"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ertuğrul Özkök'den İnciler(!)

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski02-06-06, 19:50  #1
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
Ertuğrul Özkök'den İnciler(!)

Alıntı:
Yoldan geçen veya park edilmiş arabaların yüzde 80'i yeni.Yolda yürüyen insanların varlıklı oldukları da her hallerinden belli.
İşte bu bölgede bir şey dikkatimi çekiyor.Yeşil çimlerin üzerinde saçı sakalına karışmış, pejmürde erkek ve kadınlar yatıyor.Bunlar, Amerikalıların "homeless", yani evsiz dediği insanlar.Hepsinin yanında küçük birer süpermarket arabası var.Bütün varlıkları bu arabanın içinde.

İnsan, zengin ve sakin insanın yaşadığı bir yerde bu kadar çok evsiz insanın bulunmasına şaşırıyor.Bunu sorunca rehberimiz ilginç bir hikáye anlatmaya başlıyor.Burası Amerika'nın en liberal insanlarının yaşadığı bölgeymiş.Demokrat oylar çok ağırlıktaymış.O nedenle burada yaşayanlar, evsiz insanlara çok büyük bir hoşgörüyle bakıyormuş.Böyle olunca da Santa Monica, bir homeless cennetine dönüşmüş.Chicago gibi soğuk şehirlerde varlıklı insanlar, tek yön uçak bileti alıp evsizleri Santa Monica'ya gönderiyormuş.Böylece bu insanların kışın soğuktan ölmesi de önleniyormuş.Santa Monica'da Akdeniz'e benzeyen bir iklim var.Evsizler, kışın bile sokakta yatabiliyor.Ayrıca yerel yönetim, günde üç öğün yemek veriyormuş.Anlayacağınız, dünyanın en ilginç "barış içinde birlikte yaşama kültürü" burada oluşmuş.Bu kültürün tek maddelik bir anayasası var.
Zengin fakiri kovalamıyor, fakir de zengini rahatsız etmiyor.Bana ilginç bir ütopya gibi göründü.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...asp?yazarid=10

Karamizah dedikleri bu olsa gerek... Daha ne olabilir ki? Sanki kafa buluyor?! Zenginler fakirlerin sokakta yatmasına izin veriyormuş, bunu da demokratlıklarına bağlıyor.. Gözümüze baka baka alay ediyor bizle!
Eski03-06-06, 00:22  #2
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Sayın Özkök'ün hangi yola hizmet ettiği belli. Kurduğu "ben Amerikadayken" ile başlayan cümlelerinden belli. Şu sürekli iktidara oynayanlardan. Siz bunları bir de Sn. Özal zamanında görecektiniz. Hani şu Özal ve prensleri meselesi. "Rahmetli"den bizlere kala kala bunlar kaldı malesef...
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 01:28  #3
Salah
Yazıyaz Dergi Yazarı

Çok yaşa e mi Artena!

Şu karnı tok, sırtı pek (...) sanki bilirmişler gibi "fakirlik" üstüne name düzmeleri var ya! Pes valla! dedirtiyor insana.

Fakirlerle zenginlerin, hem de Amerika'da ve "barış içinde birlikte yaşamaları" üstüne bir fantezi ya da çeşitleme ancak söbü kafalı bir adam tarafından yapılabilirdi!

Özal, Unakıtan,Özkök gibi yani.

O da yapılmış işte!

Asıl insana karnını yırttıracak nokta; "Zengin fakiri kovalamıyor, fakir de zengini raharsız etmiyor" sözlerinde!

Zengin ve kovalama, fakir ve rahatsızlık verme (!)

Patronlarından çanağına ikramiye düşürtecek asıl cümle bu. Hizmeti mukabilinde tabi!

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-06-06 17:00 .
Salah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 01:42  #4
t2771

Giriş Tarihi: Apr 2006

özkök gazetecilten istifa etmiş tüsiada ve istihbarat çalışıyor artık
Eski03-06-06, 10:39  #5
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

İncilere devam...

Hürriyet, 19 Ekim 2005 tarihli yazısı:

EMİN Çölaşan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ‘Ben Türkiye'yi pazarlıyorum' lafına takılmış.
‘Bu Türkiye'yi satmak anlamına gelir' diyor.
Ben de bu yoruma itiraz ediyorum.
‘Türkiye'yi pazarlamak' terimi teknik olarak doğrudur.
Bir başbakanın Türkiye'yi pazarlaması da görevidir.
Keşke bugüne kadar bütün başbakanlarımız bunu yapsaydı.
Keşke Cumhurbaşkanımız da Türkiye'yi pazarlasaydı.
En azından Emin Çölaşan'ın dünkü yazısı, bu ifadeyi kullanmanın siyasi açıdan sakıncalı, daha doğrusu istismara açık hale getirdiğini gösteriyor.
Bir siyasetçi de istismara elverişli ifadelerden kaçınmalıdır.
Burada bir psikolojik tahlil yapayım.
Kendine fazla güvenen insanlar, konuşurken böyle teknik riskleri göze alırlar.
Mesela rahmetli Özal...
‘Benim memurum işini bilir' derken, kastettiği şey elbette rüşvet falan değildi.
Türk memurunun pragmatizmini anlatmak istiyordu.
Oysa Türk siyasi hayatının en fazla kullanılan muhalefet argümanlarından birini yarattı.
İstismarı bir kenara bırakarak, bu ifadenin gerçekte neye tekabül ettiğine bakalım.
Bugün büyük devlet adamlarının hemen hepsi ülkelerini pazarlamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 15:18  #6
komutan

komutan'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Vatansız yerden

Ertuğrul Özkök bu ülkede bir çok defa hedef gösterircesine yazılar kaleme almıştır.Kime neye nasıl hizmet etiği bellidir.
komutan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 15:21  #7
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Özkök adını ilk defa türkiyenin 100 güçlü addamı diye bir yazı kaleme alan bayanın tv programındaki konuşmalrından hatırlyıorum. 10 küsür sene geçti maalesef özkök dışında isim hatırlamıyorum.

Bayan Özkök için Ameikanın Türkiyedeki yeni elit sınıfı oluşturması için görevlendirdiği kişi olarak yorumluyordu.

Haklımıydı acaba?
kaan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı