| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Hayatımızdaki Yasaklı Şiirler/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Milliyet gazetesi Nail Gürelinin köşe yazısının sonunda yer verdiği bir haber . Marmaris sabancı lisesinde bir öğrencinin Ataol Behramoğlu nun bir şiirini okuması yasaklandı. Daha önceden şiir okuduğu için hapis yatan başbakanın ülke yönetimde olduğu bu zamana denk gelmesi ve o zamanlar arabaların arkalarında yazılan yazılarla bile tepkisini gösteren ama hayatlarında belkide şiir okumamış insanların şu an tepkisiz kalmasını yadırgamıyorum, ama hayatında bir kez bile olsa şiir okuyan ve okuduğu şiirler yasaklanan kişilerin görüşleriyle şekilleneceğini düşündüğüm bir konu , bilgilerinize, __________________
...Pencereleri açmalı, kitapları düzenlemeliyim Belki bir yağmur yağar akşama doğru Yarıda bıraktığım şiirleri tamamlarım...ahmet telli |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sonuna kadar katılıyorum...çok doğru bir tespit.. Millet olarak daha çok şey öğrenmemiz gerekecek... __________________
SEN VURDUN DA BEN ÖLMEDİM Mİ? |
|
| #3 | |
| Muğla’dada 17 yaşındaki liseli bir öğrenci Nâzım Hikmet’in “Vatan Haini” şiirini okuduğu için gözaltına alındı ve sorgulandı. (bir sene önce 27.05.2005 de) ![]() Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. bilgilerinize; __________________
...Pencereleri açmalı, kitapları düzenlemeliyim Belki bir yağmur yağar akşama doğru Yarıda bıraktığım şiirleri tamamlarım...ahmet telli |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İzmir
| Üzücü bir durum... Yorum yapamıyorum bile... __________________
Kimse nüansların önemini anlamıyor hala! Nüans beni ben yapandır, Aynı zamanda katilim olacak bıçaktır... |
|
| #5 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Mar 2006
| madem ceza alacaktı neden önceden uyarılmadı ki? öğretmenler ne iş yapıyorlar? |
|
| #6 | |
| sizce şiir okuyanlar ceza almalımı siz öğretmen olsanız engellermiydiniz? __________________
|
| #7 | ||
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
| |
|
| #8 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: May 2006
| Siz baya genç bir beyinsiniz sanırım SN Ceza, şiir sakıncalı mı sizce ? __________________
Yarınlarını alıp avuçlarına Tırmanırlar güneşin al burçlarına Barut acısı ölüm bu sığar mı tabutlara Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| şiir sonuçta düşüncedir,ve düşünce eyleme geçmediği sürece anayasal cezası yoktur diye biliyorum.Eğer şiir okuduğu için öğrenci ceza alıyorsa bu düşünce özgürlüğünü kısıtlamaya girer.Bu sene bende benzer bir olay gerçekleştireceğim,bir şiir bakalım ne tepkiler doğuracak... |
|
| #10 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: May 2006
| Nerde, kimin şiirini, kime okuyacağınıza bağlı değil mi ? Bağımsız :-) yargı var merak etmeyin __________________
Yarınlarını alıp avuçlarına Tırmanırlar güneşin al burçlarına Barut acısı ölüm bu sığar mı tabutlara Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|