|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Yapma Diyanet, etme Diyanet! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Diyanet'e göre flört etmek zina sayılıyor, yabancı kadınla erkeğin baş başa kalması yasak, kadının parfüm sürmesi edepsizlik, çalışması sakıncalı... ANKARA - Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran’da zina ve fuhuşun büyük günahlar arasında sayıldığını hatırlatarak flörtün de ‘zina’ olduğunu savundu. Bir kadının yabancı bir erkekle baş başa kalmasının ‘tahrik edici’ olduğu ve zinaya yol açabileceği uyarısında bulunan Diyanet, Hz. Peygamber’in kadınların kendi evleri dışında, başkalarına hissettirecek derecede koku sürmelerini hoş karşılamadığını ve bunu ‘edep dışı bir davranış’ olarak değerlendirdiğini belirtti. http://www.radikal.com.tr/Default.as...&CategoryID=77 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Yahu ben bunu dur kaç yaşımdan herhalde 7 yaşımdan beri biliyorum.. Bu diyanetin değil ki İslam dininin direktifi.. Diyanet yayınlayınca sanki bir kanun gibi falan oluyor.. Kuralların popülaritesi artıyor.. İşlevi sorgulanıyor.. Söz konusu İslam ise bu kural çok yerinde.. Hayır; yanlış veya doğru ilerici veya gerici tutum olarak değerlendirmiyorum.. Din diyor ki kadınlar bir takım ödünler verecektir, bu da işte o ödünlerden birisi... İnsanlardan inançları gereği prensipler edinmeleri isteniyor, insanlar da sahipleniyor.. Saygı duyuyorum ve doğal buluyorum.. Ancak uygulanabilirlik katsayısı üzerinde durulabilir ki buda bu durumları sahiplenip, ilgilenenlerin yapması gerekeken birşey herhalde.. |
|
| #3 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Alıntı:
Soylediklerinize katılıyorum. İslam dinini boyle hoş meyve tabaklarında sununlardan, ne kadar ılımlı bir din olduğunu anlatmaya çalışanlardan korkuyorum üstelik. Ayrıca Diyanete de katılıyorum. Gorevini layığıyla yerine getirmeli laik ülkenin laik memurluğu. | |
|
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2008
| Bunlar diyanet falan değil...olsa olsa kara ses başkanlığı olurlar. Her tarafından hurafe akan bu beyanatlar ile nereye gidecekler bakalım. |
|
| #5 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Apr 2008
| Alıntı:
İslamiyette herşey yanlış biliniyor. Örnek vermek gerekirse: 1. Kadınların başını örtmesi= İslamiyette olmamasına rağmen yıllarca gerici kesim bu konuyu sürekli kaşıdı. Kadını sosyal hayattan kopartmak için herşeyi yaptılar. 2. İçki meselesi= İslamiyette sarhoş olmadığınız sürece içki içebilirsiniz. 3. Faiz= İslamiyette yasak olan banka faizi değil, tefeciliktir. Lütfen gerici tarikatçı kesimin dini yanlış yorumlamasına bakmayınız. | |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
![]() Ayrica topik konusuna gelince diyanetin böyle bir aciklamaya asla ve asla yetkisi yoktur, diyanet bu aciklamayla, kurulus amacini cigneyip tek bir mezhebin sözcülügüne soyunarak anayasal bir suc islemektedir. Diyanetin yukaridaki aciklamasi ulema fetvasindan baska bir sey degildir. Hos bu yasadisilik yeni bir sey de degildir ya, simdilik(!) onlara da kolay gelsin bakalim...?? Daha sonra diyanet nedir aciklayacagim... saygiyla __________________
Turbanla kros yarışmasınada senin ne işin var? canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-05-08 20:33 . | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Sevgili gezer: Diyanet, dünyada yaptıgı ibadetlerin ücretini (maas) alarak cennete gitmeyi uman bir örgüttür. __________________
Ne yazarsan yaz, onların nazarın-da sen sadece bir günahkarsın. Tutku. |
|
| #8 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Apr 2008
| Alıntı:
| |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bir gram beyni yok şu adamların.... __________________
İç bade, sev güzel var ise akl-ü şuurun, Dünya var imiş, ya ki yok imiş ne umurun. |
|
| #10 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2008
| Diyanet bakmış millet ha bre bildiri yayınlamakta... ...bir tane de kendileri yayınlamışlar işte. "Parfüm kullanmayın" diyor kadınlara...ahlaksızlıkmış? :=))))))) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|