Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ben dediğim / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski24-06-08, 02:08  #1
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL
Ben dediğim

Ben...
Ben dediğim ,etten ,kemikten müteşekkil.
Organik varlık ,ben dediğimin tek hücresini yaratamayan ben..
Ben dediğim ; sen gibi....
Ben ,imde elim ,ayağım,kulağım ,burnum,görmek için gözüm var...
Ben ,imde dilim var söylemeye ,hissetmeye kalbim..
Gel görki;iç dünyam kimsede yok...
İç dünyam ,düşüncelerim,kararlarım,hatalarım,yanlışlarım,ina ncım ben,im..
bİR BEN DAHA YOK BEN ,İM GİBİ...
Ne doğduğum şehri şeçtim,ne şekil aldığım yeri..
Ne annemi şeçtim ne babamı..
İsmimi bile şeçtirmediler bana..
Sanki bir Ben üstü kuvvet aldıda getirdi Ben i buraya..
Ben i ben olarak var etti..
Sonra koydu önüme Ben olmanın imtahanını..
O dediki ..."maşAllah genç yaşta namaz kılıyosun ha!"
Halbuki namazla bitiyormuydu iş ...
Olmuyordu ,takliden itaat..
Kısır kalıyordu sorular,ilim akılla yanyana gitmeden dağılıyordu dünyam
Kimileri diyorduki Allah yok (haşa) evet yokmuş ya aradığımız yerde değilmiş,
Kafanı kaldırdığında görmeyi umduğun hevasındaki tanrınmış..
Yok muş ya! bulanık zihniyetlerin ,biz onu bulamadık sende arama diyenlerin,inanılmaz ihtişamlı sistemi göremiyecek idraklerde değilmiş...
Allah...
"Bir şeyi bulmak istiyorsan onu bulacağın yerde ara"
Kendinden başla...
BENİ BENDE ARAMAN BENDE DEĞİLİM
bİR BEN VARDIR BEN DE BENDEN İÇERİ........
Eski24-06-08, 17:52  #2
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2006

sevgili esselam
Ben şahsında sorgulamış olduğun benliğimizin tekrar ben haline gelebilmesi için "benliğimizi"iyi kavramalı...Beni benden ayıran her türlü senlik girdi benliğimizin arasına...

Müzakerelerimizin münakaşa şeklinde olması benliğimizden kopuşumuzun habercisidir.Benliğinden kopan benin huzuru mümkün değildir.Benliğini yitirmişlerin her şeyi huzursuzluk kokar sevgili esselam..Müzakereleri dahi münakaşa olur benliğini yitirenlerin..

Benliğimizi özbenliğimizden koprmamak için uğraşmalı benlik..özbenliğini benliğiyle müşahahede edeceğini sannaların akılları gözlerindeydi...Ama farkında değillerdi...Akıllarını vicdanlarında hissederlerdi...

Sevgili esselam..

Açmazların bulunduğu benlik dinginliğimde icbar edilenler karşısında her geçen gün yabancılaşıyor muyum sorusu geliyor aklıma...Kime kulluk yağacağı konusunda netleşmeyen yürekler, sürdüre geldikleri mukallit kimliklerinin açmazlarıyla kapkara olan vehimlerini nesillere akıtmayı marifet olarak lanse ediyorlar.

Din adına ideolojik kalem kavgasını en son raddesine kadar kullananlara nasıl acımayalım. Bilmeden konuşmak,ideolojik getirim için çıkarları vuruşturmak ne acı.Bunların kendi akıl ve zanlarına göre hayatın, ne anlam taşıdığını biliyor olmalarını, kendilerinden emin olmalarını bir zillet olarak, telakki etmek durumundayız.

Tercihlerinin bizimle aynı frekansta olmaması şaşırtıcı değil, çünkü bunların ortak zaafları tekebbür, enaniyet ve hıyanettir.Bu bakımdan beni benliğimden uzaklaştıranlara, kin kusmak kolay olduğu için bunu yapmayacağım, fert bazında bile kendi ile barışık bir sevgi için kucak açacağım.

Hoş görü, ölçülü, sevgi, sabır, sebat, metanet azığım, kin, zan, zülüm ve egom çok iyi tanıdığım nefsimin basamakları olacaklardır.

Ben yine kendi dirliğimde düşüncelerimle bir hesaplaşmaya yöneliyorum

özedönüş Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-06-08 17:55 .
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-06-08, 01:19  #3
katrin

katrin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hoş görü, ölçülü, sevgi, sabır, sebat, metanet azığım, kin, zan, zülüm ve egom çok iyi tanıdığım nefsimin basamakları olacaklardır.

Ben yine kendi dirliğimde düşüncelerimle bir hesaplaşmaya yöneliyorum
sevgili özedönüs,

Kolay olmadi, bizim icin de kolay olmadi bir dini "pat " diye terk etmek.
Dünden bu güne olan bi sürec degildi bu,.... daha uzunca....

Öteyandan, dini birakanlarin benliklerini de kaybedecekleri ön yargisina kapilmaniz normal, ve hatta gereklidir. Ben ön yargilar olsun diyorum hep, bu adimlarimizi saglam atmamiza sebeb olur.

Daha da calisir cabalariz, ögreniriz, dogrumu yapiyorum diye, acaba gercekten tuhaf davranan ben miyim, yoksa onlar mi?

Ve bir gün "Klik" tak oturur düsünce "aha" dersiniz "bunun icin mis!"

Önyargilar dagilir birer birer...

Fakat herseye ragmen sevgiyi, hösgörüyü, sabri yaninizda bulundurmaniz ne güzel, ne mutlu size....
katrin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-06-08, 01:39  #4
esselam

esselam'nın Avatarı

Sevgili özedönüş...
Yazınızın en can alıcı noktası bence bu olmuş..
Açmazların bulunduğu benlik dinginliğimde icbar edilenler karşısında her geçen gün yabancılaşıyor muyum sorusu geliyor aklıma...Kime kulluk yağacağı konusunda netleşmeyen yürekler, sürdüre geldikleri mukallit kimliklerinin açmazlarıyla kapkara olan vehimlerini nesillere akıtmayı marifet olarak lanse ediyorlar.
Belirtiğiniz gibi taklidi iman nereye kadar ?
Dini gelenek ,görenekle karıştırıp din diye önümüze sunanlara ne demeli,ya! benim bir karış sakalım var ...dinin sahibi benim diyenlere..
Ah bu benlik kavgası nasılda uzaklaştırıyor İnsanı hz. insandan..
Kime kulluk yapacaklar? Hallac ın minarenin tepesinden ahaliye; işte! "Sizin taptığınız benim ayaklarımın altında" demesi gibi...
Allah ın selameti cümle kullarının üstüne olsun..
Öyle ya kafir bile kulluk etmede...
Eski25-06-08, 09:56  #5
Yezit Kızı

Yezit Kızı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Tercihlerinin bizimle aynı frekansta olmaması şaşırtıcı değil, çünkübunların ortak zaafları tekebbür, enaniyet ve hıyanettir.Bu bakımdanbeni benliğimden uzaklaştıranlara, kin kusmak kolay olduğu için bunuyapmayacağım, fert bazında bile kendi ile barışık bir sevgi için kucakaçacağım.

Dininiz aksini iddia ediyor. Sizin tercihlerinize uyuşmayanlara sevgi kucağı açmanız yine sizi dininzden uzaklaştırır. Anlayana!!!
Eski25-06-08, 10:59  #6
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Sayın yezit Kızı

" Dininiz böyledir veya şöyledir" diye bana din dersi verecek seviyede kendinizi gördüğünüz için size yazılacak son mesajım olacaktır.Sişze tavsiyem müslümanların dinlerini müslümanlardan daha çok biliyormuş gibi kendinizi görmemenizdir.Bu durumda olmanız bile yazımda dile getirdiğim tekebbür(kendini büyük görme)ve enaniyet(sadece ben doğruyum) hallerinin sizde bulunduğunu göstermektedir.Sizin ve diğer ateist geçinenlerin en büyük zaaf noktası budur..Çok bildiğini ve bilgisinin kesin doğru olduğunu düşünmeleri....

Sayın Yezit Kızı

Size dinimin sevgi ve hoş görüye dayalı ayetlerini sunmayacağım gibi peygamberimin sevgi ve hoşgörüsünün örneklerini de vermeyeceğim.Çünkü "islam kesinlikle barbar bir dindir" diye iman ettiğiniz sürece burada yazılan her bilgi karanlığa taş atmaktan ibaret olacaktır.
Eski25-06-08, 11:11  #7
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın katrin şöyle demiş:

Mesajı Göster
sevgili özedönüs,

Öteyandan, dini birakanlarin benliklerini de kaybedecekleri ön yargisina kapilmaniz normal, ve hatta gereklidir. Ben ön yargilar olsun diyorum hep, bu adimlarimizi saglam atmamiza sebeb olur.

Daha da calisir cabalariz, ögreniriz, dogrumu yapiyorum diye, acaba gercekten tuhaf davranan ben miyim, yoksa onlar mi?

Ve bir gün "Klik" tak oturur düsünce "aha" dersiniz "bunun icin mis!"

Önyargilar dagilir birer birer...

Fakat herseye ragmen sevgiyi, hösgörüyü, sabri yaninizda bulundurmaniz ne güzel, ne mutlu size....
Dini bırakan benliğini de içindeki cevherlerini de yitirir.Dinsiz insan ne yaptığını bilmeyen sarhoş bir adam gibidir.Tüm yaşantısı avuntudur."Dini bıraktıktan sonra huzur buldum" sözü dahi dinsizliğinin kendisini avuttuğunu göstermektedir.Bu arada benim vicdanımda yerini etmiş ve bu yer edinme ile insanlığa karşı sorumluluk ve şefkat kanadını açmış olan dinim ile sizin gizemler ve tılsımlar dünyasında belirli örtü ve ritüellerden oluştuğunu düşündüüğünüz din aynı değildir.Benim vicdanımda insanların tamamına rahmet kuşatıcı bir deniz olan dinim, peygamberlerin öncülüğünde sizin"din budur o halde inanmıyorum" dediğiniz dinlerle tarih boyunca savaşmıştır.

Bu sözleri bu forumda onlarca defa anlattığım için size masal tekrarı gibi sıkıcı gelebilir.Onun için fazla uzatmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.
Eski25-06-08, 16:16  #8
ezkamo

ezkamo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın katrin şöyle demiş:

Mesajı Göster
sevgili özedönüs,

Fakat herseye ragmen sevgiyi, hösgörüyü, sabri yaninizda bulundurmaniz ne güzel, ne mutlu size.
Sevgili Katrin,
Keşke dediğiniz gibi olsa. Sizin bu söyleminize bakın ne yanıt gelmiş:
Dini bırakan benliğini de içindeki cevherlerini de yitirir.Dinsiz insan ne yaptığını bilmeyen sarhoş bir adam gibidir. Tüm yaşantısı avuntudur."Dini bıraktıktan sonra huzur buldum" sözü dahi dinsizliğinin kendisini avuttuğunu göstermektedir.

Bunları söyleyen birinin siz sevgi ve hoşgörüden yana biri olduğuna sahiden inanıyor musunuz? Siz de iyi bilirsiniz ki İslamın sevgi ve hoşgörüşü her zaman müminler içindir. Eğer mümin değilseniz hem bu dünyada hem de öbür dünyada kaybetmişsiniz demektir. Böyle düşünenlerin kendisinden olmayanlara sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmaları mümkün müdür? Sevgiler...
Eski25-06-08, 16:34  #9
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Tespitlerim psikolojik yapının açıklanmasından ibaretir.Böyle bir yorumda bulunmam size acımadığım ve size karşı hoşgörüsüz olduğum anlamına gelmez.

Mümin deyip duruveriyorsunuz da....Müminliğin ne olduğunu bir bilseydiniz keşke...hakk ve batılın ne anlama geldiğini bir defa olsun tefekkür etseydiniz ya....Ama gerçekleri görmemek için gözlerinizi kaptmışsınız.Bu durumda imanın ne demek olduğunu anlamanız mümkün değildir.Ama inanın gerçekleri görme aşığı olsaydınız bu cümleler kalemnizden dökülmezdi.Siz dürüst değilsiniz.Bir kin uğruna dinin gerçeğini çarpıtmaya hayatınızı adamışsınız.Bu da cevherlerinizi yitirdiğiniz anlamına gelebilmektedir.

Şunu bilin iman günümüz modasının dile getirmiş olduğu dille innadım demkten ibaret bir ritüel değildir.Mekanı insanlığın vicdanıdır,oLUŞU İNSANIN DOĞASIDIR.İnsanla beraber insana uygun olan herşeyi yaşayabilmektir iman.....Bunu bu forumda size bildirmem de gerekmiyor..Anlayabilmek için Kuranı elinize almanız yeterlidir.
Eski25-06-08, 16:54  #10
esselam

esselam'nın Avatarı

Kuran tarif etmiş inkarcıları;
İman ,görmediğini kabulken ,onlar görünen bir tanrı peşindeler ve kızgınlığını, öfkesini ,gökten yağan yıldırımlarını bekliyorlar.....
Bilmiyorlarki; aslında kendi cezalarını kendileri veriyorlar.
İnsan denen varlığın ne olduğundan habersiz ,bir de hevasındaki tanrılarını yerden yere vuruyorlar.......
Kâfirlere gelince onları uyarsan da uyarmasan da farketmez; onlar iman etmezler.2/Bakara-6
Sana Kitap'ı kağıtta yazılı olarak indirmiş olsak da, elleriyle ona dokunsalar, inkar edenler yine de, «Bu apaçık bir büyüdür» derlerdi.6/Enam-7

«Hayat ancak bu dünyadakinden ibarettir, biz dirilecek değiliz» dediler.6/Enam-29

Bilmeyenler: «Allah bizimle konuşmalı veya bize bir ayet gelmeli değil miydi?» dediler. Onlardan öncekiler de onların söylediklerinin tıpkısını söylemişlerdi. Kalbleri birbirine benzedi. Kesinlikle inanan kimseler için ayetleri açıklamışızdır.2/Bakara-118

Bunu kendilerine verdiğimiz nimete nankörlük etmek için yaparlar. Şimdi eğlenin bakalım! Fakat yakında bileceksiniz.16/Nahl-55

İnkar edenler birbirlerinin dostlarıdır. Eğer siz aranızda dost olmazsanız yeryüzünde kargaşalık, fitne ve büyük bozgun çıkar.8/Enfal-73

Onlar, dünya hayatının görülen kısmını bilirler. Onlar, ahiretten habersizdirler.30/Rum-7

İnkar edenler, kendilerine vermiş olduğumuz mühletin sakın kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara ancak, günahları çoğalsın diye mühlet veriyoruz. Küçültücü azap onlaradır.3/Ali İmran-178
Orada; «Rabbimiz! Bizi çıkar; yaptığımızdan başka, yararlı iş işleyelim» diye bağrışırlar. O zaman onlara şöyle deriz: «Öğüt alacak kişinin öğüt alabileceği kadar bir süre sizi yaşatmadık mi? Size uyarıcı da gelmişti. Artık azabı tadınız, zalimlerin yardımcısı olmaz.»35/Fatır-37
İnkar edenlere, dünya hayatı güzel görünür, onlar, inananlarla alay ederler, oysa, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar kıyamet günü onların üstünde olacaklardır. Allah dilediğini hesabsız şekilde rızıklandırır.2/Bakara-212

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı