"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Bilim ve Kur'an?Hz.Muhammed bilim adamı mı? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Kur’an’daki ilmî gerçekler tefekkürle anlaşılır--YUSUF BUD Kur’an birçok ilmî ve teknik bahse ana maksatlar çerçevesinde özlü ve i’cazlı bir biçimde yer vermiştir. Bu cümleden olarak Kur’an’ın, yüce Yaratıcı’nın kudret, azamet ve hikmetlerinin bilinmesi namına varlıkta cereyan eden birçok olaya bazen açıkça bazen de işaretler ve ipuçları halinde teması söz konusudur ki, bunların birkaçını şöyle sıralayabiliriz: “Allah kimin hidayetini murad ederse, onun göğsünü İslâm’a açar. Kimi de saptırmak isterse onun göğsünü göğe çıkıyormuş gibi dar ve tıkanık(sıkıntılı,meşakkatli) yapar.” (En’am, 6/125) Bu ayetle Kur’an şu gerçeği dile getirmektedir: İnsan yükseğe çıktıkça basınç düşer ve nefes alması zorlaşır. Şöyle ki, her yüz metre yükseldikçe hava basıncı bir derece düşmektedir. Bu yüksekliğin yirmi bin metreyi geçmesi durumunda ise, özel cihazlar olmadıkça insan nefes alamaz ve ölür. Altı çizili ayette “Rüzgârları aşılayıcı olarak gönderip gökten su indirdik, böylece sizi suladık. (Yoksa) siz suyu depo edemezdiniz.” (Hıcr, 15/22) Bu ayet de, henüz yirminci yüzyılda anlaşılan ilmi bir gerçeğin Kur’an tarafından asırlar önce ifade edildiğinin bir göstergesidir. Rüzgârlar su buharından meydana gelen bulutları birbirine çarpıştırır. Bu çarpışmada bulutlarda pozitif-negatif elektron geçişmesi olur, şimşek meydana gelir. Rüzgârlar bulutları sıkıştırarak yere yağmuru aşılar. Aynı zamanda rüzgârlar, bitkiler üzerinden eserken, erkek tohumları dişi tohumlar üzerine kondurmak suretiyle onları aşılar. Böylece bitkilerde döllenmeye yardım eder. Yine bu ayet gökten inen yağmur sularının yerin dibinde depo edildiğini ve böylece oradan çeşmeler ve kuyular açmak suretiyle canlıların sulanabileceğini anlatmaktadır. “Göğü biz çok sağlam bir şekilde bina ettik, onu genişleten biziz.” (Zariyat, 51/47) Bu ayette, ilim mahfillerinde ağırlığını devam ettiren ‘mekân genişlemesi’ bin dört yüz küsur sene evvel Kur’an’da söz konusu edilmektedir. Ümmi(eğitim görmemiş okuma özellikle yazma bilmeyen) Hz.Muhammed (selat selam olsun) büyük bir bilim adamı mıydı??? __________________
Ölüm: En güzel Nasihat! >Ben bir lafa bakarım laf mı diye bir de adama bakarım adam mı diye...< |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sayın Meftunagah İslami İlimler Metodolojisinin bir kuralı vardır. ''Ahkam ayetleri(sosyal hayatı düzenleyen kurallar,hükümler)zamandan zamana değişse de anlamı nettir.Ne denildiği bellidir.Ama gayb denilen(sınanmayan ve görülmeyen nler konusunda melek,şeytan Tanrı,cennet,cehennem v.b gibi)konularda direk bizim anladığımız gibi kavramları anlamamalıyız.Amel terazisi bizim bakkacılardaki terazi gibi değildir.'' Yukarıdaki tespitlerinize bu metodoloji gereği katılamayacağım. |
|
| #3 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: May 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Din iman'a ve doğmalara dayanır. Bilim gözleme ve deneye dayanır. Peygamberler deney ve gözlem yapmaz.( Hz Nuh dışında) Peygamberler vahiy bildirir. Bilim adamları maddenin yasalarını gözlem ve deneyle açıklar. __________________
Aynı Adam Ekim Günleri'nden Beri Gelirim... |
|
| #4 | |||||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Alıntı:
Öncelikle şunu söyleyeyim,antik çağlarda mısır,sümer gibi uygarlıkları incelediğinizde çok daha büyük bilim eserleri göreceksiniz,mısırlılar beyin ameliyatı yapan ilk uygalrıktır,muhammedden çok çok önce,aynı uygarlık yıldızların takvimlerini yapmıştır.Yani semavi dinlerde gördüğünüz "mucize"(!)ler sadece eskiden gelen KIRINTILARdır. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
| #5 | ||
| Alıntı:
Semavi dinler ve din hakkında yeterli bilginiz olmadıgınız düşünüyorum!. Din Hz.Adem'den başlamış ve Hz.Muhammed de kemale,tamama ermiştir! Allah yaratıcı peygamberleri aracılıgıyla insanlıga ne yapmaları gerektiğini ,neyin ne olduğunu her türlü ilmi,bilmi ,şifalı bitkileri, kademeli-aynı peygamberlin gelmesi gibi-bildirmiştir!.. Ha size şimdi desem: O Mısır'da o ilmi bilmi bir peygamber, Tanrı'nın gönderdiği elçi göstermiş ve bildirmişse!? ki islam inancında böyledir. Din kademe kademe gelen ve tamama ermiş bir ilahi hayat sistemidir. Nasil mı aynı bi puzzle, bulmaca düşünün ,her parça dinin bir bölümdür ve dinler zaman içinde tahrip olmuştur ve en son bulmaca ,puzzle 'ın tamam hali ise İslam'dır!.. Ufak önemli bir bilgi: Hz.Süleyman bitkilerle ,kuşlarla ,hayvanlarla konuşabiliyordu- her peygamberin kendie has ayrı özelliği vardır- ve O bitkilere soruyordu sen nesin ne işe yararsın,hangi hastalığa iyi gelirsin ve onlar da bildirirlerdi ve katipler bunları yazardı.. Gök sema tabiri, biraz araştırmış olsaydınız sadece bizim görmüş olduğumuz gökyüzü anlamına gelmediğni bilirdiniz? Sema 7 kat tabakayı ve uzayı da niteler!.. Siz anlamak istediğiniz gibi anlayın?! Siz Hz.Muhammed'in denizci, yüzücü olduğunu da söylersiniz şu ayete : Rahamn suresi : 19 Iki denizi birbirine kavusmak üzere salivermistir. 20. Aralarinda bir engel vardir, birbirine geçip karismazlar. 21. O halde Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 22. Ikisinden de inci ve mercan çikar. 23. Simdi Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? Eğer ben ateşin yakmaycağını -düşünsem ve öyle anlamak istesem- ateşe yapışırım tabii olarak yanarım!.. bizim algılamalarımız gerçekleri değiştirmez...__________________
Ölüm: En güzel Nasihat! >Ben bir lafa bakarım laf mı diye bir de adama bakarım adam mı diye...< | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Hımm yani :D anladığım kadarıyla peygamberler hiç deney meney yapmadan beleş bilim aldılar Allah'tan... Bilim adamları uğraşsın dursun maddelerle. ![]() __________________
Ölüm: En güzel Nasihat! >Ben bir lafa bakarım laf mı diye bir de adama bakarım adam mı diye...< | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Dünya Cezaevi Türkiye Koğuşu
| Yaşamış olduğu döneme göre değerlendirirsek,etkileyici bir filozoftur. Topluma öncelik etmiş doğru ve ya yanlış değer yargıları oluşturmuştur. Bugün için tartışmak bile saçma olur... __________________
Sevgilim,eylem güzelim benim Yitik bir ülkeyi korumaya değil, Yeniden kurulacak bir ülkeyi, Aşk ile örmeye benzer devrimci olmak. |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Sadece yaşadığı dönemin filozofu,peygamberi olsaydı niye: Şu anda milyarlarca müslüman var ve Hala O'nu herşeyden çok seviyorlar, Niye hadislerini ezberliyorlar, Niye batıda olsun doğuda olsun alimler,bilim adamları ÖYLE bi şahsiyet bir kere gelmiştir "diyor? __________________
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Alıntı:
Peki sümerlerde neden ADAPA diyor,yoksa onlar da mı DEĞİŞTİRİLMİŞ. Neden mısırda musa yerine akhenaton yazıyor,bunlar tarihin en çok kayıt yapan uygarlıklarıdır.Yazıyı kutsal birşey olarak görmüşlerdir,yazmayı da. Hani onlara din gelmişti? Niye yazmadılar? Ben size sümer metinleriyle eski tarihi anlatabilirim,ama siz ispatlanmamış Kuranınızla bana tarihi kanıtlayamazsınız. __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Madem kuran o kadar bilimsel neden neandertal insanına 2 satır değinmemiş? Neandertal düşünebilen , alet, sanat yapabilen günümüz insanı (homo sapiens) dan farklı bir insan türü. Neandertallerde sizin tabi olduğunuz sınava dahil miydi? Onlarda ölünce cennet/cehennem'e gidiyor mu? Kısaca neandertalin allahı kim? __________________
İç bade, sev güzel var ise akl-ü şuurun, Dünya var imiş, ya ki yok imiş ne umurun. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|