Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Dinler tarihi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İslam dini ve kaynağı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tarihsel süreçte her türlü inanışın tarihsel serüveni.

Konu Araçları
Eski06-06-08, 23:47  #1
msalih
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jun 2008
İslam dini ve kaynağı

Bizim hisi veya keyfi tartışmalara girmemiz söz konusu olamaz çünkü bu bizi rahatlatmaktan ileri gitmez.....
İslam dini hakındaki bazı kuşkulara Allahın bana farzı olarak değerlendirerek sizinle paylaşmaya karar verdim.....
Siz benim inandığıma inanacak değilsiniz bende sizin (Allah'u teali)

BAZILARI ŞU SORUYU SORDULAR.
Allah niye seksen yıll yaşayan birine sonsuz cehemeni tatırıyor.

Bu soruyu soranlar geniş bil bilgiye sahip olmadıklarından birazda bizi dinlesin....
Öncelikle hiç bir ayyete sonsuz cehenemde kalalacağına dair bir ayet yoktur. Fakat bir meal ile yetinenler hariç... Çünkü meal eksikl tercüme demek... Kur'an-da geçen ebeda kelimesi sonsuzu ifade etmiyor. Yani sonsuzun sonsuzu değil bir yere kadar. Bu görüşü imam ibn teymiyye ve bir filizof desteklemektedir.
İkinci görüşü savunan islam uleması ise sonusz diyor... Onlarında görüşlerini destekleyerek şöyle bir akli (kıyas) dedil sunalım...
Acaba mahkemeye verilen bir insandan neden tanzimat alınıyor. Şeref davası niye var. Akılsızlar Allah tealiyi inkar edenler hiçmi Allah'ın şanını şerefini göze almıyorlar...

İkinci bir soru ise şöyle idi...
Madem Allah'ın dediği olur niye ceheneme atıyor beni...
Bu soruya şöyle bir cevap verelim ---

1- Eğer sen diyorsan ben Allaha aitim -niye bana azap uyguluyor -O halde bu ne çelişki bir yandan ben diyorsun bir yandan kendini Allah'a ait ediyorsun. Madem sen Allahın malısın o zaman Allahın malına niye Allah böyle yapıyor diyorsun. İsterse ceheneme isetrse cennete....

2- Allah bir ayette kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın diyor.. Acaba İnsanı yaratan insan insana irade vermişse bu onun gücünden fazlamı...? Sen eğer bu kadar nankör isen o zaman Allahda seni ateşe atar.

ALLAH'IN ADALETSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER HEP ÖN YARGILI OLMUŞLAR - ÖZ ELEŞTİRİ VE MÜNAZARAYLA GELEN HİÇ BİR ATEİST VEYA BAŞKA İNKARCILAR YOKTUR EĞER VARSA BUYURSUNLAR....

Allah'ın inkarını meşru görenler unukandırlar. onlar nasihat ile düzelirler. Çünkü hiçbir bilim hiçbir akıl yeryüzündeki tasarıyı anlatamaz. Diyelim alem (madde) kadimdir (sonsuz -başsız) o zaman canlıyıo nasıl açıklarsınız. Hücre nasıl var oldu...? Bunu bilimsel gerçeklerle açıklarmısınız sayın evpim beyler...! Kanıtlayamasınız çünkü bunu bütün evrimciler bir sır olarak görüyor....

Bir diğer konu ise şu:
Kardeşler biz müslümanlar kardayız eğer Allah varsa zaten ona inanmışız. Eğer yoksa toprak olacağız... Bu söz bir değişiğiyle imam Aliye aiitir....

Kur'andaki mucizeleride açıklayamsınız buda ayrı mesele....
msalih is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-06-08, 21:33  #2
sesli

sesli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Müslümanların düşünce yapısını çok güzel ortaya koymuşsunuz. Yani konu kâra geçmektir. İster ALLAH olsun, İster MASKE hiç önemi yok demek değil mi?

Bu da Müslümanlık diye sunulan dinin ta kendisidir...Mesele bu kadar basit. Sağ olun ,var olun...

Siz Evrimcilere sorduğunuz soruyu bir de Müslümanlara sorsanız ve deseniz ki,ALLAH nasıl oldu da hasıl oldu? Acaba onlar bu sorunun yanıtını verebilecekler mi. Evrimcileri boşverin. Onlar bilmezler. Ama siz bilenlerdensiniz. O halde siz söyleyin, biz de öğrenelim Allah nasıl olmuş da ortaya çıkmış? Hücre ne olacak bilsen ne olur ki? Ama ALLAH'ı madem siz biliyorsunuz. O Zaman siz söyleyin biz de öğrenelim...

Yoksa siz de İMAM Ali gibi mi olaya bakmaktasınız? Yani Allah yok da MASKE varsa, o bize yeter mi demektesiniz?

sesli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-06-08 00:26 .
sesli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-06-08, 23:20  #3
ceren12

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Sayın msalih şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bizim hisi veya keyfi tartışmalara girmemiz söz konusu olamaz çünkü bu bizi rahatlatmaktan ileri gitmez.....
İslam dini hakındaki bazı kuşkulara Allahın bana farzı olarak değerlendirerek sizinle paylaşmaya karar verdim.....
Siz benim inandığıma inanacak değilsiniz bende sizin (Allah'u teali)

BAZILARI ŞU SORUYU SORDULAR.
Allah niye seksen yıll yaşayan birine sonsuz cehemeni tatırıyor.

Bu soruyu soranlar geniş bil bilgiye sahip olmadıklarından birazda bizi dinlesin....
Öncelikle hiç bir ayyete sonsuz cehenemde kalalacağına dair bir ayet yoktur. Fakat bir meal ile yetinenler hariç... Çünkü meal eksikl tercüme demek... Kur'an-da geçen ebeda kelimesi sonsuzu ifade etmiyor. Yani sonsuzun sonsuzu değil bir yere kadar. Bu görüşü imam ibn teymiyye ve bir filizof desteklemektedir.

filozofa benden selam söyleyiniz... ona şu sorumu iletiniz... sonsuzluk içerisinde belirli bir zaman dilimi nasıl mümkün olur.... varsayalım ki bu dünyada sonsuz ahayt mümkün olsun... ve bir insan ilk 2000 yılını fakirlik içinde geçirsin... 2000 yıl sonsuz zaman diliminin içinde birkaç saniyeden bile kısa bir zamanı ifade eder... bu durumda sonsuz olmayan bir cehennemin bir anlamı da yoktur.

İkinci görüşü savunan islam uleması ise sonusz diyor... Onlarında görüşlerini destekleyerek şöyle bir akli (kıyas) dedil sunalım...
Acaba mahkemeye verilen bir insandan neden tanzimat alınıyor. Şeref davası niye var. Akılsızlar Allah tealiyi inkar edenler hiçmi Allah'ın şanını şerefini göze almıyorlar...

İkinci bir soru ise şöyle idi...
Madem Allah'ın dediği olur niye ceheneme atıyor beni...
Bu soruya şöyle bir cevap verelim ---

1- Eğer sen diyorsan ben Allaha aitim -niye bana azap uyguluyor -O halde bu ne çelişki bir yandan ben diyorsun bir yandan kendini Allah'a ait ediyorsun. Madem sen Allahın malısın o zaman Allahın malına niye Allah böyle yapıyor diyorsun. İsterse ceheneme isetrse cennete....

elbette ister cennete ister cehenneme... ama kime göre? siz mi cehennemde olacaksınız... yahudiler mi... hıristiyanlar mı... budistler mi... sahi bu dünyada 6 milyarın üstünde insan var.

Dünya nüfusunun belli başlı dinlere göre dağılımı
1. Hıristiyanlık - 2.1 milyar
2. Seküler/Dinsiz/Ateist - 1.4 milyar
3. İslam - 1.2 milyar
4. Hinduizm - 900 milyon
5. Budizm - 708 milyon
6. Çin geleneksel dini - 394 milyon
7. Afrika geleneksel inançları -100 milyon
8. Sihizm - 23 milyon
9. Musevilik - 14 milyon
10. Bahailik -12.5 milyon
11. Mormonizm - 12 milyon
12. Yehova'nın Şahitleri - 6.7 milyon
13. Şinto - 4 milyon
14. Zerdüştlük - 2.6 milyon

ve düşününki... insanların oldukça büyük bir çoğunluğu anne-babasının dininden ayrılmaz... ailesi-yaşadığı toplumun öğretisinin dışına çok az insan çıkar...

ne yani 6 milyar insanın sadece 1.2 milyar kadar müslümanı sırf anne-babasının dininden diye şanslı ve cennetlik öyle mi?

2- Allah bir ayette kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın diyor.. Acaba İnsanı yaratan insan insana irade vermişse bu onun gücünden fazlamı...? Sen eğer bu kadar nankör isen o zaman Allahda seni ateşe atar.

ingileterede-almanyada-hindistanda doğanlar için adalet? siz dininizi değiştirirmiydiniz? neden değiştirmezsiniz? çünkü eminsiniz... anne-babanızdan-öğretmenlerinizden- yaşadığınız toplumdan tek doğru di,nin size ait olduğunu öğrendiniz... onlar da öyle öğrendiler... ve onlar da din değiştirmek istemezler.... çünkü onlar için de en mantıklı din kendi dinleri...

ALLAH'IN ADALETSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER HEP ÖN YARGILI OLMUŞLAR - ÖZ ELEŞTİRİ VE MÜNAZARAYLA GELEN HİÇ BİR ATEİST VEYA BAŞKA İNKARCILAR YOKTUR EĞER VARSA BUYURSUNLAR....

Allah'ın inkarını meşru görenler unukandırlar. onlar nasihat ile düzelirler. Çünkü hiçbir bilim hiçbir akıl yeryüzündeki tasarıyı anlatamaz. Diyelim alem (madde) kadimdir (sonsuz -başsız) o zaman canlıyıo nasıl açıklarsınız. Hücre nasıl var oldu...? Bunu bilimsel gerçeklerle açıklarmısınız sayın evpim beyler...! Kanıtlayamasınız çünkü bunu bütün evrimciler bir sır olarak görüyor....

Bir diğer konu ise şu:
Kardeşler biz müslümanlar kardayız eğer Allah varsa zaten ona inanmışız. Eğer yoksa toprak olacağız... Bu söz bir değişiğiyle imam Aliye aiitir....

Kur'andaki mucizeleride açıklayamsınız buda ayrı mesele....

bu sorularınıza cevap vermeyeceğim... biraz okusaydınız bunların açıklamalarının varolduğunu görürdünüz... (tabii bize göre)
ceren12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-06-08, 10:24  #4
EŞKİYA

EŞKİYA'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Başta antik çağ çağ mitolojileri olmak üzere Pagan kültürü,
Musevilik, Köleci toplumun sömürü düzeni, Arap hegomonyasının kurulma isteği
ve bireysel şehvet ve servert düşkünlüğü diyebiliriz.

EŞKİYA
Eski24-06-08, 00:15  #5
Emre_

Giriş Tarihi: Feb 2006
kuran incil ve tevratın kaynagı

msalih öncelikle sunu söyleyim bundan 2 yıl önce bende senin gibi düşünüyordum.ve bu forumda birkaç yazım dahi var bakarsan görürsün.fakat şimdi 2 yıl önceki gibi düşünmüyorum.
msalih sana bir kitap önereyim orada islamın yahudiliğin ve hristiyanlıgın kaynagını çok rahat belgeleriyle görebilirsin.yalnızca biraz önyargısız ol...
kitabın adı Kur'an İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni
yazarı Muazzez İlmiye Çığ
bu kitap senin açtıgın konuyada bir yanıttır.
Emre_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-06-08, 10:03  #6
pisikopat
Yazar Adayı

Kur'an İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni
yazarı Muazzez İlmiye Çığ
bu kitap senin açtıgın konuyada bir yanıttır.[/quote]
öncelikle sunu söyleyim bundan 2 yıl önce bende senin gibi düşünüyordum.ve bu forumda birkaç yazım dahi var bakarsan görürsün.fakat şimdi 2 yıl önceki gibi düşünmüyorum.
msalih sana bir kitap önereyim orada islamın yahudiliğin ve hristiyanlıgın kaynagını çok rahat belgeleriyle görebilirsin.yalnızca biraz önyargısız ol...
kitabın adı
pisikopat is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-06-08, 18:36  #7
orkan

Alıntı:
"Kardeşler biz müslümanlar kardayız eğer Allah varsa zaten ona inanmışız. Eğer yoksa toprak olacağız"... Bu söz bir değişiğiyle imam Aliye aiitir....

Bu mantığa göre şimdi anladım oruç tutmayıp namaz kılmayana neden saldırıldığını!!

"Ya öte dünya yoksa biz haybeyemi aç kalmış olacaz"
orkan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-06-08, 13:29  #8
spartaküs

Giriş Tarihi: Sep 2006

çoban tanrısı dumuzi çiftçi tanrızı enkudumi-hain ve kain
nintes-havva
utna piştim-nuh
tavsiye edilen okuduğunuz zaman anlarsınız
saygılar,
spartaküs is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-06-08, 17:37  #9
orkan

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

Mesajı Göster
çoban tanrısı dumuzi çiftçi tanrızı enkudumi-hain ve kain
nintes-havva
utna piştim-nuh
tavsiye edilen okuduğunuz zaman anlarsınız
saygılar,
Görüldüğü gibi ben anlayacağımı anlamışım.
Yanlış anladığımı düşünüyorsanız;tavsiye ettiklerinizi siz okuyup aydınlanmışsınızdır olaki ben onuda yanlış anlayabilirim bana anlatmaya ne dersiniz?
orkan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-06-08, 14:20  #10
spartaküs

Giriş Tarihi: Sep 2006

<SPAN lang=TR style="FONT-SIZE: 12pt; mso-bidi-font-size: 9.0pt">Sumer'de, Dilmun adında, saf, temiz, parlak Tanrıların yaşadığı bir ülke var. Hastalık ve ölüm bilinmeyen yaşam ülkesi. Fakat orada su yok. Su Tanrısı, Güneş Tanrısına yerden su çıkararak orasını tatlı su ile doldurmasını söylüyor. Güneş Tanrısı söyleneni yapıyor. Böylece Dilmun meyve bahçeleri, tarlaları ve çayırları ile Tanrıların bahçesi haline geliyor. Bu cennet bahçesinde Yer Tanrıçası 8 bitki yetiştiriyor. Bu ağaçlar meyvelenince Bilgelik Tanrısı Enki her birinden tadıyor. Buna Yer Tanrıçası çok kızıyor, Tanrıyı ölümle lanetleyerek ortadan yok oluyor. Bilgelik Tanrısı çok ağır hastalanıyor. Diğer Tanrılar büyük güçlüklerle Yer Tanrıçasını bularak Bilgelik Tanrısını iyi etmesi için yalvarıyorlar. Tanrıça, Tanrının 8 bitkiye karşı hasta olan 8 organı için birer Tanrı yaratıyor. İlginç olan, yaratılan Tanrılardan beşi Tanrıça (bu doktorlukta ilk uzmanlaşmayı da göstermesi bakımından önemli). Hasta olan organlardan biri kaburga. Onu iyi eden Tanrıçanın adı, "kaburganın hanımı anlamına gelen Ninti dir. Bu kelimede Nin hanım, ti kaburgadır. Ti'nin bir anlamı da <I>hayat'tır.
spartaküs is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı