Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Edebi tartışmalar ve kitap tanıtımları

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Nasıl bir roman hayal edersiniz! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm.

Konu Araçları
Eski07-06-08, 18:23  #1
dırbaz

Giriş Tarihi: May 2007
Nasıl bir roman hayal edersiniz!

Eğer bir roman yazmak isterseniz bir gün,nasıl bir roman hayal edersiniz?

(bütün detaylarıyla açıklayabilirsiniz,nasıl bir konu,kahraman,yer,dil.....)
dırbaz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-06-08, 20:06  #2
Reily

Giriş Tarihi: Jun 2008
Ülke / Şehir: Ankara

Eğer bir gün yazmaya karar verirsem, kesinlikle "zaman" kavramı üzerinde oynayacağım bir eser olur. Zaman, içsel zaman, içsel zaman bilinci...
Eski15-06-08, 23:09  #3
Boğaç
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Bir gün roman yazmaya karar verirsem önce herkesin hayal ettiklerini hayal eder onları yazmazdım.Kendi dünyamı kurardım.Herşeyiyle benim olan bir dünya.ATı otuyla insanıyla yaratığıyla isimleri bana ait olan bir dünya.Hatta buna dünya demezdim.Tolkien tarzı bir yazar olurdum yani...
DostÇa
Eski03-07-08, 22:21  #4
kelebek

kelebek'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Hayali konulardan uzak İçtimai hayattı anlatan bir roman olabilir mesela
Eski04-07-08, 14:41  #5
maddeci

maddeci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: Dünya Cezaevi Türkiye Koğuşu

Sosyal ve kültürel açıdan,toplumun uzağında kalan bir insanın hayatını kurgulamak isterim.
Toplum tarafından kabul görmeyen ama buna rağmen doğru yönde olduğunun bilincinde,mücadeleci,cesur bir insanın hayatı.
Kendi değer yargılarının içinde,köhneleşmiş değerlere karşı savaşan bir insanın hayatını.
Belki de bu yönde bir kişinin biyografisini yazarım.
Ama herşeyden önce gerçekci,sosyal ve kültürl ortamı eleştiren bir eser olmalıdır.
Aşk ile örmeye benzer devrimci olmak.
maddeci is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-07-08, 21:55  #6
dırbaz

Giriş Tarihi: May 2007

sn maddeci,biraz daha açarsanız sevinirim,bunu yaparken seçeceğiniz kahraman hakkında biraz daha detaya girin lütfen,hatta isterseniz roman diliyle ona birkaç özellik yükleyin ve onu biraz sürükleyin.
dırbaz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-07-08, 23:36  #7
Zıpçıktı

Zıpçıktı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Ben yaşamın ve toplumun bilinmedik veya fazla düşünülmedik yönlerini ortaya çıkarırdım.Roman sarsıcı olmalı.Var olan değerleri,inançları,düşünceleri bir daha gözden geçirmemizi sağlamakla birlikte yaşam ve düşünme alışkanlıklarımızı kökten değiştirecek bir eser olmalı.Kısacası insanlığın yepyeni bir yorumu...Var olan her şeye yepyeni bir gözle bakmamızı sağlayacak bir roman...

Bu romanı yazarken ana kahraman olarak düşünme yapısı herkesten farklı olan,hem alışkanlık ve değerlere hem de yenilik ve değişimlere uyum sağlayamayan;insan ilişkilerinde,uluslararası ilişkilerde,günlük hayatta kısacası insan hayatının her alanında kökten değişimlerin gerekliliğine inanan,mantığın ve duyguların doğru yerde,doğru şekilde ve doğru miktarda kullanılması gerektiğini savunan filozof ruhlu bir genci kullanabilirim.Bu gencin bakış açısından bakarak okuyucunun toplumu ve insanlığı,geleneği ve yeniliği,doğruyu ve yanlışı yeniden düşünmesini sağlayacak bir eser olmalı.Olaylar bu gencin hayatı etrafında gelişmeli.Örneğin genç insanlarla kavga etmeli,dost olmalı,aşık olmalı...Toplumdan dışlanabilir veya korkuyla karışık saygı görebilir.Depresyona girebilir veya gerçek mutluluğa erişebilir.Sürprizlerle dolu,bilinmedik,alışılmamış bir kitap!!!!

Dili ise sadece ağır felsefe okuyucularına hitap etmemeli.Düşünme fonksiyonunu uyarıcı nitelikte olmalı.Bunun için ilginç benzetmeler,alışılmadık kelime oyunları kullanılabilir ancak fazla ağdalı olmamalı.Okuyucu sıkılmamalı,uyumamalı.Tersine uyanmalı...Akıcılığı sağlayabilmek için olaylar enteresan olmalı ve birbirlerine çeşitli mantık oyunlarıyla bağlı olmalı.

Zaman ve mekanı belirsiz olmalı ama tüm zaman ve mekanları kapsamalı.Evrensel bir eser olacak çünkü...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Saygı ve sevgiyle.........

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı