|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Tanrının verdiği canı, ondan başkası alamaz ise, "Katli vaciptir" ne oluyor? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Her firsatta allahin verdigi allahtan baskasi alamaz diyenler, Katli Vaciptir sözünü nereye koyacaklar? yoksa tanrinin kuranda müsriklere bictigi cezalari kullari bu dünyada hayata gecirerek, tanrinin verdigi cani verdigini tanri degil de, insan aliyorsa; bunlar tanrinin cellatlari midir? __________________
Turbanla kros yarışmasınada senin ne işin var? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| ne diyecekler eğer ok atıp adam öldürüyorsan o oku siz değil allah attırıyor o mızrağı allah attırıyor aslında siz hiç birşey yapmıyorsunuz her şeyi allah yapıyor ee islam kaynakları böyle söylüyor saygılar, |
|
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Başlığı okuyunca Fatih dönemindeki saray Mollasının henüz beşikte olan Fatihin kardeşi için çıkardığı "katli vaciptir." fetvasının ele alınmış olabileceğini düşündüm. Sayın Gezer Temel İslam kaynaklarında “katli vacip olanlar” diye bir kavram yoktur.Bunu Kuran ve sağlam hadislerde bulmanız mümkün değildir..Dinden dönenin,evli iken başkasıyla zine edenin ve adam öldürenin öldürülebileceği söylenen bir hadis olmasına rağmen bu hadisin senedinde büyük sorunlar tespit edilmiştir.geriye savaş dönemlerinde savaş hukuku gereği öldürülebilen ve sizin deyişlinizle katli vacip olanlar kalmaktadır.Savaş halinde olunan bir yer ile misliyle karşılık da verilmezse din kendi geleceğini yitir.Ne var ki savaş döneminde bile bu öldüğrme sadece devletin eliyle gerçekleşir.Devlet ise bunu öldürmeden önce düşünme ve en azından yaptığı şeylerden vazgeçirme şansını verir. Savaş dışında hiçbir inanç sahibi ve hiçbir fiili işlem öldürmeye sebep değildir. |
|
| #4 | |
| öyle mi kab bin eşref niye öldürüldü? savaş sırasında mı öldürüldü hayır biraz sivri dilli olduğu için turan dursunla şair kab bin eşrefin öldürülmesi arasında ne fark var? tek fark birisi kitap yazdı diğeri şiir bu laflarla bu olmuyor sayın öze dönüş saygılar, |
|
| #5 | |||
| Alıntı:
Diğer bir yanlışlık da atılan şeyin ok ve mızrak olduğunu sanmanızdır.Ayette bahsedilen topraktır. Alıntı:
| ||
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Turan Dursunun öldürülmesi siyasi bir cinayettir.Bu konuyu altını çizerek söylemiştim sivas olayı başlığında..Gerek Mumcu gerek Emeç gerek Dursun ve diğerleri ya derin güçlerin faili meçhul saldırıları ile gerekse de derin güçlerin denetiminde oldukları belgelenmiş Hizbullah,islami hareket v.b hareketleri ile ödürülmüşlerdir. Esas konuya geçelim.Kab b. eşref konusunu zamanında Anibal ile tarytşırken şöyle demiştim. Kab b eşref kendi halinde olan bir şair değildi.Kendi halinde olan şairler çok olmuştur.Ayet bunun gibi adamların yahudilerin içinde olacağını önceden müslümanlara haber vererek uyarmıştır.Hiç şüphesiz, sizden önce kitap verilenlerden ve Allah'a eş koşanlardan çok üzücü sözler işiteceksiniz. Sabreder ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız bilin ki, bu üzerinizde sebat edilecek işlerdendir" (Âl-i İmrân 186) Ayet kab ve benzerlerinin yazdıklarıan herşeye rağmen sabretmelerini istemişti.Kabın öldürülme kararı Kabın savaşçı niteliğine bürünmesi ile başlamıştır.Kab söylemlerinin etki etmediğini görünce müslümanlarla savaş halinde olan Mekkeye giderek müslümanlarla savaş antlaşması yapmıştır.Bu noktadan sonra kab artık savaşçıdır.İşin ilginç yanı Kab,bu antlaşmadan sonra şiirlerindeki hakaretin dozunu artırmış ve müslüman kadınlar aleyhine aşk şiirlerini söylemeye başlamıştır.Bundan sonra bu adamın öldürülme kararı açıklanmıştır. | |
|
| #7 | |
| sayın öze dönüş, çanakkale savaşında anlatılan o hurafelerin böylece kaynağının nereden geldiğini söylemiş oldun bir avuç toprak parçasıyla savaş kazanılmış oldu 300 müslüman hiçbirşey yapmadı ya bu politika "en çok ben öldürdüm en çok ganimeti ben alacağım" diyenleri bastırmak için olmasın sayın özedönüş saygılar, |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Hz.Muhammedin bedir savaşı önce yaptığı dua da bunu gösteriyor.Yani bir avuç toprak alıp düşmanın gözüne attığında bunun maneviyatlarını bozacağını bildiği halde savaşın madde ve fiziksel düzeyini ihmal etmemiştir.Okçuların nerede olması gerektiğini,ne zaman yerlerinden ayrılabileceklerini hepsini bir ordu komutanı olarak yapmıştır.Ancak o tüm bu maddi ve manevi tedbirlere rağmen duayı gözardı etmemiştir.Belki de atılan toprağın düşmanın düzenini bozması o içten yapılan duaların sonucudur. Hz.Muhammed bedirde o kadar içten dua etmiş ki miğferi yanağına batmış olduğu halde farkına varmamıştır."rabbim şu bir avuç insan bu savaşla yok olsa sana ibadet edecek kimse kalmayacak" diye yalvarmıştır.Bedir de madi ve manevi tüm tedbirler alınmıştır.Bu açıdan bunun sadece atılan toprakla kazanıldığını vurgulamış oluhnmuyor. | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
turan dursun 1991 yılında öldürüldü sebeb kitabı çok sertti ve inandırıcı idi kab bin eşref müslümanların davasını kabul etmiyor ki bu onun hakkıdır şiirleri de çok etkileyici ve bir o kadar da sert idi onun karşısında hiç bir şair tutunamıyormuş nasıl ebu cehil kılıçla cihat ettiyse kab bin eşrefte silah olarak şiirle cihat etti siz demezmisiniz "kısasa kısas " şiire şiirle cevap verin bakalım yoo çünkü muh | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Hiçbirinize bu forumda laf dalaşlığına artık girmeyeceğim.Yalnız şunu söyleyeyim.Şu ana kadar güzel gidiyorduk.Neden hemen bu başlıkla düzeninizi bozdunuz. Mesajımın neresinde Dursun ile sivas olayı ile ilişkilendişrmişim.Yazımda "sivas ile ilgili başlıkta da belirttiğim gibi" demişim.Burayı yalnız okumuşsunuz sayın Spartaküs Kab ile ilgili ilk önce dayanağınız kendisi savaş insanı olmadığı halde öldürülmesinin yanlışlığı üzerine idi.Burada ise sizde duygusallıktan başka bir şey göremiyorum maalesef.Onun için cevap yazmayacağım.Fakat eğer kabın milletin namusuna sövmesi cihadı ise bu cihat anlayışıyla savaşanlar kesin haklıdır.Ben müslüman olmazsam bile "kab müslüman hanımlarının namuslarına dokunarak cihat etmiştir" denen bir yerde müslümanların yanında olurum. Böyle cevaplar vermenize artık kızmıyorum.Sadece üzülüyorum.Bu cevaplarınızın ateist anlayışına vurduğu darbenin farkında değilsiniz.Oysa ateizmi bir varlık felsefesi olarak görsek beraber gerçeğe giden yolda bir çok konuda birbirimize yardımcı olabilirdik. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|