"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Kıta isimleri? Bildiğiniz gibi 7 kıtanın isimleri A ile başlayıp A ile bitiyor. Bunun bir sebebi varmıdır. Hadi Amerika nın ismi orayı ilk bulan kişinin ismi olduğu için Amerika olmuş da, diğerleri nasıl olduda hep aynı harfle başlayıp aynı harfle bitiyor? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #2 | |
Guest Mesajlar: n/a
| İlginç bir tespit!.. Hiç düşünmemiştim. |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Evet, A ile başlaması neyse de A ile bitmesi düşündürücü. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bunun nedeni nedir bileniniz varmı? |
| #5 | ||
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Kıtaların son harfleri Evet A ile bitiyor. Bu tamamen Türkçe' de ki ses uyumu ile ilgili bir durum. Amerika kıtasının A ile başlaması malum , Türkçe açısından tamamen bir tesadüf. Türkçe de yer adları genelde kadınca bir anlam taşır. Bu diğer dünya dillerinin çoğunda da böyledir. Dünya erkek egemen bir kültüre sahip olduğundan o şehri,o ülkeyi,o kıtayı fethetmek ,ele geçirmek erkek egemen egoyu tatmin ettiğinden yer adları genelde dillerde böyle yer etmiştir. Fethiye,Kilikya,Russia(Raşa),Brasilia(Brasilya) İtalyanca,İspanyolca ,Rumca,Arapça ve Türkçe de böyledir. Ya da fetheden erkek egemen kendi adını vererek kendisinin güç olduğunu her dakika zihinlere kazır. Konstantinopol,İskenderun,Attalos gibi.. Kıta adlarının tamamında sonlarının A harfiyle bitmesi dişil bir anlam ifade etmektedir. Bunda da şaşılacak pek fazla birşey yoktur. doğançay doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-11-06 23:56 . |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Avrupa Ve Asya'yı birleştirip Avrasya yaptığımızı hatırlatırım,demekki bir kıtaya'' A ''ile başlayan bir isim bulmak zorundayız! __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın ibra bu konuya da 'uhrevi' bir anlam yüklemeye çalışacak gibi. Henüz başka bir katılımcı nedense , bir türlü bu imayı anlamadı(!). Bu konuya çok üzüldüm(!). İmayı anlayan birileri var ama , kanıt sayılacak bir kaynak , en azından şimdilik akla gelmediğinden mi olsa gerek , bunu dile getirmeyecek kadar deneyimli,bilgili arkadaşlar. Yani ilk açıklamayı başkasından bekliyor.'Evet,evet.Haklısınız.' demek için olabilir. Ben konunun olası hedefini açıklamaya çalıştım ama benden bu kadar. Konuyu açan arkadaşımızdan öneri ya da bilgi bekliyoruz. Yeni açıklamaya göre saflarımızı belirleriz. Yoksa konu başlığı unutulup gidecek! Saygılar doğançay |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Türkçde "Ana" Sözcüğüne baktığınızda belki bir çağrışım olabilir ne dersiniz? saygılarımla |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
| Konu Araçları | |
|
|