Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

PKK sosyalist midir? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Anket Sonuçlarını Göster: Pkk nın ideolojisi nedir?
Sosyalist11 15.94%
Milliyetçi / kürtçü.34 49.28%
Oturmuş ideolojisi yok.19 27.54%
diğer5 7.25%
Oy Verenler: 69. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski03-06-06, 19:14  #1
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
PKK sosyalist midir?

PKK ile ilgili pek çok iddia forumda dolaşıyor. Bir kısmı devrimci olduğunu iddia ediyor. Bir kısmı bayrağındaki orak çekiç i çıkardığını söylüyor.

Bir kısmı da milliyetçi olduğunu söylüyor.

Pkk nın ideolojisi sizce nedir?
kaan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 19:15  #2
HALLAC

HALLAC'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Merhaba
küçük burjuva milliyetçisi
kusara bakma tek kelimeyle yanıtlıyorum çünkü çıkmam gerekiyor
saygılarımla
HALLAC is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 19:36  #3
dr che

dr che'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: Konya

Sayın kaan.

PKK'nın eylemleri ve söylemleri ile ilişki kurduğu kesmi incelersek millliyetçi/kürtçü olduğunu anlarız.
Sizin pkk yı sosyalist şıkkını hangi mantıkla yazdığınızı bilmiyorum ama bilinçli konu kaydırma olduğundan eminim.
Siz islam düşüncesi altında bu tür oyunlarla sosyalizm i yok etmek amacında olsanızda, artık kimse bu numaraları yemiyor.
Sizi kınıyorum.

ERNESTO CHE GUAVERA
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 19:39  #4
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

İslamcılar demokratik ve özgürlükçü olduklarını söyleyebilirler, Pol pot sosyalist olduğunu iddia edebilir, Hitlerin de liberal olduğu iddia edilebilir. Eğer birisi bir örgütün, oluşumun belirli bir ideolojiden olduğunu iddia ediyorsa, bunu o kurumun öyle olduğunu söylemesine değil, o ideolojinin temellerinin o oluşumda olup olmadığını, eylemlerinin o doğrultuda olup olmadığına bakarak yapmalıdır. Aksi takdirde Bush, günümüzün özgürlük savunucusu olur. O bakımdan bir örgütün, oluşumun ideolojisinin ne olduğunu bilmek için öncelikle ideolojileri iyi bilmek gerekmektedir. Söylemleri değil.

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-06-06 20:20 .
küçükkarabalık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 19:45  #5
komutan

komutan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Ülke / Şehir: Vatansız yerden

PKK sosyalist olduğunu idda etse bile bunun ne kadar gerçekçi olduğunu söylemlerinden anlayabiliriz.Orak-çekiçten vazgeçilmesinden ziyade Türkiyedeki emekçi kesimle diyalog kuramamasından ve söylemler geliştirememesinden ortaya çıkan sonuç bölgesel bir milliyetçi örgüt olduğudur..
komutan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 20:03  #6
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Sn kaan ilk öncelikle neden böyle bir anket düzenlediğiniz aklım almıyor.Heleki koyduğunuz şıklar tam anlamıyla felaket.Adamların amacı zaten pkk yı bir kalıba sokarak birşeyler yapmakken siz neden böyle milliyet sol gibi kavramlar yüklediniz.
pkk nın ne olduğu silinen yazılarımda yazılıdır.Silinme nedenine bakarsanız ki çok anlamsız olmasına rağmen anlarsınız kanaatindeyim saygılar.
Hamas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 21:28  #7
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Sorunun hangi amaçla sorulduğunu anlamak mümkün değil. Başka biri sorsaydı belki bir anlam verilebilirdi ancak Sn. Kaan fikirleriyle hangi yolda yürüdüğü belli bir insandı bu soruya kadar.
PKK bir parti midir? PKK bir devlet midir? PKK bir katiller sürüsüdür. Bu sürüye bir ideoloji yüklemenin amacı, olsa olsa onu bu durumundan kurtarma niyeti olabilir.
Amacınızı biraz açar mısınız Sn. Kaan?
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-06-06, 23:40  #8
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Alıntı:
PKK'nın eylemleri ve söylemleri ile ilişki kurduğu kesmi incelersek millliyetçi/kürtçü olduğunu anlarız.
Sizin pkk yı sosyalist şıkkını hangi mantıkla yazdığınızı bilmiyorum ama bilinçli konu kaydırma olduğundan eminim.
Siz islam düşüncesi altında bu tür oyunlarla sosyalizm i yok etmek amacında olsanızda, artık kimse bu numaraları yemiyor.
Sizi kınıyorum.
Beni kınayabilirsiniz sayın dr che; saygı duyarım.

Pkk Kendisini sosyalist olarak tanımlarken onun şıklarına "sosyalist"'i eklmeemden daha normal ne olabilir?

Sosyalizm'i yok etmek, imha etmek gibi bir maksadım yok. Sadece eleştiririm. Kapitalizmden çok daha insani -humanis değil- bir söylemi olduğunu da düşünüyorum. Eylemde ise proleter diktatörlüğün diktatörlük kısmı nedeniyle kapitalizme rahmet okuttuğu da ayrı bir gerçek.

Ama konumuz bu değil.
Eski04-06-06, 01:22  #9
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Alıntı:
Sn kaan ilk öncelikle neden böyle bir anket düzenlediğiniz aklım almıyor.Heleki koyduğunuz şıklar tam anlamıyla felaket.Adamların amacı zaten pkk yı bir kalıba sokarak birşeyler yapmakken siz neden böyle milliyet sol gibi kavramlar yüklediniz.
pkk nın ne olduğu silinen yazılarımda yazılıdır.Silinme nedenine bakarsanız ki çok anlamsız olmasına rağmen anlarsınız kanaatindeyim saygılar.
forumdaki bazı arkadaşlar, PKK nın sol ile olan ilişkisini süreklşi inkar etme yönünde tavır srgiliyorlar. Bunda kısmen haklılar da PKK gibi Türk kamuoyu tarafından lanetenmiş bir oluşlumla aynı kefede ele alınmak istmeiyorlar. Ancak bu temenni gerçekleri işaret etmiyor.

HEP 1991 seçimlerine bugünkü CHP olan SHP ile ittifak halinde girdi. Ve ilk defa mecliste temsil edilid. Kürsüde Kütçe konuşan leyla zana yı hatırlayınız.

Son seçimlerde SHP çayısı altında, ÖDP-EMEP_DEHAP gibi partiler ittifak yaprtılar. Yanlışım varsa düzeltin.

SOlcu sendika olark Blinen KESK tamamen PKK sempatizanlarıyla doldur. Sırf o yüzden pek çok sosyal demokrat- atatürkçü- milliyetçi üğtyesini kaybetmiştir. Pek çok büyük şehirde ve doğuda KESK yönetimlei PKK sempatizanlarıyla doludur.

1 mayıs ta sıhhiye meydanıondaki gösterilerde Ankara sityasaldan çıkan bir grup, alana biji apo slogasnlarıyla gidiler ve kzıl bayraklı kalabalığın ortasına girdiler. Acaba o meydana başbuğ türkeş diyen ülkücü bir grup da girmeye çalışsaydı, O kalabalık yine bağrını açarmıydı. 2005 1 maysından bahsediyorum ve bu olaya gözlerimle şahit oldum.

Tüm tanıdığım Pkklıalrın kendilerini sosyalsit olarka tanımladıklarını da eklemeliyim. Hem de bayağı okuyan bilinçli sosyalsiler. Aralarında Türkler de var. Türk sosyalist pkk sempatizanları yani.

öldürülen PKklılar arasından sırf ideolojisi nedeniyle katılan türklerin olduğunu da hatırlatmalıyım.

Eğer Türk sosyalistler PKK ile organik ve ideoljik bağlarını umuma açık yerlerde inklar ediyorlarsa bbunun gereğini de yapmalılar. Hİçbir şehit cenazesinde kırmızı bayrak açan devrimci kardeşlerinmizi göremiyoruz."faşist PKK defol" da demiyorlar.

Ama umuma açık yerlerde PKK ile aralarına mesafe koymadan da durmuyorlar.
Eski04-06-06, 17:21  #10
revolt
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın HALLAC şöyle demiş:

Merhaba
küçük burjuva milliyetçisi
kusara bakma tek kelimeyle yanıtlıyorum çünkü çıkmam gerekiyor
saygılarımla
Ben de şuan ki pekeke için genel olarak bu cümleye onay verebilirim.Tabi küçük burjuva milliyetçiliginin yönetimdeki burjuvanın milliyetçiliginden çok farklı oldugunu unutmamak şartıyla.

Sn.Kaan'nın başlığı açmasında bir art niyet aranılmasını da anlamıyorum.Örneğin "sosyalizm'i pekekeyle özdeşleştirip marjinalleştirme" suçlaması.Bu konu (pekeknin ideolojisi) zaten tartışılan birşeydi.İlk bayrakları orak-çekiçken sosyalizm diye bir şıkkın eklenmesinden daha dogal ne olabilir.Katılırız katılmayız o ayrı bir konu.

Bundan başka yapılan bir kaç yorumun, duyguları bir kenara bırakıp mantık ve akıl çerçevesinde yapılmadıgından ,kaale alınacak bir tarafı yok.

saygılar.
revolt is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı