| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kürdistan kurulsa ne olur?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Diyelim kürdistan kuruldu. Böyle bir oluşumun, sizde yaratacağı etki, sizin buna vereceğiniz tepki kime ve nasıl olur? __________________
TariH;ArİsToKrAtlaR MeZaRlıĞıDıR! |
|
| #2 | ||
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Zaten şu anda Kuzey Irak'ta Türkmen soykırımına giderek Kürtlere sözde bir yurt kurdular kuruldu kurulacak.. Ha eğer vatan toprağı için de bunu düşünüyorsan bu senin sadece rüyanda göreceğin bir fanteziden öte gitmez..Aşağıdaki sözlerim için bana diyeceğiniz sözleri şimdiden okur gibiyim::: Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez.... saygılar Alıntı:
küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-06-06 23:29 . | |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Kürdistan gayriresmi olarak kuzey ırakta zaten kurulmuş durumda.O topraklarda resmi olarak kurulduğunda ileride oralarıda savaş alanına döner. Türkiye ; saddamın halepçe katliamını yaparken seyirci kalmayıp kürtlere kucak açmış ve insanlık dersi vermişti. Böyle bir durumda aynı aptallığı yapmaz umarım. |
|
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Nerede kurulduğu önemli.Eğer bahsi geçen kuzey ırak olursa zaten devlet gerekeni yapar diye düşünüyorum. Ancak bende söyle bir soru sormak istiyorum kürdistanın kurulmasından ziyada varlığını idame ettirebiliceğini iddia eden arkadaşlar bunu nasıl olacağını yazsınlar.Açıkcası emperyalizmin işgalinden TÜRKİYE de olmadığı için kim koruyacak onları bilemem. | |
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2006
| ben devletın pekte birşeyler yapacağını sanmıyorum suanda resmen olmasada yavaş yavaş kürt devleti zaten kurulmakta ama iş gercekten resmiyete donerse bu vatanda yasayan gençlerinde bu duruma sessız kalacagını zanetmıyorum kuzeyırakta bir KÜRT DEVLETİ KURULAMAZ bizler buna müsade etmeyiz diye düşünüyorum |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
sayın scarface kürdistan coğrafyası sınırlarıyla bellidir bu sınırlar nereleri kapsıyorsa orada kurulacaktır.güney kürdistan şu an her ne kadar da federe bir yapıya sahip olsa da bağımsız bir devlete doğru ilerlediği aşikardır.hal böyleyken t.c.nin gerekeni yapma ihtimali (gerekenden kastettiğiniz güneyi işgal etmek herhalde) düşünmeniz komik orası dingonun ahırı mı öyle el kol sallanarak girilsin.aylardır 250.000 kişilik ordu dağlarda dolanıyor da ne oldu.bir bardak suda fırtına koparmak bu olsa gerek. kürdistanın kurulması halinde varlıklarını nasıl idame ettireceği sorusuna cevap 1923 te kurulan t.c. nasıl şimdiye kadar ayaktaysa "gerçi şimdi topallıyor" o da öyle varlığını adame ettirebilir. emperyalizmin işgalinden türkye mi koruyacak kürdistanı ....böyle bir şeyin şakası bile absürd.türkye önce abd en imf den yakasını kurtarsın, israile peşkeş çektiği ihaleleri fes etsin fransız yatırımlarını ingiliz yayılması durdursun...demek emperyalizm den kürdistanı türkye kurtaracak öyle mi bu saçmalığa siz bile inanmıyorsunuz bence. __________________
MAVERAÜNNEHİR NEREYE DÖKÜLÜR ? | |
|
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Kürdistan hayali kuran arkadaşlar hayaliniz TÜRK toprakları üzerinde olamayacak kuzey ıraktada olamayacak siz birde en iyisi kutuplara bakın. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| kimsenin izin alacağı yok __________________
MAVERAÜNNEHİR NEREYE DÖKÜLÜR ? |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Şu kürtçüleri anlamıyorum. Kürt devleti kurulunca başları göğe mi erecek. Kuzey ırakta yada türkiye sınırlarında kurulacak lan kürt devletyinden en bekliyorlar? anlamıyorum. Herşey çok adil çok güzel mi olacak sanıyorlar acaba. Beyler! sizi bugün türkçe konuşan insanlar sömürüyor. Bugün beni de türkçe konuşan insanlar sömürüyor. eğer kürdistanı kurarsanız, sizi kürtçe konuşan insnlar sömürecek. Benim Türk devletim var da başım göğe mi erdi? Sizin başınız göğe mi erecek. Arplar osmanlıdan koptu da başları göğe mi erdi? Bilakis daha rezil hale geldiler. Oyuncak oldular. Gerçekten şu kürtçüleri anlamıyorum. Sanki bir devlet arzunundan öte, çocuksu bir tatmin için bütün bunlar yapılıyor sanıyorum. Bana ne bana ne benim de devletim olsun gibi garip bir yaklaşım bu. Ama esas sorun çok farklı. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Sizi anlamaya calisiyorum ve düsüncelerinize saygi duyuyorum. Yalniz anlayamadigim bir kac husus var, beni bilgilendirirseniz sevinirim: "kürdistan coğrafyası sınırlarıyla bellidir" derken bu sinirlari neye göre cizdiniz? Bilmem kac sene öncesinin Yunan cografyasini, kuzeyden pontus rum cografyasini vs.. dersek üniter devlet TC yi etnik parcalara bölüp "Türk"leri de geldigi yere yani ortaasyaya göndermis olursunuz. Artik hak hukuk derken bakiyorum enternasyonalizm sevdasi kendisini ihtirasli nasyonalizme, Kürt milliyetciligine birakmis. Kürt sorunu sosyal baglamda ve insan haklari cervevesinde cozülmelidir, üniter devleti federe devletciliklere bölerek kapitalizm usagi yaparak degil..Insan haklari! degil miydi Kürtlerin yillardir pesinde kostugu.. Yaptiginiz demagojik TC ve olasi Kürt devleti benzetmesine gelince.. Tek kelime ile akildisi buldum.. Birisi emperyalizme karsi ile dimdik savasmis T.C., diger yanda tek dayanagi emperyalizm olan gayriresmi Kürt devleti... T.C. bile bu haliyle piyonu oynarken Kürt devleti hayli hayli eli kolu bagli kalmaya mahkumdur..(Bu baglamda Türkiyedeki ve Iraktaki kürt hareketini ayirmak isterseniz sizi seve seve dinlerim) Varmak istedigim sonuc sudur: Bu cografyada yapilan planlar, dogal olarak TCnin insiyatifinde olmadigi gibi Kürt hareketinin de disindadir. Federe topluluklar projesi altmis yili askin bir sekilde rayina oturtulmaya calisiliyor, ama kisa vadede rant elde edecegini zanneden ayrilikci hareketler bütün bunlari görmezden geliyor. Merak etmeyin tek sorunlari bu cografya degil!! Biraz gözlerimizi acalim lütfen.. Yorumlarinizi bekliyorum.. Saygilar | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|