"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Ertuğrul Özkök'den İnciler(!)/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Karamizah dedikleri bu olsa gerek... Daha ne olabilir ki? Sanki kafa buluyor?! Zenginler fakirlerin sokakta yatmasına izin veriyormuş, bunu da demokratlıklarına bağlıyor.. Gözümüze baka baka alay ediyor bizle! __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. | |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Sayın Özkök'ün hangi yola hizmet ettiği belli. Kurduğu "ben Amerikadayken" ile başlayan cümlelerinden belli. Şu sürekli iktidara oynayanlardan. Siz bunları bir de Sn. Özal zamanında görecektiniz. Hani şu Özal ve prensleri meselesi. "Rahmetli"den bizlere kala kala bunlar kaldı malesef... |
|
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Çok yaşa e mi Artena! Şu karnı tok, sırtı pek (...) sanki bilirmişler gibi "fakirlik" üstüne name düzmeleri var ya! Pes valla! dedirtiyor insana. Fakirlerle zenginlerin, hem de Amerika'da ve "barış içinde birlikte yaşamaları" üstüne bir fantezi ya da çeşitleme ancak söbü kafalı bir adam tarafından yapılabilirdi! Özal, Unakıtan,Özkök gibi yani. O da yapılmış işte! Asıl insana karnını yırttıracak nokta; "Zengin fakiri kovalamıyor, fakir de zengini raharsız etmiyor" sözlerinde! Zengin ve kovalama, fakir ve rahatsızlık verme (!) Patronlarından çanağına ikramiye düşürtecek asıl cümle bu. Hizmeti mukabilinde tabi! Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-06-06 17:00 . |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| özkök gazetecilten istifa etmiş tüsiada ve istihbarat çalışıyor artık __________________
MAVERAÜNNEHİR NEREYE DÖKÜLÜR ? |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| İncilere devam... Hürriyet, 19 Ekim 2005 tarihli yazısı: EMİN Çölaşan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ‘Ben Türkiye'yi pazarlıyorum' lafına takılmış. ‘Bu Türkiye'yi satmak anlamına gelir' diyor. Ben de bu yoruma itiraz ediyorum. ‘Türkiye'yi pazarlamak' terimi teknik olarak doğrudur. Bir başbakanın Türkiye'yi pazarlaması da görevidir. Keşke bugüne kadar bütün başbakanlarımız bunu yapsaydı. Keşke Cumhurbaşkanımız da Türkiye'yi pazarlasaydı. *** En azından Emin Çölaşan'ın dünkü yazısı, bu ifadeyi kullanmanın siyasi açıdan sakıncalı, daha doğrusu istismara açık hale getirdiğini gösteriyor. Bir siyasetçi de istismara elverişli ifadelerden kaçınmalıdır. Burada bir psikolojik tahlil yapayım. Kendine fazla güvenen insanlar, konuşurken böyle teknik riskleri göze alırlar. Mesela rahmetli Özal... ‘Benim memurum işini bilir' derken, kastettiği şey elbette rüşvet falan değildi. Türk memurunun pragmatizmini anlatmak istiyordu. Oysa Türk siyasi hayatının en fazla kullanılan muhalefet argümanlarından birini yarattı. İstismarı bir kenara bırakarak, bu ifadenin gerçekte neye tekabül ettiğine bakalım. Bugün büyük devlet adamlarının hemen hepsi ülkelerini pazarlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: Vatansız yerden
| Ertuğrul Özkök bu ülkede bir çok defa hedef gösterircesine yazılar kaleme almıştır.Kime neye nasıl hizmet etiği bellidir. |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Özkök adını ilk defa türkiyenin 100 güçlü addamı diye bir yazı kaleme alan bayanın tv programındaki konuşmalrından hatırlyıorum. 10 küsür sene geçti maalesef özkök dışında isim hatırlamıyorum. Bayan Özkök için Ameikanın Türkiyedeki yeni elit sınıfı oluşturması için görevlendirdiği kişi olarak yorumluyordu. Haklımıydı acaba? |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|