Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yapma Diyanet, etme Diyanet! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski27-05-08, 11:38  #1
EOS
Genel Moderatör

EOS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005
Yapma Diyanet, etme Diyanet!

Diyanet'e göre flört etmek zina sayılıyor, yabancı kadınla erkeğin baş başa kalması yasak, kadının parfüm sürmesi edepsizlik, çalışması sakıncalı...

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran’da zina ve fuhuşun büyük günahlar arasında sayıldığını hatırlatarak flörtün de ‘zina’ olduğunu savundu. Bir kadının yabancı bir erkekle baş başa kalmasının ‘tahrik edici’ olduğu ve zinaya yol açabileceği uyarısında bulunan Diyanet, Hz. Peygamber’in kadınların kendi evleri dışında, başkalarına hissettirecek derecede koku sürmelerini hoş karşılamadığını ve bunu ‘edep dışı bir davranış’ olarak değerlendirdiğini belirtti.

http://www.radikal.com.tr/Default.as...&CategoryID=77
EOS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-08, 11:52  #2
küreseleylem

Giriş Tarihi: Sep 2007

Yahu ben bunu dur kaç yaşımdan herhalde 7 yaşımdan beri biliyorum.. Bu diyanetin değil ki İslam dininin direktifi.. Diyanet yayınlayınca sanki bir kanun gibi falan oluyor.. Kuralların popülaritesi artıyor.. İşlevi sorgulanıyor.. Söz konusu İslam ise bu kural çok yerinde.. Hayır; yanlış veya doğru ilerici veya gerici tutum olarak değerlendirmiyorum.. Din diyor ki kadınlar bir takım ödünler verecektir, bu da işte o ödünlerden birisi... İnsanlardan inançları gereği prensipler edinmeleri isteniyor, insanlar da sahipleniyor.. Saygı duyuyorum ve doğal buluyorum..

Ancak uygulanabilirlik katsayısı üzerinde durulabilir ki buda bu durumları sahiplenip, ilgilenenlerin yapması gerekeken birşey herhalde..
küreseleylem is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-08, 12:15  #3
EOS
Genel Moderatör

EOS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Sayın speranza şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yahu ben bunu dur kaç yaşımdan herhalde 7 yaşımdan beri biliyorum.. Bu diyanetin değil ki İslam dininin direktifi.. Diyanet yayınlayınca sanki bir kanun gibi falan oluyor.. Kuralların popülaritesi artıyor.. İşlevi sorgulanıyor.. Söz konusu İslam ise bu kural çok yerinde.. Hayır; yanlış veya doğru ilerici veya gerici tutum olarak değerlendirmiyorum.. Din diyor ki kadınlar bir takım ödünler verecektir, bu da işte o ödünlerden birisi... İnsanlardan inançları gereği prensipler edinmeleri isteniyor, insanlar da sahipleniyor.. Saygı duyuyorum ve doğal buluyorum..

Ancak uygulanabilirlik katsayısı üzerinde durulabilir ki buda bu durumları sahiplenip, ilgilenenlerin yapması gerekeken birşey herhalde..

Soylediklerinize katılıyorum. İslam dinini boyle hoş meyve tabaklarında sununlardan, ne kadar ılımlı bir din olduğunu anlatmaya çalışanlardan korkuyorum üstelik. Ayrıca Diyanete de katılıyorum. Gorevini layığıyla yerine getirmeli laik ülkenin laik memurluğu.
EOS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-08, 13:37  #4
hubbez
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2008

Bunlar diyanet falan değil...olsa olsa kara ses başkanlığı olurlar. Her tarafından hurafe akan bu beyanatlar ile nereye gidecekler bakalım.
hubbez is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-08, 18:36  #5
Liberal_
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Alıntı:
Sayın speranza şöyle demiş:

Mesajı Göster

Hayır karıştırıyorsunuz. İslamiyet dini böyle gericiliklere müsaade etmez. İslamiyet çok güzel de onu yozlaştıran Fethullah Hocacılar, Adnan Hocacılar utansın. Bu konuyla ilgili Yaşar Nuri Öztürk ün İslam Nasıl Yozlaştırıldı kitabını okursanız aydınlanırsınız. İslamiyet, flört etmeyi yasaklamaz. Çünkü zinaya girmez.

İslamiyette herşey yanlış biliniyor. Örnek vermek gerekirse:

1. Kadınların başını örtmesi= İslamiyette olmamasına rağmen yıllarca gerici kesim bu konuyu sürekli kaşıdı. Kadını sosyal hayattan kopartmak için herşeyi yaptılar.

2. İçki meselesi= İslamiyette sarhoş olmadığınız sürece içki içebilirsiniz.

3. Faiz= İslamiyette yasak olan banka faizi değil, tefeciliktir.

Lütfen gerici tarikatçı kesimin dini yanlış yorumlamasına bakmayınız.
Liberal_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-08, 20:19  #6
canugur

canugur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın Liberal_ şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hayır karıştırıyorsunuz. İslamiyet dini böyle gericiliklere müsaade etmez. İslamiyet çok güzel de onu yozlaştıran Fethullah Hocacılar, Adnan Hocacılar utansın. Bu konuyla ilgili Yaşar Nuri Öztürk ün İslam Nasıl Yozlaştırıldı kitabını okursanız aydınlanırsınız. İslamiyet, flört etmeyi yasaklamaz. Çünkü zinaya girmez.

İslamiyette herşey yanlış biliniyor. Örnek vermek gerekirse:

1. Kadınların başını örtmesi= İslamiyette olmamasına rağmen yıllarca gerici kesim bu konuyu sürekli kaşıdı. Kadını sosyal hayattan kopartmak için herşeyi yaptılar.

2. İçki meselesi= İslamiyette sarhoş olmadığınız sürece içki içebilirsiniz.

3. Faiz= İslamiyette yasak olan banka faizi değil, tefeciliktir.

Lütfen gerici tarikatçı kesimin dini yanlış yorumlamasına bakmayınız.
Sayin Liberal, islamda reforma basladiniz yani, hayirli olsun

Ayrica topik konusuna gelince diyanetin böyle bir aciklamaya asla ve asla yetkisi yoktur, diyanet bu aciklamayla, kurulus amacini cigneyip tek bir mezhebin sözcülügüne soyunarak anayasal bir suc islemektedir.

Diyanetin yukaridaki aciklamasi ulema fetvasindan baska bir sey degildir.

Hos bu yasadisilik yeni bir sey de degildir ya, simdilik(!) onlara da kolay gelsin bakalim...??

Daha sonra diyanet nedir aciklayacagim...
saygiyla

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-05-08 20:33 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-08, 20:31  #7
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Sevgili gezer:

Diyanet, dünyada yaptıgı ibadetlerin ücretini (maas) alarak cennete gitmeyi uman bir örgüttür.
Eski27-05-08, 20:36  #8
Liberal_
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Alıntı:
Sayın gezer şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayin Liberal, islamda reforma basladiniz yani, hayirli olsun

Ayrica topik konusuna gelince diyanetin böyle bir aciklamaya asla ve asla yetkisi yoktur, diyanet bu aciklamayla, kurulus amacini cigneyip tek bir mezhebin sözcülügüne soyunarak anayasal bir suc islemektedir.

Diyanetin yukaridaki aciklamasi ulema fetvasindan baska bir sey degildir.

Hos bu yasadisilik yeni bir sey de degildir ya, simdilik(!) onlara da kolay gelsin bakalim...??

Daha sonra diyanet nedir aciklayacagim...
saygiyla
İslami reform değil gerçekler. Dini yozlaştıranlar yüzünden insanlar İslam dan kaçıyor.
Liberal_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-08, 20:41  #9
Baudolino

Baudolino'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Bir gram beyni yok şu adamların....
Eski27-05-08, 20:46  #10
hubbez
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2008

Diyanet bakmış millet ha bre bildiri yayınlamakta...

...bir tane de kendileri yayınlamışlar işte.

"Parfüm kullanmayın" diyor kadınlara...ahlaksızlıkmış?

:=)))))))
hubbez is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı