| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Yılmaz Erdoğan/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Yılmaz Erdoğan arkadaşlar; biliyoruz ki yılmaz erdoğan şiir yazıp okuyan,tiyatro yazıp oynuyan,kitap yazan çok güzel şiir okuyan bir sanatçımızdır...yılmaz erdoğanın beğendiğiniz şiirleri yada sözleri yada oynadığı tiyatrolarındaki sikeçlerinden bizlerle paylaşmak istedikleriniz.....bunları bekliyorum....birtane ben yazayım dedim en sevdiğim şiirlerinden bir alıntı.... Bir aşkı paylaşmak için çok geç, bir paylaşıma aşık olmak içinse erken... Beni sevda yerimden vurdu yine zaman... Şimdi sana söylenecek tek cümle: Bende sana yetecek kadar ben kalmadı... |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| sn.japon; ne kadar çok konu açıyorsunuz öyle ....yılmaz erdoğan gerçektende çok iyi bir santçı şiirleri ve tiyatroları izlenmeye ve dinlenmeye değer...benim sevdiğim birsözü var onu sizinle paylaşayım... Aşkımız iki gözlüklünün öpüşme çabasıydı; gözlükleri çıkarmak hiç aklımıza gelmedi... saygılarımla... |
|
| #3 | |
| sayın kedi; bırakında açayım yani....şiirlerinden alıntı yapıp bizimle paylaştığınız içinde ayrıca teşşekkr ederim... Çöle kıyısı olan kentlerin limanları sıkıcı olur kuş uçar gemi geçmez, kervan zaman içinde. böyle kentlerde insan fırtına gibi sever, sevdiği için ağlamayı. hangi türküde sevmekten bahsedilse ben hicaz olurum elimi ıslatır elinin teri ziyan olurum seni sevmekle ıslanır akşam sefalarım hangi türküde sevmekten bahsedilse bu çölde ben 'şair burada yaşadığı kenti çöle benzetiyor'da bahsedilen şair olurum |
|
| #4 | |
| bir insanı sevmekle başlardı herşey ve boşanmak için enaz iki şahit gerekiyordu saygılarımla.... |
|
| #5 | |
| arkadaşlar; Değişen ben değilim dönüşen savaş yaşlanmakla ıslanmak aynı şey: bir yağmurun gölgesinde ihtiyarlanmak şimdi ölüm bile yetmiyor acılarımızı tartmaya dostlar alıngan bir sahili pinekliyorlar bir merhabayı bıçaklar gibi artık selamlaşmalar değişen ben değilim dönüşen savaş artık zaman bile yetmiyor yaşadığımızı sanmaya yine de ışıklar bu kenti güzelmiş gibi gösteriyor geceleri... geceler... yani Ahmet Haşim in kafiyeleri... seni aklıma düşüren yerçekimi değil yalancı yıldızlar öyle uzaksın ki üflesem soğuyacaksın sarılsam okyanus bir aşka yetecek kadar ve anımsatacak kadar sebepsiz bir ölümü, acılarımız ve kafiyelerimiz var... işte hepsi bu kadar... |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| kayıp kentin yakışıklısı dokuzunda kayboldu mayısın cesedi bulundu on ikisinde kaçırıldığında da kaybolduğunda da ve cesetkende yakışıklıydı amcamdı....... Üstad bu şiirini hakkari de avukat olan, kaçırılıp öldürülen amcası için yazmış..Amcasi kendi gibi hakkari li olan Leman Sam ile nişanlıymış o zamanlar |
|
| #7 | |
| sayın capo_bosto; bizi bu şiirde aydınlattığınız için teşekkür ederim...şiirlerinizin devamını bekliyorum.... saygılarımla.... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| bende bir sözünü yazmak istiyorum. Organize işler filminden kısa bir alıntı. "Uyan Süpermen daha uçucan" aslında herkesin bu sözden bir şey çıkarması gerek. neleri neleri farketmiyoruz aslında. __________________
Yeter kaçtığın, çık artık karşıma. Kavga edelim, dövüşelim. Ya yen beni, ya da teslim ol. |
|
| #9 | |
| sayın antic; yılmaz erdoğanın zaten en sevdiğim yönü yazdigi her kelimeden bir anlam çıkarmak mümkün.... "hiç düşündün mü belkiyi?belki eline en yakişan takı benim elim....belkide en belli olacak yalan,benim sölylediğim....belki sen ve belki ben...." saygılarimla... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| her şey yapılabilir |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|