|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Herkese en kârlı ,en güzel Teklif! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Elimizdeki peş parmak gibi hepimiz farklıyız,farklı düşünürüz birimzin sevdiğini diğerimz sevmez vs... Forumda görüyorum ki Allaha inanmayan ve inanlar var... Şİmdi soruyorum hiç mi düşünmüyorsunuz,biz neye doğduk,niye yaşıyoruz,niye ölüyoruz!? vs Sadece kardeşlik ilim vs açısından yapıyorum bu teklifi.. Samimi gerçek bi müslüman olmaya çalışan ,ilmin bilmin peşinde olan bir müslüman olarak diyorum ki : Her türlü sorumuza kesin net cevap veren bi kitap var Kur'an, din var İslam,bize göndelrien içimizden biri olan elçi-peygamber Hz.Muhammed var... Doğruya ulaşmak için tüm önyargılarınızı ,kaygılarınızı bi kenara atın ve Kuran'ı hakkıyla okuyun. Hakkıyla okumak nedir: 1- Kuran size Rabbinizden inen,gelen bir mesaj ,sdc hz. Muhammed'e inmedi..Onun hitabı tüm insanlıktır... 2-Ayetler niye, hangi konu üzerine inmiş, ne demek istiyor ? bunları tefsir vs netten araştırabilirsiniz. Zira Kuran ve Peygamber der ki : Kuranı kendine göre yorumlayanlar mahvolur. Her kim Allahın koydugu Hududları aşarsa ancak kendi nefisne zulmeder.Talak 1 Kuranı herkes istediği gibi yorumlayabilir o zamanda ortada Ne HAk kalır ne hukuk... 3-Peygamber hz Muhammed en güzel anlayandır çünki O'na inmiş, O görüşmüştür Rable, meleklerle... Bizim inancımız böyledir, Dünya'ya imtihana geliyoruz, ve gidiyoruz! Gerçek yaşam ölümden sonra başlamaktadır,misaller ,mevsimler ,bitkiler ağaçlar... Burdan söylüyorum Hiç bir İnsanın aklı tam olarak almaz,anlayamaz,akıl ötesidir, biz sınırlıyız Rab olan Allah ise sonsuzdur...ama aklımızla buluruz yine Tanrıyı... Ama yine aklımızla anlarız ki bunlar makuldur,olurdur, cunki dünyada hersey Olağanüstü bir güce (Allaha)tekabul edyor..Hersey düzenli mizanlı... Nyse fazla uzatmayayım ...Biz insan denen canlı niye bikaç dakka nefes almadan yaşayamıyoruz,niye parmağımızın ucuna diken batsa sızım sızım sızlanırız ,niye Acizyiz!... Mevlanadan bir kaç kesitle bitireceğim hz. mevlana derki iki parmagını gözünün üstüne koy bak bakalım görebiliyormusun dünyadan bir şey..... sen göremiyorsun diye alem yok degildir. Biz göremiyoruz diye ALLah yok değil,ölümden sonraki hayat yok değil... Aslında doğru baksak öyle bir göreceğiz ki... iyi okumalar SEvgiler saygılar ![]() __________________
Ölüm: En güzel Nasihat! >Ben bir lafa bakarım laf mı diye bir de adama bakarım adam mı diye...< |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Ben Kuranı okudum. Gördüm ki; sürekli allah korkusundan bahsediyor, kölelikten bahs ediyor, cariyelikten bahsediyor, çok eşlilikten bahsediyor, erkeğin üstünlüğünden bahsediyor, ganimet temelindeki savaştan bahsediyor, faizin, içkinin yasaklanmasından bahsediyor, el-kol kesmekten ve sopa atmaktan bahsediyor, evlatlığın karısıyla evlenmekten bahsediyor, yakın akraba evliliğinden bahsediyor vb. Ama günümüze baktığımda görüyorum ki bunlar tarihe karışmış. Bundan dolayı Kuran artık benim için bir şey ifade etmiyor. Bana göre günümüzde korkunun yerini sevgi almış. Bana göre kölelik insanlık dışıydı.Bana göre kadın ve erkek eşittir. Bana göre faiz de içki de günümüzün bir gerçeğidir. Bana göre savaş şiddetle karşı çıkılması gereken bir cinayettir. Bana göre insan suç işlemişse ona işkence yapılmamalıdır. Daha insani cezalar verilmelidir. Bana göre ben evlatlığımın karısıyla evlenmeyi etik bulmuyorum. Bana göre yakın akraba evliliği bilimsel açıdan sakıncalar taşımaktadır. Sonuç olarak demek istiyorum ki Kuran Orta çağa ait bir kitaptır. O çağın şartlarında değerlendirilmesi gereken bir kitaptır. Bu kadar olumsuzluklar taşıyan bir kitap günümüz değerlerinden uzaktır. Bu bağlamda evrensel olması da mümkün değildir. Ayrıca kendi akıl ve mantık ölçülerim bana yeterlidir. Ne bir yaratıcıya ne de bir rehbere gereksinim duymaktayım. Umarım beni anlamışsınızdır. Sevgiyle... __________________
Benim Manevi Mirasım Bilim Ve Akıldır... ATATÜRK | |
|
| #3 | |
| Ha bir de şunu yazmayı unutmuşum. Ben yaşamımı kar-zarar hesabı üzerine kurmadım. Yaşadığım sürece insan olmam neyi gerektiriyorsa o gerekler doğrultusunda hareket ediyorum. Bunun dışında da yaşamdan en ufak bir beklentim yoktur. Öldüğüm zaman da insanlığa katkıda bulunmuşsam bu benim için en büyük mutluluk olacaktır. Çünkü biliyorum ki yaşam sadece yaşadığım süreydi. Ne mutlu o insanlara ki bu süreyi iyilikten, güzellikten ve doğruluktan yana kullanmışlardır. __________________
Benim Manevi Mirasım Bilim Ve Akıldır... ATATÜRK |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| daha ne teklifler vardir bir bilseniz: " Alıntı:
sec begen al.. Ben kalsin diyorum, tesekür ederim.. saygiyla __________________
Turbanla kros yarışmasınada senin ne işin var? | |
|
| |
| #5 | |
| sayin meftunagah, bu samimi davetin icin sagol,ama kalsin. Babam inancsizdir,annem bizi etkilemeyecek derecede inanclidir. Bana gelince ben babamin yolundayim,bir insanin bünyesi birseyi almiyorsa olmaz,fayda yerine zarar getirir. Sen nasil bir ortamda yetistin dini kac yasinda ögrendim bilemem. Ama suan inaniyorumki hayatimda ihtiyac duydugum birsey degil din. Ha deniliyorki böyle konusmaktan korkmuyormusun,korkmuyorum. Bu düsündügünüz ve söylediginiz büyüklükte bir sahibimiz varsa su an bile dünyada insanlar neden ac,cocuklar neden kendini bilmezlerin elinde ve bu zenginler parasina para katarken bir baba cocuguna neden bir defter alamaz. Eger bir mucize olurda bu sorunlarin hepsi cözülürse iste ozaman inanirim Allaha... __________________
Ez da bas nastikim..... Seni iyi taniyorum..... |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Sevgili Ezkamo bizim inancımızda dayatma,zorlama kesinlikle yoktur. Bakara suresi 256. ayet : Dinde zorlama yoktur. Artik dogrulukla egrilik birbirinden ayrilmistir. O halde kim tâgutu reddedip Allah'a inanirsa, kopmayan saglam kulpa yapismistir. Allah isitir ve bilir. 257. Allah, inananlarin dostudur, onlari karanliklardan aydinliga çikarir. Inkâr edenlere gelince, onlarin dostlari da tâguttur, onlari aydinliktan alip karanliga götürür. Iste bunlar cehennemliklerdir. Onlar orada devamli kalirlar. Burda dinde zorlamaya Allah yasaklıyor,haram ediyor.Allah diyor ki bu güzelliği dini yayın, tebliğ... Tebliğ, nedir: Hakkı söylemek,anlatmak.Yani Allahı ve dini olayları. feth : Açmak ,aralamak olup dini anlamı ise kulla Allah arasındaki herşeyi aralayıp açıp onları buluşturmak manasına gelir... Kuran'ın kölelikten bahsetmesi ,kölelik şimdi olduğu gibi o zamanlarda daha da yaygın idi.Köle olun fln diyor mu? ben hiç görmedim..Kuran birden inmiş bir kitap değildir, kademe kademe inşa etmiş ,düzeltmiştir toplumu... Çok eşlilik mi, şunu çok rahat söyleyebilirim ki "Eğer Allah kulunun 1 evlilik yapmak zorunda oldugunu farz kılsaydı, bu seferde Allah ne niçi tanrı ne karışır,öyle şey mi olur, her kese bir eş yetmez ,kimi insanlar daha ateşli,güçlü vs Allah hiç mi düşünememiş bunu vs bu türlü safsatalar olurdu şüphesiz!. Allah çok evlilik yapın diye emretmiyor, sdc islamda 4 eşe kadar izin vardır isteyen evlenebilir isteyen evlenmez ki bu eşlerler yani ilişkiye girme vs,peygamberimiz diğer eşlerini himeye etmek ,korumak kollamak vs için evlenmiştir. “Eğer hanımlarınız arasında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, sadece bir tane ile yetinin.” buyurdu.(1) Nisa 3 Hatta bir taneyle evlenin diye teşvik ediyor,akıl veriyor.. Erkekle kadın zevc kelimsiyle belritilir kuranda.Zevc demek eş demek. İslam a göre ve bizimde anladıgımız üzere : Allah kadını ve erkeği farklı özelliklerde yaratmıştır.. Değil mi erkekler daha yapılı vücütlü,sogukkanlı ,cesaretli ,sakin olur genelde... Bunu yadsıyamazsınız demi şimdi nasil bunları eşit dersiniz, farklı farklı değiller mi... Eğer eşit kelimesine farklı manalar yüklerseniz iş cıkmaz sokağa gider... İçki zararlıdır değil mi , aklı örter hamr ,hımar bunların biri aklın bilincin örtülmesi kapanması diğeri başın örtüyle örtülmesi gibidir... içki aklı şuuru giderir, şuurunu kaybeden herşeyini kaybedebilir!.. o yuzden haram etmiştir. El kol kesmek mi farklı yerlere götürülen, malzeme edilen konu dinde... Önce Ceza kavramının halk,evren düzeni için olmazsa olmaz oldugunu bilmeden kabul etmeden bi yere varamazsınız... Ceza caydırıcı olmalı değil mi, caydırıcı olmazsa hiç bir getirisi olamaz!.. El kol kesme sdc bazı konularda vardır, her olayda bu ceza uygulanmaz.. Dinen fetva Hırsızlıkta, el kol kesme son rahledir, kişi önce hakkı geri vermesi,ödemesi aralarında bedelleşmesi vs olaylar cezalar olmustur Osmanlıda da cokca olmustur... Kur'an tarihe karışmamıştır ama sizde biz de karışıp gidecez ,ölcez ... Niye mi buyrun izleyebilirsiniz bilimsel gerçekler kuranda nasil açıklanmış. kuranın mucizeleri filmi http://67.15.194.38/download/28/01/8...i.Turkish.mpeg zaten yeterince uzun oldu bir kac mucize yazayım : Enbiya 32"gökyüzünü korunmuş bir tavan kıldık.onlar ise bunun ayetlerinden yüz çevirirler." Bu özellik günümüz teknolojosiyle ortaya çıkarılmış,kanıtlanmıstır..Nasil mi, buyrun, Yerküre için hayati olan atmosfer vardır.Dünyaya yaklaşan irili ufaklı taşları yok eder.Zararlı ışınları da filtreler.İşin ilginci atmosfer tabakasının diğer ışınları geçirmeyip görünen ışığı ,radyon ışınlarını,kızılötesi ışınlarını geçirmesidir.! Bunlar yaşam için gereklidir. Ultraviyole ışınları az bir şekilde içeri alır ki bitkiler fotosentez yapsın >hayat olmya devam etsin dünyada.!. Dahası dünya uzayın ortalama -270 derece sogugundan yine atmosfer sayesinde KORUNUR. Ve bilrsiniz rahman suresi 18-9 ayetler : 19. Iki denizi birbirine kavusmak üzere salivermistir. 20. Aralarinda bir engel vardir, birbirine geçip karismazlar. Bu kuranda 14 asır önce apaçık şekilde Allah tarafından verilmiştir.Bu gerçekliği bilim dünyası ancak bu yuzyılın başlarında fln bulmustur. vs vs yazım çok uzun oldu kusra bakmayın Siz tutturur bunu hz Muhammed uydurmustur, Hz.Muhammed ümmi biridir,bu teknoloji o zmn asla yoktu. nerden bilecek hz.Muhammed Sav . Bizden bu kadar inanmak size kalmış, dinde zorlama yoktur,zorla aklınıza sokacak değiliz ki... Dediğim gibi gereği gibi okuyun Kuranı. Sevgiler saygılar __________________
Ölüm: En güzel Nasihat! >Ben bir lafa bakarım laf mı diye bir de adama bakarım adam mı diye...< | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Dinde zorlama yok öyle mi? Önce Maide 48-49 ayetlerinde ''allahın indirdiğiyle hükmedin'' emri vardır. Yine Maide-44 de kim allahın indirdiğiyle hükmetmezse onlar kafirdir denilmiştir. İslam ülkeleri de buna uyarak Kuranla ülkelerini yönetmektedirler. Buna da şeriat denilmektedir. Bu Kurana göre kadınların kapanması farz kılınmıştır. Bundan dolayıdır ki müslüman ülkelerinde başı açık kadın görülmez. Şimdi o ülkelerde başını açmak isteyen kadın sizce yok mudur? Hani dinde zorlama yoktu. Başı açık bir kadına o ülkede izin veriliyor mu? Bu sadece bir örnek. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.Yani İslam için bireyin özgürlüğü söz konusu değildir. Söz konusu olan allahın emirleridir. Sizin özgür iradeniz dışlanarak allahın iradesi temel alınmaktadır.Böyle bir anlayışta düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü söz konusu olabilir mi? Siz hangi islam ülkesinde bu özgürlüğü gördünüz? Onlar adına allahın kanunlarıdır diyerek insanlara hükmedeceksiniz. Ondan sonra da kalkıp dinde zorlama yoktur diyeceksiniz. Bunu geçeceksiniz. Bu gün Kuranla yönetilen ülkelere baktığımızda çağın gerisinde kalmışlardır. Bu bir tesadüf değildir. Bu Kurandan kaynaklanmaktadır. Çünkü Kuran Orta çağa hitap etmiş bir kitaptır. O dönemin kurallarıyla günümüzde ülke yönetilemez. Yönetmeye kalktığın an çağ dışı kalmaya mahkumsun. Onun için de diyorum ki günümüz değerleri Kuranla örtüşmüyor. Ne kölelik kaldı, ne cariyelik kaldı, ne çok eşlilik kaldı, ne küçük kız çocuklarıyla evlenme kaldı, ne kısas kaldı, ne el-kol kesme kaldı, ne de içki yasağı kaldı ne de faiz yasağı vb... Kuranı bizler de okuduk. Galiba siz farklı biz farklı okuyoruz. Biz Kuranda çağımız değerlerine ters gelen bu olumsuzlukları gördük. Bundan dolayı da Kuranı sorguladık. Sadece diyoruz ki inancınızdır. İstediğiniz herşeye inanabilirsiniz. Bu sizin inanç özgürlüğünüzdür. Ama kalkıp da bu inancınızı bize dayatmaya hakkınız yoktur. İşte karşı çıktığımız nokta da budur. Siz kalkar da ülkeye Kuranı dayatırsanız bu dayatma bu ülkeye şeriat getirmektir. Bu ülkeyi Arap ülkelerine benzetmektir. İşte buna fırsat vermeyeceğiz. Mücadelemizde bu temeldedir. Yoksa sizin inancınızla ne sorunumuz olabilir ki...Sevgiyle... __________________
Benim Manevi Mirasım Bilim Ve Akıldır... ATATÜRK | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Sanırım siz kemalistsiniz,her neyseniz sizin gurubun içinden biri çıksa gelse ,biz islamı sevmiyoruz dese ,hakaret etse,orda ona muhalefet eden kişiyide dövse hatta öldürse! nolcak bütün kemalistler böyle mi ?! Akılcı,tarafsız olmak lazım! Evet öyle emrediyor,şu anki islam ülkeleri gerçek islamı yaşamadıgından bu rezil halde!!! Doğu doğrular üzerinde uyuyor,Batı yanlişlar üzerinde çalışıyor!.. Onların yağtıgı gerçek islam değildir,zten biri şia sünneti uygulamaz, biri vahhabi !!! mezhepsiz sünnetsiz vs ... Arabistanda şeriat var demi ,gerçek samimi şeriat olsa peygamberin (sav)doğdugu ev yıkılıp yerine kütüphane yapılırmıydı ?, kabenin o dehşet atmosferi bozulur muydu çevresine ortamı bozan binalar yaparak, halifelerin peygamber döneminde yaşayanların geriye bıraktıkları yağmalanır yok edilir miydi?!... Onlardan bizi,gerçek İslam ı sorumlu tutamazsınız!! İslma atfedemezsiniz... Asrı saadet yani peygamberin asrı, daha sonrala en güzel örnek Osmanlı !..İşte referans alacaksanız bunları alın çünki bunlar gerçek islamı yaşamış,yaşatmiştır.Osmanlı da müslümanı olmayanı en özgür ,en medeni , en güzel şekilde yaşamıştır!.. Eğer kuran indiği çağın kitabı olsaydı ,Osmanlı şeriatla, kuranla dünyanın Sultanı en güzel devleti olamazdı kesinlikle!.. Eğer kuran indiği çağın kitabı olsaydı , yeni kitaplar gelirdi, peygamberlik vs devam ederdi eğer biraz da inancınız varsa akledersiniz!... Zira kuran'da ne kadar az tefekkür ediyorsunz der!.. Kuran indiği çağın kitabı olsaydı evrenin devamlı genişlemesini niye söylemiş, şimdi de evren genişliyor! Aha bilimcilier bu yuzyılda anca keşfedebildi hah :D Sizde biliyosunuz bir çok şeyleri ama bu şeytan, gaflet,heva kibir, ne yazık... Bize göre kuran islam ebedidir,kıyamete kadar sürecektir, Allah koruyacaktır ktiabını dinini dert etmeyin! Herşeye rağmen bi kelamı değiştirelemedi, dünyada en çok okunan kitap ,batı dan güneş(islam) doğmaya başlıyor merak etmeyin!.. hoşca kalın __________________
Ölüm: En güzel Nasihat! >Ben bir lafa bakarım laf mı diye bir de adama bakarım adam mı diye...< | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Tanrı inancımız biz yamuk baktıgımızdan yamuk aksediyor böyle ![]() Doğru bakmak lazım değil mi gezer bey ! şöyle diyeyim bi hikaye bi köye fil getirmişler mahsus körleri çağırmışlar buna dokunun bakın ne oldugunu söyleyin.. ![]() Sonra körün biri geliyor bacagından tutuyor " aa bu kazık gibi kazığa benziyor,tam uzun bi kazık diyor, -bacagına dokunuyor- sonra diğeri geliyor, bu da buda hortumuna dokunuyor elliyor, bu da büyük su borusu diyor! bu böyle devam ediyor...alacak ders çok. Biz göremiyoruz,idrak edemiyoz diğe fil boru mu olacak, kazık mı olacak!.. kendimizi düzeltmeliyiz,hatayı once kendimizde aramalı, ne yapmamımız öğrenmeliyiz!.. Kısa bi Allah tasavvuru vereyim : O herşeyi yoktan var edendir.Herşeye gücü yetendir. mulk suresi 2:O ölümü ve hayatı hanginizin daha iyi amel edeceğinzi imtihan için yaratmıştır. mulk suresi 3: O ki, birbiri ile âhenktar yedi gögü yaratmistir. Rahmân olan Allah'in yaratisinda hiçbir uygunsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun? 4. Sonra gözünü, tekrar tekrar çevir bak; göz (aradigi bozuklugu bulmaktan) âciz ve bitkin halde sana dönecektir. 5. Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakin olan gögü kandillerle donattik. Bunlari seytanlara atis taneleri yaptik ve onlara alevli ates azabini hazirladik. Allah adaletlidir!..kendinden hiç bir şekilde haberi olmayanları ,özürlüleri, mecnunları hesaba çekmiyecektir.. Ancak kendileri kalbleriyle iman etmemiş olanları ,yatacılarına nankörlük edenleri cezalandırıcı; kalpleriyle iman etmiş olanları ,emirlerini yerine getirmeye çalışanlara mükafatlandırıcıdır!.. Ceza -hiç inanmayanlara : Ebedi cehennem -inanıpta günahları daha çok olanlar bi süre cehennem sonra cennet. Mükafat: Elinden gelidğince çalışmış doguryu ogrenmiş emirlerine uymaya çalışmış kişilere de ebedi cennet hayatıdır ... Biz 2 günlük dünya hayatı değil ebedi hayatta zevk i sefaay bakacaz!.. Hangisi daha akıllıca...?? O rahman dır: en çok merhametli olandır, bütün ömrü gunahda geçmiş ama sonra dan iman edenlerin tüm günahların afvedip cennetine alır... vs araştırabilrsiniz!.... iyi günlerrr __________________
|
| #10 | ||
| Alıntı:
sen hangi ortamda yetiştin bende bilmiyorum. Siz her ne olurs olsun okuyun yine de eğer islama kurana düşman olacaksanız bile düşmanınızı -tanıyın kesinlikle- Ama sizin tablo aynı hz Muhammed'in ailesindeki gibi...belki bilrsinizi Amcası Ebu talip Hz Muhammedi ömür boyur himayesine almıştır ama iman etmemiştir!.. Amcası Allah yok demiyor ,inkar etmiyordu o zamanki arap toplumundakiler gibi sadece gururundan kibrinden,şeytanın verdiği vesveseden gafletten dolayı Allahın dinine girmek istemişti ve Allah resulu hüngüz hüngüz ağlıyordu amcası için... diğer amcası ise lakabı ebu leheb(ateşin babası) o ise peygamberimize hep bela olmuştur, sonunda Allahın lanetine uğramıştır(tebbet suresi) eşiyle. Kuran böyle lakap kullanır hala bu zatlar var!.. Hayat böyle acımasız, ne ekerseniz biçersiniz ilahi yasa!.. size bir soru : Babanız kör olsaydı, ve siz ona sorsaydınız dunya varmı diye? O göremiyor ki bi engel var gözler çalışmmıyor! Ama başka duyularıyla dunyanın varolduğunu bulabilir demi? işte aynen bu gibi biz Allahı göremiyorsa o yok değil!... En basitinden dışarı çık söyle uzaklara doğru bir bak ! ne kdar yer görebiliyorsun ? diyerlim 50 km öteyi görebiliiyorsun ama daha ilerisni göremiyorsun,göremiyoruz! şimdi bu demek değil ki bizim buludundugumuz yerin ötesinde bi yer yok! tersine var ama biz sınırlı oldugmzdan göremiyoruz!..Eğer arabayla gidersek uzaklara az once olmayan,göremediğimiz ağaçları,şehirleri göreibliyoruz!... Bu düsündügünüz ve söylediginiz büyüklükte bir sahibimiz varsa su an bile dünyada insanlar neden ac,cocuklar neden kendini bilmezlerin elinde ve bu zenginler parasina para katarken bir baba cocuguna neden bir defter alamaz. Eger bir mucize olurda bu sorunlarin hepsi cözülürse iste ozaman inanirim çok geniş bilmsel bilgi için :http://www.islamustundur.com/konular/Allah.html ALLAH (C.C) NİÇİN GÖRÜNMEZ Eğer Allah görünseydi imtihan diye bir şey kalmazdı. Allah görülmeyecek ki o görülmeyen Allah’ı bulan insan mükâfat ( cennet ) kazanabilsin. Ayrıca daha Allah’ın yarattıklarını görememekteyiz: Küçük şeyleri göremeyiz : Mikrop ,atom , hücre.... Büyük şeyleri (-n tamamını ) göremeyiz: dünya, ay, okyanus...vs... Bir iğne ustasız olmaz bir köy muhtarsız olmaz bir harf bile kâtipsiz olmaz iken nasıl olurda şu muntazam ve sistemli bir şekilde çalışan dünya sahipsiz olur ve kendi kendine meydana gelir???? Bir resim düşün ,kesin bi Ressamı vardır değil mi? Ey o zaman şu kainat resminin RESSAMI kim?? Soruna bi nebze cevap olabilir : Fatır 45- Allah, kazandıkları suç yüzünden insanlara azap verecek olsaydı yeryüzünde yürür, bir tek mahlûk bırakmazdı ve fakat onları, mukadder bir zamanadek bırakır; derken zamanları geldi miydi artık şüphe yok ki Allah, kullarını hakkıyla görür. Son haber verici Hz.Muhammed ile birlikte Allah direkt olarak dünyada azap etmeyi, cezalandırmayı kaldırmıştır!. Eğer dediğniz gibi olsaydı dünya imtihanının hiç bi anlamı kalmazdı!.. Niye mi siyah renk olmadan beyaz anlayabiliyor muyuz?! iyi olmadan kötüyü anlayabiliyor muyuz?! hasta olmadan sağlıgın kıymetini biliyor muyuz?! Güzel olmadan çirkini farketmemiz imkansızdır.. Allah herşeyi böyle zıtlıklarıyla yaratmıştır ki imtihanın bi manası olsun. Her insan ayrı imtihan olunur insanüstü,doğaüstü GÜÇ doğru yola getrsin cümlemizi... Dünya bi imtihan hane ,sürgünhanedir gerçek yaşam ölümden sonradır!.. Güzel ,tarafsız şekilde düşünürseniz bulursunuz... Hadi hoşça kalın __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|