Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ya Kürt & Türk Olmasaydınız ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski16-05-08, 11:42  #1
Boğaç
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ya Kürt & Türk Olmasaydınız ?

Bir gün bir büyüğüme bir soru soruluyor.Aynen yazıyorum.
"Ya Sedat.Biliyorum belki kızacaksın ama bir soru sormak istiyorum.Ya Türk değilsen ? Yani Türk Olmasan Ne Yaparsın ?Gene Türkçülüğe devam edermisin ?"

sedat gülerek cevap verir : Bu Asil Millete Hizmet Ederdim
Sedat'ın en yakın koruması geceleri hayatını emanet ettiği kişide KÜRT'tür.

Şimdi forumdaki sosyalist lere kürt faşizanlarına pkk sematizanlarına özgürlük mücahitleri YOLDAŞLARIMA bir soru

Kürt Olmasaydınız Sosyalist olur muydunuz ? Şimdi solculara birşey ler söyledik haksızlık olmasın.
Milliyetçi Soydaşlarıma , Faşist Irkçı Kafatasçı Kardeşlerime bir soru
Türk Olmasaydınız Milliyetçi Olurmuydunuz ?
Boğaç is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 15:03  #2
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Kürt Olmasaydınız Sosyalist olur muydunuz ?
Bütün sosyalistlerin kürt olduğunu mu sanıyorsunuz?
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 15:05  #3
Boğaç
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın hebun şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bütün sosyalistlerin kürt olduğunu mu sanıyorsunuz?
Sanırım düzgün okuyamadınız ! ben forumdaki sosyalistler için söyledim.Şimdi diyeceksiniz ki forumda sadece kürtler mi sosyalist ! hayır efendim.Konuyu çarpıtmak için böyle cevaplar vermeyin.Ben Kürt Olupda Sosyalist olanlar için söyledim.Diğer IRKLARA mensup olupda sosyalist olanlarda tabii ki yazabilir.Ya da Kürt Olupda Milliyetçi Olanlar...Tek tek hepsini yazmam mı gerekir.Ben bu forumdakileri bilgili okumuş kişiler olarak görüyorum.Yoksa yanılıyormuyum ?
Eski16-05-08, 15:43  #4
redyellow

redyellow'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Kürt değilim, Türk'üm.

Ama Kürt de olabilirdim, başka bir milliyetten de olabilirdim.

Kürt veya Türk olmak benim elimde değil ki bunlarla övüneyim, insan ırkını seçemez ki, seçemediği şey için de ben buyum diyerek gururlanması, aşırı derecede milliyetçilik yapıp başka ırkları küçük görmesi çok yanlış bir şey olur.

Her türlü ırkçılığa karşıyım.
Eski16-05-08, 15:45  #5
Boğaç
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın redyellow şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kürt değilim, Türk'üm.

Ama Kürt de olabilirdim, başka bir milliyetten de olabilirdim.

Kürt veya Türk olmak benim elimde değil ki bunlarla övüneyim, insan ırkını seçemez ki, seçemediği şey için de ben buyum diyerek gururlanması, aşırı derecede milliyetçilik yapıp başka ırkları küçük görmesi çok yanlış bir şey olur.

Her türlü ırkçılığa karşıyım.
Ya arkadaşım.El birliğimi yaptınız anlamadım ki.Ben sana onu mu sordum ki bunu cevap veriyorsun.Benim milliyetçi cevaplarımdan dolayı bu sözleri yazıyorsunuz.Anlıyorum.Size yazınızla iligi cevap vermeyeceğim ama lütfen konuya alakalı cevaplar yazın.
Eski16-05-08, 16:06  #6
cühela
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Alıntı:
Sayın MicroNorm şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kürt Olmasaydınız Sosyalist olur muydunuz ? Şimdi solculara birşey ler söyledik haksızlık olmasın.
Milliyetçi Soydaşlarıma , Faşist Irkçı Kafatasçı Kardeşlerime bir soru
Türk Olmasaydınız Milliyetçi Olurmuydunuz ?
Bu kadar soya sopa meraklı olunabileceğini tahmin etmemiştim, iyi madem cevap vereyim; öz be öz Türk'üm hatta Söğüt'te yapılan Osmanlı kuruluş kutlamalarına sancağı benim sülalem taşır ama tillahına kadarda komünistim, milliyeçiliğin en küçük zerresinden, kırıntısından bile nefret ederim...

M.K Atatürk

cühela Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-05-08 16:44 .
cühela is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 16:11  #7
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

Türküm gurur duyuyorum..

Ama başka ırkları Ezmiyorum..

ayrıca Türk olmasam da bu Büyük millete Hizmet vermekten şeref duyacagımı dusunuyorum..
Üstümüze Salıyorlar Kör müsün?
oguzkaan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 16:13  #8
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007

İnsanların bilinçlerini, bulundukları, sosyal, ekonomik ,ailevi, dini koşullar belirler.
İnsan bilincini dış dünya belirler konusunda bence güzel bir başlık.

Sol sendikalara, marjinal sol partilere gidin; çoğunluk, alevi kökenli veya kürt veya ikisi bir aradadır. Sünni ve türk olup da marjinal solcu nadir bulunur.

Sonracıma, sağ partilere gidin, çoğunluk sünni kökenli veya türk vaya ikisi bir aradadır. Alevi, kürt olup da sağ parti veya sendika üyesi çok nadirdir.

Bizdeki sağcılık, solculuk işte bu yüzden biraz da insanların kendi sınırlarını aşamamış olmasından kaynaklı olarak geleneksele tekabül eder., Sınırlarını aşamamış, evrenselle buluşamamış sağcılık-solculuğumuz da bu yüzden dünyaya mal olmuş ne devrimcilerimiz, ne de dava adamlarımız çıkamamıştır.

Sağ ve sol partilerdeki, sendikalardaki basit bilinç belirlenim sınırları aşılmadıkça, bizler kendi halinde, sığ bir ülke olarak kalacağız.

(Arşimet)
Sürgün is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 16:15  #9
Baudolino

Baudolino'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Siz Türk olmasaydınız hangi milliyete mensupsanız onun milliyetçiliği yapıp, o milletin ne kadar üstünolduğunu anlatarak göğsünüzü kabartıcaktınız.
Bir sosyalist ise önce insanım dediği için, tüm insanlar kardeştirdediği için, ırk dediğin hayvanlarda bulunur, ırkçılıkda hayvanlıktan başka birşey değildir dediği için, herhangi bir kürt sosyalist türk olsaydı eğer durumunda bir değişiklik olmayacaktı
Eski16-05-08, 16:17  #10
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

Alıntı:
Sayın Sürgün şöyle demiş:

Mesajı Göster
İnsanların bilinçlerini, bulundukları, sosyal, ekonomik ,ailevi, dini koşullar belirler.
İnsan bilincini dış dünya belirler konusunda bence güzel bir başlık.

Sol sendikalara, marjinal sol partilere gidin; çoğunluk, alevi kökenli veya kürt veya ikisi bir aradadır. Sünni ve türk olup da marjinal solcu nadir bulunur.

Sonracıma, sağ partilere gidin, çoğunluk sünni kökenli veya türk vaya ikisi bir aradadır. Alevi, kürt olup da sağ parti veya sendika üyesi çok nadirdir.
Sayın Sürgün cok guzel bir tespit..
Üstümüze Salıyorlar Kör müsün?
oguzkaan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı