Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sizin Atatürk / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski16-05-08, 16:36  #1
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Sizin Atatürk

Olgunluğun vermiş olduğu düşünme yeteneği katılarak yoğurulduğunda devam edilmemesi gereken birşey olduğuna karar verdiğimden mesaj düzenlenmiştir

özedönüş Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-05-08 18:55 .
özedönüş is offline  
Eski16-05-08, 17:01  #2
cühela
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Atatürk'ün İzmir İktisat Kongresi gibi affedilmez bir hatası olmasına karşın kişisel olarak saldırılmasını doğru bulmuyorum ayrıca yiğidi öldürüp hakkını vermekte lazım, bağnaz milliyeçiğini onaylamıyorum fakat teokratik devletin yıkılması konusundaki girişimleri çağın şartlarında gerçek anlamda bir ilerici değişimdir. Bugün hristiyan aleminin aklına bile gelmeyen papalığın izdüşümü olan şeyhüislamlık müessesesinin kaldırılması hiçte küçümsenemeyecek bir atılımdır. Neyi eleştirip neyi savunacağımızı iyi tahlil etmek gerekir. Bu işler öyle futbol takımı tutar gibi olmaz.

M.K Atatürk

cühela Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-05-08 21:16 .
cühela is offline  
Eski16-05-08, 17:01  #3
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007

http://recowebstil.azbuz.com/forumPa...00000000393380

Çerkez ethem belgeselinin izlenmesini kesinlikle tavsiye ederim. İmet inönü, atatürk ve ethem arasında nasıl bir iktidar kavgası verildiğini, çerkez ethem'in nasıl kata kulleye getirildiğini, oysa ki halk tarafından çerkez ethem'in doğal lider olarak halk tarafından nasıl desteklendiğini göreceksiniz.

Benim anneannem 1915 doğumlu ve 93 yaşında bu mart ayında vefat etti. Anneannem benim için canlı bir belgesel niteliği taşıyordu zaten. Onun anlattıkları, yaşadıkları, tanık oldukları bize anlatılan resmi tarihin aslında tamamına yakınının bir masal olduğunu ispatlamaya yeter de artar bile.

Hasta adam osmanlı yeni çağın paylaşım ve ticari ilişkilerine ayak uyduramıyordu. Avrupa zaten bu modelin yıkılmasında hem fikirdi. Ancak bir kusuru vardı bu ülkenin, kendi ülkelerindeki gibi, burjuva cumhuriyet devrimini gerçekleştirebilecek gelişmiş bir burjuva sınıfı yoktu. İşte bu yüzden biçilmiş kaftan atatürk ile anlaşıldı. Elbette ki kendi içinde iktidar kavgaları yaşandı, avrupa için kimin iktidarda olduğunun çok da bir önemi yoktu. Yeter ki kendi isteklerini harfiyen yerine getirebilecek güçte biri olması yeterliydi.

İşte bu kişi atatürk olarak bütün kata kulle ile ortaya çıktı, avrupa da onayladı. Aslında bütün resmi tarih bundan ibarettir.

(Arşimet)
Sürgün is offline  
Eski16-05-08, 17:11  #4
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007

Hatta kurtuluş savaşı masalını, bu gün, kuzey ıraktaki gelişmelere benzetebiliriz. Nasıl ki, saddam devrilmişse, ve nasıl ki, güçler dengesini kim kurar, kim kurar yarışmasında, bütün ırklar kendilerini amerikaya beğendirmeye çalışıyorsa, kurtuluş savaşı ve atatürk mitinde yaşanılanlar da tıpkı öyledir.

Beğendirme yarışmasında, en çok roma entrikaları oynama yarışmasında , m. kemal'in ekibi üstün başarısını ispatlamıştır. Devrim diye yutturulan pek çok şey aslında avrupa dayatmasından başka bir şey de değildir. Olan bitenden-600 sene ihmal edilmiş, ilkel tarım aletleriyle geçim derdinde olan halkın haberi bile yoktur.

ayrıca türklerin geri kalmasında, din faktörü baş rol oynuyor tesbiti ile,, ciddi hem de çok ciddi anlamda, dinsel motiflere karşı ciddi bir dipçik harekatı düzenlenmiştir.

Ayrıca ,bütün muhalif yazar, çizer, akademisyenler sürgüne gönderilmiştir. Ayrıca yine, aşırı milliyetçi çzigi dolayısı ile, beyaz türkler dışındaki her ırka karşı yok etme operasyonları düzenlenmiştir.

(Arşimet)
Sürgün is offline  
Eski16-05-08, 17:32  #5
uye

Giriş Tarihi: Feb 2008

Atış serbest , haydi vira bismillah ...

Din konusunda dökülen zevat , şimdide hiç aşina olmadığı alanda salvo yapmaya çalışmış , tabii yerseniz ...

Korkarım bu zevatların elinde kağıttan bozma adına diploma denilen "bilmesen de uydurabilirsin" yeterlilik belgesi de vardır.

Mustafa Kemal 'in ittihat ve terraki cemiyetine üye olduğu zamanlar daha henüz genç bir subayken yaptığı konuşmaları biliyor mudur , mürteci kılıklı zevat ? Yoksa her daim takiye ve yalan kültürüne esir mi etmiştir benliğini ?

Aslında konuyu açan şahıs itiraf etmiş bir başka başlıkta çamur atacağını :

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Sayın Remat

Siz ilgili konuşmayı nezaketsizlik saymıyorsunuz.Size empatiyi öneririm.Şimdi siyaset bölümüne aynı uslub ve nezakette bir mesaj açacağım. Başıma gelenleri görün.Atatürk düşmanı,cumhuriyetin yıkıcısı rticacı falan...
http://www.yaziyaz.com/forum/post413479-100.html

Kişisel hezeyanlarına yenik düşmüş bir bireyin , kendi çapındaki girişimi. Dedim ve geçtim ...

Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) >>

uye Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-05-08 17:40 .
uye is offline  
Eski16-05-08, 17:39  #6
hubbez
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2008

Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, hangi kültürünü incelerseniz inceleyin bağımsızlık savaşları kahramanlıklar ve mükemmellikler ile tasfir edilir. M.Kemal için putlaştırıldı denmektedir. Oysa ki ben onu bir kahraman olarak görmekteyim.

Osmanlı hanedanlığı tarafından vatan haini ve terörist ilan edilen Atatürk TC devleti için bir kahraman ve idoldür.

Bu kadar ayan beyan açık olan bir gerçekten iki gram gül suyu çıkarmaya çalışmayı da ben anlamam.

Atatürk kutsal bir kişi değildi. Kutsal kişiler için inanç gerekir. Atatürk bir kahraman ve bir idol kişilik idi...onu anlamak ise akıl ve bilgi gerektirir.

İnançlar bilgi ve ispat ile yok olmaya mahkum düşüncelerdir...

...baki kalan her daim gerçeklik ve doğruluktur.

Atatürk anlaşıldıkça, içselleştirildikçe sevilebilecek biridir...taparak severseniz bir yerlerde tökezler ya da duvara toslarsınız.
hubbez is offline  
Eski16-05-08, 17:43  #7
Lupen

Lupen'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

M.Kemal İttihat ve Terakki Cemiyeti'nden bir süre sonra ayrılmıştır. Bunun sebebi de cemiyetin Almancı tutumudur.

M.Kemal türbanı ve çarşafı söküp almıştır. Çok da iyi yapmıştır. Bir devrim, aydınlanma dini duyguları sömürülen halka kolay kolay anlatılamaz. Ya zorlayarak yapmak zorundasınızdır, ya da onlarca yıl beklemek zorundasınızdır.

Tarih bilginiz yerlerde. İlk olarak cemiyet ve Atatürk arasındaki ilişkiyi yeterince bilmediğinizi farkettim. Şimdi de Lozan'ı. Lozan'daki toprak kayıplarının en büyük sebebi İngiliz kışkırtmasıyla çıkan Doğu ayaklanmalarıdır. Ayrıca, millet savaştan yeni çıkmıştır ve M.Kemal Lozan'dan yeni bir savaş doğmasını istememektir. Hem, düşünün bir de, ya İstiklal Savaşı'mız olmasaydı? Ya M.Kemal olmasaydı? O zaman, Lozan'da aldığımız toprakalrı da alabilecek miydik?

Bu başlık, aslında bu başlığın açılmasını da sağlayan M.Kemal'e hakaret etmek amacı gütmektedir. Eleştirmekse amacınız, zaten bununla ilgili bir başlık var. Ne diye bu başlığı açtınız ki?
Eski16-05-08, 17:56  #8
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Sayın Üye

Keşke bu bilginizi birkaç arkadaş daha başlık hakkında yorum yaptıktan sonraya saklasaydınız.Evet,bizler din bölümünde şu an bu başlıkta Atatürke yapılan bu bozuk uslubla hergün Allahı ve peygamberi tartışıyoruz.Son mesajında sayın Remat,bu uslubun nezaketsiz sayılmayacağını söyleyince empati amaçlı bu konuyu açtım.

Ve gerçekten beklediğim de meydana geldi.Oysa buradaki eleştiriler din bölümünde Allah ve peygamber hakkında yapılan en hafif eleştiri ile aynı düzeyde..Ve yönetim hala bu kabadayılığın devam edeceğini söylüyor.Hem de yeni modluğun bua alternatif olması bağlamında istenmesi durumunda bunun da mümkün olmayacağını bildirerek..

Bu kadar basit be tahrikçi bir uslubu kendime yakıştıramadığım gibi muhatabıma olan saygımdan da olsa kullanamam.Ne varki bu bölümde hala tüm üyeler mesaj yazmamış olsa bile aynı uslubun kendi değerlerini hedef alması durumunda mudahale edileceği söyleniyor.Bu çok ilginçtir.

Bu mesaj empati olup görüşlerimi içermemektedir.Atatürk hakkında forumda olan mesajım şudur:

http://www.yaziyaz.com/forum/thread22503-5.html

50.mesaj
özedönüş is offline  
Eski16-05-08, 17:57  #9
Lupen

Lupen'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Sayın özedönüş bana bir yanıtınız yok mu?
Eski16-05-08, 18:05  #10
hubbez
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2008

Özedönüş yazdıklarınıza bakılırsa yaptığınız empati değil, taklittir. Veya göze göz dişe diş cinsinden bir intikamcılık girişimi.

Madem onlar öyle yapıyorlar ben de böyle yapıyorum gibi...

Empati kendinizi karşınızdakinin yerine koyarak onu duygu ve düşünce olarak anlama çabası veya yetisidir...onu gibi olmak degil.

Size iyi eğlenceler dilyorum.
hubbez is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı