"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| İslam'da İçki İçmek Günah Değildir / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Apr 2008
| İçki içmek günah değil. Sarhoş olmadığın sürece istediğiniz kadar içki içebilirsiniz. Sadece şarap günah. Bu bilgiyi yeni öğrendim. Sizler için de aydınlatıcı olur umarım. Artık votka, viski, bira içebilirim. Ama sarhoş olmamak şartıyla. Bunu ben söylemiyorum. İmamı Azam Hazretleri söylüyor. Allah razı olsun ondan. Mekanı cennet olur inşALLAH. Bizi içki konusunda serbet bıraktığı için ona minnettarım. |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Apr 2008
| Özellikle dinci kesimin bu yazıyı okumasını istiyorum. Yeter artık bıraksınlar da artık gençler içsinler. Zaten AKP yüzünden içki fiyatları tavan yaptı. İçemez olduk. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Kuran yazıldıgı dönem Vodka mı varmışta yasaklanacak Sn.liberal :D Kuran 1400 yıl öncenin kitabıdır,Vodka,Bira bulamazsınız içinde :D |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
Kaynak alabilir miyiz lütfen_? | |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
ayrıca o zamanlar rakı da vardı rakı bir arap içkisidir ama arapların pek önemsemediği içki ismi de "arak"'tı osmanlı rakı ile 17. yüzyılda tanıştı benim bildiği hamr'dan yapılan tahıllar ve yemişlerle mayalanmış içkiler günah hamr aklı örten demek hamr -buğday,arpa,hurma bal gibi o zaman bozada günah saygılar, | |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
![]() Ne kadar doğru bilemiyorum... | |
|
| #7 | |
| Ama harama yaklaşmak günah. Dolaylı da olsa günah yani. Tüh yine yırtamadık.. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Müslüman mı oldunuz sayın kajmeran? __________________
Nadan ile sohbet zordur biline... Çün ne gelirse söyler diline... |
|
| #9 | |
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Yazılarınızı ilgi ile takip ediyorum sayın kajmeran. Hatta bir konu içerisinde tavsiyenizi bile dinlemiş ve sayın haca'nın yazısını sizin önermeniz üzerine okumuştum. Sizden ricam son dönemlerde biraz değişen üslubunuzu yeniden gözden geçirmeniz.Tabi size kalmış.Ancak kajmeranı takip ettiren ve yazdıklarını ilginç kılan bana göre eski üslubuydu. Tüh yine yırtamadık.. Dikkat çekmek istediğim fark bu cümlenizin içerisinde. __________________
Nadan ile sohbet zordur biline... Çün ne gelirse söyler diline... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|