Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski02-06-06, 19:28  #1
japon

Giriş Tarihi: May 2006
Allah insanları niye dünyada test etmek istemiştir?

arkdaşlar,,

gerçekten ben bu soruyu çok merak ediyorum...genelde herkesin düşüncesi çok farklı ne konu olursa olsun ama bu birazdaha karmaşık sanırım...çözmemize yardımcı olursanız sevinirim...

bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum...

saygılarımla...
japon is offline  
Eski03-06-06, 16:21  #2
kedi..
Yazar Adayı

sayın japon;

ALLAH hz.ademin ve hz.havvanın yasak meyveyi yedikleri için dünyaya gönderdiğini biliyorum...bir ceza olarak cennetten dünyaya gönderiliyorlar..

hepimiz dünyaya gönderilmeden önce söz vermişiz ALLAHın emirlerini ve yasaklarına uyacağımıza...belki ALLAH biz gerçekten bu sözleri tutacak mıyız yoksa tutamayacak mıyız?bizi denemek istemiştir.uyanlar zaten mükfatlandırılacak uymayanlar ise cezalarını çekecekler benim bildiğim kadarıyla....

saygılar....
kedi.. is offline  
Eski03-06-06, 21:14  #3
körebe

Ülke / Şehir: izmir-adana-sakarya
Olup olmadığı bile belli değil...

Ama herhalde size göre direk cennet-cehheneme atsa isyan ederiz o yüzden önce kendi yaşacaklarımızı görmemizi istiyor(tabii cennete gitti diye şikayet eden biri olmaz herhalde:61)

Saygılar...
körebe is offline  
Eski03-06-06, 23:58  #4
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın ssll şöyle demiş:

Olup olmadığı bile belli değil...

Ama herhalde size göre direk cennet-cehheneme atsa isyan ederiz o yüzden önce kendi yaşacaklarımızı görmemizi istiyor(tabii cennete gitti diye şikayet eden biri olmaz herhalde:61)

Saygılar...
Cennete giden biri elbette şikayet etmezde cehenneme giden onu neden cennete koyuyorsunda beni cehenneme diye sorardı.
Elbette dünyaya gönderiliş nedenimiz kedi nikli arkadaşımızın da söylediği gibi ALLAHA verdiğimiz sözlerin ispatı içindir.Ona sadakatimizi bağlılığımızı ispat etmek için buradayız.
Hamas is offline  
Eski04-06-06, 00:20  #5
genç_asena
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jun 2006

bence sebebi şu ALLAH zaten herkezin nereye gıdecegını biliyor ama bızı dunyaya gondermesının amacı cennete ve cehenneme gıdıcgımız gun allahın huzurunda neden bana şans vermedin belki düzelirdi dye sorunacagını bildigi için bizi dünyaya atmiştir ve yaptıklarımızı kendımızde görüp sönüçlara karşi gelmemek için llah bize son bir şans vermiştir
genç_asena is offline  
Eski04-06-06, 00:22  #6
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Havva ile ademin bir yasak meyve yüzünden bütün neslini cezalandırıp bu nesil için cennet ce cehennem yaratması oldukça enterasan.Ne müthiş bir kızgınlık.

O meyve yense ne olur,yenmese ne olur.Galiba omeyve Allah'ın kendisine ayırdığı bir şeydi.Alınıp yenmesine oldukça kızmış olmalı.

Yemeyen,içmeyen ve hiç bir şeye ihtiyacı olmayanın meyveye yasak koyması da oldukça ilginç.
Türesin is offline  
Eski04-06-06, 03:49  #7
ibrahim_oz

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın kedi.. şöyle demiş:

sayın japon;

ALLAH hz.ademin ve hz.havvanın yasak meyveyi yedikleri için dünyaya gönderdiğini biliyorum...bir ceza olarak cennetten dünyaya gönderiliyorlar..

hepimiz dünyaya gönderilmeden önce söz vermişiz ALLAHın emirlerini ve yasaklarına uyacağımıza...belki ALLAH biz gerçekten bu sözleri tutacak mıyız yoksa tutamayacak mıyız?bizi denemek istemiştir.uyanlar zaten mükfatlandırılacak uymayanlar ise cezalarını çekecekler benim bildiğim kadarıyla....

saygılar....

kader yazgı inancına göre zaten ne yapacağımızı ne soyleyeceğimizi hatta ne dusunduğumuzu biliyorsa eğer ne diye yolluyormus bizi dunyaya ?? çelişki var .. farkında olunmalı .
ibrahim_oz is offline  
Eski04-06-06, 12:15  #8
japon

sayın türesin;

sayın scarface sölediği gibi ALLAHa verdiğimiz sözleri yerine getirmek için bizi dünyada bunları ispatlamak için göndemiştir...

buarada ALLAHın ceza verdiği yasak meyve bildiğim kadarıyla tuvalet ihtiyacı uyandıran bir meyveymiş cennettede tuvalet ihtiyacı olmadığı için yenmemesini istemiştir bunun için yasak konulmuştur....

saygılarımla....
japon is offline  
Eski04-06-06, 20:24  #9
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Havva ile ademin bir yasak meyve yüzünden bütün neslini cezalandırıp bu nesil için cennet ce cehennem yaratması oldukça enterasan.Ne müthiş bir kızgınlık.

O meyve yense ne olur,yenmese ne olur.Galiba omeyve Allah'ın kendisine ayırdığı bir şeydi.Alınıp yenmesine oldukça kızmış olmalı.

Yemeyen,içmeyen ve hiç bir şeye ihtiyacı olmayanın meyveye yasak koyması da oldukça ilginç.
Allah insan'ı yaratmadan önce melklere der ki, "yeryüzünde bir halife yaratacağım."

Yasak meyvenin olduğu cennet'in ahiretteki cennet mi yoksda kelime anlamıyla, dünyada bir bahçe mi olduğu iki farklı görüştür.

İnsanoğlu zaten yeryüzüne gelecekti. Yaratılış amacı belki de buydu.

En önemlisi insan teklif'i kabul etmiştir.
kaan is offline  
Eski04-06-06, 20:25  #10
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Allah'ın eylemlerinin nedeniyle ilgili biz sadece kendimizi ilgilendiren bıoyutuyla ilgili bilgi sahibiyiz. Allah bu eylemleri kendi yönünden açıklamamıştır. Dolayısıyla bilmiyoruz.
kaan is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı