"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: :::İZMİR:::
| Başlık ne kadar doğru bilemem ama bildiğim bir şey varsa o da hiç bir şey bilmediğimdir.Diye bir sözle açtım konuyu. Gelelim siz değerli üyelere sormak ve anlatmak istediğim şeye. M.Ö.280 yılında Türk diye bir kavram ortaya çıkmış -ORTA ASYA-'da. Ve Türkler yaklaşıl olarak 13 yüzyıl Orta Asya topraklarında hüküm sürmüşler.Türklerin Anadolu'ya gelmesi ve yerleşmesi ayrı bir konu.Bizm sınınrlarını genişletmek arzusunda olan Büyük Selçuklu Sultanımız Anadolu kapılarına dayanmış.Neyse,biraz daha eskiye gittiğimiz zaman M.Ö.5000-3500 yılları arasına.Anadolu Dediğimiz yarımadanın toprakları üstünde kimler var acaba.Batıda bugünkü YUNANLILARın ataları İyonyalılar.Doğuda Hititler Frigler Urartular vs. Konu biraz dağınık oldu ama bir de şunu göz önünde bulunduralım.Yüce önder M.Kemal sırf Anadolu rahat etsin diye canını dişine takarak birşeyler başardı. Şimdi bu bilgiler ışığında; 1-Sizce Yunanistan Batı Anadolunun kendi özyurdu olduğunu söylese ne derdiniz? 2-Anadolu'yu kendi özyurdumuz olarak görmeli miyiz? Yoksa Tarih denen girdaba kapılıp ilk ortaya çıktığımız yerleri mi sahiplenmeliyiz? Yorumlarınızı lütfen Esirgemeyin... |
| #2 | ||
| Alıntı:
| |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Ben burada doğdum,burada büyüdüm,daha da önemlisi ise burayı seviyorum.Bu yüzden burası benim özyurdumdur. |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Konu polemik yatamaya yönelik olduğu için konunun kilitlenmesini öneriyorum.Birileri konuya girecek,bizde cevap verip yazmaya kaltığımızda polemik yapıyor olacağız. Birileri düdük çalıp herkes kendi anayurduna demesinimi bekliyorsun. Saygılarımla. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-06-06 22:12 . |
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Halkımı ve memleketimi seviyorum. Dünyadaki tüm halklarımı ve memleketlerimi ne kadar seviyorsam.. Nazım Usta şöyle demiş, "Her millet gibi büyük, Türk Milleti" Şeklinde de yorumlanabilir, "Her memleket gibi güzel, Anadolu" __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #6 | ||
| Alıntı:
Ortada fol yok yumurta yok kendi polemiğinizi kendiniz yarattınız. Ben öyle bir şey demedim.Siz burdan bu manayı çıkarttıysanız orasını bilemem. 2 soru sordum.Cevabını veriyorsanız ne ala. ...silindi... uygar01 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-06-06 22:22 .Sebep: sert üslup kullandığımdan dolayı özür dilerim | |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Yaşıyorsak sahiplenmeliyiz... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Amerikalılar da ABD'yi sahipleniyor. Bizim de 1000 yıldır üzerinde yaşadığımız Anadolu'ya bağlı olmamız gayet normal. Saygılar. |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Alıntı:
2-bak farklı bir şairde ne demiş; VATAN NE TÜRKİYEDİR TÜRKLERE, NE TÜRKİSTAN VATAN, BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR: TURAN herhalde sorularına yanıt vermiştir şairler... __________________
TariH;ArİsToKrAtlaR MeZaRlıĞıDıR! | |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
"doğduğun yer değil, doyduğun yer vatanındır" sözü en gerçekçi yaklaşım olarak görünüyor bana. doymak sadece mideyi doldukmak anlamında olmamalı tabi saygılarımla | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|