|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Barack Obama ve İslam / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Sevgili Dostlar, Bilindiği gibi Barack Obama Demokrat partinin ABD başkan adayıdır. Wikipedi'ye göre; ''Barack Obama 4 Ağustos 1961 tarihinde ABD'nin Hawaii eyaletinin Honolulu kentinde dünyaya geldi. Babası aynı isimli Kenyalı bir Müslüman olup annesi Ann Durham'la evlendiği sırada yabancı öğrenci olarak Hawaii'de bulunmaktaydı. Obama 2 yaşındayken anne ve babası boşandılar. Babası Harvard Üniversitesi'nden doktora aldı ve Kenya'ya geri döndü. Annesi ise gene yabancı bir öğrenci olan Endonezyalı müslüman Lolo Soetoro'yla evlendi. Annesi ve üvey babasıyla birlikte Endonezya'ya taşınan Obama 6-10 yaşları arasında Cakarta'da ilkokula devam etti. Sonra Honolulu'ya geri dönerek 1979 yılında liseyi bitirene kadar anneannesi ve dedesi tarafından büyütüldü. Liseden sonra Los Angeles'teki Occidental College'de üniversitenin ilk iki sınıfını okudu ve New York'taki Columbia Üniversitesi'ne geçerek 1983 yılında Siyasal Bilimler bölümünden mezun oldu. 1988 yılında Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ve burada "Harvard Law Review" dergisinin editörlüğüne seçilen ilk siyahi oldu. 1991 yılında avukatlık diplomasını aldı.'' Şimdi ABD Başkan seçmenlerini düşündüren bir durum var. Ya Barack Obama Müslümansa! ABD gibi önyargılı toplumlarda bu gibi konular önem taşırlar. Şimdi Obama taraftarları hararetle Obama'nın Müslüman olmayıp koyu bir Hristiyan olduğunu ispat edecek yaklaşımların peşindeler. Bizi ilgilendirense ne ABD'nin önyargılı oluşu ne de Obama'nın dinsel tercihi... Bizi ilgilendirmesi gereken husus İSLAM'ın bu denli istenmeyişinin altında yatan nedenler olmalı. Çünkü ülkemizdeki başat dinsel inanç İslam inancıdır. Bana göre islam'da bir eksiklik var ki, onu tüm dünyada itici bir duruma sürüklüyor. Eğer islam kendisini eleştirme yeteneğinde olsaydı, bütün bu denli saçma ve itici eğilimlerden kendisini uzak tutabilecekti. Şimdi İslam'daki eksikliği anlayabilmenin yollarını birlikte araştırırsak, karşımıza çıkan tablo oldukça umutsuzluk vadetmektedir. ABD'deki ikiz kulelerin yerle bir edilişinde ABD ve de batılı devletler doğrudan İslam'ı hedef aldıysa, bundaki ana neden islamdaki bu eksikliktir. Bu öyle bir eksiklik ki, ABD'nin İkiz kulelerin yerle bir edilişinde İslam ne yazık ki, kendisini temize çıkaracak cinsten bir girişimde dahi bulunamamış, gösterilen sahte failleri dahi adeta kabul etmiştir. Halbuki İslam'a düşen, bu menfur olayda hiç bir Müslüman'ın bu olguyla ilgisi olmadığının kanıtlanmasıydı...Devamlı olarak bu sitede dahi bu menfur olguyu tezgahlayanların ABD'nin kendi gizli servisleri olduğunu ispata yönelik yazıları bizim gibi aslında İslam'ı eleştirenler yazmıştır. İslam ise susmuş ve bu olayı adeta kabullenmiştir. Bu da İslam'daki ilkelerle belki de paralellik taşımaktadır. Yani tevekkül... Danimarka'da İslam peygamberi Muhammed'e ait abuk karikatürler yapıldığında da, İslam ne yazık ki bunlara, akla uygun yanıtlar vermek yerine yabancı konsolosluk veya elçilikleri ateşe vererek yanıt vermiştir. Bütün bu ve buna benzer olaylar şu gerçeği açıkça göstermektedir. İslam'da büyük bir eksiklik mevcut olup, bu eksikliği İslam görmezden gelmektedir. Bu büyük eksiklik ise İslam'da aklın kenara konması olup, mantık denilen kavrama yer verilmeksizin, saldırı türündeki eylemlerle bu kabil islam'a karşı olaylara yanıt verilmeye çalışılmasıdır. İslam'ın en büyük eksikliği aklı kullanmaması ve bunun kendisine yüce bir yolda yardımcı olacağını sanmasıdır. İslam kısacası FARKINDALIK denilen bilinç durumundan ne yazık ki, pek haberdar olamamış ve olmaya da pek niyetli görülmemektedir. Her ne kadar İslam'ı eleştiren bir kişiysem de, ülkemdeki başat dini inancın İslam olması ve 25 yıl bu dine uygun davranan bir kimse olarak İslam'ın bu durumundan son derecede üzüntü duymaktayım. Saygılarımla, |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| cıksın söylesin ne oldugunu.. Müslüman müslümanlıgını saklar mı bilemiyorum __________________
Kürdün Çocugunu Kandırıp Hasan Sabbah gibi Tam inandırıp Besleyip Büyütüp Silahlandırıp Üstümüze Salıyorlar Kör müsün? |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Sn Sesli Amerikalıların İslamiyete karşı ön yargılı oluşlarının sebebinin İslamiyet olduğunu öne sürüyorsunuz fakat bilir misiniz bilmiyorum ama Lost diye bir dizi var ve orada sadece iki kelime Türkçe konuşuldu diye ortalığı ayağa kaldıran Amerikalıların mevcudiyeti de Türkçenin eksikliği mi? Türklerin yanlışlığı mı? Yoksa Türkiye'ye karşı ön yargılı olan insanların bulunuşu değil mi asıl problem. Sn Sesli biliyorum sizin için kabul etmesi zor bir durum siz bunun olduğuna kendinizi inandırmışsınız ama Müslümanlar yapmadı 11 Eylül faciasını Amerikanın kendisi yaptı ve bunu Müslümanların suçuymuş gibi göstererek iyi bir yatırım yaptılar malum 2 kule karşılığında mükemmel bir stratejik konumu olan bir ülkeye sahip oldular o kadar ki bu toplumunda eksiğini gediğini sürekli dünyaya ilan ederek insanlara biz buraya medeniyet getiriyoruz Müslümanlar işte böyle intibaı uyandırmak istiyorlar... Diyorsunuz ki Müslümanlar kendini temize çıkaracak bir hareket yapmadı...Nasıl yapabilirdi ki dünyanın en büyük medya imparatorluklarının sürekli pompaladıkları yalan haberlere mi gerçeklere mi inanacaklardı insanlar. BOP nasıl gerçekleştiriliyor hiç dikkat etmiyor mu sanıyorsunuz insanlar bir proje var ortada BOP diye ve yapılan bütün herşey bir tesadüf eseri başlıyor...Saddam Hüseyin bomba biriktiriyor dünyaya meydan okuyor sonra bir kuyuda bulunuyor...Laden yıllarını Cia ile geçiriyor baba bush ile baba laden ortak iş bile kuruyor o kadar milyarder olan Laden birden terörist olmaya karar verip ikiz kulelerle bowling oynuyor saldırının tarzıda ilginç Kamikaze... Barrack Obama'nın siyah oluşu zaten fazlasıyla yetiyordur Amerikanın bazı vatandaşlarına bir de Müslüman olma ihtimali iyice çileden çıkarmış olsa gerek bu tip insanları. Ne yazık ki her ülkede her millette var bu tip insanlar dindar birinin YÖK başkanı olması nasıl tahammül edilemez ise bazı kişilerce, aynı şekilde bu diğer ülkeler için de geçerli... Alıntı:
![]() __________________
Ağlayalım beraber ne güzelmiş mutluluktan ağlamak YOL Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-06-08 20:30 .Sebep: Mesajlar birleştirildi... | |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Ayrıca Dünyada kötü bir iz bırakıldıysa bırakanlar dediginiz gibi müslümanlardır ama asla ve asla Müslümanlık degildir. Yanlıs yorumlayanlar yanlıs hareket edenlerdir.. __________________
Kürdün Çocugunu Kandırıp Hasan Sabbah gibi Tam inandırıp Besleyip Büyütüp Silahlandırıp Üstümüze Salıyorlar Kör müsün? | |
|
| #5 | |
| Yazımı bir daha okuyun tekrar okuyun ta ki anlayana kadar __________________
Ağlayalım beraber ne güzelmiş mutluluktan ağlamak |
|
| #6 | |
| ben size yönelik söylemedim zaten yanlıs anlamayın genel olarak söyledim __________________
Kürdün Çocugunu Kandırıp Hasan Sabbah gibi Tam inandırıp Besleyip Büyütüp Silahlandırıp Üstümüze Salıyorlar Kör müsün? |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Belli ki siz benim ikiz kuleler hakkındaki yazılarımı okumamışsınız. Ya da beni aksi düşüncede sanmaktasınız... Ben başından beri bu ikiz kuleleri ABD'nin gizli servislerinin planlayarak gerçekleştirdiğini her yerde anlatmaya çalışıyorum. Ama Müslümanlar ne Suudi TV lerinde, ne de diğer Arap ülkelerinde bu konuya ait bir belirlemede bulunmadılar. Ancak Türkiyedeki bir iki TV de bu konu işlendi. Bu işin bir patlayıcı ile yapıldığını New Mexico'daki ABD'nin bu işlerde en önde olan New Mexico Tech. daha ilk günden belirtmiştir. Uçakla değil patlayıcı ile diye. Ben de bunu defalarca burada dahi açıkladım. Ama hiç bir Arap ülkesi bu konuya gerektiği gibi eğilmedi. Gelelim Danimarkadaki peygamberiin karikatürlerine, İslam ülkelerinde buna karşı ne yapıldı? Konsoloslukların ve elçiliklerin yakılıp yıkılmasından gayri.Hangi İslam ülkesi çıkıp da---Bizim peygamberimiz çok yakışıklı bir adamdı, ona herkes hayrandı, sizin çizdikleriniz olsa olsa bir yamyamın resmi olur--- dahi demediler...Sadece ortalığı ateşe verdiler... Ben diyorum ki, İslam AKLI kenara koydukça daha da alta doğru kayacaktır. Batılılar da İslam'ın zayıf karnını bilidiklerine göre işte böyle olgularla Irak ve Afganistana saldırır ve oraları ele geçirirler. Benim söylediklerim GERÇEKLERDİR...İSLAM ÖZ-ELEŞTRİ yapamadığı müddetçe ileri değil ancak geriye gider. Söylediğim ve iddia ettiğim bu. Dindarlıkla, YÖK ile vesaire ile bu işlerin hiç ilgisi yok.Lütfen ilgisiz olayları ilgili gibi sunup da siz de aklı kenara koymayın. Akıl kenara kondukça daima aşağılara gideriz. Yükselme akıl ile olur... Benim iddia ettiğim gerçek İSLAM'ın öz-eleştiri yapamadığıdır. Hristiyanlık yıllar önce öz-eleştiri yaptığı için bugün İslam gibi bir duruma düşmüyor. Bakınız Katolik papazlar çocukların ırzına geçtiği halde, bu durumda dahi Hristiyanlığın aşağı inişi yok. Papazlar birbirleriyle evlendikleri halde Hristiyanlıkta bir gerileyiş görülmüyor. Neden? Çünkü öz-eleştir yapılıyor... Öz- Eleştiri yapamayanlar geriye giderler. Bilim bunu anlatır. gerçekler bunu gösterir. Ben de bunu söylemekteyim. Farkındalık en büyük aracımızdır. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008 Ülke / Şehir: Adana-Karaman-Balıkesir
| Benim bildiğim kadarıyla bu adam Müslüman değil de Katolik Hristiyan olduğunu açıkladı. __________________
Ve tarih bir gün, acz içinde kıvrana kıvrana şehadete susamış bir ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazmak zorunda kalacaktır... |
|
| |
| #9 | |
| Sayın Sesli demek istediğinizi anlamaktayım hak vermiyorda değilim (gerçi şuanda anladım ama ) fakat şöyle bir durum var bunu göz ardı etmeyiniz başta Araplar olmak üzere neredeyse bütün dünya Amerika ve İsrail hakkında istemedikleri yönde demeç veremiyor veya vermek istemiyor neden Amerika güçlü İsrail dünya ekonomisini döndürüyor bu iki ülkeye tavır alan ülke ekonomisi ya borçlu değildir ya da mert bir devlet adamı tarafınca yönetiliyordur. Eğer borçla veya başka bir bağlayıcı sebeple bu iki ülkeye boynu bükük ise böyle birşey dediğinde ya anında hükümet değişir ya darbe olur ya da ekonominin altında ezilir halk ve yine hükümet düşer bilmem anlatabildim mi?Arkadaşların da söylediği gibi aklı bir kenara bırakan İslam değil Müslüman olan kişiler olabilir ancak...Bugün bir kaç fanatik ve ne yaptığını bilmeyen kişiler dışında kaç kişi bunun Laden ve adamlarının yaptığına inanabilir ki. __________________
Ağlayalım beraber ne güzelmiş mutluluktan ağlamak |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Demokrat parti adayı Obama'nın ABD başkanı seçilebileceğine inanmıyorum. Amerikalı demokratların bile çoğu siyahi bir başkana oy vermez. Oysa seçilebilse dünya barışı için çok etkili olabilecek bir kişi. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|