Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İnsanüstü ,hayvan üstü bir Güç,Yaratıcı?? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski30-06-08, 15:35  #1
meftunagah

Giriş Tarihi: Mar 2008
İnsanüstü ,hayvan üstü bir Güç,Yaratıcı??

Şu kainatta en ufak böcek bile boşuna yaratılmamış iken Ya siz in ne için yaratıldınız acaba?!!

Niye kainat insan eksenli,
Bi düşünün düşünme yeteneğiniz var arada bir kullanın o yeteneği

Ey herseyi kendiliğinden oluyor diyenler! :

Alın elinize keseri, baltayı tahtaları, inşaat malzemelerine bi gözetleme yerine koyun ! Sonra diyelim isterseniz 1 gün isterseniz 1 yıl , 20 yıl, isterseniz istediginiz kadar bekleyin , bekldiğniz sürenin sonunda bu tahtalar bir bina oluyor mu? yahut merdiven ,yahut herhangi bişey olabiliyor mu ???

Ustasız olmaz :D O usta kim peki insan değil,hayvan değil ee kim ????

Eğer O Allah ise ne yapacaksınız?
Ya siz kendi hatanızdan dolayı göremediyseniz,
İslam doğru ise ne yapacaksınız?!!
Öldükten sonra mahşer ,hesab günü olursa ??!
o gün keşke demeniz fayda etmeycekse
o gün iman etmeniz fayda etmeycekse!?
Napacaksınız???

Lütfen samimi olarak soruyorum kardeşlerim,
samimi olarak da cevap bekliyorum herkesten inananlardan
da inanmayandan da lütfen ...

>Ben bir lafa bakarım laf mı diye bir de adama bakarım adam mı diye...<
meftunagah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-06-08, 16:39  #2
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Ne için iman edecğim. Tomurcuk memeli huriler için mi?Kevser şarabı için mi?O ustayı kim yarattı?Bizim bayram usta var tornacı...Anasının adı hacer
Yezit Kızı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-07-08, 00:57  #3
meftunagah

Alıntı:
Sayın Yezit Kızı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ne için iman edecğim. Tomurcuk memeli huriler için mi?Kevser şarabı için mi?O ustayı kim yarattı?Bizim bayram usta var tornacı...Anasının adı hacer
Hiç bir şey için değil KENDİNİZ için sadece!..

Kendinizi kurtarmanız için!..
Ha siz derseniz Yunus için ben istemem cennet,bana seni gerek seni o başka mesele

Bilmiyorum iş bu kadar ciddiyken sizin haliniz beni ne bilen üzüyor,ürpertiyor..

Hayatımda çok önemli yere sahip şu ayetler tamamen siz ve sizin gibilere inmiş :

infitar suresi 6-7-8:Ey insan seni lutfu bol olan rabbine karşı aldatan nedir?! O ki seni yaratti, seni düzgün ve dengeli kilip,ölçülü bir biçim verdi.
Seni istedigi her hangi bir sekilde parçalardan olusturdu.

Kuran da 365 kez yevm gün kelimesinin geçmesi, günler 30 kere,ay 12 kere geçmesi de tesadüf, bebeğin anne karnında gelişimin kuran da 3 evrede olduğunu belirtmesi falan filan size göre hep tesadüf mü!..hz.Muhammed de ne sallıyormuş be.. hatta göğe cıkmadan 7 kat tabaka olduğunu bile biliyormuş!..

Neyse...Yamuk bakan doğru göremez!..

Hala sorduğum yukarda sorduklarıma bir tane bile cevabını vermediniz,hiç korkmuyor munuz? Dünyada en ufak köpek den bilen korkan insan Rabbinden de korkmazsa ne diyem... :S

Eski01-07-08, 07:58  #4
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Kuran da 365 kez yevm gün kelimesinin geçmesi, günler 30 kere,ay 12 kere geçmesi de tesadüf, bebeğin anne karnında gelişimin kuran da 3 evrede olduğunu belirtmesi falan filan size göre hep tesadüf mü!..hz.Muhammed de ne sallıyormuş be.. hatta göğe cıkmadan 7 kat tabaka olduğunu bile biliyormuş!..
kuranda 69 kez de Musa lafi gecer, ama büyük yaraticinin islami kullari ne hikmetse toptan yahudi düsmani.
Siz böyle devam edin en iyisi..
Size neden bir yaraticiya inaniyorsunuz diyen de yok; bu durumdasiz de inandiginiz bir seyi bosuna kanitlamaya calismayin..

Bence de merdivenin ustasi, Hacer´den dogma Bayram ustadir..
Eski01-07-08, 08:57  #5
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Arkadaşımızın soru sorması hangi sebepledir?

Bu bir mantıksal soru mu yoksa bilimsel bir soru mu oluyor?Önce burayı açması gerekirki cevaplar da ona göre yazılsın.

Evrende öyle sanıldığı gibi kusursuz ve akıllara hayret verici bir düzenlilik yok.Bunu kabullenmek gerekir.Eğer öyle bir durum olsaydı kötülük diye bir kavramın olması abes olurdu.Bilimsel açıdan bu konuya baktığınızda evrenin bir yaratacısının olması bile gerekmiyor.Çünkü evrende olan herşey bir sonuçtur ve her sonucun bir sebebi vardır.

Çoğu yazımda ifade ettiğim gibi bilimsel olarak konuya baktığınızda doğaüstü ve kusursuz bir yaratıcı göremiyorsunuz.Ne var ki evrenin yapıtaşlarının oluşumundaki olasılıkları da hesapladığınız da elinize yaratacısız diyebileceğimiz tesadüflük kanıtı geçmiyor.

Evrenin oluşumu konusunda materyalizmin çıkmazları teizmin çıkmazlarını dahi geride bırakmıştır.Teizm varlık felsefesi ile ilgili inanılmaz çetrefilli olan bir gerçeği bilimselleştirerekk ve hatta kuru mantık seviyesine indirerek yanıldığı gibi materyalizm de sadece çürütmekle yetinmiştir.Bu iki yolun da bırakılması gerekiyor.Evrenin bilinçli bir tasarımcı müdahale ile yaratıldığını söyleyenler bu müdahalenin bilimsel açıklamasını getirmelidir.Evrenin tesadüfen olştuğunu söyleyenler de bunun mantıksal sonuçlarını getirmelidir.

Burada konu içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.Konu büyük emek gerektiren bir tartışmayı başlatacaktır.Fakat ne var ki karşımıza her iki taraf da papağan gibi ezberlerini tekrarlayacaktır.Oysa evrendeki muhteşem nizam ve intizama rağmen kötülük bu nizamı bozabilmektedir.Trafik kazasında masum bir bebek feci bir şekilde can verebilmektedir.17 aylık bebek muhteşen rahmet sahibi yaratıcıya rağmen tecavüze uğrayabilmektedir.

Bu konuların iyice açıklanması gerekiyor.Tüm düşüncelerini mantıksal yürütmelere göre açıklayanlar aklın yanılabilirliğini gözardı ettikleri gibi tüm düşüncelerini labaratuvar çıktısı ile açıklayanlar da bilimi felsefe ve dini yerine koymaktadırlar..Olması gereken her dalın kendisine göre yorumunu kabullenip ileriye doğru şüphe ile ilerleyerek düşünmektir.Akıl mutlak gerçeği bulabilen ve hiç yanılamayan bir değer olsaydı bugün yeryüzünde milyonlarca değişik düşünce olmazdı.Demek insanların yanıla yanıla elde ettikleri ortak akıl yanılma bakımından en sağlam olanıdır.Dini bilimin içine sokmaktan bilimi din sahasına atmaktan bıktığınız zaman daha çok gerçekler görülecektir.

Bütün bu tespitler dindar olmamla çelişiyor diyenlere de şunu söylemek isterim.Dinin nihai sahası insanın vicdanıdır.Bunun için çözülmemiş ve başka bir deyişle bilimin sahasına henüz girmemiş olan konuları açıklamayı istemez.Bunu başka alanlara bırakır.O varolanlar üzerinde tefekkürü yani bilinçli düşünmeyi önerir.Kendisinin orjinini sorgulamayı önerir ve böylece hakikatı bulabileceğini ifade eder.İnsanın hayatına ahlaki yaşantı önerir..Kısacası dinin gerçeğe götürme alanı akıl ve labaratuvar değil,vicdandır.Hepsi beraber değerlendirilerek gerçeğin bulunabileceğini düşünüyorum.Ne var ki bu forumlarda bu gerçeğe götüren vasıtalar birbirlerinin yardımcısı yapılacaklarına ya engel yapılrlar veya tek yoldan gidilir.

özedönüş Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-07-08 09:00 .
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-07-08, 17:29  #6
meftunagah

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Arkadaşımızın soru sorması hangi sebepledir?

Bu bir mantıksal soru mu yoksa bilimsel bir soru mu oluyor?Önce burayı açması gerekirki cevaplar da ona göre yazılsın.

Evrende öyle sanıldığı gibi kusursuz ve akıllara hayret verici bir düzenlilik yok.Bunu kabullenmek gerekir.Eğer öyle bir durum olsaydı kötülük diye bir kavramın olması abes olurdu.Bilimsel açıdan bu konuya baktığınızda evrenin bir yaratacısının olması bile gerekmiyor.Çünkü evrende olan herşey bir sonuçtur ve her sonucun bir sebebi vardır.

Çoğu yazımda ifade ettiğim gibi bilimsel olarak konuya baktığınızda doğaüstü ve kusursuz bir yaratıcı göremiyorsunuz.Ne var ki evrenin yapıtaşlarının oluşumundaki olasılıkları da hesapladığınız da elinize yaratacısız diyebileceğimiz tesadüflük kanıtı geçmiyor.

Evrenin oluşumu konusunda materyalizmin çıkmazları teizmin çıkmazlarını dahi geride bırakmıştır.Teizm varlık felsefesi ile ilgili inanılmaz çetrefilli olan bir gerçeği bilimselleştirerekk ve hatta kuru mantık seviyesine indirerek yanıldığı gibi materyalizm de sadece çürütmekle yetinmiştir.Bu iki yolun da bırakılması gerekiyor.Evrenin bilinçli bir tasarımcı müdahale ile yaratıldığını söyleyenler bu müdahalenin bilimsel açıklamasını getirmelidir.Evrenin tesadüfen olştuğunu söyleyenler de bunun mantıksal sonuçlarını getirmelidir.

Burada konu içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.Konu büyük emek gerektiren bir tartışmayı başlatacaktır.Fakat ne var ki karşımıza her iki taraf da papağan gibi ezberlerini tekrarlayacaktır.Oysa evrendeki muhteşem nizam ve intizama rağmen kötülük bu nizamı bozabilmektedir.Trafik kazasında masum bir bebek feci bir şekilde can verebilmektedir.17 aylık bebek muhteşen rahmet sahibi yaratıcıya rağmen tecavüze uğrayabilmektedir.

Bu konuların iyice açıklanması gerekiyor.Tüm düşüncelerini mantıksal yürütmelere göre açıklayanlar aklın yanılabilirliğini gözardı ettikleri gibi tüm düşüncelerini labaratuvar çıktısı ile açıklayanlar da bilimi felsefe ve dini yerine koymaktadırlar..Olması gereken her dalın kendisine göre yorumunu kabullenip ileriye doğru şüphe ile ilerleyerek düşünmektir.Akıl mutlak gerçeği bulabilen ve hiç yanılamayan bir değer olsaydı bugün yeryüzünde milyonlarca değişik düşünce olmazdı.Demek insanların yanıla yanıla elde ettikleri ortak akıl yanılma bakımından en sağlam olanıdır.Dini bilimin içine sokmaktan bilimi din sahasına atmaktan bıktığınız zaman daha çok gerçekler görülecektir.

Bütün bu tespitler dindar olmamla çelişiyor diyenlere de şunu söylemek isterim.Dinin nihai sahası insanın vicdanıdır.Bunun için çözülmemiş ve başka bir deyişle bilimin sahasına henüz girmemiş olan konuları açıklamayı istemez.Bunu başka alanlara bırakır.O varolanlar üzerinde tefekkürü yani bilinçli düşünmeyi önerir.Kendisinin orjinini sorgulamayı önerir ve böylece hakikatı bulabileceğini ifade eder.İnsanın hayatına ahlaki yaşantı önerir..Kısacası dinin gerçeğe götürme alanı akıl ve labaratuvar değil,vicdandır.Hepsi beraber değerlendirilerek gerçeğin bulunabileceğini düşünüyorum.Ne var ki bu forumlarda bu gerçeğe götüren vasıtalar birbirlerinin yardımcısı yapılacaklarına ya engel yapılrlar veya tek yoldan gidilir.
Siz göremediyseniz yok mu siz yamuk bakıyorsanız dogrular yamuk gözükür!

her iki açıdan da ele alabilirsiniz hem mantıki hem bilimsel..

Allahı bilmiyorsnuz sonra eleştiriyorsunuz!..

Misalen, karıncayı bilmiyorsunuz ama ona ne uzun boyun var ,niye ağzındaki hortum metrelerce uzun diyorsnuz ! ..

17 aylık bebek muhteşen rahmet sahibi yaratıcıya rağmen tecavüze uğrayabilmektedir.

Cevaben, fatır 45: Eger Allah, yaptiklari yüzünden insanlari (hemen) cezalandirsaydi, yeryüzünde hiçbir canli yaratik birakmazdi. Fakat Allah, onlari belirtilmis bir süreye kadar erteliyor. Vakitleri gelince (gerekeni yapar). Kuskusuz Allah, kullarini görrmektedir.

Anlayacagınız bu dünya imtihan yeri, eğer Allah direk karışsaydı kendini gösterseydi, inanmayan kalmazdı ki! O zaman ne manası kaldı imtihanın.
Gerçek hayat ölümden sonra!..

Laf olsun konusuyorsunuz...

Daha din nedemek onu bile bilmiyorsunuz,ne yazık!..
Din bütün bir hayat sistemidir!..İyi Hem Allah bizleri yaratcak ,bu mülkün sahibi olacak hemde en ufak bi sözü olmayacak bu yarattıkları üzerinde oldu, bırakın bu işleri!...

Eski02-07-08, 00:25  #7
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Yazımı anlamamışsınız.Ben de bunu söylüyorum.Hem mantıksal hem bilimsel hem de vicdansal bir sorgulama beraber olmalı,biri diğerinin önünde engel yapılmamalıdır.Veya biri ile yetinilmemelidir diye..Siz verdiğim örrnekler üzerinde yoğunlaştığınız için yanlış anlamamışsınız..

Bir imtihan uğruna yaratcının zulme ve kötülüğe karşı çıkmaması mantıksız bir tespittir.Neden mühlet vermektedir ki..Bu dünyada engel olsa adalet daha çok sağlanmayacak mı?
Eski02-07-08, 00:45  #8
evaporit

Giriş Tarihi: Dec 2007

sevgili özedönüş,
yukarıdaki yazını okuyorum...eğer sence mümkünse açmanı istediğim iki husus var, birincisi evrendeki mükemmelliğin ve harikulade yapının varlığına mani gördüğün kötülük kavramının varlığımıdır sadece...ikincisi, bilimsel olarak yaratıcının kusursuzluğu konusu...
bu konuyu daha önce yazdıysan da okumadığım için kendimi şanssız hissediyorum...

Yukarıdaki yazınızı arkadaşın anlamadığını sanıyorum... bunda sizi tanımayışının da etkisi olmalı...
evaporit is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-07-08, 00:55  #9
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın evaporit şöyle demiş:

Mesajı Göster
sevgili özedönüş,
yukarıdaki yazını okuyorum...eğer sence mümkünse açmanı istediğim iki husus var, birincisi evrendeki mükemmelliğin ve harikulade yapının varlığına mani gördüğün kötülük kavramının varlığımıdır sadece...ikincisi, bilimsel olarak yaratıcının kusursuzluğu konusu...
bu konuyu daha önce yazdıysan da okumadığım için kendimi şanssız hissediyorum...

Yukarıdaki yazınızı arkadaşın anlamadığını sanıyorum... bunda sizi tanımayışının da etkisi olmalı...
Geç vakit olduğu için kısaa değinmek istiyorum konulara..Evrende muhteşem bir nizam olsa Allaha isyan eden tek bir varlığın olmamması gerekir.17 aylık bebek tecavüze uğramamamlı,ceylanlar aslanlar tarafından vahşice parçalanmamalıdır.Yüksekten düşen bir taş önüne gelen herkesi parçalamamalı,kazalarda feci bir can verme olmamalıdır.

Varolduğu sanılan bir nizam varsa da en mükemmel olmadığı gözüküyor.Bu durum yaratmanın kusurlu oluşu anlmına gelmiyor ki..Bu durum evrendeki nizamın insan anlayışındaki nizamdan farklı olduğunu göteriyor.

Kısacası biz,kendi bakış açılarımızı ile Tanrısal işleri karıştırıyoruz(başka bir başlıkta Tanrısal müdahaleyi insn müdahalesine benzetmememk gerektiğini söylediğimi hatırlarsınız.Bu da onun gibi düşünülmelidir.Değişmeyen evrensel yasalardan bahseden ayet neyi kastediyor olabilir?

Onu da yarına bırakalım.
Eski02-07-08, 22:08  #10
orkan

Giriş Tarihi: Jun 2008

Alıntı:
Sayın meftunagah şöyle demiş:

Mesajı Göster

17 aylık bebek muhteşen rahmet sahibi yaratıcıya rağmen tecavüze uğrayabilmektedir.
17 aylık bebek tecavüze uğrayarak neyin imtihanını oluyor?

Tecavüze uğrayıp uğramamak bu bebeğin elindemidir?

Tanrı bu olay olurken ne düşünmüştür ?

Hikmetine sual olmaz diyelim geçelimmi?
orkan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı