"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Bu kadar aciz miyiz?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: :::İZMİR:::
| Sabah okula giderken bir radyo programında dinledim. Şili'de ilkokul-ortaokul-lise öğrencilerinde oluşan kalabalık bir kitle öğrencilerden alınan toplu taşıma ücretlerinin kaldırılması için ve kantinlerde artan yiyecek fiyatlarının düşürülmesi için eylem yapmışlar. ...ve sonunda... Şili Hükümeti yeni olarak yasalaştırdığı bu hükümlerden geri adım atmak zorunda kalmış. Şimdi gelelim bize.Benzin fiyatı ben aldım başımı gidiyorum derken, euro 2 YTL olmuşken,mayıs ayı enflasyon rakamları beklenenin neredeyse 2,5 katı üstünde çıkmışken biz Türk halkı olarak ne yapıyoruz. Şili'de tabiri caizse sabi-sübyanın yaptığı bu eylemleri biz niye yapamıyoruz. Yorumlarınızı lütfen esirgemeyin... |
|
| #2 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Eylem yapmak "muhalif" olmayı gerektirir. Ve bir de sorgulamayı... Ama biz hep olana bitene seyirci kalan, verilene de razı olan insanlar topluluğuyuz. Eylem yapmak, sorgulamak...bizim kültürümüzde "yoktur". Onun için eylem yapanlar vatan hainidir bizde! Sorgulayanlar da komünist! | |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2006
| o bahsettiğiniz millet tek yumruk olmayı başarabilmiş ki birlikte hareket etmenin meyvesini yiyebiliyorlar.bizim birlikte haksızlığa karşı çıktığımız nadir görülmüş.tek örneği kurtuluş savaşı, ötesi yok. yumurtanın kapıya dayanmasını bekliyoruz vs. __________________
intihar ederek yaşamak gerek |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: :::İZMİR:::
| Alıntı:
| |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Türkiye'nin idealist gençlerini birbirine kırdırıldı.Türkiye hala bunun faturasını çekiyor . Vatanseverler siyasetten çekildi ,protestocu her gruba anarşist olarak nitelendirilmeye başlandı .Çünkü sağ- sol çekişmesi çok ocak söndürdü.Polis dayağını anlatmaya zaten gerek yok.Protesto etmek bu ülkede yasak! __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2006
| Bu ülkede doğru dürüst protesto edilmiyor hiçbir şey çünkü çoğu iş halka bırakılmadan başkaları tarafından hallediliyor...Halledilirken de halka başka türlü gösteriliyor...Türk Halkı da karakteristik özellikleri sonucu herşeye inanıyor... Ama o işleri halka bırakmadan yukarlarda halledenler de sonuçta halktan çıkan insanlar... Bence bu ülkede adam gibi protesto yapılabilmesi için belli bir süre sabırla susulması gerek... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Aydınlarının bile katledildiğine şahit olan halk bize neler yapmazlar diye düşünmektedir yani başarılı bir darbe olmuştur yapılanlar. Bizde örgütlenme deyince herkes siner. Aslında bir çok ülkede yapılan ve işe de yaradığı görülen internet üzerinden örgütlenme gerçekleştirilse eminim daha çok sayıya ulaşılır. Bu yıl şuna şahit oldum: İETT'den iki kampüs arasında çalışan otobüslerin artırılmasını isteyen öğrenciler polise ihbar edildi(!) ve okulun içi bir yığın polisle doldu. Daha fazlasını göze alacak öğrenciyi ne okul ne de devlet istiyor. |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Her haksızlığa karşı mücadele adı altında yapılan işe ideoloji karışırsa halktan tabi ki destek gelmez... Bu ideolojilere halk ne sokakta destek verir ne de sandıkta... |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Ama sorun şu ki bizm ülkemizde insanlar ne bir şeyin hakları olduğuna inanıyorlar ne de onu savunmanın gereğine. | |
|
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
İnsanlar bu işleri kendi değerlerini fazla önemsemeyen Kuzey den gelme bir ideolojinin eseri olarak görüyorlar... Kaldırım taşları sökmek;ülkesinin polisleriyle dalaşmak istemiyorlar... Ve suçlanamazlar da... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|