| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Yurtta beceriksizlik Dünyada beceriksizlik/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Yurtta beceriksizlik Dünyada beceriksizlik Atatürk döneminden sonra ülkeyi hızla mandacılığa doğru götüren politika yurtta sulh cihanda sulh politikasıdır.Bu politika ,diğer ülkelerin övgüsüne mazhar olabilmek için her şeye evet politikasıdır.Dünya siyasetinde her ülkeyle iyi geçinerek kardeşce yaşayabileceğimizi inanma siyasetidir.Aşağıda ,aklıma gelen dış politika facialarını yazıyorum ve yorumlamanızı istiyorum. -Yunanistan'ın NATO'ya girişini Türkiye'nin şartsız izin vermesi. -Kıbrıs konusunda uzun zaman eylemsiz kalınması -Ermeni iddialarını görmezden gelerek sorunun büyümesini izin vermemiz. -Irak savaşında Musul ve Kerkük vaadi ile savaşa girip bir koyup 1000 vermemiz! -Çekiç güçü davet ederek Kürt devleti projelerine desteklememiz.Barzani ve Talabani'yi korumamız -AB istediği kanunları bir amele edasıyla bir anda çıkarıp neler getirip götüreceğini hesap edememiz. -Türkiye'nin tek taraflı olarak Avrupa ve ABD çıkarlarını kendi menfaatlerinin üstünde tutması. -Dış siyasette duygusal hareket etme.Dost ülke kavramını çok sevme hatasına düşmemiz.(Dünya siyasetinde sadece çıkarlar konuşur) -İç politikalarla uğraşıp Dış gelişmelerde sadece olayları inceliyip izlememiz. . . . . . __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Atatürk'ten nefret edenler O büyük önderin söylemlerini asla anlayamazlar.Kurtuluş savaşının akabinde Balkan antantı adı altında yapılan müzakerelerde Yunan Cumhurbaşkanı Venizelos ile yaptığı müzakereler herkesin malumudur.Şavaşın akabinde İstanbul,atina ve yanılmıyorsam selanikte balkan ülkeleri arasında iyi komşuluk ilşkileri yanında sosyal ve ekonomik işbirliği görüşmeleride vardı. Sadabat paktı da bir diğer önemli konuydu. Atatürk'ün yaptıklarını gavurlaşma olarak gören,"Türk'ün türkten başka dostu yoktur" diyerek her türlü dostluk ve barış görüşmeleri ile iyi ilişkileri engelleyenlerin çoğunluğu Atatürk düşmanıdır. Dinci kesimin Atatürk'ü sevmediği herkesçe malumdur.Kafalarında sadece cihat düşüncesi olanların Atatürkü anlaması beklenemez. Ömürlerini Atatürk düşmanlığı için harcayanların kaç fırın ekmek yesede O'nu anlayamayacağı hepimizce malumdur. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-06-06 02:05 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Sayın Türesin ,ben burada Yurtta sulh cihanda sulh politikası adı altında dış politikada ne kadar pasif olduğumuzu ve uluslararası arenada hep aldatılanı oynadığımızı anlatmak istedim.Atatürk döneminden sonra mandacılığa doğru hızla ilerlediğimizi yazdım.Atatürk Yurtta Sulh Cihanda Sulh derken dış politikada bağımsızlıktan ödün vermeden dış politikada aktif bir siyaset izledi.Bir de günümüz Türkiye'sine bir bak . __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|