Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sigara yasaklanacak, uyuşturucu serbest mi kalacak!!! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski16-05-08, 16:36  #1
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Sigara yasaklanacak, uyuşturucu serbest mi kalacak!!!

19 mayıs'da start verilecek olan bir sigara yasağı var. Ben sigara içmeye 20 yaşımda başladım. Üstelik alışabilmek için bir hafta kustum, ama azimle bünyemi sigaraya alıştırmayı başardım. Aslında sigara dumanına allerjim bile var ama, bağımlılık ağır bastığından 16 senedir içiyorum. Günde bir paket. Kimseye tavsiye ETMEM.

İçtiğimiz sigaranın yarıdan fazlası vergi. Türkiye'de, hangi meslek grubu en çok sigara içiyor araştırmasında

1- kamyon şoforleri
2-asker-polis
3-eğitimciler
3-sağlıkçılar sıralaması elde edilmiş.

Dikkat ederseniz orta sınıf çoğunlukta. Türkiye'deki yasak çerçevesinde sigara üreticileri gözünü şu anda, çin ve hindistan'a dikmiş durumda.
Avrupa sigara kullanımında %1- 2 düzeylerinde. Fakat avrupa'da bir de şu var ki; uyuşturucu kullanımının yasal yaşı 13. Yani belli miktarda, 13 yaşındaki biri pek ala uyuşturucu bulundurabiliyor bu durum yasal kabul edilmiş.

Türkiye'de orta sınıfın alım gücü yükseldi. Şimdi bu orta sınıfı sadece sigara içmek uyuşturmaya yetmeyecek gibi. Alım gücü yükselmişse, sigarayı yasakla, uyuşturucu kullanımında çok da zorlama. Alsın içsin canım. Özgürlük, tercih meselesi. Alım gücü ancak sigaraya yeten ,çin ve hindistan'a da sigara satarsın.

Türkiye'de uyuşturucu kullanımında, üst sınıfın hiç bir sıkıntı yaşamadığını da biliyoruz. Bu durumda, orta ve üst sınıfın, davranış, kültür, yaşam biçimi de benzeşecek gibi. Bu durumda, istanbul'un bağdat caddesi, ankara-çankaya, gibi yerlerde görmeye alışık olduğumuz yıldız tilbe, teoman ve benzeri uyuşturucudan uçmuş tipleri, balıkesir'in herhangi bir mahallesinde de görebileceğiz. Renkli eğlenceli ,güzel günler bizi bekliyor. Yaşasın sigara yasağı, yaşasın uyuşturucu özgürlüğüne giden yol.

(Arşimet)
Sürgün is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 17:35  #2
bbuğdaycı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Sigara yasağı ile uyuşturucu serbesti arasında nasıl bir bağ kurduğunuzu bilmiyorum ancak TCK'nin 191.maddesi gereği kullanmak için uyuşturucu bulundurmak'tan dolayı bir yıla kadar mahkumiyet cezası verilebileceğini sanırım sizde biliyorunuzdur.
Ayrıca uyuşturucu bulundurmak, satmak gibi durumların TCK'ya göre suç olduğunu biliyorsunuz.

YOL Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-05-08 20:53 .Sebep: Yazı tipi...
bbuğdaycı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 18:49  #3
Liberal_
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Sigara yasağına karşıyım. Uyuşturucunun serbest olmasından yanayım. Hollanda'da eczanlerde bile uyuşturucu satılıyor.

Ayrıca kumarhaneler de serbest olmalı. ABD'nin Las Vegas şehri kumarhanelerden çok iyi kazandı. Biz de öyle yapmalıyız. Örneğin Konya'yı 2. Las Vegas yapabiliriz. Böylece Konya ilerler, dinci yobazlıktan kurtuluruz.
Liberal_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 18:59  #4
bbuğdaycı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Hayatınızı kötü örnekleri kendinize örnek almaktan vazgeçmeye, örneğin Hollanda'da başörtülü gençlerin okula gittiği gibi uygar medeni örnekleri örnek almaya davet etmekten yapabileceğimiz başka bir şey yok aslında.

Uyuşturucu ve kumar gibi halk arasında bir çok ailenin ocağına incir ağacı diken, toplumun en büyük yaralarını legal hale gelmesi istemenin mantığını anlamak mümkün olmamak birlikte, bu türlü bir yaşamı isteyenlerinde Hollanda ve ABD'ye iltica etmeleri sorunu çözecektir.
bbuğdaycı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 19:40  #5
alpx07

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın Liberal_ şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sigara yasağına karşıyım. Uyuşturucunun serbest olmasından yanayım. Hollanda'da eczanlerde bile uyuşturucu satılıyor.

Ayrıca kumarhaneler de serbest olmalı. ABD'nin Las Vegas şehri kumarhanelerden çok iyi kazandı. Biz de öyle yapmalıyız. Örneğin Konya'yı 2. Las Vegas yapabiliriz. Böylece Konya ilerler, dinci yobazlıktan kurtuluruz.
Hollanda'nın uyuşturucuyla mücadelesinden anladığınız sadece serbestlik mi? Öyle herkes istediği uyuşturucuyu alabiliyor mu acaba?

Kumarhane iddianızda gerçekten okullarda ders niyetine okutulmalı. Gericiliği karşı kumar. Sizlerin iyi veya erdem anlayışı ancak bu kadar olabilirdi. O dinci yobazlarla aynı çizgi üzerindesiniz ama konumunuz farklı. Tam olarak karşılarındasınız. Ama hiç bir farkınız yok onlardan.
alpx07 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 19:46  #6
alpx07

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Açık oturumlarda türbanlı kızlarımız çıkıyor ben laik değilim diyebiliyor. Ne demek şimdi bu ben laik değilim demekle ben devlet işleri ile din işlerinin ayrılmasını istemiyorum demek değilmi?
Biraz kitap kurcalarsanız o kızlarımızın değil kendi tanımınızın hatalı olduğunu görürsünüz. Sizin yaygın tanımınız dinle devlet ilişkilerinin ayrılması değil mi? Bu kızımız devlet mi ki işlerini dinden ayıracak? Sizin tanımınızla insanlar değil devletler laik olur. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir maddesi anayasada geçiyor diye laik olmak zorunluluksa, insanların sosyal olması da zorunlu olmalıdır. Asosyal insanlara da laik olmayanlara verilen tepki verilmeli.

Alıntı:
Başörtüsü, gericiliğin, çağdışılığın bir simgesidir. Eğer direniş gösterip zafer kazanamazsak çoçuklarımıza zorla taktıracaklar başörtüsünü. Aynı zamanda türbanlı bir kara ordu Türkiye’nin tüm kentlerine, üniversitelerine doğru yürüyor. Kapkara bir gelecek...
Siz sanırım yazarsınız. Çocuklara masallardan alıntı her cümleniz. Hangi sosyolojik işaretler üzerinden bu varsayımlara ulaştınız? Sizi böyle düşünmeye iten sosyal sebepler nelerdir? Kanıtlarınız nelerdir? Yoksa tekzipli gazete haberleri mi?
alpx07 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 20:08  #7
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: konya

Alıntı:

Mesajı Göster

yazılarınızı hayretle okuyorum...Konya hangi konuda geridedir ki kumarla ilerleyecek??? nası oluyor bu kumar ilerlemesi?

Hollanda'da eczanelerde bile uyuşturucu satılıyormuş...bize ne?
Eski16-05-08, 20:16  #8
Liberal_
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın alpx07 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Biraz kitap kurcalarsanız o kızlarımızın değil kendi tanımınızın hatalı olduğunu görürsünüz. Sizin yaygın tanımınız dinle devlet ilişkilerinin ayrılması değil mi? Bu kızımız devlet mi ki işlerini dinden ayıracak? Sizin tanımınızla insanlar değil devletler laik olur. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir maddesi anayasada geçiyor diye laik olmak zorunluluksa, insanların sosyal olması da zorunlu olmalıdır. Asosyal insanlara da laik olmayanlara verilen tepki verilmeli.

Siz sanırım yazarsınız. Çocuklara masallardan alıntı her cümleniz. Hangi sosyolojik işaretler üzerinden bu varsayımlara ulaştınız? Sizi böyle düşünmeye iten sosyal sebepler nelerdir? Kanıtlarınız nelerdir? Yoksa tekzipli gazete haberleri mi?
Bireyler laik olmalıdır. Önce birey sonra devlet laik olur. Laiklik din ve dünya işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Fransız bir papaz derki, ben laboratuvara girerken cübbemi çıkarıp giriyorum. Demek ki din ve dünya işlerini ayırmadan ilerleme olmaz.

Beni böyle düşünmeye sebep, türbanın; İslami devletin bir önayağı olarak kullanılması. AKP'nin uygulamalarında bunu görebilirsiniz. İçki yasakları en iyi örnek.
Liberal_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-08, 20:19  #9
Lupen

Lupen'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Hükümet kedi olalı bir fare tuttu. Sigara yasağı bence olumludur.

Uyuşturucuyu serbest bırakmaz manyaklıktır. Hele ki terörün uyuşturcu yoluyla kazandığı paraları düşününce...
Eski16-05-08, 20:26  #10
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: konya

Alıntı:

Mesajı Göster
Asıl gerçek liberalizm budur. Çünkü Fransa'da yüzyıllarca dinsel yobazlıkla mücadele eden sol değil, liberallerdi. Bizim ülkemizde tam tersi. Sol partiler, dinsel yobazlıkla mücadele ediyor. Liberallerin dinsel yobazlıkla mücadele etmesi gerektiğine inanıyorum. Ama siz AKP liberal bir parti deme yanılgısına düşerseniz yapacak bir şey yok.

dinsel yobazlık ne yahu????
AKP liberal midir bilmem de siz asla değilsiniz!!
ben hür olduğum söylenen bir birey olarak, laik olduğu iddia edilen bir ülkede, inancıma karışılmaması gerektiğini düşünerek; kutsal bulduğum kitabımı okudum, vicdanımda sorgulayıp aklımda yorumladım ve kılığıma kıyafetime çeki düzen verdim...bu tamamen benim tercihim, benim din anlayışım.siz buna karışma cüretinde olan biri olarak liberal falan değilsiniz! kendinizi kandırmayın..
ikincisi; ahlaki çöküşlerin, aile facialarının sebebi olabilmiş, teröre rant halindeki uyuşturucuyu, kumarı desteklemekte liberalizmle bağdaşmaz...

Konya konusuna dönersek; hangi konudaki gericilik sözünü ettiğiniz, Konya'yı gördünüz mü, yaşadınız mı burda, ne bilirsiniz??? ki kumara dayalı saadet önerdiniz?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı