve bu topraklardan çıkmak zorundadır.. Sizin anlayacağınız BM bile bu ülkenin işgalci ülke olduğunu kabul etmiştir, bu birincisi..

İkinci olarak Hamas, sizin iddianızın aksine İsrail devletinin varlığına son vermek için değil, bu ülkeyi işgal ettiği topraklardan çıkarmak için mücadele vermektedir ve "1967 öncesi sınırlarına dönmesi durumunda İsraili tanıyacağını" ilk ağızdan ilan etmiştir;

http://www.tgrthaber.net/news_view.a...6-b0fee9101b46

Görüldüğü gibi Hamas lideri ve başbakan İsmail Haniye işgale son verilip BM kararına uyularak 67 öncesi sınırlara dönülmesi durumunda İsrail devletini tanıyacağını tüm dünyaya ilan etmektedir.. Ancak bu, işgalci İsrail'in hiç umurunda değil..

Hamas "İslamcı terörist" ise El Fetih veya Halkın Kurtuluş örgütü nedir, komunist terörist mi??

Benim şahsi görüşüm, işgale karşı direnenleri değil, işgalcileri kınamak gerekir...

emintürk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-05-08 23:41 .
emintürk is offline  
Eski16-05-08, 17:28  #4
Liberal_
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın emintürk şöyle demiş:

Mesajı Göster
Birleşmiş Milletler'in aldığı 242 no'lu karara göre İsrail, 1967 yılından bu yana Filistin topraklarının çok büyük bölümünü işgal etmiştir ve bu topraklardan çıkmak zorundadır.. Sizin anlayacağınız BM bile bu ülkenin işgalci ülke olduğunu kabul etmiştir, bu birincisi..

İkinci olarak Hamas, sizin iddianızın aksine İsrail devletinin varlığına son vermek için değil, bu ülkeyi işgal ettiği topraklardan çıkarmak için mücadele vermektedir ve "1967 öncesi sınırlarına dönmesi durumunda İsraili tanıyacağını" ilk ağızdan ilan etmiştir;

http://www.tgrthaber.net/news_view.a...6-b0fee9101b46

Görüldüğü gibi Hamas lideri ve başbakan İsmail Haniye işgale son verilip BM kararına uyularak 67 öncesi sınırlara dönülmesi durumunda İsrail devletini tanıyacağını tüm dünyaya ilan etmektedir.. Ancak bu, işgalci İsrail'in hiç umurunda değil..

Hamas "İslamcı terörist" ise El Fetih veya Halkın Kurtuluş örgütü nedir, komunist terörist mi??

Benim şahsi görüşüm, işgale karşı direnenleri değil, işgalcileri kınamak gerekir...
HAMAS, El Fetih ve Halkın Kurtuluşu hepsi terörist örgüttür. Kınıyorum.

BM nin kararı taraflı bence. BM nin yapısına bakarsak ne kadar taraflı olduğunu görürüz. BM Güvenlik Konseyi üyeleri, 2. dünya savaşı galiplerinden oluşuyor. Ne kadar tarafsız olabileceğini siz düşünün.

Bence İsrail işgalci değil. Araplar, İsrail devletinin varlığına dayanamıyorlar.
Liberal_ is offline  
Eski16-05-08, 17:32  #5
cühela
Ayrıldı

Alıntı:

Mesajı Göster
Bence İsrail işgalci değil. Araplar, İsrail devletinin varlığına dayanamıyorlar.
Valla Arap değilim ama bende dayanamıyorum, bir Amerikan üssünün ortadoğuda konuşlanmasına tahammül edemiyorum.

M.K Atatürk
cühela is offline  
Eski16-05-08, 17:35  #6
Liberal_
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın TaLaBe şöyle demiş:

Mesajı Göster

kendisine İNSAN diyen herkes israil ve ABD yi kınamalıdır.

(Müslümanların ise bu terörist devletlere karşı savaşması farzdır.)
İsrail ve ABD'yi kınamıyorum. Çünkü kınanması gereken birileri varsa, onlar da İslamcı terörist örgütlerdir. İsrail'in kendini koruması kadar normal bir olay olamaz.

Müslümanların savaşması farz diyerek, din ayrımı yaptığınızın farkında mısınız? Galiba farkında değilsiniz. Ama eğer farkında olarak bunları söylüyorsanız, yaptığınızın açık bir ayrımcılık olduğunu belirtmek isterim. Hem insan olan İsrail ve ABD'yi kınasın diyorsun, sonra Müslümanlar savaşsın deyip büyük bir çelişkiye düşüyorsunuz. Forum aracılığıyla cihat emri vermeniz çok üzücü.
Liberal_ is offline  
Eski16-05-08, 17:37  #7
Liberal_
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın cühela şöyle demiş:

Mesajı Göster
Valla Arap değilim ama bende dayanamıyorum, bir Amerikan üssünün ortadoğuda konuşlanmasına tahammül edemiyorum.
Amerikan üssü dediğiniz İsrail galiba. İsrail devletinin varlığını kabul etmek zorundayız. Eğer Filistin devleti kurulmasını istiyor ve İsrail devleti yıkılsın diyorsak, bu çok yanlış olur.
Liberal_ is offline  
Eski16-05-08, 20:30  #8
emintürk

emintürk'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster

BM nin kararı taraflı bence. BM nin yapısına bakarsak ne kadar taraflı olduğunu görürüz. BM Güvenlik Konseyi üyeleri, 2. dünya savaşı galiplerinden oluşuyor. Ne kadar tarafsız olabileceğini siz düşünün.

Siz, İsrailin 1967 savaşından sonra Filistin topraklarının 2/3' e yakınını işgal ettiği gerçeğini inkar mı ediyorsunuz? Bu konudaki söyleminizi netleştiriniz, yakın tarih ve dünya siyasetinden biraz olsun haberdar olan her kes bu savştan ve bu işgalden haberdardır. Ve ben bu işgali ispatlamaya hazırım..

Buyrunuz, ABD başkanı Bush bile İsrail işgalini en sonunda kabul etmek zorunda kalmıştır;

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=244165

"BM ve BM kararları taraflıdır" diyorsunuz..

Sizi kutlamak lazım zira müthiş bir tesbitte bulunmuşsunuz.. Evet BM taraftır hem de ne taraf..! Genel sekreterliği İsrail'in en büyük savunucusu ve destekçisi konumundaki "ABD nin Newyork kentindedir".. En etkin daimi üyeleri arasında "İsrail devletinin kuruculuğunu üstlenmiş İngiltere" gibi bir ülke bulunmaktadır..ABD'nin onaylamadığı hiçbir karar BM güvenlik konseyinden geçememektedir..Evet ABD güdümünde olan bu birlik Bush'un Irak işgaline taraftar olmamasına rağmen hiç bir etkin rol oynayamamıştır.. Yine ABD'nin Afganistanı işgalini destekleyerek üzerine düşen vazifeyi bilfiil yerine getirmiştir..

Görüldüğü gibi tamamen ABD'nin güdümündeki BM bile İsraili işgalci ülke konumunda ilan edebilirken malesef kraldan çok kralcı oldukları anlaşılan kimi çevreler İsrail işgalini inkar edebilmekte ve siyonist zulüm ve katliamlarını görmezden gelebilmektedir. Tabiki en mantıklı yol güçlünün yanında yer alarak ezilenleri biraz daha ezmek ve düşene ve toprakları işgal edilene bir tekme de ben vurayım demektir her halde..

Sayın Liberal, Filistindeki yapılanmaları terörist ilan etmeniz tartışılabilir ancak tartışılamaz bir gerçek varsa o da yanlız olmadığınızdır.. Yüzbinlerce sivilin katili Corç Bush ve her Allah'ın günü katledilen Filistinli çocuklar sayesinde göğsü biraz daha kabaran siyonist başbakanı Olmert de bu konuda sizinle hemfikir..

emintürk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-05-08 21:15 .
emintürk is offline  
Eski18-05-08, 00:21  #9
emintürk

emintürk'nın Avatarı

Kimi arkadaşlar anket şıklarımıza itiraz ediyorlar. Ancak bu anketi açarken tüm dünyaca, özellikle de TC. hükümetlerince terörist örgüt sayılan ve terör örgütü olduğu konusunda mutabakat olan oluşumlara özellikle yer vemedim. Bundaki amacım şıklar arasında ikileme düşülmesinin, "terör örgütü olduğu tartışma konusu yapılamayacak" şıklara örneğin (el kaide ve bölücü örgüt) gibi yoğunlaşılmasının önüne geçmek istememdir..

Ayrıca herkesin ve her kesimin bu konudaki görüşlerini ankete yansıtabilmek mümkün değildir.. Dolayısıyla "ankete işaretleyebileceğim seçenek bulamadım" şeklinde itirazda bulunan arkadaşların kendilerince en yakın buldukları seçenekleri işaretlemeleri en mantıklı olan yoldur diye düşünüyorum..
emintürk is offline  
Eski19-05-08, 01:21  #10
alpx07

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:

Mesajı Göster

Sevgili Liberale birileri BM nin ne olduğunu, merkezinin nerde olduğunu öğretmeli. Diplomasi dersi almasında da fayda var. Öyle bence şu, sence bu ile bu tür ilişkilerin tartışılmayacağını bilmeden yazmamalı insan.

İsrail, Filistin hakkında konuşuyorsanız öncelikle tarihe bakmanız gerekmez mi? Şöyle Abdülhamid'ten başlayıp, Ortaçağ Avrupa'sına varmalı. Ondan sonra benceli cümleler kurmaya hakkınız olabilir. Duygularınız, düşmanlıklarınız o zaman gizlenebilir cümlelerinizin arkasına. Böylece mat olduğunuz konudan kaçmazsınız.

Bence İsrail işgalci değil, bence ABD Irak'a barış ve huzur götürdü gibi cümlelerin "bence penguenler uçabilir" cümlesi arasında hiç bir değer farkı yok nezdimde. Yazmış olmak için yazmış adam, başka izahatı var mı?
alpx07 is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı