| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Duman bombası/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| Birçok formül olmasına rağmen çok kolaylıkla ve tehlikesizce bir duman bombasını şu şekilde yapabilirsiniz: Kaynar haldeki su ile doygun bir amonyum nitrat çözeltisi hazırlanır. Amonyum nitrat en kolay ve ucuz şekilde gübre satıcılarından 33 Nitrat adı ile temin edilebilinir. Bu doygun çözeltiye batırılan gazete kağıtları 50*C derecede veya kızgın güneşte iyice kurutulur. Amonyum nitrat nem çeken bir madde olduğundan bu sıcaklıkta bir miktar nemi bünyesinde muhafaza eder. Bu kuru amonyum nitratlı gazete kağıdı sıkıca katlanıp bir yumak haline getirilip açılmaması için bantlanır. İşte size basit bir duman bombası. Bu bomba tutuşturulduğunda bol miktarda ve büyük oranda su ihtiva eden bir sis tabakası şeklinde duman oluşturacaktır. Bu dumanı ister bir tiyatro sahnesinde efekt olarak ve isterseniz başka bir gösteri esnasında kullanabilirsiniz. Kaynak : Bilim Feneri petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-08-05 09:00 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Bilim feneri .gen.tr web adresindeki bilim forumları köşesine 26 Temmuz 2005 tarihli forum sitenize davet ve bu forumdaki faydalandığınız yazıların kaynağının belirtilmesine dair sözünüze inanaraktan duman bombası makalesinin tarafıma ait olduğunu bilmenizi isterim.Umarım makalemin sizin tarafınızdan yayınlanmış olsa bile forumdaki arkadaşlar için faydalı olmuştur. |
|
| #3 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: Virginia, USA
| arkadaşlar burası yazı yaz forumu kopyala yapıştır forumu değil. adı üzerinde yazı yaz. ama hala çoğu arkadaşımız kaynak belirtmeden kendi düşüncelerini görüşlerini katmadan sanki kendi yazısıymış gibi yazılar alıp siteye ekliyor. Açıkçası üzülüyorum. |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Bilim Feneri forumunda sitelerinden alıntılar yaptığımı kaynak belirttiğimi, ama bir kaçında farkında olmadan unutmuş olabileceğimi, yazıları yayımlanan arkadaşlardan istemeyenlerin yazılarını sileceğimi, kaynak yazmayı unuttuğum yazıları lütfen belirtin şeklinde ricamı bilmediğinizden böyle konuşuyorsunuz. Ama sizde yargısız infaz yapıyorsunuz. Bende demokratik bir forumda yargısız infaz yapanları gördükçe üzülüyorum. Zaten oktanyum arkadaşın "...faydalandığınız yazıların kaynağının belirtilmesine dair sözünüze inanaraktan..." şeklinde belirttiği de bu yazımdır. Sayın oktanyum, Forumumuza hoş geldiniz diyor, hatırlatmanız için teşekkür ediyorum. Zevkli sohbetler dilerim. | |
|
| #5 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: Virginia, USA
| Sayın petricli öncelikle kaynağını belirtmeden yazdığınız yazıyı görünce pek fazla düşünmeden size böyle bir cevap yazdım. Bende bu konuda hassasım basşkalarının düşüncelerini alıp kendi düşünceleriymiş gibi lanse eden insanları kınıyorum. Oysaki sizde bu konuda hassastınız sizin unutmanızdan ötürü kaynağını belirtmediğiniz açıkçası o an aklıma gelmemişti. Eğer sizi kırdıysam özür dilerim. Demokratik bir forumda özür dilemesinide bilirim. saygılar. |
|
| #6 | |
| Önemli değil. Bende bu konuda sizin gibi hassas olduğumdan tepkinize aşırı tepki gösterdim herhalde. Bende özür dilerim. ![]() |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| 204 kisi okuduğuna göre birileri bu formulü uygulama şansı bulmuştur umarım.İşte o meraklı ve şanslı kişiler için ikinci bir reçete: iyice toz haline getirilen toz şeker ve potasyum nitrat yarı yarıya karıştırılır.Örnegin 50 gr.toz seker ve 50 gr.potasyum nitrat.Bir kabın içerisinde az miktar bir su ile kısık bir ateş üzerinde çok koyu bir ağda kıvamına getirilir.Bu anda karışım hafif sarımsı esmer renge dönmek üzeredir.Henüz sıcak ve yumuşak olan bu kütleye istenilen şekil verilerek güneşte iyice kurutulur.Tutuşturulduğunda bol miktarda duman verir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|