| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Şeytan, bence yaratılanların içinde aşkın semboludür. Allaha olan aşkı, kibre dönüşecek ve Allahı paylaşamamaya kadar gidip onu bir isyankar yapacaktır. peki şimdi şeytan aşkı yüzünden isyankar oluşuna pişman olmuşmudur? __________________
TariH;ArİsToKrAtlaR MeZaRlıĞıDıR! |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| İlginç (ve kendi içinde tutarlı) bir bakış açısı gerçekten. __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Aşkından gözü kararmış da olabilir... |
| #4 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
Kaldı ki şeytanın kibri (adı üstünde) kendini meleklerden üstün görmesinde. Bir yanlışlık da, paylaşamamanın sonucu isyana götürmez kişiyi. Paylaşamayan daha çok ahip çıkar ki paylaşılmasın. Ancak isyanın sebebi bir düşmanlıktır. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| şeytan diye bir şey varmı ki pişman olsun. Var olduğunu farzedelim.Allah kullarını sakınmıyormu.. Ol deyince oldurtan allahın şeytana mı gücü yetmiyor |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Allah'ın gücüyle ilgili cevabınız verilmişti sayın goodtafher; |
| #7 | |
| arkadaşlar; şeytan ALLAHa başkaldırmıştır ve ALLAHa bildiğim kadarıyla şunu demiştir ahiret gününe kadar senin topraktan yarattığın insanları ben yoldan çıkarıcam...bakalım kimler bana uyacak demiştir...ahiret günü bunların hepsi ortaya çıkacaktır.... saygılarımla.... |
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
| |
| #9 | ||
| Alıntı:
Sen hepimizden müslümansın tamam kabul. BEn şeytana tapıyomuşum ya o da kabul.(allah muhafaza) Ama bazı şeyleri anlamak lazım. Mesela ne? Bak dostum! Ben bu forum konusunu insanların din ile ilgili algılama ve düşünüş alanını sadece başörtüsü ve kadın erkek eşitmi gibi yapay meselelere odaklandığı bir dönemde şunu göstemek için yaptım. Malumunuz felsefe, hep batı ile anılagelmiştir. Evet, belki doğrudur; Felsefenin beşiği geçirdiği aşamalara binayen avrupa ve batı coğrafyası olabilir. Fakat unuttuğumuz bir farklı tarafta var. İslam felsefesi.... Belkide çoğumuzun ismini dahi duymadığımız bir kaynaktan geliyor bu soru. Irak İhvan-üs Safa medresesi'den Şeytanın allaha aşkı hepininzin zannettiği gibi ilk akla gelen mana da ; bir insanın aşkıyla eş değer ,,,,, değildir. İhvan-üs Safa medreselerinde beyin ve düşünüş ile tasavvufi mantık açıklanmaya çalışılmıştır. Ve bu sebepten dolayı simgesel anlatım ve tersten düşünüş metodlarını kullanmıştır. İşte ben bu forumu bu yüzden açtım. İslam; farz, sünnet,icma, kıyas.........fıkıh,akait,tasavvuf ,,,değildir sadece. Din-i Mübin islam öyle bir dindir ki hayatımızın her yönüne cevap verir. İslam; sadece başörtüsü, Müslümanlık; sadece mücahitlik değildir. İslam düşünen insanlarda ister., HELE BÖYLE KENDİSİNİ İSLAM ALİMİYMİŞ İLAN EDİP MİLLETİ YAHUDİ, BUDİST, YEZİDİ İLAN EDENLERİN ÇOĞALDIĞI BİR ÇAĞDA, DÜŞÜNEN VE SORGULAYAN MÜSLÜMALARA İHTİYACIMIZ VAR...... hakkınızı helal edin.... __________________
TariH;ArİsToKrAtlaR MeZaRlıĞıDıR! | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: Vatansız yerden
| Şeytan'ın aşkın sembölü olduğu fikri aslında benim gibilerin hoşuna gitmeyecektir sanırım.. Çünkü biz aşkı devrim olarak görüyorduk.. Aslında bizim aşkımız karşılıksız idi Türkiye şartlarında... Zengin bir babanın ''ABD'' kızı idi, devrim nikahı yapmak istedğimiz sevgili..... Bizler ise çulsuzduk.... Şeytan'ın yeryüzüne inmiş hali olarak babasını bildik yıllarca... Ama halbu ki şeytan olan bizim kızına olan aşkımızmış.... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|