|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Başörtüsü düzenlemesinde raportör raporu tamamladı. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: konya
| üniversitelerde kılık kıyafet serbestliğini düzenleyen anayasanın 10. ve 42. maddesinde yapılan değişiklik anayasa mahkemesine götürülmüştü..anayasa mahkemesi raportörü Osman Can raporunu tamamladı ve raporunda Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliklerine sadece şekil yönünde bakabileceği ve esasa giremeyeceği, yapılan değişiklikte anayasaya aykırılık bulunmadığı, bu nedenle başvurunun reddi yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=319812 ne dersiniz? temennilerimizden ziyade sonuca dair fikriniz nedir? __________________
hem o sırlarım ben,hem o sırları saklayanım... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| Osman can en doğru kararı vermiş.Başvurunun iptali şimdilikte olsa bizi sevindirdi.Ama sonuçta bu serbestlik gelmeyecek.'Laik' kelimesinin ardına sığınıp haksızlık yapanlar amaçlarına ulaşacak maalesef. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Osman Can'da kim canım, hukuktan ne anlar, Demokrasi kahramanları Sabih kanadoğlu ve Vural Savaş fetvayı verdiler. Osman Can Beyefendi ağzı ile kuş tutsa boş yere ![]() |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| 8 ay sonra sonuçlanması beklenen, akp nin kapatılıp kapatılmaması ile ilgili konuya bir referans teşkil ediyor. Başörtüsü serbest bırakılırsa zaten liberalizmin gereği yapıldı demektir, bu da anayasa mahkemesi üylerinin liberalizmi en nihayetinde anladıkları anlamına gelebilir. Ya da iç-dış baskılara daha fazla direnemediklerini, ya da akp hükümeti ile uzlaştıkları anlamına da gelebilir. Yok, başörtüsü yasaklanırsa, bütün bu senaryoların en kötüsü sahneye gelir demektir. İki şekilde de toplumlar hak ettikleri biçimde yönetilirler. İki şekilde de vatana millete hayırlı olsun demekten başka diyebileceğimiz yok. __________________
Bana bir dayanak noktası verin, dünyayı yerinden oynatayım. (Arşimet) |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Eğer başörtüsü düzenlemelerinin anayasa için bir ihlal teşkil etmediği anayasa mahkemesi tarafından ifade edilirse. Sayın Başsavcının iddianamesinin en büyük dayanağını teşkil eden Türban Serbestisinin kanunsuz olduğu gerekçesi çökecek. Zaten sonuçlanmayan bir mahkemeyi, kendi fikri ile sonuçlanmışi gibi sayıp iddianameye koyan sayın Başsavcı hukuk önünde komik duruma düşecektir. |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2008
| Üniversitelerde başörtüsü serbesiyet kazandığı zaman modayı takip etmeyi seven, özgün kıyefetler seçerek onları kendine yakıştıran, farklı ve alımlı görünmek isteyen, bunun gereklerine göre giyinen genç kızımız sokaklarda el, söz, göz tecavüzlerine uğratılma rahatsızlıkları olmadan yürüyebilecek... ...öyle mi? Türbana kıyafet serbesisi ve özgürlüğü demeyiniz. Bu ülkede özgür kişilerin başlarına geleni biliyoruz. Çevrenizdeki kadınlara, genç kızlara bakınız...ama iyi bakınız...hallerine, davranışlarına, seçtikleri kelimelere, gözlerindeki ifadelere, vücut dillerine, edalarına ses tonlarına bakınız. Özgürlüklerine dair en ufak bir kaygınız yok mu? İsterseniz bir daha bakınız...Sonra da tatil beldelerinde, turistik bölgelerde turist kadın kovalamaları aklınıza getiriniz... Biribirimizin gözleri içine baka baka bu kadar gerçek dışı lafları nasıl sıralayabiliyoruz ben hayret ediyorum. Nedenleriyle... Geçenlerde msn listemde bir kız arkadaşımın isim yazılan yere yazdığı bir slogan okumuştum...nasıl da anlamlı gelmişti; "Türk kadını hint kadınları gibidir...Öküze tapar." hubbez Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-05-08 18:54 . |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| istiyorlarsa, maymuna tapsınlar. Kim hangi bilinç düzeyindeyse ve neye tapınmak istiyorsa tapınsın. Ama yeter ki şiddet üretmesin. __________________
Bana bir dayanak noktası verin, dünyayı yerinden oynatayım. (Arşimet) Sürgün Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-05-08 09:32 . |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Anayasa Mahkemesinin 1989 yılında verdiği karar var. Farklı bir karar verir mi, vermez mi bilemiyorum. __________________
Yok! |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008 Ülke / Şehir: Adana-Karaman-Balıkesir
| Demokratik Ecevit'in yaptıklarıyla uğraşıyoruz. Ben başörtüsünün serbest olmasını savunan birisi olarak bu çıkarılacak olan yasadan memnun değilim. Bu yasayla birlikte üniversitelerde serbest olsa bile diğer kurumlarda serbest olmayacağı garanti altına alınacak. Anayasa Mahkemesi yasayı iptal ederse de nerdeyse "değişiklik yapılması teklif edilemeyecek" maddelerden birisi haline gelecek. AKP yazık etti başörtülü gençlerimize. __________________
Ve tarih bir gün, acz içinde kıvrana kıvrana şehadete susamış bir ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazmak zorunda kalacaktır... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| mhp'nin tuzapı konuşuluyor heryerde.. inanmıyorum o niyetli olduğuna..ama spiker hanım deniz bölükbaşı'nın dedikleri doğru kanıtlayabilirim diyor.. sonuçta nolursa olsun olan yine başını kapamak isteyenlere oluyor... __________________
..Nadan ile sohbet etmek zordur bilene, ..Çünkü Nadan ne gelirse söyler diline... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|