Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Başörtüsü düzenlemesinde raportör raporu tamamladı. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski17-05-08, 12:32  #1
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: konya
Başörtüsü düzenlemesinde raportör raporu tamamladı.

üniversitelerde kılık kıyafet serbestliğini düzenleyen anayasanın 10. ve 42. maddesinde yapılan değişiklik anayasa mahkemesine götürülmüştü..anayasa mahkemesi raportörü Osman Can raporunu tamamladı ve raporunda Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliklerine sadece şekil yönünde bakabileceği ve esasa giremeyeceği, yapılan değişiklikte anayasaya aykırılık bulunmadığı, bu nedenle başvurunun reddi yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=319812

ne dersiniz? temennilerimizden ziyade sonuca dair fikriniz nedir?
Eski17-05-08, 13:40  #2
'ScArTuRk!

Giriş Tarihi: Apr 2008

Osman can en doğru kararı vermiş.Başvurunun iptali şimdilikte olsa bizi sevindirdi.Ama sonuçta bu serbestlik gelmeyecek.'Laik' kelimesinin ardına sığınıp haksızlık yapanlar amaçlarına ulaşacak maalesef.
'ScArTuRk! is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-05-08, 15:37  #3
bbuğdaycı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Osman Can'da kim canım, hukuktan ne anlar, Demokrasi kahramanları Sabih kanadoğlu ve Vural Savaş fetvayı verdiler. Osman Can Beyefendi ağzı ile kuş tutsa boş yere
bbuğdaycı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-05-08, 19:16  #4
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007

8 ay sonra sonuçlanması beklenen, akp nin kapatılıp kapatılmaması ile ilgili konuya bir referans teşkil ediyor.

Başörtüsü serbest bırakılırsa zaten liberalizmin gereği yapıldı demektir, bu da anayasa mahkemesi üylerinin liberalizmi en nihayetinde anladıkları anlamına gelebilir. Ya da iç-dış baskılara daha fazla direnemediklerini, ya da akp hükümeti ile uzlaştıkları anlamına da gelebilir.

Yok, başörtüsü yasaklanırsa, bütün bu senaryoların en kötüsü sahneye gelir demektir.

İki şekilde de toplumlar hak ettikleri biçimde yönetilirler.

İki şekilde de vatana millete hayırlı olsun demekten başka diyebileceğimiz yok.

(Arşimet)
Sürgün is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-05-08, 19:30  #5
bbuğdaycı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Eğer başörtüsü düzenlemelerinin anayasa için bir ihlal teşkil etmediği anayasa mahkemesi tarafından ifade edilirse. Sayın Başsavcının iddianamesinin en büyük dayanağını teşkil eden Türban Serbestisinin kanunsuz olduğu gerekçesi çökecek.
Zaten sonuçlanmayan bir mahkemeyi, kendi fikri ile sonuçlanmışi gibi sayıp iddianameye koyan sayın Başsavcı hukuk önünde komik duruma düşecektir.
bbuğdaycı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-05-08, 19:38  #6
hubbez
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2008

Üniversitelerde başörtüsü serbesiyet kazandığı zaman modayı takip etmeyi seven, özgün kıyefetler seçerek onları kendine yakıştıran, farklı ve alımlı görünmek isteyen, bunun gereklerine göre giyinen genç kızımız sokaklarda el, söz, göz tecavüzlerine uğratılma rahatsızlıkları olmadan yürüyebilecek...

...öyle mi?

Türbana kıyafet serbesisi ve özgürlüğü demeyiniz. Bu ülkede özgür kişilerin başlarına geleni biliyoruz.

Çevrenizdeki kadınlara, genç kızlara bakınız...ama iyi bakınız...hallerine, davranışlarına, seçtikleri kelimelere, gözlerindeki ifadelere, vücut dillerine, edalarına ses tonlarına bakınız.

Özgürlüklerine dair en ufak bir kaygınız yok mu?

İsterseniz bir daha bakınız...Sonra da tatil beldelerinde, turistik bölgelerde turist kadın kovalamaları aklınıza getiriniz...

Biribirimizin gözleri içine baka baka bu kadar gerçek dışı lafları nasıl sıralayabiliyoruz ben hayret ediyorum.

Nedenleriyle...

Geçenlerde msn listemde bir kız arkadaşımın isim yazılan yere yazdığı bir slogan okumuştum...nasıl da anlamlı gelmişti;

"Türk kadını hint kadınları gibidir...Öküze tapar."

hubbez Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-05-08 18:54 .
hubbez is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-05-08, 19:43  #7
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007

Alıntı:
Sayın hubbez şöyle demiş:

Mesajı Göster

Geçenlerde bir yerlerde okumuştum...nasıl da anlamlı gelmişti;

"Türk kadını hint kadınları gibidir...Öküze tapar."
istiyorlarsa, maymuna tapsınlar. Kim hangi bilinç düzeyindeyse ve neye tapınmak istiyorsa tapınsın. Ama yeter ki şiddet üretmesin.

(Arşimet)

Sürgün Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-05-08 09:32 .
Sürgün is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-05-08, 20:35  #8
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Anayasa Mahkemesinin 1989 yılında verdiği karar var. Farklı bir karar verir mi, vermez mi bilemiyorum.
Eski18-05-08, 01:13  #9
TgK

TgK'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Adana-Karaman-Balıkesir

Demokratik Ecevit'in yaptıklarıyla uğraşıyoruz. Ben başörtüsünün serbest olmasını savunan birisi olarak bu çıkarılacak olan yasadan memnun değilim. Bu yasayla birlikte üniversitelerde serbest olsa bile diğer kurumlarda serbest olmayacağı garanti altına alınacak. Anayasa Mahkemesi yasayı iptal ederse de nerdeyse "değişiklik yapılması teklif edilemeyecek" maddelerden birisi haline gelecek. AKP yazık etti başörtülü gençlerimize.
Eski18-05-08, 02:47  #10
mustiest

mustiest'nın Avatarı

mhp'nin tuzapı konuşuluyor heryerde..
inanmıyorum o niyetli olduğuna..ama spiker hanım deniz bölükbaşı'nın dedikleri doğru kanıtlayabilirim diyor..
sonuçta nolursa olsun olan yine başını kapamak isteyenlere oluyor...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı